Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Καινούριο πλυντήριο

Λοιπόν από συμπαράσταση στη μούχλα* του Νικόλα (snikolas.blogspot.com) αποφάσισα να μοιραστώ μια από τις πολύτιμες εμπειρίες της ζωής που σκόπευα να κρατήσω ιδιωτικές και καλά κρυμμένες μακριά από τ’αδιάκριτο μάτι του αναγνώστη.
Λοιπόν στο πατρικό μου οι γονείς μου είχαν αγοράσει, όταν ήμουν πιτσιρίκα, μια αρχαιολογία για πλυντήριο. Δηλαδή αρχαιολογία για τώρα, τότες (προπολεμικά) θεωρούνταν και πολύ μοντέρνο να ‘ουμ’.
Όντως καλή μάρκα, γερμανική, κράτησε πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Μέχρι πριν 2-3 βδομάδες που σταμάτησε να ανοίγει το πορτάκι. Αλλόφρων η οικιακή βοηθός, επέμενε να το λύσει το θέμα, βάζοντας και ξαναβάζοντας την ίδια πλύση, με την ελπίδα ότι, που θα πάει, θα ξεμουλαρώσει.
Ε δεν ξεμουλάρωσε.
Ο τεχνικός ανακάλυψε βλάβη στα ηλεκτρονικά του και ήθελε 400 . Ευτυχώς, αντί να τα σκάσει, ο συναισθηματικά συνδεδεμένος με την αρχαιολογία πατέρας μου, με ρώτησε πρώτα.
Βγήκα λοιπόν στις ρούγες ένα Σάββατο πρωί, αντί να κάνω φασίνα, να ψωνίσω καινούριο πλυντήριο. Πανεύκολο, μέσα σε μισή ώρα είχα τελειώσει και με 300 μόνο.
Έλα όμως που, για να βάλουν οι μεταφορείς το καινούριο, απαιτούσαν να βγει το παλιό από τη θέση του. Εκεί την πουτσίσαμε. Διότι το παλιό δεν ήθελε να βγεί.
Βρε τι το παρακαλέσαμε, τι το βρίσαμε, τι προσπάθησαν 2 άντρες με το ζόρι, δεν έβγαινε με τίποτα.
Θα μου πεις πως μπήκε; Έλα ντε, πως μπήκε; Σύμφωνα με υστερότερες εκτιμήσεις σηκωτό πάνω από τη χέστρα, για να πάρει τη στροφή και να σφηνώσει στη θέση του.
Και τώρα; Τώρα είχαμε 2 πλυντήρια, ένα καινούριο άχρηστο, στην άκρη του σαλονιού κι ένα παλιό, άχρηστο στη σωστή θέση. Οι μεταφρείς επέμεναν ότι πρέπει να μετακινήσουμε τη χέστρα λίγο. Δηλαδή να ξηλώσουμε το μισό WC!
Τελικά ευτυχώς φωνάξαμε τον κύριο Ευρυπίδη. Ο κύριος Ευρυπίδης είναι ο υδραυλικός του δικού μου σπιτονοικοκύρη κι έχει και δικό του κότερο. Αυτός αποφάσισε, αντί να μας κάνει μπάχαλο, να διαλύσει το παλιό πλυντήριο για να μπορέσει να το βγάλει σηκωτό, μιας και ήταν πιο βαρύ από οδοστρωτήρα και για έναν μόνο του ασήκωτο.
Έτσι ξεκινήσαμε. Εκείνος αρχηγός, εγώ βοηθός. Επί ώρες, περάσαμε ένα μαγευτικό πρωινό. Ξεκίνησε βγάζοντας το καπάκι και ξεκινώντας να κόβει καλώδια, μέσα σ’ έναν λαβύρινθο. Συμπέρασμα της ημέρας: τα παλιά Μίλε έχουν πιο πολλά καλώδια από το ίδιο το εργοστάσιο που τα φτιάχνει. Επίσης (σύμφωνα με εκτίμηση ειδικού, δηλαδή του κου Ευριπίδη) έχουν απίστευτα πολλά εξαρτήματα. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο κύριος Ευριπίδης είναι κυρίως αυτό: κύριος. Ίδρωσε, κόπηκε, μάτωσε, ταλαιπωρήθηκε, γονάτισε μέσα στα νερά, εισέπνευσε αναθυμιάσεις από απολιθωμένα απορρυπαντικά αλλά δε τα παράτησε κι επιπλέον κουβάλησε τα πιο βαριά κομμάτια (π.χ. τον κάδο) που δε μπορούσα να κουβαλήσω εγώ στο πεζοδρόμιο γι’ ανακύκλωση (τα πήραν οι γύφτοι) και χρέωσε και μόνο 60 ευρώ.
Σχεδόν ντράπηκα.


* χλωρίνη. Ή μισό νερό μισό χλωρίνη ή εξ’ολοκλήρου χλωρίνη. Και τρίβεις ανάλογα την επιφάνεια. Αν είναι π.χ. τοιχώματα ντουλαπιού, μάλλον θα πάρεις σφουγγάρι ή βούρτσα. Για αρμούς πλακιδίων, οδοντόβουρτσα. Θυμήσου, η μούχλα είναι ζωντανή και τη σκοτώνεις με τη χλωρίνη

61 σχόλια:

natasha hassiotis είπε...

Δεν κάνει να εισπνέεις χλωρίνη καλιέ!
δεύτερον, αν είχες μπει στον κόπο να ρωτήξεις, θα σου είχα πει ότι πρέπει να διαλυθεί το πλυντήριο, και συνήθως, αρκεί να βγει το καπάκι του κάδου στο πίσω μέρος. Μα τι άσχετη που είσαι! εμένα ο κύριος Δημήτρης μου χρέωσε ξήλωμα, μεταφορά του καινούργιου και εγκατάσταση και πέταμα του παλιού, 6ο ευρώ. Και σφουγγάρισε κιόλας, γιατί είπα "αχ εκείνα τα νεράκια που δε φτάνω, βάζετε το πανάκι επάνω;" (και ρίμα). Και είπε "δώσε κοπέλα μου μια σκούπα να κάνω τα χοντρά, πού να σφουγγαρίζεις εδω πίσω!" Και είπα αφού του είχα δώσει τη σκούπα "μα δεν είναι ανάγκη, μα δεν είναι ανάγκη", και πήγα για μανικιούρ.
Μεγειά το πυληντήριο.

Tanila είπε...

Ε μη τραβάς ρουφηξιές πάνω απ'τη λεκάνη με τη χλωρίνη, μαστούρα.
Μερσί,αλλά δεν είναι δικό μου το πλυντήριο, εγώ πήρα προ διετίας.

patsiouri είπε...

Θα χρησιμοποιήσω το σωστό χρόνο και στη σωστή έγκλιση καθώς και τον υποθετικό λόγο "Αντίθετο του πραγματικού".

ΑΝ ποτέ είχα παντρευτεί και ΑΝ είχα κάνει παιδιά, σε περίπτωση που εξακολουθούσα να είμαι τόσο ξανθιά σε ότι αφορά στα των οικιακών, θα είχα απαιτήσει να ανοίξεις ειδικό μπλόγκ επί τούτου χρυσή μου...

Tanila είπε...

Kai τι περιμένεις για να τυλίξεις κανέναν; Να μπαταλέψεις και να πέσουν τα βυζιά σου; Άμα περάσει η μπογιά σου ποιός θα σε πάρει; Αντε ν'αραδιάσεις κανά κουτσούβελο πριν σε πάρουν τα χρόνια, να έχεις να σου δίνει ένα ποτήρι νερό στα γεράματα σου.

Αχ, τελείωσα με τα κλισέ για σήμερα, τα είπα όλα μαζεμένα.

Ανώνυμος είπε...

Tι έγινε τλκ βρε γερομπισμπίκω...???

τον χούφτωσες τον γιάννη τον υδραυλικό...???

χούφτωστον, χούφτωστον...!!!

stella είπε...

εσεις οι παλιοι βρε παιδι μου καθολου πρακτικοι!
Επισης κανουμε τα γλυκα ματια στα χαιβανακια τους τεχνικους και δεν μας περνει μια!!

Tanila είπε...

όχι δε τον χούφτωσα διότι είμαι ακριβώς αυτό: γερομπισμπίκω

Στελλα, ο κύριος Ευριπίδης είναι άνω των 55, δε τον λες και χαϊβανάκι

stella είπε...

συμμαθητης?
Εμ φωναξε κανα τεκνο απο τις σχολες μαθητειας οαεδ!
Αμαν μαρη και περιμενεις προκοπη μετα!!

Dr_MAD είπε...

Καταρχήν να παραδεχτείς στο κοινό ότι ο ρόλος του δουλικού και ο δικός σου είναι ένας.

Κατά δεύτερον ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι με τον ΚΥΡΙΟ Ευρη. Φαντάσου αγαπητέ αναγνώστη την Τανίλα να λέει κάποιον κύριο. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Και τρίτο και φαρμακερό: δεν ήταν 2 οι άντρες. Ησαν τρεις. Περνιέσαι για θηλυκό βρε χωριάτα άκωλη?

Ανώνυμος είπε...

Αχ, το όνειρό μου είναι να πάρω υδραυλικό! Αλήθεια γιατί δε φώναξες το Γιάννη του προηγούμενου ποστ; START2

snikolas είπε...

Δηλαδή τώρα πρέπει να πω και για τον λέβητα που σταμάτησε να δουλεύει καταχείμωνο;

Tanila είπε...

Ax ναι!

natasha hassiotis είπε...

να σου πω, γιατί αγριεύτηκα: όταν λες η μούχλα είναι ζωντανή, τι εννοείς;;; (μπορούμε να την έχουμε για pet; να της μιλάμε;)

Tanila είπε...

Ki εγώ έχω αρχίσει και αγριεύομαι. Πόσο ξανθιά είναι η βαφή σου;

Ανώνυμος είπε...

SAPILA.

Κλειστο μωρη γκουμουτσα και τραβα αυτοκτονα.

Kwlogria είπε...

Όλα καλά, όλα άγια, αυτό το πράμα όμως με τη χλωρίνη θα το κόψεις; Άσε τη μούχλα στην ησυχία της ρε παιδί μου ή βγάλε τη με ζουμί από tea tree, αιθέριο έλαιο, πως το λένε, γαμώ τη χλωρίνη μου μέσα γαμώ. Κατά τα άλλα, να είναι καλά ο κύριος Ευρυπίδης, θεός ο άνθρωπος, πω πω τυχεροί ήσασταν πάλι! Τα γαμημένα για παλιά μηχανήματα τι είναι αυτά ρε;;!!

ethanandthecity είπε...

Γιατί είχα την εντύπωση πως πλένεσαι (μαζί με τα ρούχα σου) στη γούρνα?

natasha hassiotis είπε...

η βαφή μου είναι του κοράκου. εσύ που μιλάς με τη μούχλα, τι να πω...

mahler76 είπε...

Ma πλένεται στην γούρνα καλέ μου ethan, το πλυντήριο ήταν στο σπίτι των γωνιών χοχοχοχο.

Μπράβο Tanila για το πόστ αυτό. Βασικά μαλακία ήταν αλλά ήθελα να σου αφήσω σχόλιο μπας και με παρενοχλήσει πάλι ο ανώνυμος με γνώσεις γερμανικών.

Λευτεριά στη μούχλα.

Ανώνυμος είπε...

Mahler, geh ins Bett και ... έρχομαι, κι άσε την Tanila να πλένεται στη γούρνα!!!!

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
Ich warte Sie και λίγα με την Tanila

Tanila είπε...

Ανωνυμe των 3:50 μμ σαπίλα βρομάει το μουνί της μάνας σου. Αμα αυτοκτονήσω να είσαι σίγουρος ότι θα σε πάρω μαζί μου γιατί ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ

Κωλόγρια εσένα μια φορά πρέπει να σου πω (ιδιωτικά) την ιστορία του Τ. Ο Τ. όταν ήταν μικρός είχε πλύνει με χλωρίνη και τα δόντια του. Μια χαρά παιδί είναι, λίγο βλαμμένο αλλά μια χαρά.

Έθαν μάλλον από τη σάγκα προς ενοικίαση σπιτιού, τότε που είχα βρεί ένα διαμέρισμα που, για να μπεις στη μπανιέρα, έπρεπε να μην έχεις πλυντήριο ή να πλένεσαι μαζί με τα ρούχα σου. Εκτός κι αν ήθελες να έχεις πλυντήριο, οπόταν δεν έπρεπε να πλένεσαι.

Hivoltagepress: 1. υπάρχουν και ξανθιοί εγκέφαλοι. 2. Ώστε τα βάφεις! Γραία!

Μάλερ και ανώνυμε των 11:49 μμ τελευταία ειδοποίηση: ή το γυρνάτε στα γαλλικά τουλάχιστον, που τα σπρεχάρω κάτι τις, ή θα σας διαγράφω!

mahler76 είπε...

έτσι και μπείς εμπόδιο σε αυτό τον θυελλώδη έρωτα σβήνοντας τα μηνύματα μας θα βάλω μπούργκα και θα γίνω Ταλιμπάν

natasha hassiotis είπε...

Μαρή τα βάφω γιατί βαρέθηκα όλο το ίδιο χρώμα, και ξανθό να πεις το σόι σου ολόκληρο!!!
Υ.Γ. Μπα; από ξένες γλώσσες γρι, ε; Μάλερ@ συνέχισε στα γερμανικά να σκάσει η πλατινέ οικοδέσποινα.

Tanila είπε...

Υποψιάζομαι, βαθύτατα, ότι ο "θυελλώδης έρωτας" θα είναι τίποτις μαλακίες, απλά πατάς πάνω στην άγνοιά μου.
Άχτουνγκ κλάινε σhλάμπε

highvoltagepress ε, ναι, σίγουρα βρέθηκες όλο άσπρο άσπρο.
Και βάζω στοίχημα ότι μιλάω περισσότερες γλώσσες από σένα που πήρες το Λόουερ με C-

mahler76 είπε...

Γιατί τόση ζήλια Τανίλα? Επειδή βρέθηκε ένας άνθρωπος με επίπεδο, έστω και χωρίς όνομα, να μου κάνει κόρτε?

Tanila είπε...

Διότι δικό μου είναι το μαγαζί, έχω δικαίωμα η κουτσομπόλα να καταλαβαίνω, τουλάχιστον, τι σκατά λένε οι πελάτες μεταξύ τους.
Φινκ ντικ

mahler76 είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ, Γαλλικα παρακαλώ για να καταλαβαίνει και η ιδιοκτήτρια.

Tanila είπε...

Ακριβώς.
Π.χ.: je vous en prie.... je ne voudrais pas..
Mahler, viens au lit... κ.λ.π.

Kleine wolke είπε...

Χαχαχαχα!!
εγώ γιατί δε σε έχω διαβάσει νωρίτερα;;;

συμβουλή οικιακής φύσεως: αντί για χλωρίνη,επειδή αυτό το αιθέριο έλαιο που είπε η κωλόγρια το κόβω ψιλοσπάνιο,δοκιμάστε σόδα με ξύδι.

Καλημέρααα!

mahler76 είπε...

AAAAAAAAAAAAAAA κοροϊδεύεις παλιόγρια? Σουηδικά θα μιλάμε σήμερα το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Α τα γαλλικά είναι πολύ ... αδερφίστικα! Δε τα μπορώ! Να βρει η Τανίλα άντρα να της μιλάει τη γαλλική. Θα ... καλοπεράσει σίγουρα! (αχαχαχα)

mahler76 είπε...

καλά τα λες. εμείς οι άντρες θα κάνουμε την δουλειά μας στα Γερμανικά. και αν η Tanila μας τα σβήσει θα φάω ένα τσουκάλι κακοβρασμένα φασόλια και θα πάω στην δουλειά της. Θα γίνω Ταλιμπάν του κώλου χαχαχα

Tanila είπε...

κι η γριά χέστηκε
Πστ Μάλερ να σου πω ένα μυστικό;

































ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΛΑΝΟΥΝ!

natasha hassiotis είπε...

scheize!

Και να σου πω γριέντζα, πάρε να δεις τη φωτογραφία μου στις 8 του μηνού, να δεις ποιός είναι γραία. οχι σαν εσένα που θα θέλανε τρία κιλά φωτοσόπ και δυό τσουβάλια μπότοξ.

μάλερ@ απάνω της μουτζαχεντίν

Tanila είπε...

ποιόν να πάρω μωρή;
Να πάρω το μηδέν;
Κι εγώ είμαι στην πραγματικότητα η Άντριάνα Λίμα, μη σκίσεις κανά καλτσόν

mahler76 είπε...

@highvoltagepress
Πες τα γιατί πολύ τον μάγκα μας κάνει η Tanila.

Καλή μου γραία δεν θέλω να σε συγ-χύσω γιατί είναι και μεσημέρι, άλλα εγώ αν φάω φασόλια ρίχνω εμπλουτισμένο Πεθάνιο οπότε δεν την γλυτώνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Σήμερα κλείνει χρόνος από την κοίμηση του Μακαριστού και λαοφιλούς Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου, που ποίμανε με αυταπάρνηση την Ελλαδική Εκκλησία επί μια δεκαετία σε μια περίοδο επικίνδυνου αποπροσανατολισμού της κοινωνίας μας και προσέδωσε στη φωνή της Εκκλησίας τον δυναμισμό που στερείτο για χρόνια.
Το αρχιερατικό μνημόσυνο για την μνήμη του θα τελεστεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας μετά την θεία λειτουργία. Ακολούθως (11.00) θα τελεστεί τρισάγιο στο Α' Κοιμητήριο. Ας αποτίσουμε όλοι τον δέοντα φόρο τιμής προσευχόμενοι να είναι αιώνια η μνήμη του στον Θεό που υπηρέτησε για όλη του τη ζωή.

mahler76 είπε...

ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑ Tanila βάλε τα καλά σου πάρε και την γιαγιά και πάμε στο μνημόσυνο να πιάσουμε κάνα κώλο!!

natasha hassiotis είπε...

Αντριάνα Λίμα; Χαχαχαχαχα γελάσαμε βρε παιδί! να δεις πώς λέγεται αυτό...μμμ...κάτσε να δεις...wishful thinking.
Υ.Γ. Στην εποχή σου έτσι τηλεφωνούσατε ε; "Κάτσε να πάρω το μηδέν", "μ' ακούς Μενδενίτσα;" "έλα θειά, μπλεχτήκανε οι γραμμές", και τέτοια. Ντιπ αρχαία είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Mην με μπερδεύεις με τον ες ες ανώνυμο. Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι ξέρω ποιά είσαι. Για να είμαι ακριβής, όχι μόνο δεν ξέρω ποια είσαι, αλλά αν είχα την ατυχία να ξέρω ποιά είσαι, θα το ξεχνούσα στο επόμενο λεπτό λόγω του μηχανισμού της απώθησης. Έτσι εξαιτίας μιας απλής φυσικής άμυνας απέναντι σε τρομακτικές καταστάσεις και ανθρώπους, ενδέχεται όλοι οι σχολιαστές και αναγνώστες σου, να είμαστε γνωστοί σου, αλλά εσύ σίγουρα δεν είσαι "γνωστή" κανενός.

ria είπε...

γάζα το κάνατε το μπλογκ!

τανίλα μας άφησες με την απορία, μπήκε το καινούργιο πλυντήριο στη θέση του παλιού ή του βάλατε σεμεδάκι και μπιμπλό και έμεινε στο σαλόνι???

και μην ξαναπεις για ξανθιές, άντε, ρατσίστρια. θα οργανώσω πορεία για τα δικαιώματα των ξανθιών!!! θα κάψουμε και το ζάρα!

natasha hassiotis είπε...

πήρες απόδειξη απ' τον κύριο Ευριπίδη, ή συγκινήθηκες απ' το δράμα του και του τα χάρισες; τη δουλειά του έκανε, και είχε και την ελεύθερη βούληση, άμα δεν ήθελε να μην ερχόταν.

Dr_MAD είπε...

ΤΑΝΙΛΑ ΜΟΥΥΥ!

ένας γιατρός σήμερα γύρισε σε έναν άλλον στην επίσκεψη και είπε όταν ήταν να μπούμε στο θάλαμο μιας γιαγιάκας ξερακιανής "μαλάκα, ίδια η τανίλα, έτσι?"

ΣΟΚ

ανακάλυψα πως 3 από τους 8 γιατρούς της κλινικής σε διαβάζουμε! ΙΟΥΚ

ΣΕ ΜΙΣΩ

habilis είπε...

!!!
Tι τραβάν τα κακόμοιρα τα πλυντήρια όταν γεράσουν .

natasha hassiotis είπε...

άντε, το γλέντησες το πλυντήριο νοικοκυρούλα χαρωπή, άσε την πλύση, και γράψε. (α πα πα η κατίνα, είδε πλυντήριο και δε λέει να ξεκολλήσει. άντε και ψυγείο δίπορτο.)

Tanila είπε...

Ria ti λες; Για πλάκα το διαλύσαμε το παλιό; Έτσι για να δούμε πως είναι μέσα;

highvoltagepress είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Εσχατόγρια.

Μαd, απορώ. Μάλλον οι γιατροί είστε όντως του γιατρού. Πάντως χαίρομαι πολύ με αυτά που μαθαίνω. Δηλαδή τώρα να πηγαίνω στα νοσοκομεία, να δηλώνω ότι είμαι η Τανίλα και θα εξυπηρετούμαι άμεσα;

Να με συγχωρείτε αλλά έχουμε και δουλειές και προσωπική ζωή. Χθες είχα πάρει άδεια "να πάω την κοπέλα μου για έκτρωση", όπως δήλωσα στην ψυχοπαθή προϊσταμένη μου.

mahler76 είπε...

Αν όλοι οι γιατροί είναι σαν τον MAD να διαβάζουν όλξ μέρα Tanila την έχουμε πουτσίσει. Γιαυτό πεθαίνει κόσμος στα ράντζα.

natasha hassiotis είπε...

τανίλα@, θα σου πω εγώ μια κλινική να πας, θα σε περιποιηθούν άμεσα: είναι λίγο μακριά, έχει και μια βυζαντινή εκκλησία εκεί κοντά, καμμία σχέση εσύ, θα κόψεις δεξιά. Να δεις, Δαφνί το λένε. Στην πτέρυγα με τις γριέντζες, σε σουίτα υπερλούξ. θα βάφεις το μαλλί λουλακί και θα παίζεις Θανάση. Άντε γιαγιάκα.
Υ.Γ. πες τα μάλερ@! έτσι αλώθηκε το ΕΣΥ που λειτουργούσε σα ρολόι ελβετικό.

Unknown είπε...

αγαπητή lexotanila,με θαυμασμό κοιτώ με ώρες τον τίτλο του μπλογκ σας,κι έχω να πώ πως είναι εξαιρετικό!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε την όρασή σου, καλή μου Γρεναδίνη! Εξαιρετικά ύποπτα συμπτώματα παρουσιάζει...!

Tanila είπε...

Ανώνυμε, να'ταν η ζήλεια ψώρα θα γέμιζ'όλη χώρα
Τα δικά μας είναι σύκα και των αλλωνών συκάκια.
Το μουνί και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει
Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή, κακά μαντάτα στην ψωλή

mahler76 είπε...

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

Tanila είπε...

....κι αλλοι 2 μαγειρεύον
Γρια κι αν τσατσανεύεσαι, τα μάγουλά σου δείχνουν.



Είδες τι πολλές παροιμίες που ξέρω;

mahler76 είπε...

Εμ αφού είσαι τόσο παλιά και γράια που τις θυμάσαι να φτιάχνονται οι παροιμίες.

Tanila είπε...

Είπ' ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Και μη χαίρεσαι, διότι ο γέρος κι αν στολίζεται, στον ανήφορο ζορίζεται.

mahler76 είπε...

και η γριά ή από πέσιμο ή από χέσιμο θα πάει. Στην περίπτωσή σου δέ, είμαι σίγουρος από ποιό από τα 2 θα σε βρούν ξερή.

Tanila είπε...

Ποιό;

mahler76 είπε...

το ΧΕΣΙΜΟ μαρή που κάνεις και την ανήξερη.

Tanila είπε...

Α, εγώ είμαι γυναίκα και οι γυναίκες δε χέζουν.

mahler76 είπε...

τι είσαι γυναίκα???? τι ακούω και δεν έχω και το Εvian μαζί μου.