Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007

Όχι άλλα παιδάκια

(και είναι παντού τα σκασμένα, ειδικά στις δικές μου ηλικίες)

«Πότε θα παντρευτείς να κάνεις και κανά παιδάκι;»
«Τα παιδιά είναι ευτυχία. »
«Όλο εκδρομές πας και δεν παντρεύεσαι. Πότε θα δούμε εγγονάκι;»
«Κοίτα να παντρευτείς να κάνεις παιδάκια. Μεγαλώνεις και θα περάσει η μπογιά σου. Θα μπαταλέψεις και ποιος θα σε πάρει;»

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτώ για ν’ απολαύσω τις χαρές (λέμε τώρα) της μητρότητας; Έννοια σου και αν καιγόμουνα τόσο να γίνω μάνα το έκανα και σκέτο. Από μόνο του, πως το λένε. Όχι απαραίτητα σετάκι με γαμπρό.

Και γιατί πρέπει καλά και σώνει να κάνω παιδάκι; Είναι αυτονόητη η ύπαρξη του μητρικού φίλτρου σε όλες τις γυναίκες; Γιατί εγώ δε νιώθω τίποτα. Κι εκείνο το ρημάδι το βιολογικό ρολόι που υποτίθεται σε ταράζει κατά τα τριάντα που είναι; Δεν πρέπει να είναι και πολύ ακριβές γιατί δεν ακούω τίποτα. Αντίθετα, δεν μου αρέσουν τα παιδάκια, όπως περίπου δε μου αρέσουν τα σκυλάκια. Υπό προϋποθέσεις τα ανέχομαι, μπορεί και να τα χαϊδέψω, αν είναι ήσυχα και καθαρά δηλαδή.

Το γάμο δεν τον αποκλείω, την συντροφικότητα όλοι την έχουμε ανάγκη, αλλά γιατί πρέπει καλά και σώνει να αναπαραχθώ; Νομίζω υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στον πλανήτη. Όσο για τη διατήρηση του οικογενειακού ονόματος, ε, είμαστε μπόλικοι, δε θα χαθεί το όνομα εξ’ αιτίας μου. Όσο για το «να έχω ένα ποτήρι νερό στα γεράματά μου», ξέρω πολύ καλά πως η ύπαρξη τέκνων ουδόλως εξασφαλίζει κάτι τέτοιο. Άλλωστε προτιμώ να αυτοκτονήσω αν βρεθώ σε τόσο μεγάλη ανημπόρια παρά να είμαι βάρος στον οποιοδήποτε.

Αυτά περί ιδεολογικής τοποθέτησης του θέματος. Στην πραγματικότητα δεν είμαι ιδιαίτερα υπομονετικός άνθρωπος και ούτε τα συμπαθώ. Όπως ο Καπουτζίδης στις «Σαββατογεννημένες». Όχι όλα. Αλλά όσο να ‘ναι είμαι επιφυλακτική. Αν σε δαγκώσει σκυλί, μετά είσαι «κουμπωμένος» απέναντι στα σκυλιά δια βίου. ΚΑΙ ΟΧΙ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΜΙΚΡΗ! Άρα δε βρίσκω καμιά απολύτως δικαιολογία για τα παιδάκια γύρω μου.

Σκηνή 1η: Πλοίο. Καλοκαίρι. Ένα ταξίδι 12ωρο. Πείνα. Πατατάκια που τα τρώω ανέμελη ενώ συζητάω με τις φίλες μου. Ανέμελη η μαύρη γιατί μου ήρθε από εκεί που δεν το περίμενα. Κοριτσάκι αρκετά μεγάλο, γύρω στα 10 μπουσουλάει στο πάτωμα παρέα με αγοράκι. Ώσπου κάποια στιγμή έρχεται προς τα εμένα και θεωρεί καλή ιδέα να προσπαθήσει να χώσει το πενταβρόμικο χεράκι του στο σακουλάκι με τα πατατάκια μου και να πάρει πατατάκια. Όχι βέβαια να μου ζητήσει. Ούτε να μου μιλήσει καν.

Σκηνή 2η. Γυμναστήριο. Στατικά ποδήλατα, όπου μερικά είναι χαλασμένα εκτός λειτουργίας. Με τηλεόραση απέναντι από κάθε ποδήλατο. Υπάρχει παιδικός σταθμός στο γυμναστήριο. Αλλά δεν τα πάνε οι μανάδες πάντα να τα παρατήσουν εκεί. Όοοοοχι! Τα παίρνουν μαζί τους να τρέχουν ανάμεσα στα όργανα, να κυλιούνται στο πάτωμα, να ουρλιάζουν και να ενοχλούν τον κόσμο. Το αγοράκι της σκηνής αυτή θεώρησε καλό να μπαστακωθεί σε ποδήλατο που λειτουργούσε για να δει τηλεόραση και όχι στο χαλασμένο διπλανό. Και βέβαια κάποια στιγμή υπήρξε και η καημένη κυρία ήθελε να κάνει ποδήλατο στο ένα και μοναδικό τελευταίο ποδήλατο που λειτουργούσε και δε μπορούσε εξ ’αιτίας του μούλικου.

Σκηνές άπειρες. Δεν ξέρω αν φταίνε οι γονείς που τα παιδάκια γύρω μου είναι τόσο αντιπαθητικά, βρόμικα, θορυβώδη, ενοχλητικά έως βλαμμένα. Ξέρω όμως ότι όποια ανατροφή και να προσπαθήσεις να δώσεις στα παιδιά σου, αυτά θα σε αγνοήσουν και θα κάνουν το δικό τους. Άρα μακριά.

28 σχόλια:

Κολοκύθι είπε...

Λοιπόν εχθές είχα πάει σε έναν φίλο μου και εκεί υπήρχε μία φίλη του με τα δύο της παιδιά τα οποία ήταν ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΑ σα να έχουν βγει από διαφήμιση. Βασικά ήθελα να καταλήξω στο ότι τα παιδιά είναι πως μεγαλώνουν, έτσι αναπτύσονται οι συμπεριφορές. Πέραν τούτου επειδή εγώ είμαι μικρή και τριανταφυλλένια και ούχι μια πατσόγρια σα και εσένα δε μου έχει ξυπνήσει το ένστικτο. Αυτά.

Αμά γεράσεις και άλλο και δεν έχεις παιδιά μην ανύσηχεις , θα έρχομαι να σου φιάχνω τσάι και θα σε προσέχω. ( ενώ εγώ θα γυρνάω στα πάρτις)

BLUEPRINTS είπε...

παρότι δεν ενστερνίζομαι εντελώς τις ιδέες σου περί παιδακίων, σε γενικές γραμμές (καθότι έχω και 2 βαφτιστήρια) τα πάω καλά μαζί τους (για λίγο όμως... και ουχί άνω των 2 ταυτοχρόνως). Επίσης αν υπάρχει φίλτρο πατρότητας δεν μου'χει τύχει ακόμη...

snikolas είπε...

Τα παιδιά κάνουν αυτά που τους παίρνει να κάνουν! Βλέπω και συγκρίνω τα ανίψια μου με παιδιά φίλων η και αγνώστων ακόμη. Όταν ο γονιός είναι στα παπάρια του και πολύ πιθανόν να είναι και ο ίδιος αναίσθητος ως προς την συμπεριφορά του στο κοινωνικό σύνολο έτσι θα είναι και το παιδί. Δεν θα υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα, να κάθομαι στο μοναδικό ποδήλατο που δουλεύει και να μην με κατεβάσει η μάνα η ο πατέρας μου. Φυσικά υπάρχουν και τα μαλακισμένα παιδάκια που οι γονείς κάνουν αγώνα δυσκολότερο από F1 για να τα ¨φτιάξουν¨ σωστά και με τρόπους αλλά αυτά είναι λίγα έως σπάνια. Άπλά οι περισσότεροι γονείς είναι στα παπάρια τους.

Όσο για το πρήξιμο που τρως… καλά θα κάνεις να τους αγνοήσεις. Ο καθένας φτιάχνει την ζωή του όπως την θέλει.

Tanila είπε...

Koλοκυθα, θα σε βάζω και να μου κάνεις μασαζ....
Το κλου λοιπόν του Σαβατοκύριακου που πέρασε είναι ότι άντρας, άκαπνος, αντιαλκοολικός, γύρω στα 30, με μεγάλη φωτεινή επιγραφή στο κούτελο "θέλω οικογένεια", προσπάθησε να μου κάνει καμάκι δείχνοντας φωτογραφίες των ανήλικων ανιψιών του.

Κολοκύθι είπε...

Tον δύστυχο. Για να σου έκανε καμάκι το μικρότερο ελλάτωμα που μπορεί να είχε είναι να μη του σηκώνεται.

billzouk είπε...

Θα συμφωνησω με την Τανιλα στο θεμα παιδακια!
Επισης την ευχαριστω εκ μερους του ανθρωπινου γενους που δεν θα αναπαραχθει! λολ!
Ποσες ακριδες ν΄αντεξει ο πλανητης;

angeliki marinou είπε...

Ολα αυτά που λες, κωσταλέξω, και το "δε θέλω παιδιά" είναι η αυτοπαρηγοριά των "φεμινιστριών" στις οποίες δεν έχει γίνει ακόμα η πολυπόθητη πρόταση "θες να σε κάνω κυρά του σπιτιού μου, να πάμε στην εξοχή και να κάνουμε πεντάδυμα;", για να μην πω χειρότερα (και σοβαρότερα) αυτονών που ναι μεν έχουν ακούσει την πρόταση, αλλά από κει και πέρα ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ λόγω προβλημάτων υπογονιμότητας.

Κι εγώ δε θέλω παιδιά.

Λέω μπας και το πιστέψω.

xipasmenos είπε...

Στην δικια σου περιπτωση μωρο μου, ούτε ο Θεος δεν θέλει να αναπαραχθείς.
Για το σοβαρό της υπόθεσης τα παιδιά ΄συμβάλουν στην ευτυχία....μιλάω σαν Θείος μιας μπουμπους.......

Ανώνυμος είπε...

Eίχα 2 μαρή Ρέντον.
(όχι παιδιά. προτάσεις)
Ρε Ξίπο μου θυμίζεις κάποια που είπε στην κόρη της (3 παιδιά, μένουν σε τριάρι πέντε άτομα) "Τα παιδιά είναι ευτυχία. Κάντε κανένα ακόμα".

Downhill.... είπε...

Μαιευτήριο η Αγγία Άννα:

Χαρίζονται 3 πανέμορφα μαυράκια μόλις 3 ημέρων... πληροφορίες στο 210234666

Επίσης

Χαρίζονται πλήρως εμβολιασμένα παιδάκια (αρσενικά ή θυλικά). Ποικιλία χρωμάτων και χαρακτηριστικών... πληροφορίες στο 090998798798

Προμεγαλωμένα παιδάκια διατίθενται σε τιμές έκπληξη...
Καλύπτονται όλα τα σταδια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Πληρεις ενήλικες δεν διαθέτουμε..

μεγάλο στοκ απο μαυράκια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΣΤΕ ΤΩΡΑ!

Tanila είπε...

Κράτα ένα προμεγαλωμένο σιμπλιδάκι.
Εκεί γύρω στα 13-14 να είναι.
Αλλά δεν έχει τηλέφωνο για τα προμεγαλωμένα. Που να πάρω;

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε όλα τα καλά του γάμου (μήνα του μέλητος, αβυσσαλέο σέξ, συχνά ξενύχτια) χωρίς τα αρνητικά του?

Επισκευτείται τώρα τα Downhill Stores για άμεση εξυπηρέτηση!

ΕΓΓΥΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

αναλαμβάνουμε σε λογικές τιμές να καταστρέψουμε κάθε τι σας θυμίζει το μούλικο (μαζί με το μουλικο φυσικά).

ξυπνήστε το επόμενο πρωινό και απολαυστε το πρωινό σας σαν να μήν είχατε ποτέ παιδιά...

PYR ENFANT ... δώρο ένα σαπούνι απο καθαρό παιδικό λίπος

Fight Back είπε...

τα καλυτερα παιδια μονο ο μητσουλας παιδια.
εγγυημενο πραμα

Ανώνυμος είπε...

πολαω πεδια
παραδοση κατοικων

3 πεδια δορο 1 θερμοσιφονο ηλιακον

Downhill.... είπε...

τα τηλεφωνα είανι παντα τα ίδια...

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για όλη την Ελλάδα... Δον Χιλλ!!!

Ανώνυμος είπε...

ωω δε ξερετε τι χανετε
τι ομορφο συναισθημα να πιανεις το μωρο σου να το ταιζεις και μετα να το βαζεις για υπνο
ω μητροτητα τι ομορφο πραγμα

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε να παλιώσεις και τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όσο αφορά περιπτώσεις όπως του γυναστηρίου κ κανονικών καφέ (όχι οικογενειακής ταβέρνας), δε φταίνε τα πιτσιρίκια αλλά οι ηλίθιοι οι γονείς που τα κουβαλάνε.

Δεν με νοιάζει αν δεν έχουν που να τα αφήσουν, ας μην τα κάνανε, τώρα υποχρεούνται να κάθονται σπίτι κ να τα παίζουν όχι να τρέχουν σε μέρη με φυσιολογικό κόσμο!

YO!Reeka's είπε...

εγώ φταίω που πήγα να σε πάρω στα σοβαρά, ενώ είχα ψυλλιαστεί τι όργιο είσαι. μπήκα και στα κόμεντς και είδα με τι ανθρώπους κάνεις παρέα (θα σε κάψει ο σίβα, στην επόμενη ζωή σου θα είσαι πολύτεκνη σε χωριό του πακιστάν και θα τρως και ξύλο από τον άντρα σου να ισιώσεις)

λοιπόν όσο για τα περί του γάμου, θα σου πω και κάτι πρωτότυπο, που τα είπα προσφάτως και σε μια φίλη με ανάλογες απόψεις.
ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ
(αφού όλες νυφούλες θέλετε να ντυθείτε χο χο χο)
κις κις καλό πάσχα

xipasmenos είπε...

Μα που είναι τα μητρικα και τα πατρικα σας ενστικτα;

Ανώνυμος είπε...

Αχ Ζωή αχ... αυτό το "ας μην τα κάνανε" πόσες φορές το έχω πει....

Γιωρίκα ΕΣΥ πότε παντρεύεσαι; Πότε θα δουν οι δόλιοι οι γονείς σου εγγονάκι που όλο εκδρομές πας;
(και δε βλέπω γιατι πρέπει να έχει σχέση το ντύσιμο νύφης με το μούλικο, εγώ μπορεί να θέλω να ντυθώ και Αντουανέτα τις απόκριες, δε σημαίνει ότι θα με αποκεφαλίσουν κιόλα)

Ξίπο, μας τα έφαγε η γάτα.

angeliki marinou είπε...

Είχες δυο προτάσεις;

Ρε φούστη μου, εγώ τί κάνω λάθος;

Anyway, Καλή Ανάσταση και προπάντων φώτιση, φώτιση.

Ανώνυμος είπε...

Νοικοκυρέψου ακαμάτα νοθρή νάνα.
Γίνε μάνα.

Ανώνυμος είπε...

axaxaxaxaxa, πολυ μα πολυ γελασα!!!
μην σκιαζεσαι, ομως, απο κανενος την φοβερα. Ουτε γαμος, ουτε παιδια. Ολα αηδιες ειναι.

david santos είπε...

Thanks for you work and have a good weekend. Happy Easter.

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν, επειδή έτυχε να είμαι παρούσα, ακόμα και να μην σου έδειχνε τα ανίψια οτυ, ο κοντός άσχημος άκαπνος 30ης καμμένος από χέρι ήταν!
τώρα για τα παιδιά, ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και το ταίρι μου και δε νοιώθω μόνη σε αυτό το κόσμο... ρε παιδιά κάποιες γυναίκες απλά δεν το έχουν, τι να κάνουμε τώρα????
είναι τυχαίο που όλα τα ανίψια μου τα φοβίζουν με το όνομά μου όταν κάνουν αταξίες???
είναι τυχαίο ότι το βαφτιστήρι μου το πήρα μία φορά αγκαλιά (στη βάφτιση)?
κι επιπλέον γιατι θεωρείται υποχρεωτικό ότι μια γυναίκα πρέπει να έχει μητρικό φίλτρο??? και η Μήδεια ήταν μάνα, αλλά είδατε τι εκανε για τον Ιάσωνα????
δε μας λυπάστε ν απεράσουμε τα ωραιότερα χρόνια μας στη φυλακή???
ps. Ηρώδη είσαι το ίνδαλμά μου...

Ανώνυμος είπε...

I totally relate