Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Λευτεριά στα σεμεδάκια!

Από τότε που μετακόμισα μόνη μου και χρειάστηκε να διακοσμήσω το σπίτι μου, παρατηρώ ότι παρακολουθώ εκπομπές διακόσμησης. Τα Σαββατοκύριακα έχει το «Σιγά τον πολυέλαιο» και το «Άλλαξέ το». Τα παρουσιάζουν 2 ξανθά χαζοτεκνά που κάνουν χαριτωμενιές και πάνε και πετάνε τα έπιπλα των ανθρώπων και διακοσμούν τα σπίτια τους. Πολλές φορές δε τους έχουν καλέσει οι ιδιοκτήτες, αλλά φίλοι τους. Δηλαδή άμα εμένα μ’ αρέσει το σπίτι μου, αλλά δεν αρέσει στην κουλή κολλητή ή στον μαλάκα ξάδελφο, θα αριβάρει συνεργείο να μου κάνει το σπίτι καλοκαιρινό;
Το ωραίο είναι που μετά θα τραβάς τα μαλλιά σου. Αν, για παράδειγμα είσαι οικογενειάρχης συντηρητικός άνθρωπος και σου πετάξουν τους βαρύτιμους μπαρόκ καναπέδες και σου βάλουν ποπ πολύχρωμα έπιπλα. Ή αν τα παλιά σου έπιπλα είναι σχετικά ακριβά και έρθουν στα καλά καθούμενα και σου φέρουν το ΙΚΙΑ και το κοτετσόσυρμα.
Διότι άλλο να έχεις τραπέζι Βαράγκη, παλιομοδίτικο αλλά γνήσια οξιά και Βαράγκη, και άλλο να έχεις το πλεξιγκλάς με τα μπαλάκια του πινγκ-πονγκ στα σωθικά του. Αναρωτιέμαι, οι πρωχό και καλά προτάσεις που προωθούν, γιατί να είναι μονόδρομος; Λόγω μπάτζετ υποθέτω, αλλά γιατί να φωνάξω να μου διακοσμήσουν το σπίτι μου οι φτηνιάρηδες; Γιατί ντε και καλά πρέπει όλα τα σπίτια να είναι μοδερνοπόπ και δε φτιάχνουν ούτε ένα πιο κλασσικό; Δε λέω ότι δε μ’αρέσει το μοδερνοπόπ, αλλά χριστουγεννιάτικο-και-καλά δέντρο από σύρμα και καλάμι και μια λάμπα ξερή στην κορφή δεν έβαζα σπίτι μου. Ούτε κρεμάστρα τοίχου με κοτετσόσυρμα.
Το καλύτερο είναι που όλοι όσοι βλέπουν στο τέλος τ’ αλλαγμένα σπίτια και ουρλιάζουν «τέλειο» περιχαρείς και συγκινημένοι, δακρύζουν και αγκαλιάζονται χάριν της εκπομπής και απομέσα τους, τους φαντάζομαι να βρίζουν το μαλάκα το διακοσμητή και να σκέφτονται πως θα πετάξουν κρυφά το κοτετσόσυρμα μόλις ξεκουμπιστεί.
Αλήθεια πρέπει να υπάρχουν άπειρα σεμεδάκια ανά την επικράτεια. Ήδη σε τρεις εκπομπές έχω δει να πετάνε ένα σωρό. Το αγαπημένο μου είναι το σεμεδάκι το τετράγωνο, διαγώνια τοποθετημένο πάνω στην τηλεόραση, με γλαστράκι από πάνω και την μια γωνία του να πέφτει πάνω στην οθόνη και να κρύβει και τη μισή. Δεύτερο καλύτερο το σεμεδάκι πάνω σε καλοριφέρ, με πορσελάνινο κουκλάκι από πάνω, ειδικά σε σαλόνια και μπάνια.

12 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Όπως και στην πλάτη του καναπέ. Που το πας αυτό?

Fight Back είπε...

σεμεδακι πανω σε υπερσυγχρονο ηχειο 400mbs 5300khz κι απο πανω λαμπατερ με κεντητο τελείωμα

Jimmy Rose είπε...

Και στα μπράτσα του καναπέ ή της πολυθρόνας επίσης. Κάθεσαι, και όταν σηκωθείς έχει κολλήσει πάνω σου, λες και βιάζεται να φύγει από εκεί που το έριξε η μοίρα του, να ταξιδέψει μαζί σου σε άλλη γη, άλλα μέρη...

Dr_MAD είπε...

Το σεμεδάκι πάνω στο καλοριφέρ είπες έχει ένα πορσελάνινο κουκλάκι. Αν είναι από μπομπονιέρα βαφτισιών, τότε είσαι το έτερο μου ήμισυ. Η μάλλον είμαι το έτερόν σου ενάμιση

Αληθεύει ότι είσαι τόσο κοντή που τα μαλλιά σου μυρίζουν ποδαρίλα?

Ανώνυμος είπε...

Η μάνα μου μου έφτιαξε και πάπλωμα σεμεδίστικο, πού να στα λέω... Όποτε έρχεται σπίτι το βγάζω από την ντουλαπα και το βάζω στο κρεβάτι για να χαίρεται :P

Ανώνυμος είπε...

(η ανώνυμη εγώ είμαι)

Ανώνυμος είπε...

Παίζει και σεμεδάκι διαγώνια τοποθετημένο επάνω σε άλλο σεμεδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Nai αλλά τα 2 που ανέφερα έχουν τον πιο υψηλό βαθμό επικινδυνότητας/ενόχλησης. Πάνω στην τηλεόραση είναι αντιλειτουργικό ενώ αυτά πάνω στα καλοριφέρ, ειδικά τα συνθετικά, πάντα μου δημιουργούν το φόβο ότι θα αναφλεγούν.
Μαντ έχω γερή προίκα από σεμεδάκια της μαμάς και της γιαγιάς στο πατρικό μου. Στο δικό μου σπίτι δεν έχω πάρει ούτε ένα. Όσο για τις φήμες περί του ύψους μου, τις βγάζει ο Ξιπο, που είναι επίσης κοντός και κομπλεξικός.
Μουμου, αναμενόμενο, όλο το σπίτι σου έιναι ντεμοντέ και θείτσικο.

billzouk είπε...

Το δικο σου παντως σπιτι, θελει ομαδα διακοσμητων και επτα εκπομπες για να ερθει στα ισα του!
Κακογουστη νυφιτσα!

Ανώνυμος είπε...

tanila, νομιζω οτι ειναι ολο υποθεση λεφτων. εχεις, παιρνεις βαραγκη και VERO, δεν εχεις, παιρνεις ικια και ικεα. και ενταξει, διαφωνω γιατι εγω ουτε οραξη ειχα ν απαρω δανειο για να διακοσμησω το σπιτι που νοικιάζω και δεν βιάζομαι κιολας να το φτιαξω. για τυο προσεχω και παιρνω, δεν μεταφερω μονομιας ολο το ΙΚΕΑ στοσπιτι!
αυτα τα ολιγα.
αλλα λατρευω διακοσμηση, οποτε αν κανεις τιποτα περιεργο ενημερωσε με παραυτα.

Ανώνυμος είπε...

Mπίλλη, μην κάνεις έτσι επειδή έχεις καιρό να έρθεις σπιτι μου και σου έλλειψε! Έλα απόψε!
lifewispers, θα τυλίξω Μπίλλη σε γιγαντιαίο σεμεδάκι και θα τον κρεμάσω από το πολύφωτο.

KAV(A)LAS 24 είπε...

Το ρετρό στυλ είναι το καλύτερο!
Αχ, αυτή η νέα εποχή.
Σε νιώθω.