Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2007

Μπρρρρρρρρρ

Ξαναδιάβαζα σήμερα ένα κείμενο του φίλτατου τριχωτού σερβιτόρου Μπιλλζούκ περί ωροσκόπου (http://billzk.blogspot.com/2007/02/blog-post.html) και, ενώ μου είχε έρθει μια ωραιότατη πραγματεία περί της ποιότητας και της σοβαρότητας των κειμένων των μπλογκς που διαβάζω, μου έφυγε όπως μου’ρθε.
Αντ’ αυτού θυμήθηκα μια ωραία, ελαφριά ιστορία που αποδεικνύει πόσο ζώον είμαι. Διότι όπως ο Μπίλλυς έτρεχε στα ληξιαρχεία, εγώ μια φορά έτρεχα στα νεκροταφεία. Όχι για να βρω τον ωροσκόπο μου αλλά για ν’ ανακαλύψω αν είμαι πολύ ηλίθια ή λίγο.
Η ετυμηγορία είναι πολύ, κι ας απέχει αρκετά το φυσικό μου χρώμα τριχών από το ξανθό, κι ας έχω πτυχίο οικονομικών επιστημών, κι ας γνωρίζω τρείς γλώσσες εκτός από τη μητρική μου, κι ας έκανα και τρία χρόνια μπαλλέτο. Κλασσική βέβαια η περίπτωση, πίστευα αυτά που μου έλεγε ένας γκόμενος δίχως να ψάξω παραπέρα τα τέρατα που ξεφούρνιζε, επειδή ενδείξεις «δουλέματος» δεν είχα ή επειδή δεν είχα διαγνώσει εγκαίρως τις αρχικώς ασήμαντες ενδείξεις της ανισορροπίας του. Κι επειδή είμαι καλόπιστη και όλοι είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου.
Σίγουρα είμαι νευρωτική γκόμενα. Αλλά όχι και τόσο ώστε να αρχίσω να τρέχω π.χ. σε ληξιαρχεία αν γνωρίσω έναν άντρα αύριο και μου δηλώσει ότι έχει έναν αδελφό για να το διασταυρώσω. Ή σε νεκροταφεία αν μου δηλώσει ότι είχε έναν αδελφό και πέθανε. Όταν βέβαια καλή μου φίλη που τον ήξερε και μάλιστα έβγαινε μαζί του επί τρίμηνο παλιότερα μου ορκίστηκε ότι παλιότερα πεθαμένο αδελφό δεν είχε, τούτο αποτέλεσε και μια θαυμάσια ευκαιρία ν’ ανακαλύψω ότι στο πρώτο νεκροταφείο διαθέτουν και το καλύτερο, το πιο γλυκό κονιάκ που έχω πιει σε νεκροταφείο.

8 σχόλια:

Κολοκύθι είπε...

Kαι καλά όλα τα άλλα. Το ότι έκανες τρία χρόνια μπαλέτο γιατί μας το αποκάλυψες?μπλιαχ

Είσαι στραβοχυμένη και τραβάς του ψυχάκιδες. Είναι γεγονός.

BLUEPRINTS είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μόλις σε γνώρισα και δεν μου επιτρέπονται - ακόμη - σχόλια σαν το πιο πάνω... μήπως όμως όντως τους τραβάς (τους phsycho that is...)

Tanila είπε...

Γιατί; Τεκμηρίωσε σε παρακαλώ.
Επειδή είμαι κοντή;
Επειδή είμαι αθυρόστομη;
Επειδή έχω μεγάλη μύτη;
Επειδή έχω κυτταρίτιδα;
Προσδιόρισέ το λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Θες να σου απαγγείλω κάτι; :p

Ανώνυμος είπε...

Καλα, κι επρεπε να τρεχεις στα νεκροταφεια για ν' ανακαλυψεις αν εισαι ηλιθια;
Ας επαιρνες ενα τηλεφωνο εμενα να στο πω!
Επισης καταγγελω την απομιμηση ελαφρολαικου θεματος, φανερα επηρρεασμενο απο το "φακ γιου πουλακι μου"!
Να σου πω, Γαρουφαλλια, θες να στησουμε ενα καυγα; Για την agb ρε γαμωτο!

BLUEPRINTS είπε...

για κανένα από τα εσω/εξωτερικά χαρακτηριστικά που τόσο γλαφυρά περιγράφεις, απλά έχεις ένα μουρλομαγνήτη; (βλέπε lovable bill)

Χρήστος είπε...

Έτσι σε μάθαμε,έτσι σε εμπιστευόμαστε, για να παραφράσω ένα παλιό γνωστό γνωμικό....

Tanila είπε...

Εγω φταίω αχάριστε κομπάρσε που σε ανέφερα! Κι έβαλα και λινκ, αντί να το κάνω γαργάρα.
Κοίτα να δεις, η δική μου ιστορία είναι πιο παλιά από τη δική σου, άρα το δικό μου όνομα θα μπεί πρώτο στη μαρκίζα!