Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Φαγητό και sex

Έχω πάει προχτές στο σουπερμάρκετ κι εκεί που στέκω ουρά για το ταμείο παρατηρώ τον μπροστινό μου. Είμαι μια άσχετη τ’ομολογώ στο να ξεχωρίζω αν ο άλλος είναι γκέης ή όχι και μάλλον επειδή δε μ’ ενδιαφέρει και καθόλου. Κανονικά ούτε που θα τον έβλεπα αν δεν ήταν σχετικά ωραίο παιδί και αν δεν μ’ενδιέφερε να κάνω τον επιθεωρητή ξένων καροτσιών. Πάντα χαζεύω τι αγοράζουν οι άλλοι, όπως χαζεύω και τι τρώνε οι άλλοι στις ταβέρνες.
1 εξάδα γυάλινα μπουκάλια περιέ (τι στον πούτσο, δεν έχει βρύση σπίτι του;)
Κομμένη σαλάτα (ή σπανάκι ή ανάμικτη, δε βλέπω από τόσο μακριά)
Συσκευασία έτοιμων κρουασάν (6άδα)
Μελιτζανοσαλάτα ΒΕΜ (ΒΕΜ; Αυτές δεν είχαν κατηγορηθεί για κάτι; Νομίζω η μουστάρδα τους….εεεε…. για πολλά Ε;)
Κονσέρβες τόνο
2 κουτιά γάλα
Εντάξει λοιπόν, είναι εμφανές ότι ψωνίζει για ένα άτομο. Το πουλάκι μου, κάνει και δίαιτα. Πιθανόν και γυμναστήριο ε; (τι σκατά εννοούν όταν λένε αδελφές γυμναστηρίου; Τούτος εδώ είναι αδύνατος σαν τσίρος με love handles και καθόλου μουσκουλιάρης)
Μένει μόνος και προφανώς είναι ματσωμένος. Και λίγο ψώνιο. Και μόνο το να μένεις μόνος σ’αυτή την περιοχή σημαίνει ότι είσαι ματσωμένος. Και λίγο ψώνιο. Ο τύπος μπροστά μου είναι κοντά στα τριάντα, και τίγκα στις φίρμες, είμαι σίγουρη. Δεν αναγνωρίζω τις φίρμες διότι είμαι μια γύφτισσα, αλλά φορά αθλητικό ντολτσεγκαμπανα (το γράφει) και τζιν ντιζελ και τρέντι γυαλί (δε βλέπω από τόσο μακριά, είμαι και μιας ηλικίας) και κρατάει έναν απίστευτο πάνινο χαρτοφύλακα με δέρμα (ναι τύπου χαρτοφύλακα για να πας στο σουπερμάρκετ!) με μια ακαθόριστη μεταλλική σύνθεση που μοιάζει με μια μπάλα με φυτεμένο πάνω της έναν σταυρό και γύρω μια φούρλα. Τελοσπάντων, συνεχίζω, και μόνο να μένεις μόνος εδώ σημαίνει χρήμα. Εκτός αν «μένεις μόνος» στο δώμα που σου έχουν παραχωρήσει η γονείς σου στη μαιζονέτα τους και είναι αρκετά ευρύχωρο για γκαρσονιέρα-λοφτ.
(Λοφτ κανονικά δε λέμε έναν τεράστιο χώρο ενιαίο, ο οποίος αν είχε τοίχους θα ήταν ένα τριάρι κομπλέ με 2 μπάνια και δωμάτιο υπηρεσίας; Ε για γκαρσονιέρα-λοφτ φαντάσου το ένα τέταρτο αυτού του χώρου και ούτε. Απλά τον ενιαίο χώρο μιας γκαρσονιέρας.)
Και ο τύπος δεν έχει καθόλου χαρτικά-καθαριστικά στο καρότσι του, ούτε καν ένα σαπουνάκι για τα χέρια. Άρα ή "μένει μόνος" του ή μένει με τους γονείς του και απλά ψωνίζει το φαί του μόνος του, άλλος ασχολείται με την αγορά κωλόχαρτου και χλωρίνης.
Αλλά δεν κάνω κείμενο για να μιλήσω για την κτηματομεσιτική αγορά στο προάστιο.
Γράφω για φαί και σεξ.
Εγώ, που προσδιορίζω το άτομό μου ως ετεροφυλόφιλη γυναίκα, τι σκατά διαφορές έχω λοιπόν στο περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς» από τον απροσδιόριστο νεαρό εμπρός μου; Συνειδητοποιώ ότι αδυνατώ ν’απαντήσω με μια πρόχειρη ματιά στο δικό μου καρότσι, καθώς δε ψωνίζω για μένα αλλά για τον πατέρα μου. Κι εγώ συνήθως δεν πάω στο σουπερμάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας όπως ο κάθε νοικοκύρης (και πιθανόν και ο νεαρός εμπρός μου). Γιατί για να πας σ’ένα σουπερμάρκετ όπου θα πάρεις αμάξι και θα παρκάρεις στο τεράστιο πάρκιν του για να το διασχίσεις με το καρότσι που θα πάρεις για να βάλεις τα ψώνια σου μέσα καιταλοιπά, πας για εβδομαδιαίο ανεφοδιασμό. Το δικό μου σουπερμάρκετ είναι κούτσικο, δίχως πάρκιν και χωμένο ανάμεσα στα σπίτια, δε πιάνει ένα τετράγωνο μόνο του. Επίσης είναι 1,5 τετράγωνο μακριά από το σπίτι μου, άρα, ναι, μπορεί να πεταχτώ και για ένα πακέτο βούτυρο ΜΟΝΟ.
Τέλοσπάντων, το ψυγείο μου και τα ντουλάπια μου συνήθως έχουν: ζυμαρικά (2 είδη τουλάχιστον), ρύζι, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, μπέηκον, γάλα, τυρί, ψάρι (φιλέτα μπακαλιάρο ή γλώσσα), ντομάτες, αγγούρια, λεμόνια, κρεμμυδόσκορδα, πατάτες, μαρμελαδόμελα, γαρίδες, ελαιόλαδο, φάβα, ξύδι, αυγά, πουμαρό, βούτυρο, κύβους και διάφορα τσιριμπιρδόνια για τη μαγειρική (αλατοπίπερο, τριμμένο γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κ.λ.π.).
Ο τύπος μπροστά μου από νεκρό ζώο έχει μόνο κονσέρβα τόνο. Μπλιαχ! Θα μπορούσε να μη τρώει και κρέας, βέβαια. Δε ξέρω πραγματικά αν θα μπορούσα εγώ να κάνω παρέα με κάποιον που δε τρώει κρέας. Είναι σα να κλείνεις την πόρτα στη μισή μαγειρική. Δηλαδή ν’αποδιώχνεις τη μισή απόλαυση. Αν ο άνθρωπος δεν ξέρει να φάει, δε ξέρει ν’απολαύσει το φαί του, άρα και τη ζωή του. Ναι, εγώ το πιστεύω, είμαστε ότι τρώμε από την άποψη ότι αν δεν τρώμε όμορφα και νόστιμα πράματα δεν ξέρουμε να ζήσουμε όμορφα και νόστιμα, οι κακόφαγοι άνθρωποι είναι και μίζεροι άνθρωποι. Παντού.
Αναρωτιέμαι λοιπόν η μαύρη, μετά από όλη αυτή τη λογοδιάρροια, αυτά τρώνε οι single ή οι γκέηδες νοτίων προαστίων;
Των άλλων περιοχών τρώνε τα ίδια; *
Αδελφή γυμναστηρίου (λέμε τώρα) σημαίνει περιέ και τόνο και μαρούλι;
Υπάρχουν γκέηδες που τρώνε σπαλομπριζόλα χοιρινή και σαλάμι αέρος εκτός από το Νανάκο;


*Αυτό το κείμενο γράφτηκε χτες το μεσημέρι -μόνο του- με σκοπό να χτενιστεί σήμερα το πρωί –πάλι μόνο του- και ν’ανέβει (στο παλκοσένικο). Καμμιά φορά οι εξελίξεις με προλαβαίνουν.

36 σχόλια:

prozak είπε...

απλά για να σε καθησυχάσω σε ενημερώνω ότι το μενού περιλαμβάνει χοιρινή μπριζόλα, κοτόπουλο και γουρουνόπουλο...

ελπίζω να σου φτάσουν...!!!

Tanila είπε...

ΠΟΙΟ ΜΕΝΟΥ;;;;
ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΦΕ;;;;

prozak είπε...

ΟΧΙ...!!!

Tanila είπε...

γιατιιιιιιιι;;;;;;;;

prozak είπε...

γιατί κλάνει το γατί...!!!

Tanila είπε...

ψευτικα ήταν τα φιλιά σου
ψευτικα τα σ'αγαπώ σου
όοοολα ψεύτικαααα

Stefanos είπε...

Το ότι δεν πήρε κωλόχαρτο και καθαριστικά δε σημαίνει ότι άλλος του καθαρίζει. Μπορεί απλά να μη χρειαζόταν. Κάθε φορά που πας σουπερμαρκετ δηλαδή παίρνεις κωλόχαρτα και χλωρίνες;
Βέβαια το ντύσιμο είναι... ενδεικτικότατο..

BLUEPRINTS είπε...

καταλαβαίνω ότι ήθελες να βάλεις ένα πιασιάρικο τίτλο (το σεξ πάντα πουλάει), αλλά η σύνδεσή του με το κείμενο ήταν εξόχως Τανιλιάρικη...
Όσο για την ερώτησή σου πολλοί δεν τρώνε ούτε τόνο...

prozak είπε...

μωρή σου προσφέρω μια ολοκληρη μπριζόλα, ενα φιλέτο κοτόπουλο και γουρνοπούλα... τι άλλο θες...????

Tanila είπε...

Estarian να ξαναδιαβάσεις ΟΛΗ την ύλη και να ξαναδώσεις το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου.
Τα εβδομαδιαία ψώνια για το πατρικό μου πάντως πάντα έχουν ανάμεσά τους ένα κατιτίς. Ένα υγρό για πιάτα βρε αδερφέ ή ένα βετέξ, ένα μαλακτικό έστω.

Tanila είπε...

Blueprints σκοπεύω να κάνω επιτόπιες έρευνες απόψε.

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Μπορεί να είναι βρωμιάρης

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να έχει πέτρες στο νεφρό.εξού και τα περιε.για πετρούλες εγγύηση.τι ανακατεύεσαι?ε?ε?

F4FUN είπε...

Εσυ τελικα ψωνισες,
ή έμεινες στην ανθρωπολογοκοινωνικομαγειρικοερωτικη αναλυση???΄
:)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Flonsavardu είπε...

γκέι ξε γκέι δεν έβγαινα με κάποιον που προσέχει τόσο πολύ το στάιλινγκ και τον εαυτό του. στο σούπερ μάρκετ πας με φόρμα και τι σερτ, τι είναι αυτές οι τσιριμόνιες.

Tanila είπε...

Ασετόν μπορεί. Αλλά δε νομίζω.

Ανώνυμε, αν εσύ ήσουν στον μαρινόπουλο στην Βουλιαγμένης την τρίτη κατά της έξι και κάτι, σε είδα!

Stefanos είπε...

Ναι αυτές τις μαλακίες έκανα και εγώ κάποτε και για αυτό έχω σπίτι 4-5 μπουκάλια χλωρίνη, 3-4 μπουκάλια διάφορα άλλα καθαριστικά πατωμάτωνε, ένα για τα ξύλινα πατώματα, 3 ψεκαστικά καθαριστικά, 2-3 διαφορετικά σακούλια απορρυπαντικο για το πλυντήριο πιάτων, 3-4 αλλο απορρυπαντικο πιάτων και 15 στοίβες κωλόχαρτα. Καθαριστικά του χρόνου πάλι..
Για ένα χρόνο μονο αλλαντικά, τυριά,κρέατα, ταμπάσκο και ρύζια.

Marina είπε...

Ολο για βλακείες φαγητά μας γράφεις..φώς φανάρι ακόμη δεν τρώς τα αγαπημένα σου κριτσίνια..και έχει γκανιάσει.
Ο τύπος απλά θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν ξέρει να μαγειρεύει, αλλά που θέλει να τρώει υγιεινά για να βγάζει το πρόγραμμα της γυμναστικής του.

ethanandthecity είπε...

Αδερφή γυμναστηρίου δεν σημαίνει αποκλειστικά τόνο και μαρουλοσαλάτα. Μόνο αν θες να γίνεις εντελώς φέτες δένεις το στομάχι σου ναυτικό κόμπο και τρέφεσαι μόνο με γρασίδια και σόγιες, άντε και λίγο κοτόπουλο στεγνό με ρύζι στο τσακίρ κέφι. Τώρα βέβαια αν το δούμε από την άλλη πλευρά και μασαμπουκώνεις αποκλειστικά σπαλομπριζόλες και μορταδέλες, δεν είσαι αδερφή γυμναστηρίου, αλλά αδερφή κτηνοτροφείου

patsiouri είπε...

Χι χι, που να δεις τα δικά μου ψώνια αυτές τις μέρες!
Τα φαγητά τα έχει αναλάβει το αδέρφι και εγώ ψωνίζω μόνο αυτά που έλειπαν από τον τύπο!

manetarius είπε...

Λοιπόν δεν μπορώ να διαλευκάνω το μυστήριο... έχω μπόλικους φίλους γκέι και όλοι έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες!
Ο ένας τρώει ότι σκατά βρει μπροστά του όλη την ώρα και είναι φέτες χωρίς να πηγαίνει καν γυμναστήριο (τον μισώ γι' αυτό και του το λέω κέθε μέρα).
Ο άλλος κάθεται 5 ώρες στο σούπερ μάρκετ για να πάρει 5 πράματα γιατί διαβάζει όλα τα συστατικά των συσκευασιών, για υδατάνθρακες. λιπαρά κτλ... (μια φορά πήγα μαζί του και έβγαλα κιρσούς τόσες ώρες ορθοστασία!).
Ο άλλος είναι πολύ γκουρμέ και πολύ της Ιταλικής κουζίνας, αλλά είναι και στιλάκι χωρίς να πατάει γυμναστήριο..
Ο άλλος πίνει μπίρες αντί για νερό και είναι σαν 8 μηνών έγκυος αλλά δεν δίνει δεκάρα και έχει και τρελλές κατακτήσεις...
Δεν γράφω άλλα...άβυσσος το στομάχι και η λίστα σούπερ μάρκετ του ανθρώπου!

(αν δεις το δικό μου καρότσι στο σούπερ μάρκετ... θα νομίζεις οτι έχω κάνει αλλαγή φύλου!... δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό αλλά είπα να πω μια εξυπνάδα..)

gsus είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο και μου αρέσει που είναι αχτένιστο.
Μήπως περιμένοντας στην ουρά του ταμείου προσπαθείς να μαντέψεις από τα ψώνια του μπροστινού τι φαγητό ετοιμάζεται να μαγειρέψει την επόμενη;

mahler76 είπε...

πουστάρα ήταν και bottom κοινώς αποκλειστικά τον παίρνει. Όσο για το σώμα τώρα αποφάσισε να το φτιάξει γιαυτό και η διατροφή και τα περιέ και οι πίπες (ουπς I said the π word).

χ@χΛιΔάΚι είπε...

Τανίλα,
μήπως πας σε αυτο το Μαρινόπουλο στη Βουλιαγμενης που ήταν παλιά ο κιν/φος Νανά;;;

Αν ναι, ε τότε αυτό από μόνο του είναι εμπειρία από το υπερ-πέραν!

George Tsitiridis είπε...

λευτεριά στα χοιρινά...

Ανώνυμος είπε...

παπαρια..αλλα ηθελα να γραψω αλλα δεν μουβγαινει
"Αδελφή γυμναστηρίου (λέμε τώρα) σημαίνει περιέ και τόνο και μαρούλι;"
Ναι!
υπαρχει και σε χειροτερη εκδοση
Gourmet Deicatessen στην Κηφησια με Βιολογικα προϊοντα...
ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!
ειναι να μη συ τυχει!

Tanila είπε...

@ Προφήτη: ε τουλάχιστον να ελπίζω ότι, εκτός από σιχαμένος, είσαι και καθαρός;

@ μαρίνα, τώρα που το λες, νομίζω είχε και κάτι ρύζια μέσα στα υπόλοιπα.

Ήθαν γιατί; Ως πότε θα είσαι ένα σκιάχτρο; Δε θα μπεις ποτέ στον όγκο; Μου προξενείς καινούρια ερωτήματα: αδερφές γυμναστηρίου σημαίνει και απίσχναση; Δεν κάνουν διατροφή με 8 σπαλομπριζόλες και 3 κουβάδες ρύζι τη μέρα; Αν είν'έτσι νομίζω προτιμώ τις αδερφές κτηνοτροφείου.

Πατσιούρη ναι, αλλά εσύ είσαι φυσιολογικός άνθρωπος, σε ξέρω. Χώρια που αν έβλεπα έναν άνθρωπο ζαλωμένο με καθαριστικά, δε θα σκεφτόμουν ότι δε τρώει και πίνει τη χλωρίνη από το μπουκάλι, αλλά ότι έχει αναλάβει έργο.
Μανιταρού, σε παρακαλώ πες μου, αυτός ο 2ος ψωνίζει από το φαρμακείο υπακτικά (Dulcolax, tanilas, κ.λ.π.); Προσοχή, πολύ σημαντική ερώτηση, θέλω να μάθω αν είναι και δυσκοίλιος.

gsus και τη μεθεπόμενη, και αν μένει μόνος, αν έχει παιδιά, αν είναι δυσκοίλιος, τέτοια.

@ χ@χΛιΔάΚι: γιατί ρε, από πότε είναι πανάκριβη περιοχή ο Άγιος Ιωάννης και μαζεύει πλούσια ψώνια; Χώρια που εκεί νομίζω έχει ανοίξει Βασιλόπουλος.

Θεια Ντόννα εσύ φταις που πας στην Κηφισιά. Αντε μη σου πω να τη βάλεις στον κώλο σου.

Ρε Μάλερ γιατί το παιδί; Και οι μπότομ δεν έχουν ψυχή; (σε αντίθεση με τους παντρεμένους που ΔΕΝ έχουν)

pisoglendis μόνο αν είναι μπριζόλα λαιμού και σαλάμι αέρος, αλλά είμαι ανοιχτή στη διαφωνία.

mahler76 είπε...

μα δεν το λέω προσβλητικά, ως επισήμανση :)

Ανώνυμος είπε...

@Tanila
αη μωρη χαρχάλω! Δεν πηγαινω εγω στην Κηφησιά...
η δουλειά ένεκα!
:-)
Ξερεις εσυ...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

ethanandthecity είπε...

Αι μωρή σμέρνα επειδή ορέγεσαι το σμιλεμένο μου κορμί τα λες αυτά

Tanila είπε...

Ήθαν, εσύ κι ο Ρόουαν Άτκινσον...

Stefanos είπε...

Είμαι σιχαμένος ψυχολογικώς αλλά καθαρός σωματικώς και σπιτικώς. Έχει διαφορά.. :p

dimitris είπε...

Κυκλοφορεί ως ειθίσταται πολύς κάλος στον εγκέφαλο. Είπαμε όχι να τρώμε, όχι και σα τη γουρούνα, αλλά ένα μπακλαβαδάκι σοροπιαστό, ένας λουκουμάς με μπόλικο μελάκι και κανέλλα, μιά λαχταριστή σοκολάτα η ένα κοψιδάκι τραγανιστό που και που
(σε λογικές ποσότητες λέμε τώρα όχι να κατεβάζεις ζαχαροπλαστείο ή ψητοπωλείο για δεκατιανό) ποτέ δεν έβλαψαν κανένα. Όσο ο άλλος κρίνει απαραίτητο ότι για να είναι αρεστός χρειάζεται να φαίνονται όλες οι φέτες των κοιλιακών του και ζει με τόνο και μαρουλόφυλλα τόσο του λείπουν φέτες απ τον εγκέφαλο.

sCaTterBraiN είπε...

προς στιγμήν ανησύχησα. άλλη φορά θα κρύβω τα ψώνια μου (θα απλώνω μια ροζ χνουδωτή κουβερτούλα πάνω στο διάδρομο του ταμείου) να μην τα βλέπουν οι από πίσω και με σχολιάζουν. άκου 'αδερφή γυμναστηρίου'...




(ξεκινάω τον οκτώβριο)

Tanila είπε...

Koίτα Δημήτρη, ο καθένας ζει όπως γουστάρει κι αμα πω τίποτα εναντίων των κοιλιακών θα πέσει και φωτιά να με κάψει. Αλλά, πως να το πω, όλα τα φαγιά στο καρότσι του τύπου ήταν μπλιαχ! Χώρια που αμα είναι αυτό το καρότσι υγιεινό και ισορροπημένο εγώ είμαι η κοκκινοσκουφίτσα.
sCaTterBraiN α ΕΣΥ ήσουν. Είμαι η ξυνή με την πορτοκαλί τσάντα πίσω σου στην ουρά. Τι ξεκινάς τον Οκτώβρη; Σουπερμάρκετ;