Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Aλήθειες της ζωής

Οι γέροι*.


Οι γέροι φωνάζουν, ειδικά το πρωί. Αν θες να κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι επειδή ήπιες τον κώλο σου, να μετακομίσεις μόνος σου επιτέλους, που τριαντάρησες κι ακόμα κρέμεσαι απ’τη φούστα της μαμάς.

Έχουν ως αγαπημένη ασχολία να ανεβαίνουν ή να κρεμιούνται σε διάφορα πράγματα. Από ‘κει βγαίνει και το «ο γέρος ή από πέσιμο ή από χέσιμο». Σκάλες, δέντρα, κ.λ.π. Διάσημο παράδειγμα ο Κιθ Ρίτσαρντς που έπεσε απ’τη μπανανιά. Λιγότερο διάσημο παράδειγμα ο πατέρας της φίλης μου της Α. που έπεσε από μια αχλαδιά, νομίζω, και ο πατέρας μου που έπεσε από μια στοίβα από ρολά υγείας.

Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς που κάνουν σεξ και σε αυτούς που δεν κάνουν. Αν οι γονείς σας ανήκουν στους δεύτερους, μετακομίστε επιτέλους 30ρικα ρεμάλια κι αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι έχουν δικαίωμα στον έρωτα, ακόμα και οι υπερήλικες.

Οι γέροι και τα κινητά έχουν τόση σχέση όση οι αντιλόπες με τα ποδήλατα. Αποτέλεσμα: διάφοροι γιοι και κόρες που ψάχνουν τους χαμένους τους γονείς που βγήκαν βόλτα χωρίς να το πουν σε κανέναν. Μην απορήσετε αν δείτε τη γειτόνισσα να ρωτάει στο δρόμο «Μην είδατε τον παππού; Τον έχασα!», ενώ μπορείτε να δείτε από 'κει που κάθεστε τον παππού να τρώει πατσά στη γωνία.

Όλοι οι νέοι είναι "χαλασμένοι" και με προβλήματα πειθαρχίας. Μη γελάς, θα το πεις κι εσύ στο μέλλον αυτό, όταν σε πάρουν τα χρόνια.
Γεγονός! Προ εβδομάδων παραβρέθηκα σε συμπόσιο 35άρηδων+ οι οποίοι μιλούσαν για τη γενιά των 15άρηδων με τα ίδια κι απαράλλαχτα κλισέ που άκουγα εγώ όταν ήμουν 15 για τη δική μου γενιά, από 50ρηδες.

Σαν αποτέλεσμα των 2 παραπάνω, δεν εννοούν να δίνουν λογαριασμό στους νεότερους, ειδικά αν σκοπεύουν να χαθούν, επειδή "αυτοί ξέρουν καλύτερα".

Δηλαδή έχουν αποκρυσταλλωμένη τη σοφία της ζωής. Γι’ αυτό αν προσπαθήσεις να τους ενημερώσεις για κάτι που νομίζεις ότι το ξέρουν λάθος (π.χ. όταν βγαίνει στο τηλέφωνο μήνυμα που λέει: «έχετε καλέσει τη θυρίδα τάδε», δε μιλάμε για θυρίδα τράπεζας αλλά για τηλεφωνητή) είσαι ένας ξερόλας που κοκορεύεται και τα λέει όλα λάθος.


*65+ σύμφωνα με εκτίμηση ψυχιάτρου που τοποθετεί εκεί την 3η ηλικία, εγώ θα έλεγα 70+

27 σχόλια:

JD είπε...

Πες τα....για το δικο μου γερο εχουν μεινει 4-5 χρονια για τη συνταξη και συζηταμε ΚΑΘΕ μερα!!! εγω δλδ τι να του πω που δε θα παρω ποτε συνταξη και το ξερω...και μου κραταει και το ΙΚΑ καθε μηνα;;;

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα, όσο μεγαλώνεις τα χάνεις μιυ φαίνεται...!!!

ευτυχώς έχεις μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να περάσεις το όριο...!!!

Tanila είπε...

Καλομελέτα και σου'ρχεται κι εσένα.
Τη στιγμή που έγραφα το κείμενο, η "κάμπια της Διοίκησης" είχε βγει στις ρούγες να βρει τη μάνα της, η οποία περιφερόταν κάπου γύρω απ'την Ομόνοια, χωρίς κινητό και χωρίς σαφή αντίληψη των ονομάτων των δρόμων και με προβληματική συννεόηση από καρτοτηλέφωνα του στιλ:
-που είσαι μαμά;
-ρώτησα έναν και μου είπε το δρόμο
-ναι αλλά ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

E, αφού ηταν σαφής, σαφέστατη...!!!

Ήταν στο δρόμο η γυναίκα...!!!!

χαχαχαχαχαχα

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Εγώ που έχω έναν παππού στην διπλανή πολυκατοικία και κάθε μεσξμέρι βρέχει χιονίζει κάθεται έξω και ακούει ραδιόφωνο της εκκλησίας τι να πω?

Tanila είπε...

Na mη πεις, να προσευχηθείς και να κάνεις το σταυρό σου μαζί με τον παππού.
Καλύτερα να πηγαίνεις από το σπίτι του εκείνες τις ώρες να προσεύχεστε μαζί. Και μετά να τον βάζεις να σου λέει ιστορίες από το στρατό.

natasha hassiotis είπε...

τι 'πες μαρή, δεν άκουσα! σιχτίρ με τ' ακουστικό! χάθηκε ο σεβασμός, αλκοολική θα καταλήξεις. κι είσαι και κοντή, κανένας μαρή δε θα σε πάρει, και δεν είσαι και 20 χρονώ...άντε, φέρε μου τις παντόφλες και το τίλιο και βάλε και την τηλεόραση στον Άδωνι, και μετά πλύνε πιάτα, πάνε σούπερ-μάρκετ, και να γυαλίσεις το παρκέ.

Tanila είπε...

Ξέχασες ότι 1) μπατάλεψα, 2)έχει περάσει η μπογιά μου, 3)πρέπει να τυλίξω κανέναν πριν πέσουν τα βυζιά και ο κώλος μου, 4)οι νέοι δεν έχουν ούτε όνειρα ούτε αξίες, 5) δε σηκώνονται στο λεωφορείο να κάτσουν οι μεγαλύτεροι 6) το μόνο που κυνηγάνε είναι το χρήμα 7) γίνονται φασαρίες/πορείες/καταλήψεις ίσα για το χαβαλέ, δεν υπάρχουν ουσιαστικά αιτήματα

Ανώνυμος είπε...

κι ότι θα μείνεις στο ράφι, αγκαλιά με τις γάτες σου...!!

Tanila είπε...

Εκτός αν βγω έξω, πιάσω με τρικλοποδιά έναν περαστικό και τον πάω σηκωτό στο δημαρχείο.

Flonsavardu είπε...

εγώ είμαι 22 και απορώ πως θα ζω με τη μάνα μου του χρόνου... άτιμη φοιτητική ζωή. απλώς δεν γίνεται να ξαναζήσεις με γονείς αν έχεις ξεμάθει.

p.s. γίνονται φασαρίες/πορείες/καταλήψεις ίσα για το χαβαλέ ... πάντα για τον χαβαλέ δεν γίνονταν αυτά; άλλο που τα περασμένα εμείς τα θεωρούμε σπουδαία. κάτσε να περάσουν 30 χρόνια και θα σου πω πως θα θεωρούν την ηρωική πτώση του αλέξη η επόμενη γενιά.

natasha hassiotis είπε...

ότι μπατάλεψες και δεν περνάει η μπογιά σου, τα εξυποννόησα μαρή, με την καλή έννοια, δεν ντρέπεσαι τα λες κιόλας. μόνο άμα ρίξεις κανάτι απ' το μπαλκόνι και τον αφήσεις ξερό και με αμνησία θα σε πάρει κανένας. 32 χρονών παλιόγρια, μιλάς κιόλας. απ' τα 32 στα 72 μια φτυσιά δρόμος είναι.

natasha hassiotis είπε...

υ.γ. πας και σε πορείες αντί να πας σε ινστιτούτο καλλονής να αποτριχωθείς και να τσιτώσεις τη μούρη. θες και τρία κιλά κερί για την αποτρίχωση. μαιμού!

Ανώνυμος είπε...

Τανίλα, τι κάνεις; Έχεις ηλικιωμένους σπίτι σου; κι αυτοί τι να κάνουν; είναι μόνοι και ανήμποροι.

mahler76 είπε...

μαρή Τανίλα έγραψες πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Mahler, το ''μαρή'' δεν είναι σικ!!!!!!!!!!! Και εσύ, μία τέτοια ύπαρξη ...!!!!!! Δεν κάνει .... Σ' αγαπώ!!!!!!!

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
να πώ την αλήθεια γενικά μου λένε πως δεν είμαι sic άλλα sick ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Also, sick, meine sexuale Liebe!

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
σας παρακαλώ, με κάνετε και κοκκινίζω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θέλω κι εγώ, να κοκκινίσει...

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
Σας παρακαλώ δεν θα 'θελα μας βλέπει η Tanila.

Tanila είπε...

Nαι, δυστυχώς

ethanandthecity είπε...

Μην προβληματίζεσαι ιδιαίτερα, αφού αργά ή γρήγορα όλοι μας θα γεράσετε

natasha hassiotis είπε...

άει μαρή γριέτζω, παντρέψου αυτόν τον ανώνυμο@ να τελειώνουμε. αφού άλλος δε σε παίρνει! και σήκω να καθήσω, πιαστήκανε τα πάκια μου! αγενέστατη! και τράβα φέρε ένα ποτήρι νερό. μισό-μισό, έχω τα λαιμά μου. κάτσε, πού πάς; και την εφημερίδα. το αερόθερμο. το κινητό. το σταθερό. πάρε μου την Κούλα. όχι, τη Σούλα. πέθανε; πότε; πρόπερσι; μμμ...την κουβέρτα. το τηλεκοντρόλ. το τηλεπεριοδικό. όχι αυτό. το άλλο, με τις συνταγές. βάλ' το βίντεο, θέλω την κασέτα με τον Ψάλτη. Όχι αυτήν. την άλλη. όχι την άλλη. αυτήν. όχι αυτήν. όταν λέω αυτήν, εννοώ αυτή που μ' αρέσει, που είχα δει τόοτε, που αυτός ήταν γκαρσόνι...μ' έσκασες. άχρηστη είσαι.

Tanila είπε...

Να ασκώσεις τον κώλο σου να τα πάρεις μόνη σου, που έχει γίνει σαν την πλατεία Συντάγματος απ'το πάχος.
Θρόμβωση θα πάθεις ρε αν δε κινείσαι καθόλου!

Εθαν δε προβληματίζομαι καθόλου, αντιθέτως βρίσκω ότι έχουν την πλάκα τους οι γέροι που κρέμονται από τα δέντρα, αν δε χτυπήσουν σοβαρά ή ο πατέρας μου που περιμένει το εγκεφαλικό επειδή δεν ακούει πια καλά.

Marina είπε...

Είσαι πολύ σωστή και έχεις πιασει τον παλμό των γεροντιζόντων (είδες λέξη!!). Ακούω άπειρες μαλακίες να λένε οι 50άρηδες για τους νεώτερους, λές δεν υπήρξαν ποτέ νέοι, λές και ξέχασαν τότε που γράφανε συνθήματα στους τοίχους..όλοι είναι αλήτες.
Ασε δε τι βάσανο που είναι να βγαίνεις με γέρους, μέσα σε ένα λεπτό, άφαντοι. Να είμαι στο σουπερμάρκετ με τη πεθερά, κάνω έτσι να πάρω κάτι, γυρίζω, άφαντη..να οργώνω τους διαδρόμους, να τη φωνάζω, να βάλω τον υπεύθυνο να τη φωνάζει με τη ντουντούκα του μαγαζιού..και τελικά να είναι μπροστά απο μία οθονίτσα όπου με κέρματα έπαιζε φρουτάκια!!! Τη σκοτώνεις ή δεν τη σκοτώνεις!

Tanila είπε...

Kέρδισε στα φρουτάκια;
Αν κέρδισε έπρεπε να της πάρεις όλα της τα λεφτά.