Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δε δουλεύουν.

Έμαθα ότι η δημόσιοι υπάλληλοι σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές δικαιούνται μέχρι και 45 μέρες κανονική άδεια το χρόνο.
Υπάρχει η κανονική άδεια που είναι 34 μέρες και η βραχεία (δε ξέρω τι σκατά κατηγορία είναι αυτή) που είναι 7 μέρες το χρόνο. Κάθε ένα από τα δυο είδη παίρνει καπάκι και 4 μέρες «πορείας».
Βοηθάμε στην αποκέντρωση σου λέει. Είναι παραμεθόριος σου λέει.
Και κάτσε μαλάκα που σηκώνεις το βάρος της πιο κεντρικής υπηρεσίας (και άρα πιο νευραλγικής) με μόνο 21 μέρες άδεια. Κάτσε και τρέχα μέσα στο νέφος, την πολυκοσμία, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και ξέδωσε μόνο 21 μέρες, ενώ ο συνάδελφος στην Άνω Κωλοπετεινίτσα, που τελειώνει τη μέρα του ικανοποιημένος που εξυπηρέτησε και τους 3 ανθρώπους που πάτησαν, «κλείνει» και κάααααθεται.
Και μετά λένε τους κατοίκους των πόλεων αγχωτικούς οι χωριάταροι!
Άη Σιχτήρι.
Γι’ αυτό και ο αστικός μύθος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δε δουλεύουν.
Οι της επαρχίας δεν είναι εκεί για να δουλέψουν. Οι δημόσιες υπηρεσίες στις επαρχίες υπολειτουργούν διότι είναι οι μισοί υπάλληλοι εκεί και οι άλλοι μισοί σε άδεια. Είναι που είναι λίγοι, φαντάζεστε τι γίνεται….
Οι συνάδελφοί τους των αστικών περιοχών, για να μη χαλάσουν τη νόρμα, προσπαθούν απλά ν’ακολουθήσουν τους ρυθμούς των επαρχιωτών. Όχι να τους βγει το όνομα του μαλάκα ή του γλείφτη!

6 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ε, καλά μην το κάνεις και τόσο θέμα για το πόσο δουλεύουν οι Δημ.υπάλληλοι. Τεσπά, καλό Σ/Κ

patsiouri είπε...

Eχω περάσει από δημόσιο. Σε ορισμένες υπηρεσίες όντως ξύνονται, σε άλλες δουλεύουν ισοδύναμα με τον ιδιωτικό. Έχω φίλους στο δημόσιο που κάθονται από μόνοι τους μέχρι τις 6 και 7 γιατί δε βγα΄νει η δουλειά. Όχι καθημερινά βέβαια, αλλά...
Στο Αλλοδαπών επίσης γίνεται το έλα να δείς. Προτιμώ να δουλεύω ιδιωτικό 9-9 παρά εκεί...

Xenia είπε...

υπαρχουν και χειροτερα. Να σου δινουν αδεια μονο μια εβδομαδα και την υπολοιπη να στην πληρωνουν...
Το εχω ζησει κι αυτο παλαιοτερα!!!!!

APSOY είπε...

Αποκέντρωση ΤΩΡΑ!

Kwlogria είπε...

Τι λες τώρα!!!! Αδικία τρελή!!! Αποκέντρωση ναι ναι ναι!!! Α σιχτίρ μαλάκες όλοι!!!!

ethanandthecity είπε...

Αγαπημένη μου Λεξοτανίλα με χάρα και συγκίνηση σου ανακοινώνω πως εδώ και μερικές εβδομάδες ανήκουμε (πάνω-κάτω) στην ίδια κατηγορία σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων. Χιχιχιχ