Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

γαμοαπόσυρση + update

Λοιπόν είχα δίκιο. Υπό πίεση λειτουργώ καλύτερα αρκεί να είναι η σωστή πίεση και να μην είναι ούτε πολύ μικρή ούτε πολύ μεγάλη γιατί αποδιοργανώνομαι και περιπέφτω σε συνασθηματική και ψυχολογική αδράνεια και είμαι ανίκανη να χειριστώ πάνω από ένα θέμα τη φορά. Σήμερα που έχω τη σωστή πίεση ΚΑΙ προσπαθώ να πιάσω την ασφαλιστική στο τηλέφωνο (μπορεί να πάρει από μισό λεπτό έως ένα πεντάωρο, είμαι με ακουστικό σκουλαρίκι) ΚΑΙ ψάχνω να δω τι θα γίνει με τη γαμοαπόσυρση στο νέτι ΚΑΙ γράφω κείμενο.
Έχουν βγάλει μια παπαριά λοιπόν από την ΕΕ ότι χρηματοδοτούνε την αγορά κλιματιστικού inverter (ναι κάποιος έκλασε). Παναπεί ότι έχεις 35% έκπτωση στα κλιματιστικά inverter που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Προφανώς κάποια είναι πολύ χάι τσιφ ντε λουξ και δε παίζουν με την πλέμπα και δε συμμετέχουν και στο πρόγραμμα
Μισό να κάνω ρεντάιαλ την ασφαλιστική
‘Ωπα! Υπενθύμιση κινητού!
Λοιπόν, μετά από μια έρευνα αγοράς κατέληξα στο μαγαζί που θα ψουνίσω γιάντα μου δίνουν και απεγκατάσταση εγκατάσταση έναντι μικρού αντιτίμου. Όχι δηλαδή σαν κάτι άλλους που σου λένε ότι σου το φέρνουν και μετά κόψε το λαιμό σου να βρεις να στο βάλουν.
Συνεννοούμαι με τον γέρο να ντυθεί για έξοδο, δηλαδή να βγάλει τις πυτζάμες, διότι δικαιούσαι μόνο και αυστηρά 2 κλιματιστικά το κεφάλι και πρέπει να είναι όλα τα κεφάλια παρόντα, δε γίνεται λέει με εξουσιοδοτήσεις και πίπες. Δηλαδή οι κατάκοιτοι δε δικαιούνται φθηνό καινούριο κλιματιστικό; Πάει δηλαδή ότι επειδή είσαι κατάκοιτος και σε αποστραγγίζουν οικονομικά όλοι, είσαι και πλούσιος και θ'αγοράσεις το καινούριο σου κλιματιστικό στην κανονική του τιμή.
Και ‘γω θέλω ν’αντικαταστήσω πέντε…. Κατεβάζω λοιπόν το γέρο στο μαγαζί, αργά το απόγευμα αναγκαστικά για να έχει πέσει η γαμοζέστη μη του’ρθει ντουβρουτζάς και ποιος τον μαζεύει από κάτω. Καθόμαστε. Συζητάμε για τη σαλοτραπεζαρία και τι θα γίνει που έχει και εσωτερική σκάλα, «σηκώνει» 24άρι ή όχι; Τελικά καταλήγουμε στο 30άρι και πάνω που έχουν συμπληρωθεί και φωτοτυπηθεί χαρτιά και είναι έτοιμα να περαστούν στο σύστημα ακούγεται ένα «Ωχ!». Από τη διπλανή κυρία που προσπαθεί να καταχωρήσει τα χαρτιά ενός άλλου κυριούλη. Την ψυλλιάζομαι την πουστιά, αλλά δε μιλάω. Περιμένω μέχρι που βγάζει και η δικιά μου το ίδιο «Ωχ». Μόλις τελείωσε ο προϋπολογισμός του προγράμματος.
Μισό να κάνω ρεντάιαλ
Μάλιστα. Ακριβώς 8 μέρες μετά την αρχή εξαντλήθηκαν τα οχτώμιση (???) εγκεκριμένα εκατομμύρια στην περιφέρεια Αττικής. Και μετά σου λένε κρίση και το μουνί μου ιδρώνει. ΠΟΥ είναι ρε η κρίση; Που είναι όταν τη χρειάζομαι; Πως πανε όλοι, εν μέσω κρίσης και μου ξοδεύουν 8 ½ εκατομμύρια ΜΟΝΟ στην Αθήνα; 8.500.000,00 ευρώ.
ΑΙΣΧΟΣ!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Μισό να κάνω ρεντάιαλ
Λοιπόν, η Δράση «ΑΛΛΑΖΩ ΚΛΙΜΑτιστικό» μας τελείωσε!

Αυτά και σας φιλώ διότι έχω 3000 στη τσάντα μου και καθόλου δε γουστάρω να κυκλοφορώ σαν μίνι χρηματοκιβώτιο, πάω να τα ξανακαταθέσω. Μέχρι, ίσως αν και δεν, μπορεί, ν’ ανανεώσουν το μπάτζετ.
Μη περιμένετε πολλά σχόλια, έχω να ψάξω για ξενοδοχείο για τις διακοπές ιντερνετικά και τηλεφωνικά. Διότι θέλω ένα σχετικά φτηνό δωμάτιο με ζεστό νερό, αρκουδίσιο, θέα, πρωινό, πάρκιν ΚΑΙ στο σωστό σημείο του νησιού. Αρχίδια θα βρω.


Update: η γαμοαπόσυρση ξανάρχισε! Και μου λένε να κατέβω ΤΩΡΑ στο μαγαζι να προλάβω! Λες και δε δουλεύω!Ή λες και δουλεύω δίπλα! Και κανείς δε ξέρει τώρα πόσο ποσό εγκρίθηκε για την περιφέρεια Αττικής.
Εδώ κολλάει το "γαμώ τα Υπουργεία μου"

39 σχόλια:

Stefanos είπε...

Ίος 2009!! Έχει ακόμα δωμάτια. Τρέξε να προλάβεις!
Εκτός αν νομίζεις ότι είσαι μεγάλη για πάρτυ άϊλαντς :p

Tanila είπε...

Εγώ είμαι κιουρία και θέλω ωραίο δωμάτιο με όλα τα παραπάνω, όχι να πάω σ'ένα ρουμστουρεντ όπου δε μπαίνει καθαρίστρια, στο χαμόσπιτο του κυρ'Θανάση που νοικιάζει άλλα δυο δωμάτια σε 5 άπλυτους, το πλυσταριό και τον περιστερεώνα.

BK είπε...

Με τα τόσα εκατομμύρια που μοιράζουν τα υπουργεία αριστερά δεξιά, θα φτιάχναμε ελληνικό εργοστάσιο κλιματιστικών, να φάνε ψωμάκι και 10 οικογένειες (όχι από τις γνωστές) και να έχουμε φτηνά και καλά κλιματιστικά μέιντ ιν Γκρις. Γιατί η πίτσος δεν βγάζει κλιματιστικά; Ε;;;

Tanila είπε...

Μήπως επειδή το κοινό μπερδεύεται εύκολα και μπορεί να προσπαθήσουν να φυλάξουν τις πίτσες τους μέσα σ'αυτό;

Masterpcm είπε...

Βρε είναι σίγουρο ότι συμφέρει το έργο, είναι μια ωραία μαϊμουδιά για να τα μαζέψουν πάλι 10 λεβέντες και να πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στην τελική;;

Masterpcm είπε...

Δε φάνηκε παραπάνω αλλά τελικά αναρωτιέμαι αν συμφέρει...
Τα δικά μου θα μείνουν στη θέση τους πάντως. Δεν αλλάζω κανένα...

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση δωματίου.

mahler76 είπε...

στα Υπουργεία τον παίρνουν και γέρνουν.

BK είπε...

Ούτε εγώ πρόκειται να αλλάξω. Έχω δυο, μιτσουμπίσι μάλιστα. Άλφα πράμα, τεφαρίκι, μ' έχουν κάνει μάγκα κοντά στα 10 καλοκαίρια.

Tanila είπε...

Masterpcm.. με 35% μείον στην τιμή σημαίνει, κατά προσέγγιση, ότι, ανάλογα και τη μάρκα κλιματιστικού που επιλέγεις, μπόρεις ν'αποκτήσεις ένα "ακριβό" ινβέρτερ στην τιμή ενός φθηνού μη ινβέρτερ. Αν τα μηχανηματά σου είναι και ενεργοβόρες αρχαιολογίες, εγώ θεωρώ ότι συμφέρει.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι συμφωνώ με τον Μάλερ. Τα ύστερα του κόσμου!

prozak είπε...

μη μου πεις ότι θα πας αντίπαρο...
χαχαχαχχαχαχαχαχα

mahler76 είπε...

ζούμε ιστορικές στιγμές. Συμφωνήσαμε τα 2 μας σε κάτι...νομίζω ήρθε το τέλος!

Tanila είπε...

Προζακ μη μιλάς, μη γελάς, γιατί ΕΣΥ δε με πας πουθενα. Μπρακ λακριντί λοιπόν.

Tanila είπε...

Kai φυσικά το ότι δε δέχονται εξουσιοδοτήσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι τακτική των καταστημάτων, και όχι προϋπόθεση του προγράμματος. Πάρτε να χετε:

Από: HelpDesk Allazoklima[helpdesk@allazoklima.gr]

ΘΕΜΑ:Re: Δράση ΑΛΛΑΖΩ ΚΛΙΜΑτιστικό

Καλημέρα,

μπορείτε να προσκομίσετε εξουσιοδότηση.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην διάθεσή σας.
Γραφείο Αρωγής Χρηστών της Δράσης "Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό"
801 11 15 300



O/H **ΤΑΝΙΛΑ **έγραψε:
Σας παρακαλώ, η μητέρα μου είναι κατάκοιτη, και είναι αδύνατον να βγεί από το σπίτι με το καροτσάκι επειδή δεν υπάρχει ασανσερ.
Επειδή το σπίτι είναι μεγάλο (μαιζονέτα) μόνη μου είναι αδύνατο ν'αντικαταστήσω όλα τα κλιματιστικά (και τα 4).
Σε όποια καταστήματα και αν ρώτησα (Κωτσόβολος, Ράδιο Κορασίδη, Κολομβούνης) κανένα δε δέχεται να μου δικαιολογήσει 4 κλιματιστικά για 2 άτομα (εμένα και τη μητέρα μου) με εξουσιοδότηση της μητρός μου θεωρημένη από αστυνομία. Δηλαδή με τον γενικά παραδεκτό από το ελληνικό κράτος τρόπο.
Τι προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις;
Ευχαριστώ
**Τανίλα**

prozak είπε...

εγώ φταίω μαρή, που πήρα την άδειά μου για να περάσουμε μια βδομάδα μαζί, και δεν την κράτησα να την πάρω τον αυγουστο...

με ξενέρωσες πολύ τωρα ρε μαλάκα...

Tanila είπε...

Αχ ναι, και θα πάμε τα 2 μας ρομαντικά σ'ένα έρημο νήσι στην άκρη του χάρτη. Εγώ θα ψαρεύω για να φάμε κι εσύ θ'ανάβεις φωτιά τρίβοντας ξύλα.

Αφού μια ώρα απ' την **Α** θα είμαστε ρε μαλακα

Tanila είπε...

Κια δε κάνεις και μπάνιο... :-(

prozak είπε...

μπάνιο δε θα έκανα ούτε στην αντίπαρο...

τεσπα, άστο δε το σώζεις.... το γάμησες και ψόφησε λεμεεεεεεεε

Tanila είπε...

Δε προσπαθω να σωσω κάτι. Απλα δε θεωρώ ότι πάω σε νησί. Ή ότι με πας εσύ.
Πιο πολύ θεωρώ ότι με πάει η μάνα σου.

.liketobite είπε...

Μόλις πρόσθεσαν άλλα 5 εκ. ευρώ για την Αττική. Α ναι... υπάρχουν και καταστήματα που δεν χρεώνουν εγκατάσταση και απεγκατάσταση.

Stefanos είπε...

Μην είσαι απάλευτη..

http://www.iosgreece.com/ios_hotels/hotel.php?ID=dionysos_resort&Lang=EN

Tanila είπε...

Ρε ζαγαρ', με καμιά 10 ευρά από την τιμή του απλού δίκλινου παραπάνω παίρνεις ΣΟΥΊΤΑ - ναι σουίτα- στο EKIES στη Βουρβουρού ή με 40 ευρω παραπάνω ΣΟΥΊΤΑ στο AIGIS στην Κέα.
Σου πιάνουν τον κώλο και σ'αρέσει!
Δηλαδή γιατί πρέπει να ξοδεύω 200 ευρώ τη βραδιά; Τσαπρρρρρ ρε!
Κορόιδο

Stefanos είπε...

Γιατί ποιος σου είπε ότι εγώ πάω σε τέτοια πράματα (στην Ελλάδα) ;
Εδώ πέρα πάνω απο 80 ευρώ δε δίνω σε οποιονδήποτε..
Α στη Βουρβουρού πας; νταξ τοτε πες το μας.. :p
ξέρω και κάτι καλά στην Αιδηψό :p
Να σου πω, στη Τζια που πας το σκας το 12αρακι για ποτάκι στο Βουρκάρι; :p
Για πολλά με έχουν κατηγορήσει. Για γαλαντόμο με τους έλληνες ξενοδόχους ΠΟΤΕ!! :D

Stefanos είπε...

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μπορεί η Βουρβουρού να χει γινει πολιτισμένο μέρος τώρα. Το καλοκαίρι του 96 είχαμε πάει ένα σουκου και ήταν άθλια τα πράγματα..

BLUEPRINTS είπε...

όταν σας λέω εγώ να με ακούτε, τώρα άρχισαν και να συμφωνούν, δε μου λες καλό μου τις αποταμιεύσεις τις φυλάς για το γάμο σας;

mahler76 είπε...

@BLUEPRINTS
o γάμος μου με την Tanila θα είναι υπερπαραγωγή. Και να δούμε αν θα τολμήσει κάποιος να ακυρώσει αυτό το Λεσβιακό γάμο.

mahler76 είπε...

αν και τώρα που το σκέφτομαι, είναι γυναίκα η Tanila?

Pastaflora είπε...

Είναι πολύ μπανάλ να μπλέκετε με επιδοτήσεις. Υπάρχει και άλλος καλύτερος τρόπος να την βγάλετε στην τζαμπαρία. Ανακοινώστε ότι παντρεύεστε και ενημερώστε τους διάφορους ότι ανοίξατε λίστα γάμου σε κατάστημα ηλεκτρικών. Μόλις συμπληρωθεί το ποσό για τα αρκουδίσια, ξαναενημερώστε τους ότι το μυστήριο αναβάλεται μέχρι νεωτέρας. Πιστέψτε με, κανείς δεν πρόκειται να σας ζητήσει τα χρήματα πίσω κι εσείς θα έχετε κανει ωραιότατα τη δουλειά σας.

Tanila είπε...

Εσταρινάκη, νομίζω δεν ξεχωρίζεις μια συγκριτική μελέτη από την πραγματικότητα.
Πότε είπα εγώ ότι έχω πάει είτε στη Βουρβουρού είτε στην Κέα;
Εσύ τότε γιατί μου συστήνεις ένα ξενοδοχείο που δεν έχεις πάει; Γιατί συμβάλλεις στην αλλοίωση;

Μπλου και μάλερ καθήστε αμέσως κάτω γιατί θα σας βάλω τιμωρία στον πίνακα.


Ρε Φλοράνς, μια σικ μανταμ, να με συμβουλεύεις να εξαπατήσω έτσι γύφτικα τον κόσμο;

Stefanos είπε...

Γιατί ρε τόφι μου το παιξες κυρία και ήθελες κυριλίκια και φιλιππινέζες μασατζούδες να σου κάνουν αέρα. Δεν ήθελες λέει δωματιάκι αλλά ξενοδοχείο 214 αστέρων. Ε σου βρήκα. Απάλευτη ε απάλευτη! :p
πωπω με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένη εσύ.. Τι ειν τούτη ρεεεεεεεεεε...
:p

patsiouri είπε...

Μόλις μπήκα στο μπλόγκ σου και σου έβαλαν επισήμανση!!!!!!!
Μη χειρότερα!!!!
Εγώ πάλι δε μπορώ να ανεβάσω τίποτα εδώ και τέσσερις μέρες, την πρώτη νόμιζα ότι έχει γενικό πρόβλημα ο μπλόγκερ, τώρα κατάλαβα ότι έχει κάτι προσωπικό μαζί μου!

natasha hassiotis είπε...

μάλερ@ η τανίλα είναι άντρας, πρώτον αυτό. δεύτερον, θέλει και κλιματιστικό η πατσόγρια. τρίτον φτου σε όλους είσαστε φαινόμενα θερμοκηπίου και ζεσταίνετε την ατμόσφαιρα. γιατί δεν παίρνετε ανεμιστήρες οροφής ντιζαινάτους; εγώ έχω αρκουδίσιον και το σνομπάρω, εγκατέστησα ανεμιστήρες οροφής westinghouse. είπαμε, την πίτσος την αγόρασαν γερμανοί. το ινβέρτερ σας μάρανε κι εν πάση περιπτώσει πού είναι αυτή η νοτυβρουτζού που πάει διακοπές η μαντάμ με το κλιματιστικό; δεν την έχω ακουστά. ανέκδοτο είναι;

Pastaflora είπε...

Σερί, την σήμερον ημέρα εαν δεν κάνουμε τις εξαπατήσεις μας χρήματα δεν βγαίνουν. Παλι καλά που υπάρχουν και τα μικυμάους και παίρνουμε ιδέες από το είδωλο Σκρούτζ!

Unknown είπε...

Γιατί σου έβαλαν επισήμανση???

prozak είπε...

είσαι μια επισημασμένη πια...!!!!

natasha hassiotis είπε...

άει καλέ, τη γριά βρήκανε να επισημάνουν; τώρα θα νομίζει το γραϊδιο ότι είναι η Καλάμιτυ τζέιν!!! τη βλέπω με σπιρούνια και χάμουρα να τριγυρνάει η παλιόγρια.

Kwlogria είπε...

Πρώτον, είμαι βαθιά συγκινημένη που είμαστε αδελφές ψυχές πλέον καθότι σου έχουν και σένα προειδοποίηση αν και απορώ γιατί. Τόσο ευγενικό παιδί. Τελικά υπάρχουν πολλοί κομπλεξικοί.
Δεύτερον, ψάχνεις για λογική, δικαιοσύνη και σχετικές έννοιες; Είσαι με τα καλά σου; Που ζεις; Σε άλλο πλανήτη; Κάνε κει τα κουμάντα σου με τα κλιματιστικά και μη μιλάς καθόλου!

Marina είπε...

Σου έδωσα βραβείο στο μπλόγκ μου..πέρνα να το πάρεις

milch-käfer είπε...

To Milch απόψε έφαγε 15 κιλά ντολμάδες
πρέπει να το σέβονται και να του ξύνουν τους σοβάδες!

KitsosMitsos είπε...

Ό,τι να'ναι γίνεται σ'αυτό τον κόσμο τελικά!
Καλά ξεμπερδέματα!