Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η γυναίκα χαμαιλέων

Την αναγνωρίζεις: δε την αναγνωρίζεις μαλάκα. Γι’αυτό τη λέμε χαμαιλέων. Μόνο οι συγγενείς και οι πολλά χρόνια φίλοι/ φίλες ή συνάδελφοι είναι δυνατόν να διακρίνουν περί τίνος πρόκειται. Mπορεί να είναι η καινούρια κοπέλα σου, η αρραβωνιαστικιά σου ή να έχει υπάρξει γυναίκα-χαμαιλέων η μάνα σου. Ναι ρε γιατί; Νομίζεις οτι η μάνα σου δεν υπήρξε γυναίκα κάποτε;

Ορισμός: Αλλάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ πάνω της ανάλογα τον εκάστοτε γκόμενο. Καμμιά φορά και ανάλογα το αφεντικό που θέλει να γλύψει. Καλά το τελευταίο, σε ένα βαθμό όλοι το κάνουμε, απλά δε μπορώ να το αγνοήσω ως συστατικό του ορισμού.

Περιγραφή: ανύπαρκτη. Είπαμε αλλάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από εμφάνιση μέχρι χαρακτήρα. Σήμερα με τον Μάκη είναι καμπυλωτή, απολαμβάνει το φαΐ σαν άνθρωπος, δεν πεινάει. Ντύνεται σέξυ και λίγο λαϊκά, το βράδυ κυκλοφορεί σαν σκυλί. Είναι κότα, από την άποψη ότι ασχολείται μόνο με νύχι-μόδα-μαγειρική και ποτέ με πολιτική-τέχνη-σπορ. Μπορεί και να αγνοεί (φαινομενικά) τα πάντα περί οδήγησης ή οργάνωσης ενός ταξιδιού, αφήνοντας τα πάντα στον άντρα-ηγέτη. Εξαφανίζεται από της φίλες της λόγω του παραδοσιακού άντρα-ηγέτη, που δε τα σηκώνει αυτά. «Αυτά» είναι ποτό με την κολλητή.
Αύριο με τον Λουκά ψοφολογάει στην πείνα διότι του αρέσουν οι μοντελοειδής. Κόβει το μακρύ μαλλί ασύμμετρο και το κάνει, από ξανθό (Μάκης), όλο πολύχρωμες ανταύγειες σαν πανκιό και ντύνεται «προχωρημένα». Διαβάζει Προυστ και Κορτώ γιατί ο Λουκάς έχει σπίτι του μια βιβλιοθήκη πιο μεγάλη από το σαλόνι του και … ξαφνικά ξέρει να οδηγεί και έχει ακριβή και σαφή πολιτική τοποθέτηση ΚΑΙ γνώση πολιτικής φιλοσοφίας(αυτή την είχε πάντα, δεν την απέκτησε τώρα, απλά την έκρυβε). Α, και σνομπάρει πια τα μπουζούκια, μη σου πω ότι έγινε σπιτόγατα ή, το πολύ, σινεφίλ.
Μεθαύριο θα ντυθεί «παρθένα» και αντιμεθαύριο «δεσμευμένη με άλλον». Σήμερα μπορεί να είναι αγριοροκού, αύριο μπλόγκερ, μεθαύριο ποιήτρια και συνδικαλίστρια ή θεούσα.

Πόρισμα: παίρνεις αυτό που θες. Καλά να πάθεις.

18 σχόλια:

€lisavet είπε...

Το χειρότερο είναι ότι αλλάζουν ομάδα!

Μπαοκ ρε!


Καλά ζωάδια και οι άντρες όμως που είναι περήφανοι που τις έφεραν στα μέτρα τους! Hello, υπάρχουν και τα pet! Δε χρησιμοποιουν και την πιστωτική σου!

patsiouri είπε...

Σωστή η Ελισσάβετ!!!!
Και όταν ξεμείνει από γκόμενο,ιδίως σε πολύ προχω ηλικία και της το εύχομαι, ονομάζει τη μαλακία που τη δέρνει "κρίση ταυτότητας" και τα σκάει πέον στους ψυχολόγους, από τη δική της πιστωτική!

Flonsavardu είπε...

ρε τανίλα! σοφή κουβέντα είπες σήμερα! όντως υπάρχουν αυτές οι γκόμενες.

Seirios είπε...

Σου βγάζω το καπέλο βρε Tanila για ακόμη μια φορά! Πολύ εύστοχο το κειμενάκι σου και πάνω από όλα κρύβει μιαν ουσιαστική αλήθεια δεδομένου ότι τα γράφει μια γυναίκα κι όχι ένας άνδρας! Σε φιλώ!

Tanila είπε...

Mη χαίρεσαι, θα ακολουθήσουν και άλλα. Για άνδρες.

Tanila είπε...

Kai patsiouri, μην ανησυχείς ποτέ γι'αυτήν, θα τον τυλίξει τον άντρα, αν δε θέλει να μείνει μόνη. Αν όχι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος θα πιστέψουν ότι βρήκαν την αδελφή ψυχή, τη μάνα των παιδιών τους.
Αλίμονο σε όσες βαριούνται να αναλώνονται σε τέτοια, σε όσες δε τους βγαίνουν ή σε όσες απλά θέλουν ειλικρίνεια στις σχέσεις τους και να μπορούν αν είναι ο εαυτός τους.

κόκκινο μπαλόνι είπε...

και όλα αυτά γιατί κάποιος (μπορεί και η μαμά τους) τις έπεισε πως χωρίς άντρα είσαι ένα μηδενικό!
Προκειμένου λοιπόν να μην είσαι μηδενικό, γίνεσαι κανονικά νούμερο!
Δεν ξέρω βρε Τανίλα αν μπορώ να το πω βλακεία...είναι κι αυτή η άτιμη η πατριαρχία τόσα χρόνια που καταπιέζει ύπουλα...δε ξέρω!

Ανώνυμος είπε...

Το κοκκινο μπαλονι με καλυψε απιστευτα και πια δεν κρυωνω.
Βλακεια παντως ειναι. Ασυζηtittie.

Viva la revolution muchachas.

stella είπε...

γιατι σε μας δεν καθετε κανενας χαχας?
τι σκατα ρολους αλλαζουμε,τι κανω την νοικοκυρα,την πτανα,την κυρια τπτ
ολο στα μπαζα πανε!

Αχ τανιλακουλακι μου μονες θα μεινουμε σαν καλαμιες στο καμπο!

mahler76 είπε...

αγάπη μου εσύ ντύθηκες ψιλή και όμορφη και έχεις θράσος να κάνεις τέτοιο πόστ.

milch-käfer είπε...

Πρρρρρρρρρρρρρρρ!

Είμαι το Milch!

snikolas είπε...

Αν έχουν τέτοιες αρετές μπορούν να δουλέψουν και για την CIA.

Stefanos είπε...

Γιατί μόνο γυναίκα;
Ξέρεις πόσοι ακριβώς τέτοιοι άντρες υπάρχουν;
μόνο που εμείς αυτούς δεν τους λέμε χαμαιλέοντες.
Μουνόδουλους τους λέμε :p

prozak είπε...

xm,εγω πάλι δηλώνω γυναικα χαμαιλέων, και πολύ περήφανη για αυτο...!!! :-))

milch-käfer είπε...

Είμαι το Milch λέμεεεεεε

ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!

Babouras είπε...

Tanila δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε! Αφού το παίζετε όπως λες. Ωστόσο, δεν πειράζει, μας τιμάει μόνο και μόνο που προσπαθείτε! Και στο τέλος μαθαίνετε και κάτι, θέλω να πιστεύω. Στη χειρότερη Προυστ, στην καλύτερη ότι η ζωή είναι ωραία.


Σας αγαπώ όλες,
Babouras

Dr_MAD είπε...

εσύ είσαι η γυναίκα καθαρτικό, τα είπαμε αυτά

μετά τη γυναίκα δηλητήριο... η γυναίκα καθαρτικό

Heliotypon είπε...

Είδες, μωρέ, τι αξίζουμε εμείς οι άντρες; Για χάρη μας μέχρι και κουλτουριάρισες μπορείτε να γίνετε, άμα λάχει να'ουμ! Τι να κάνουμε μαντάμ, τόχει ανάγκη η μανταμίτσα το κορόϊδο το αρσενικό, να πέσει στο κιούπι με το μέλι και να κατενιάσει ημέρα τινά, να'ούμ και να τον ρίξει στην κουκούλα και να κάνει ξύγκια κοντά του (Τσιφόρος)...