Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

after κάλαντα

Παρέες από παιδάκια του δημοτικού που ανταγωνίζονται ποιό θα βγεί πιο πρωί για να μαζέψει τα περισσότερα λεφτά από τα κάλαντα.
Ε αυτό, last year.
Tα τελευταία χρόνια όλο και πιο αργά τα έβλεπες τα καλαντόπαιδα να χτυπάνε κουδούνια. Ναι, είχαμε εποχές παχιών αγελάδων, κατανοητό, δε περίμεναν από τα κάλαντα να βγάλουν λεφτά για παιχνίδια. Και από μια ηλικία και πάνω (12-13) ήταν και ξενυχτισμένα από τα χτεσινοβραδινά ξίδια, που να τρέχουν αξημέρωτα.
Σήμερα το πρωί με ξύπνησαν κατά τις 12. Όχι για κάλαντα, το τηλέφωνο. Για κάλαντα ήρθαν πριν πέντε λεπτά 3-4 γυμνασιόπαιδα, μια παρέα μαντραχαλάδων με ένα ξωβυζάκι βαμμένο ξανθό.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Αν ήθελα (λέμε τώρα) να μου λένε κάλαντα, θα έπρεπε να με ξυπνάνε μαύρα χαράματα ροδομάγουλα μικρά του δημοτικού, όχι μια το μεσημέρι αγουροξυπνημένοι έφηβοι που καπνίζουν. Να μπορώ να βρίζω σαν άνθρωπος που με ξύπνησαν αξημέρωτα ενώ έχω άδεια και μπορώ να κοιμηθώ κι εγώ μια φορά η μαύρη, που έτσι κι αλλιώς ξυπνάω αξημέρωτα. Αίσχος!
Ευτυχώς και η υπόλοιπη πολυκατοικία μάλλον συμμερίζεται τις απόψεις μου. Ή είναι γενικά αντι-καλαντιακή.

Χο! Χο! Χο! (κανείς δε τους άνοιξε)

6 σχόλια:

prozak είπε...

είναι γνωστό άλλωστε, ότι εκτός από τον κ Γιώργο τον βιντεοματάκια, η πολυκατοικία σας απαρτίζεται από ξινές γεροντοκόρες...!!!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Φτου σας γαιδούρια, χρόνια πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

egw katevazw to koudouni,mhpws eimai xinh;mpa,gia antikoinwnikh me kovw.kales giortes me ygeia se olous.elenh.

mahler76 είπε...

εγώ φοράω ωτοασπίδες χαχαχα. Καλά Χριστούγεννα γραία. Εσύ που έζησες και τα πρώτα πρέπει να έχεις τρελές αναμνήσεις αυτές τις μέρες.

lazinio είπε...

εγώ φέτο τους έκανα σχόλια για τις χαμηλές στο εν το σπηλάιο τίκτετε

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Ευτυχώς που έλειπα φέτος και δεν είδα τα αίσχοι πάλι.

Χρόνια πολλάαααα!