Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Καλό μήνα

Που μου μπαίνει με απορίες. Πολλές απορίες. Πως είναι η ζωή στα 34; Υπάρχει ζωή μετά τα 34; Ερωτεύεσαι μετά τα 30;
Αρχίζω να φοβάμαι πως όχι.
Και κυρίως υπάρχουν ρουφχιάνοι που παίρνουν πράγματι το 1142 να καταγγείλουν τον διπλανό τους που καπνίζει; Όποιος παίρνει τηλέφωνο εκεί άραγε είχε προβληματική παιδική ηλικία και είναι τόσο κομπλεξικός;
Εγώ που ενοχλούμαι βαθύτατα από τον καπνό του διπλανού με το πούρο και θέλω να καπνίζω το τσιγάρο μου ανενόχλητη με το ποτό μου χωρίς να με πνίγει ο καπνός του μαλάκα που το παίζει ματσωμένη χάι σοσάιτι ΠΟΣΟ ηλίθια θα φανώ αν πάρω να τον καταγγείλω; Οι υπάλληλοι που απαντάνε στο τηλέφωνο αυτό καπνίζουν; Δε νοιώθουν καθόλου ηλίθιοι και μαλάκες που δουλεύουν εκεί;

13 σχόλια:

Αβαδιστη είπε...

Nαι καλέ υπάρχει. Εγώ είμαι 42. Και φυσικά ερωτεύεσαι μετά τα 30 απλώς δεν ερωτεύεσαι τον κάθε μαλάκα ή την κάθε μαλακισμένη που απλώς βρίσκεις fuckable.

Ρουφιάνοι υπάρχουν! Και δεν είναι όλοι δημοσιογράφοι. χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

Ναι γλυκειά μου, υπάρχει ερωτεύτηκα στα 39 μου και ζω ένα όνειρο (και κάποιες στιγμές έναν εφιάλτη όπως σήμερα αλλά αυτά έχει ο παράφορος έρωτας).

Θυμάσαι το γερο Λαδά στις ελληνικές ταινίες με την κατοχή; (είναι φίλοι μας οι Γερμανοί) ε, κάπως έτσι είναι και τα καθικάκια που καρφώνουν (εγώ αν δούλευα στο 1142 θα καθησύχαζα τον καταδότη και θα έσβηνα κατόπιν την καταγγελία χε χε χε)

Sourotiri είπε...

Απο ποτε ειναι ρουφιανος αυτος που καταγγελει κατι παρανομο που γινεται διπλα του και τον ενοχλει; Καπνιστης ειμαι κι εγω, αλλα αν καπνιζω σε παρανομο χωρο και ενοχλω, καλα θα κανουν να με καταγγειλουν.

Δηλαδη αμα σου κανει μαλακια ενας ταξιτζης π.χ. και τον καταγγειλεις, γινεσαι ρουφιανος;

Αν ενα μαγαζι δεν σου κοψει αποδειξη και τον καταγγειλεις, γινεσαι ρουφιανος;

Αν σε κλεψουν με απειλη μαχαιριου και το καταγγειλεις γινεσαι ρουφιανος;

Ρουφιανια ειναι να καταγγειλεις καποιον που ναι μεν κανει κατι παρανομο, δεν σε ενοχλει ομως, και τον καταγγελεις γιατι ετσι σου καυλωσε.

Ξερεις, υπαρχουν ανθρωποι που εχουν ασθμα ή οποιοδηποτε αλλο αναπνευστικο προβλημα, και το τσιγαρο τους προκαλει δυσπνοια. Αλλα και ασθμα να μην εχει καποιος, εμεις που καπνιζουμε, του χαλαμε την υγεια, ας το δεχτουμε. Απο την στιγμη που ειναι παρανομο να καπνιζεις σε κλειστο δημοσιο χωρο, εχει ολο το δικαιωμα να σου κανει καταγγελια.

BLUEPRINTS είπε...

καλό μήνα αγαπημένη, αλλά μην μου αγχώνεσαι και βάζεις τόσα αναπάντητα ερωτήματα μαζί, φιλιά (μαλάκες επίσης νιώθουν πολλοί που δουλεύουν σε διάφορες υπηρεσίες, αυτό είναι ένα άλλο θέμα όμως)

Αιθεροβάμων είπε...

Σιγά βρε τι είναι οι 30sths; 20sths με προϋπηρεσία. Doesn't sound half bad.

Όσο για το τσιγάρο, προσωπικά δε με πειράζει τόσο το τηλ. κέντρο (αστείο μου φαίνεται και πεταμένα λεφτά απλώς) και η προοπτική της "ρουφιανιάς", όσο ο νόμος ο ίδιος που απαγορεύει σε έναν ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού χώρου να ορίσει ο ίδιος αν και πού επιτρέπεται το κάπνισμα.

Tanila είπε...

Sourotiri really τόσα κλισέ μαζεμένα; Τόση σιχαμένη γλυκανάλατη πολιτική ορθότης; Ξέχασες το να είσαι χρήσιμος πολίτης στην κοινωνία και το να μην έχεις κακές συνήθειες που μας ταίζανε μικρούς μαζί με το μουρουνόλαδο...
Αλήθεια, τόση απουσία κριτικής σκέψης;
Ρε κακομοίρη ξύπνα, ο νόμος έγινε για να τα μαζέψει το κράτος από τα πρόστιμα, χέστηκε για την υγεία σου, αλιώς θα έκλεινε τις καπνοβιομηχανίες που το χρυσώνουν (το κράτος).

Tanila είπε...

πάω τώρα να φουντώσω ενα νταφού

Sourotiri είπε...

Αντιπαρερχομαι τον χαρακτηρισμο περι κλισε, σιχαμενης γλυκαναλατης πολιτικης ορθοτητος, μη χρησιμοτητος στην κοινωνια και τα λοιπα. Διαλογο κανουμε, νομιζω οτι μπορουμε να τον κανουμε και χωρις προσβολες. Αν οχι, πες μου να ξερω, να μην σε ξαναενοχλησω.

Συμφωνω οτι ο νομος εγινε κυριως για εισπρακτικους λογους. Παρολαυτα, αυτη ειναι η μια οψη του νομισματος. Αν καποιος διαφωνει οτι ο νομος, περα απο εισπρακτικο, εχει ΚΑΙ ανθρωπιστικο ενδιαφερον, νομιζω οτι εθελοτυφλει.

Ενηγουεη, καθεις με την αποψη του.

Tanila είπε...

Εκτός του ότι είσαι εκτός θέματος και δε σε διαγράφω διότι το κείμενο δε μιλούσε για το νόμο αλλά για κάτι άλλο - αλλά εκεί ρε πούστη μου ο καθένας πετάγεται να πει αυτό που θέλει εκείνος- επιμένω, για να είμαι και εντός θέματος, ότι οι άνθρωποι που τρέχουν να γλείψουν την εξουσία, να κάνουνμ το λακέ, να καταγγείλουν, να φροντίσουν για την ορθή τήρηση των νόμων ακόμα και όταν οι νόμοι είναι ηλίθιοι είναι το στίριγμα της κοινωνίας, ο λόγος που το σύστημα δουλεύει. Είναι επίσης γελοίοι, καταγέλαστοι, κατάπτυστοι και μακριά από μας.


Και ναι, αμα δε σας αρέσει να μην έρχεστε. Δε σας υποχρέωσε κανείς. Ούτε σας έβγαλε μαχαίρι.

prozak είπε...

αν πιεζεσαι για να ερωτευτεις, δε θα συμβεί ποτε...

δεν ειναι χεσιμο ο έρωτας, που αν σφιχτείς κάτι θα βγάλεις...

Ανώνυμος είπε...

Μια εταίρα της αρχαιότητας, η Φρύνη, έλεγε ότι ο καλύτερος εραστής είναι ο αφροντις. Αυτός που δεν έχει έννοιες δλδ.
Νομίζω λοιπόν ότι αυτό ειναι το θέμα και όχι τοσο το ηλικιακό. Όσο μεγαλώνουμε, έχουμε χιλιες σκοτούρες και θέματα και πολύ δουλειά. Ενώ όταν ήμασταν φοιτητές, αράζαμε όλη μέρα και σκεφτόμασταν έρωτες και τα ρέστα.

mahler76 είπε...

μετά τα 34 υπάρχει ζωή. Για εσένα που γεννήθηκες το 34 (σκέτο όχι με 1900 μαζί) όχι.

εγώ που θέλω να καταγγείλω τον διπλανό μου που έκλασε που παίρνω τηλέφωνο???

An-Lu είπε...

Υπαρχει σαφως ζωη...απλα δεν ξερω τι την κανεις ;-)