Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Μικρός οδηγός νοσοκομείων

Ήρθε η ώρα να καταθέσω την πολυετή πείρα μου σε νοσοκομεία και να μεταλαμπαδεύσω πολύτιμες συμβουλές. Έχω καταφέρει να επισκεφτώ μπόλικα, είτε ως συνοδός είτε ως επισκέπτρια, αλλά να πάω η ίδια στο νοσοκομείο ως ασθενής μόνο μια φορά, που με δάγκωσε μια σαρανταποδαρουσοψαλίδα (ένα καφέ πράμα τελοσπάντων) είκοσι εκατοστά (με το συμπάθειο).
Ευαγγελισμός: της θειάς σου το μπουγαδοκόφινο. Βρώμα, εγκατάλειψη, το απαύγασμα όσων ακούγονται για δημόσια νοσοκομεία. Η μητέρα μου υποστήριζε ότι μια φορά, παλιά, προ τεσσαρακονταετίας, που χειρουργούνταν η γιαγιά μου εκεί είχε κατέβει κατά λάθος βράδυ στο υπόγειο, ενώ έψαχνε την έξοδο. Χαμένη, είδε τρεις τύπισσες με πράσινες ρομπίτσες και τις ρωτάει. Μούγγα οι τύπισσες αλλά με ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Όλο τσαντίλα η μάνα μου ξαναμπαίνει στο ανσασέρ και καταφέρνει να βρει το σωστό όροφο. Την άλλη μέρα που ρώτησε ποιες ήταν αυτές οι αγενείς, της απάντησαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό στο υπόγειο εκείνες τις ώρες. Επειδή όμως στο υπόγειο είναι και το νεκροτομείο, πολλοί λένε ότι έχουν δει διάφορα. Έχουν το κακό συνήθειο να στέλνουν δολίως ασθενείς σε ιδιωτικά νοσοκομεία, και καλά για εξετάσεις που δεν είναι εφικτό να γίνουν επιτόπου επειδή χάλασε το μηχάνημα, έκλασε ο χειριστής, κ.ά. Και φυσικά, αν το περιστατικό είναι επείγον, δε ξαναγυρνάει πίσω. Γύρνα τη μίζα να πάρει μπρος τ’αμάξι…
Ασκληπείο: Έχει και χάλια παλιά κτίρια σαν του Ευαγγελισμού έχει και καινούρια σαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Γενικά είναι όλο μικρά κτίρια σε έναν τεράστιο χώρο, σαν κάμπους. Υπάρχουν και γιατροί σούργελα (σαν αυτόν που είδε συγγενή μου με σπασμένο μηριαίο και είπε ότι δεν έχει τίποτα), υπάρχουν και καλοί (σαν αυτόν που είδε συγγενή μου με σπασμένο μηριαίο, αφού φρικάραμε με τον πρώτο, και είπε να ξαναγυρίσουμε σε 4-5 μέρες να ξαναβγάλει ακτινογραφία γιατί το σπάσιμο δε δείχνει πάντα με την πρώτη). Προσοχή στους ζεστούς καφέδες στο κυλικείο, εκεί όταν λένε «ζεστός» εννοούν έγκαυμα στη γλώσσα. Πείτε ότι είστε για να δείτε τον «Τάδε» γιατρό ή για επισκεπτήριο, αλλιώς μέσα με το αμάξι ΔΕ μπαίνετε. Αν πάντως χρειαστώ χειρουργείο θα το προτιμήσω.
Έρρίκος Ντυνάν: της μάνας σου. Όπως είπε ταρίφας: «Καλούς γιατρούς έχει. Καλοί, αλλά χασάπηδες.» Μακριά! Όλοι οι δευτεροκλασάτοι γιατροί που δεν έχουν τα προσόντα για να προσληφθούν σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, προσλαμβάνονται σε ιδιωτικά, δε το ξέρατε; Σούπερ λουξ κυλικείο, και με κανονικά φαγιά, πανάκριβο. Και παραμάγαζα με διάφορα χρειαζούμενα είδη και γκιφτσοπ. Κανονική παραδορουφήχτρα όλο το νοσοκομείο. Και όλα για το θεαθήναι. Σπεκτάκιουλαρ όμως, μέγκλα. Με τα θαυμάσια δωμάτια, τις σπαστικές καθαρίστριες που πρέπει να σηκώνεις κάθε πέντε λεπτά τα πόδια σου να σκουπίσουν, την λουξ κατασκευή. Άμα θελήσω πανάκριβο ξενοδοχείο με ιατρική υποστήριξη στα γεράματα, θα το προτιμήσω.
Ερυθρός Σταυρός: Λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε, αλλά καλύτερο μου φάνηκε από τον Ευαγγελισμό. Λίγο οι ασθενείς της εντατικής (όσοι είναι σε θέση δηλαδή) σουλατσάρουν στους διαδρόμους άμα γουστάρουν.
Γ. Γεννηματάς: Τα επείγοντά του μαζεύουν τους πιο άσχημους άντρες που έχω δει ποτέ. Και (στάνταρ) πολλά τζάνκια και τσιγγάνους. Για να πας στα Επείγοντα πρέπει να κάνεις το γύρο του κόσμου και μετά να ξαναβγείς στην είσοδο, να παρκάρεις στο πάρκινγκ και να ξαναπάς στα Επείγοντα (αν είσαι συνοδός) ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. Γι’ αυτό έχε και κάτι φαγώσιμο μαζί αν στο δρόμο σε πιάσει πείνα. Κατά μια κουλή σύμπτωση και στα 2 τελευταία νοσοκομεία τα Επείγοντα είναι δίπλα ακριβώς στο Ψυχιατρικό.
Ιπποκράτειο: Δε πρόλαβα να δω πολλά. Έχει πάντως ριψοκίνδυνο προσωπικό, έτοιμο να πειραματιστεί με τους ασθενείς. Προθυμότατοι να κάνουν κορτιζόνη σε άτομο που δεν είχαν το ιστορικό του και που δεν ήξερε αν είναι αλλεργικό ή όχι. Το μόνο που έκαναν ήταν να με κρατήσουν για παρακολούθηση για ένα μισάωρο. Αφού δε τουμπάνιασα με διώξανε. Στου κασίδη το κεφάλι….
ΚΑΤ: Νύχτα μπήκα νύχτα βγήκα, άποψη γιοκ. Ωραίος χώρος, που μπορείς να κάνεις νυχτερινό παρτάκι στο δωμάτιο (αν είσαι σόλο) χωρίς να σου φωνάξουν. Και σου φέρνουν και γλωσσοπίεστρα αν δεν έχεις κουταλάκια για την τούρτα.

Γενική συμβουλή: Αν είστε συνοδός (και όχι ταβλιασμένος σε φορείο) να σηκώνεστε συχνά και να φοράτε φλατ παπούτσι, ώστε να μη σας νιάξει αν χάσετε την καρέκλα σας. Εγώ μια φορά από το πολύωρο καθισιό έπαθα ένα «τράβηγμα» και παραλίγο να φύγω κουτσή….

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυο πραγματα εχω να τονισω...

1) εισαι κακιά...
(σιγα το νεο θα μου πεις)

2)αυριο θα πάμε ευαγγελισμο ;-)

KAV(A)LAS 24 είπε...

Πόπο, άθλιες καταστάσεις. Μαρή, λες να τα αγοράσω και να τα ανακαινίσω;

Μετά θα τα ονομάσω Τζέλλα Δέλτα όλα, προς τιμήν των 24 ναυτικών που χάθηκαν στο ναυάγιο.

Κι εννοείται εσύ θα είσαι η αδερφή προϊσταμένη. Ε; (:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και που να δεις τα επαρχιακά χαχαχαχα

Κολοκύθι είπε...

Aσκληπειο έχει ένα ορθοπερδικό τρελό γκομενάκι, να πας για ακτινογραφία.

( στον εγκέφαλο)

Suspect είπε...

μακρια απο μας...

Ανώνυμος είπε...

Σε μας δω κάτω δεν είναι τα νοσοκομεία και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Στην Κρήτη, το πρόβλημα είναι οι ασθενείς: εάν δεν εξυπηρετηθούν κατ ευθείαν ή αν δεν μείνουν ευχαριστημένοι, οι πιο θερμόαιμοι πλακώνουν τους γιατρούς στο ξύλο. Είχαμε δύο τέτοια περιστατικά τελευταία.
Περαστικά μας!

Tanila είπε...

Mαρή Πρόζακ, τσάμπα έκατσα χτες βράδυ κι έκανα μποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Vre koritsia, gia ka8iste!
Ti einai ayta?
Xa8ike mia kapoia kliniki stin Elvetia, telos panton?... Stin anagki, ekei 8a strafoume! Einai poly pio chic, an mi ti allo!
Sampos... 8a ptoxynoume?...

P.S
Manoula, vlepo!!!
Manoula, ki ego vlepo!!!

xipasmenos είπε...

Οσο και να προσπαθείς να πας με γιατρο το πολύ το πολυ να πας μεχρι τον σανατόριο.

Ανώνυμος είπε...

Η καφεσαρανταποδαρουσοψαλίδα τι απέγινε;

Tanila είπε...

Eξαφανίστηκε πίσω από το σοβατεπί. Κάναμε απολύμανση.

τσούτσουρος είπε...

μπορώ να πώ ότι το ρεπορτάζ είναι εκτός των άλλων τελείως κατατοπιστικό. αν θες δίνω ανταπόκριση απο το Σωτηρία. χτες βγήκα. ήμουν μέσα και έβγαλα αμυγδαλέςςςς

Tanila είπε...

Μπλιαχ. Για πες.
Αλήθεια την αφανέ καούκα δε στην ξουρίσανε για να σου τις βγάλουν;

angeliki marinou είπε...

Καλά, τα νσκμ όλου του λεκανοπεδίου γύρισες; Θα μου πεις, στην ηλικία σου τί άλλο αξιοθέατο να δεις.

Πάντως το Γεννηματά rulez. Εχουν μαζέψει και κάτι αδέσποτα από τους Ολυμπιακούς και κάθε βράδυ έχουν συναυλία.