Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Προσοχή σοβαρό κείμενο

Γιατί δε γράφω;
Ξαφνικά η ζωή μου είναι πολύ γεμάτη και δε θέλω να μάθει κανείς λεπτομέρειες. Oύτε και πίσω από τις γραμμές. Αγόρασα μια φάρμα και μεγαλώνω κουνέλια στην Τρίπολη, παντρεύτηκα και γκαστρώθηκα με τρίδυμα, τέτοια. Σιωπή λοιπόν.

Διάβαζα όμως ένα τυχαίο κείμενο κάπου σε κάποιο τυχαίο μπλογκ και θυμήθηκα ένα παιδικό πάρτι που είχα πάει πριν μήνες. Μπαγιάτικο περιστατικό λοιπόν, αλλά νέες απορίες.
Το πάρτι σε οροφοδιαμέρισμα, σε νότιο προάστιο. Οι γονείς νέοι όχι θλιβερά νέοι, γύρω στα 35. (θλιβερό δεν είναι να γίνεσαι γονιός στα 20 ας πούμε και να μην προλαβαίνεις να ζήσεις;) Μορφωμένοι, όχι πολύ, ούτε κι αμόρφωτοι. Με λεφτά, όχι πλούσιοι όμως. Με καλές δουλειές αλλά όχι με μεγάλους μισθούς. Επειδή – ας πούμε – δουλεύω μαζί με τον άντρα, λέω και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι. Το διπλανό σου ζευγάρι με παιδί. Η κοπέλα που πήγατε μαζί στο λύκειο αλλά μετά εσύ πέρασες αλλού. Ο νεαρός που κυκλοφορούσε μια κοπέλα απ’την παρέα σου - και κάνατε και αναπόφευκτα παρέα – ευχάριστος τύπος και μια χαρά αλλά λίγο αδιάφορος (ως άντρας), και μετά κάτι έγινε και χαθήκατε με την κοπέλα και δεν ξανάδες και τον τύπο.
Δε σχολιάζω το πάρτι το ίδιο. Οι ενήλικοι μου έκαναν εντύπωση. Φιλικά τους ζευγάρια, παντρεμένα, με παιδιά. Ή οι μανάδες των συμμαθητών της κόρης του συναδέλφου μου στον παιδικό σταθμό.
ΟΛΕΣ μα όλες οι μανάδες, γυναίκες ανάμεσα στα 30 και τα 35 με μαλλί κομμωτηρίου. Και τίγκα βαμμένες, σα χριστουγεννιάτικα δέντρα από τα κοσμήματα. Το ξαναλέω, μαλλί κομμωτηρίου ΜΑΛΛΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ. Σε παιδικό πάρτι! Με κλόουν και μυξιάρικα που σκούζουν, κυλιούνται κάτω και αδειάζουν το φαί τους στο πάτωμα (είτε από το πιάτο τους είτε από το στομάχι τους) Ναι ρε κοπελιά, είσαι πιθανότατα λεφτού και νότιο προάστιο, αλλά ΠΟΣΟ θλιβερή πρέπει να είναι η ζωή σου αν για σένα ΤΟ κοσμικό γεγονός του μήνα είναι αυτό; Ή αν φέρεσαι στα 30 σου το 2010 όπως φερόταν και στολιζόταν η μάνα μου στα 45 της το 1980;;;;;
Και ωραίες γυναίκες ρε πούστη
Οι άντρες κλασσικοί μάπες ΝΠ που μαζί τους βολεύτηκαν οι γκομενάρες που έλεγα για να τακτοποιηθούν και να κάνουν το πολυπόθητο παιδάκι.
Συζήτηση μεταξύ 2 αντρών που - γαμώτο! – ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΙ ΜΟΥ! Και σε φάση που ΔΕ μπορούσαν να τους ακούσουν οι γυναίκες τους. Τι συζητούσαν αυτοί οι καλοβολεμένοι 35ρηδες – πρότυπα γιών; Για γκόμενες; Για ποδόσφαιρο; Για δουλειές; Όχι!!!!!! Για το τι φύλου παιδιά ήθελαν…. Λες και ήταν νοικοκυρούλες του ’50!
Αηδίασα

15 σχόλια:

mahler76 είπε...

χάλια μαύρα τα άτομα.

Tanila είπε...

στενοχωριέμαι ρε γαμώτο
σε μια άλλη ζωή θα μπορούσα να είμαι εγώ.
είναι οι επιλογές που δεν έκανα, οι άντρες που δεν παντρεύτηκα

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καθωσπρεπισμός του κώλου, υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο και μια διάχυτη βλακεία (απαντώνται σε τέτοια "πάρτυ"). Το πρόβλημα φυσικά θα διαιωνίζεται γιατί τέτοια άτομα, τέτοια παιδιά θα μεγαλώσουν. Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις μ'έσένα κάνω κι εγώ όταν βρίσκομαι σε τέτοιες "εκδηλώσεις". Θέλω να αρχίσω τα μπινελίκια ακριβώς εκείνη τη στιγμή που τα βλέπω, αλλά δυστυχώς "κρατιέμαι" αφού καταλαβαίνω οτι εγώ θα είμαι μετά ο "κακός" ο "δακτυλοδεικτούμενος" η "μειονότητα" αν όχι ο μόνος. Μοναξιά...

Pink_Fish είπε...

ααα...κοίτα. Επειδή έχει τύχει να έχω πάει σε τέτοια "πάρτι" έχω αισθανθεί εξαιρετικά άβολα. Γιατί τα δικά μου μαλλιά δεν ήταν αυτό που θα πεις ακριβώς "κομμωτηρίου". Γιατί φεύγοντας από το σπίτι μου δε φόρεσα ούτε ένα βραχιόλι, ενώ αυτές...Και γιατί ο άντρας μου δε μπορούσε να μετέχει σε τέτοιες κουβέντες για βλαστοκύτταρα, φύλα και τοιαύτα. Και μετά αναρωτιέσαι? Μήπως εγώ είμαι διαφορετικός? Ή μήπως αυτοί είναι αλλοπρόσαλλοι?

Pastaflora είπε...

Δεν είναι αλλοπρόσαλλοι, απλά θλιβεροί μικροαστούληδες. Κοίτα, σαν μαμά έχω να πω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να αποδομεί τέτοιες φάσεις. Όπως π.χ. να σκας με μπλούζα Φρανκ Ζάπα, σαγιονάρα και CD με baby Metallica.
Ή θα σε λατρέψουν ή θα σε μισήσουν οπότε και θα τους γλυτώσεις μια για πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,ακου κ το αντιθετο. Μετακόμισε σε διπλανο απο μένα σπιτι μια συμμαθητρια μου, καρακουκλαρα κ εξ ου ψωνάρα του κερατά στο σχολειο. ειχα να τη δω απο τοτε κ ειμαι τριανταφευγα. λοιπον την ακουω να τραγουδαει στην κορουλα της τα πιο παλια παιδικα τραγουδια με την πιο γλυκια φωνη κ εχω παθει συγχυση, δεν μπορω να συνδυασω τα 2 προσωπα!

prozak είπε...

άντε γαμήσου...

Ανώνυμος είπε...

skatopsyxi kai kakasximi
psofa mwri magissa

Kwlogria είπε...

Κακοδιάθετη σε βλέπω ρε κοπελιά! Αυτοί έτσι γουστάρουν τι να τους κάνουμε; Να λες ευχαριστώ που δεν σου αρέσει η θέση τους και δεν είσαι σ' αυτή!

lazinio είπε...

κάνε πίσω τα μαλλιά τους να φανούν τα κέρατά τους. αυτές για το μαλλί κομμωτηρίου λέω.

Provato είπε...

εγώ πάλι, έχω πολύ μεγάλη καμπούρα για να προσέχω του αλλουνού. αν αυτός είναι καλά με τον εαυτό του κ δεν με καταπιέζει, δεν τον καταπιέζω ούτε κ εγώ, κ σκατά να θέλει να φάει για πρωινό. xxx

τσούτσουρος είπε...

ma to fylo?? eleos. tin epomeni fora me is belones toy pleximatos..

An-Lu είπε...

Εεεεεεε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο του λατρεμένου μου πρόβατου START2!

Heliotypon είπε...

Κι εγώ αηδίασα. Άσε που τα έχω δει σε αντίστοιχα παιδικά πάρτυ της κόρης ανηψιάς μου...