Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η εκδικήτρια των προαστίων

Άντε, μαλάκα. Που έχεις 2 αμάξια και έχεις μπλέξει τα μπούτια σου. Ένας ων, δε ξέρεις τι να τα πρωτοκάνεις. Και βάζεις το ένα στο γκαράζ σου και με το άλλο ψωλαρμενίζεις. ΜΟΝΟ μπροστά στο σπίτι σου όμως, όπου απαγορεύεται δια ροπάλου και δια σκαμνιού να παρκάρει άλλος. Και αλίμονο εάν τολμήσει, μετακινώντας το, ή εάν έχει smart και απλά τον παίρνει. Αν είναι γνωστός και γείτονας, θα τον πάρεις τηλέφωνο να το μετακινήσει. Κι αν είναι γνωστός και γείτονας, θα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και θα το μετακινήσει, προκειμένου να μη χαλάσει την «καλή γειτνίαση». «Καλή γειτνίαση» μάι ας με τέτοιο κόπανο.
Κι αν είναι άγνωστος, γείτονας που δεν έχεις σχέσεις ή περαστικός; Θα του το χαράξεις που τόλμησε να καταλάβει το σεπτό οδόστρωμα μπροστά στον άγιο Οίκο σου και ετόλμησε να σε ξεβολέψει αναγκάζοντάς σε να ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ 30 ολόκληρα δευτερόλεπτα μέχρι την εξώπορτά σου! Οποία φρίκη! Και να μην έχεις οπτική επαφή από το σαλόνι σου με το "καμάρι" σου, ώστε να μπορέσεις να του πεις και καληνύχτα.
Εγώ ήμουν μαλάκα. Εγώ που έχω πολύ ελεύθερο χρόνο ξαφνικά και το σκέφτομαι να ξανακλειστώ σ’ ένα γυμναστήριο, μιας και το έκοψα βαριεστημένη. Εγώ που, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, το κόβω με το πόδι στο προάστιό μας και με τ’ ακουστικά στ’ αυτιά. Εγώ παίρνω το πλαστικό σου σκαμνάκι και το χάνεις. Και τα χάνεις, γιατί δε ξέρεις και ποιόν να υποψιαστείς από τους καλούς σου γείτονες που σ’ ανέχονται τόσα χρόνια και χορεύουν στα παλαμάκια που βαράς. Το παίρνω και το παρατώ πολλά τετράγωνα μετά σε κάποιο κάδο, εκεί που δε θα το βρεις ποτέ.
Ανοίγει ο καιρός αρχίδι και θα συνεχίσω να περπατάω.
Θα πάρω και το επόμενο που θα βγάλεις.

Και το επόμενο.



UPDATE: Σάπιο μαλάκιο, που έχεις την αρχαιολογία σου παρκαρισμένη δίπλα απ'το σπίτι μου, δίχως πινακίδες-τέλη κυκλοφορίας-ρόδες,εγώ ήμουν. Άρρωστο παπάρι που γουστάρεις να βλέπεις το σαπάκι σου, να το βάλεις στην αυλή σου να το καμαρώνεις μέχρι να γίνει σκόνη σκουριάς, όχι να μου στερείς μια θέση πάρκιν. Κουτοπόνηρε, που ξεκολλάς κάθε φορά τις ειδοποιήσεις που σου στέλνει ο δήμος, από τις καταγγελίες των γειτόνων, και κάνεις ενστάσεις, σε γάμησα και το φχαριστήθηκα. Έγώ ήμουν που βρήκα, αυτή τη φορά, πρώτη τ'αυτοκόλλητα πάνω στο "πολύτιμό" σου, τα ξεκόλλησα, τα κράτησα σπίτι μου και στα ξανακόλλησα μόλις πέρασε η προθεσμία ενστάσεων.

Άντε και γαμήσου ν'ασπρίσεις.

39 σχόλια:

patsiouri είπε...

Μαλάκα έχει γεμίσει το σύμπαν με τέτοιες κομπλεξάρες.
Δίπλα στο φροντιστήριο που δουλεύω μένει ένας τέτοιος κωλόγερος που παραμονεύει ποιός θα παρκάρει μπροστά στο σπίτι του (πολύ ήσυχος δρόμος) για να βγει να του βάλει χέρι και πάντα τον απειλεί.
Προχτές μία συνάδελφος που έψαχνε ώρες να παρκάρει το πάρκαρε εκεί.
Το βρήκαμε χαραγμένο με κλειδί μετά από ένα δίωρο.
Εννοείται πως το ένανε το αρχίδι αυτό και δε μπορούμε να το αποδείξουμε.
Στείλαμε βέβαια τους μπάτσους για συστάσεις αλλά τι να του κάνουν, προς το παρόν παραφυλάμε και μόλις εδεήσει να ξεκουνήσει από το γαμώσπιτό του την ίδια τύχη θα έχει και το δικό του σαράβαλο...

Tanila είπε...

Γιατί "να ξεκουνήσει";
Δε κοιμάται ο κωλόγερος τα βράδια;
Φυλάει σκοπιά στ'αμάξι του;

Ανώνυμος είπε...

patsiouri δωσε την πινακιδα του παππου, κι άσε τα υπόλοιπα πάνω μας...!!!

;-)

Tanila είπε...

Dηλαδή; μπισκοτάκι τι έχεις ν' αντιπροτείνεις;


Διοτι εγώ, αν ήμουν η χαρακωμένη συνάδελφος απλά θα έκανα την αβαρία να επιστρέψω στη γειτονιά κατά τις 2 ή 4 τη νύχτα μ'ένα κατσαβίδι.

Ανώνυμος είπε...

ενα κατσαβιδι δεν λεει τπτ, ειδικα αν ο παππους εχει μικτή...

bill g. είπε...

Καλά, ξυπνήσες μέσα μου κάτι εκδικητικά ένστικτα με τα κομπλεξάκια που περιγράφεις....

Να του το παίρνεις το σκαμνάκι. Η σιωπηλή εδικήτρια θα ξαναχτυπήσει! :P

Stefanos είπε...

Υπάρχουν ακόμα αυτοί ε;...και νόμιζα ότι το χαν κόψει το χούι οι καμμένοι..
Τι να πεις ρε διάολε.. τι να πεις..

The Girl Next Floor είπε...

Agapiti Tanila poso se niwthw. Einai entelws, apolitws, katholikws kai aparekklitws spastiko. Oi mexri proteinos geitones mou (geitones my..) eixan ta xrisa mou dio maounes pou tis parkaran katw apo to spiti se sxima Γ. Oxi apla den ta metakinousan (ithelan na ta thaymazoyn apo to balkoni tous ta zwa), alla opoios eixe to thrasos, lew to THRASOS na thelei na perasei to aytokinito tou brosta stin eisodo tis polikatoikias (anagastika diladi,gia na anevasei pswnia i na metaferei valitses peninta megatonwn) eprepe na kavalaei 30 xiliades fores to kraspedo kai na kanei 800 manouvres gia na min pesei panw tous. Mia fora pou tolmise enas dikos mou na afisei (gia deka lepta??) to aytokinito sto simeio "g" tous, egine tis popis. Gmt sigxistika, paw na piw ena tilio ;-P

Babouras είπε...

Θάνατος στα σκαμνάκια! Και στα μπιτόνια αν γίνεται! Τανίλα μιας και είμαστε γειτονάκια, και απ'τι λες περπατάς, εκτός από σκαμνάκια, μάζευε και τα μπιτόνια! Θα με υποχρεώσεις!

Ανώνυμος είπε...

αυτό δεν είναι που λέμε κατάληψη δημοσίας οδού και επιφέρει πρόστιμα? κάνε παιδί μου μια καταγγελία και ας τον να τρέχει

gnostosagnostos είπε...

ποπο τσαντηλα?ρε τανιλα μου αν το κανεις αυτο μπραβο σου αλλα υπαρχουν πολλες καρεκλες-σκαμπο-καδοι-κονοι η οτι αλλο σκατα βαζουν για να τα πεταξουμε

patsiouri είπε...

Την πινακίδα έ????
Ωραία λοιπόν...
Όσο για το αν κοιμάται ο παππούς, με πρόλαβε ο Προζάκ, ο.κ να του το χαράξουμε την ώρα που είμαστε εκεί γύρω αλλά όχι και να τρέχουμε νυχτιάτικο από του διαόλου τα κέρατα για να μάθουμε αργότερα πως ο τρόμπας είχε μεικτή!!Προς το παρόν έχουμε περιοριστεί στα απειλητικα΄τηλεφωνήματα αλλά δε μασάει ο γαμώγερος...

Ανώνυμος είπε...

Γουέλ νταν Τανίλα
START2

snikolas είπε...

όταν τους φτιάξεις χαρακτήρα εκεί κάτω σε θέλουμε και πάνω!

Tanila είπε...

Xα χα χα
ΔΕΝ έχετε δει μια γιαγια να περπατάει με το μπαστουνάκι της και ξαφνικά ν'αρπάζει το σκαμνί και να σπιντάρει!

Και σιγά την "κατάληψη οδοστρώματος" μ'ένα τόσο δα πλαστικό σκαμνάκι. Το μετακινεί και άντε ν'αποδείξεις...

Μπάμπουρα δε κουνάς τον κώλο σου να μαζέψεις κανά μπιτόνι; Θα πιάσω εγώ βρώμικο μπιτόνι με το άψογο μανικιούρ μου; Χώρια που αν είναι γεμάτο κι ασήκωτο θα θέλει ένα στιβαρό άντρακλα που να πιάνει την πέτρα και να τη στίβει (λέμε τώρα).


Προς Προζακ ΣΤΟΠ εγαταλελειμένο αμάξι στο δρόμο μου ΟΚ ΣΤΟΠ αυτο που έκανα έπιασε ΣΤΟΠ Είμαι τρισάθλια ΣΤΟΠ

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Tανίλα, έχεις χίλια δίκια, χίλια δίκια, δεν το συζητάμε. Για άκου όμως και μια ιστορία από την άλλη πλευρά. Μένω σε περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν πολύ ήσυχη και σχετικά αραιοκατοικημένη, οπότε όπως καταλαβαίνεις το πάρκινγκ δεν ήταν πρόβλημα. Ένα χρόνο πριν όμως, τελείωσαν τρεις πολυκατοικίες κολλητές απέναντί μου και κατοικήθηκαν σχεδόν αμέσως. Σημειωτέον, ΟΛΕΣ οι θέσεις πάρκινγκ έχουν πουληθεί. Ε, κανείς δεν πάει να παρκάρει στη θέση του. Όλοι έρχονται έξω από το σπίτι μου, γιατί έχει δέντρα και σκιά στο πεζοδρόμιο. Και δεν έχω τέτοια θέματα κανονικά, ούτε σκαμνάκια, ούτε μπιτόνια βγάζω, ούτε αυτοκίνητα χαράζω. Ο δρόμος είναι για όλους. Έλα μου όμως που προχθές πήγα να παρκάρω με λαχτάρα στην άδεια θέση που βρήκα επιτέλους μπροστά στην πόρτα μου και μου χώνεται ξαφνικά ένας βαρύμαγκας από την μία πολυκατοικία, που ξέρω σταντέ ότι έχει αγοράσει θέση πάρκινγκ στο κτίριό του, με το τουτου του και αναγκαστικά για να μη με τρακάρει, έκανα πίσω. Ο τυπος απτόητος, συνέχισε το παρκάρισμα σαν να μην με είδε ποτέ. Όταν βγήκα να του μιλήσω, με σκυλόβρισε κι από τότε σκόπιμα αφήνει πάντα το αυτοκίνητό του ΚΑΙ τη μηχανή ακριβώς σύρριζα στην πόρτα μου, να μην μπορώ να βγω κι από το σπίτι μου δηλαδή. Εκεί τι κάνεις; Δεν θέλω να είμαι Κατίνα, αλλά να το αφήσω έτσι;

Tanila είπε...

Mπορείς να ρωτήσεις κάποιον με νομικές γνώσεις περί του παρεμποδίσματος εισόδου και μπλοκαρίσματος πόρτας, μιας και μάλλον είσαι λίγο καθωσπρέπει μαντάμ και δε βρίζεις, αλλιώς αμα του καταριέσαι τη μάνα και το παιδί τ'αλλουνού, στάνταρ βουλώνει η μαγκιά.
Αλλά μπροστά στο κτίριό σου, μακριά από εισόδους και γκαραζόπορτες, έχουν ΟΛΟΙ, ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρκάρουν και να σου κλέβουν τη σκια.

Αλήθεια, διάβασα κάπου ότι βοηθάει στην καρδιαγγειακή λειτουργία 30 λεπτά περπάτημα τη μέρα, που μπορείς να το σπάσεις και σε 3 10λεπτα.
Περπατάτε, κάνει καλό.

Ανώνυμος είπε...

μου απεδειξες για ακομη μια φορα ποσο ψυχασθενικη και σκατοψυχη εισαι!
Σε λατρευω!

Sotiris είπε...

Χαραξέ το, σκίσ' του τα λάστιχα, σπάσε τα τζάμια, ρίξτου και λαχανί μπογιά και άφησε του και σημείωμα μετά : "Ναι ρε μαλάκα, εγώ το κανα. Σάλτα και γαμήσου τώρα."

Στους κάφρους απαντάμε με καφριλίκι.

Ανώνυμος είπε...

Logo στη κλειδαριά/ές...

Loucretia είπε...

Τα βλεπω καθημερινα αυτα τα σκηνικα, εχει σαλταρει τελειως ο κοσμος, νομιζουμε οτι το σπιτι μας προεκτεινεται στο δρομο, στη πανω γωνια, στη κατω, στο απεναντι αδειο οικοπεδο κλπ κλπ.

Σκηνικο 1: Προχθες το βραδυ εγδαρα τελειως το αυτοκινητο μου γιατι πηγα να παρκαρω στο δρομο μου κι επεσα πανω στους τσιμεντολιθους που ειχε βαλει ο παπαρας για να φυλαει τη θεση του!

Σκηνικο 2: Πριν καιρο, ειχαν μαζευτει φιλοι στο σπιτι μου και γυρω στις 2 τη νυχτα, χτυπαει το κουδουνι της πορτας. Ηταν ενας κατοικος του δρομου που μενω κι ηρθε να απαιτησει να παρουμε το αυτοκινητο που ειχε παρκαρει μπροστα στο σπιτι του για να παρκαρει αυτος!! "ημουν σιγουρος οτι καποιος απο σας ηταν γιατι ειδα φωτα και φασαρια σπιτι σας"!! ειπε με απολυτο θρασος...

Tanila, μαζι σου!

Χρήστος είπε...

Δεν θα φανταζόμουνα ποτέ ότι θα είχες αντάρτικο γειτονιάς εκεί που μένεις...Συνεχισέ το όσο πάει...Όπως και γω στο εξοχικό αν θυμάσαι...

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Πες τα! Με τους μαλάκες που έχω μπλέξει στη γειτονιά, μην αρπάξω το μπαζούκας και τα γαζώσω τα κωλορημάδια!

natasha hassiotis είπε...

ει εννοείς "αν έχει σμάρτ και τον παίρνει;"

natasha hassiotis είπε...

υ.γ. αχ μαρή γραία, εσύ ήσουνα με το μπαστούνι και το μπιτόνι; και σου είπε ο γιατρός να περπατάς ε; να περπατάς γιαγιάκα, να περπατάς. και μην ξεχνάς τα χάπια για την πίεση.
α! και να απαντήσεις στην από πάνω ερώτηση.

stella είπε...

Τανιλα γιαγια καμ!

Οταν τον δειτε να βαζει τσιμεντολιθα,μπιτονια και λοιπα ,πας μπροστα του και του λες να τα παρει!
Αν δεν το κανει σκιζεις την μπλουζα σου η το πουκαμισο που φορας,αναμαλλιαζεσε λιγο και αρχιζεις να φωναζεις βοηθεια,με βιαζουν,με σκωτονουν ,με κλεβουν και λοιπα.
Θα χεστει λεμε και δεν θα τολμησει να ξανακανει κουλο!

Υ.Γ σε αντιθετη περιπτωση φωναξεμε να παω στην γυναικα του να πω πως μου ριχτηκε η οτι εχουμε δεσμο!
χεχεχε!

Tanila είπε...

Κα Λουκρητία, σας παρακαλώ, ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ στο γλοιμύκητα του σκηνικού νο 2; Ε; Τι;

highvoltagepress δε μπορώ ν'απαντώ στις χαζές ερωτήσεις σου, πραγματικά κουράζομαι. Πες μου, είσαι κατάξανθη ή σε έχουν σε ειδικό σχολείο;

Ρε θεια Ντόννα τι παράνομο ή κακό έκανα; Α μπαρδόν, ναι, έκλεψα ένα τρισάθλιο, λιωμένο πλαστικό σκαμνί τριακονταετίας και το πέταξα....

Στέλλα, γιατί νομίζεις ότι τους βλέπω; Τέτοιοι μουλωχτοί που είναι, δε τους βλέπει κανείς. Μάλλον θα βάζουν ξυπνητήρι να σηκώνωνται στις 3 τη νύχτα να τα βάλουν χωρίς να τους δει ανθρώπινο μάτι.

Χρήστο δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς, το μόνο που θυμάμαι είναι κάτι σεμινάρια για το σωστό γδάρσιμο του αρνιού.

KitsosMitsos είπε...

Ρισπέκτ! Ειδικά στο θέμα με το πάρκινγκ είχα τραβήξει τα πάνδεινα. Επειδή στο δρόμο μας έχει μαγαζιά (λουλουδάδικα), βγάζανε σκαμνιά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς για να μην τους κλείνουμε το μαγαζί, λέει. Αλλά βάση νόμου για να έχουν πάρκινγκ μπροστά στο μαγαζί πρέπει να πληρώσουν. Φυσικά κανένας δεν, οπότε...
Ιστορίες καθημερινής τρέλας!

natasha hassiotis είπε...

είμαι πλατινέ, τραβάς κανά ζόρι; άντε μην έρθω και παρκάρω και βάλω γκαζοντενεκέδες όξω απ' την πόρτα σου...(τέλος ο ρατσισμός με τις ξανθιές, να ανασάνουμε επιτέλους ελεύθερα!)

georgethebeast είπε...

ontos to thema parking einai kolasi stin athina!!!
ego thanks satan meno loutsa opou ekei exoume to allo paradojo!!!
se steno pou me to zori xorane 2 amajia i mia plevra einai monimos katilimeni apo parkarismena!!!kai malista i eleytheri plevra einai to kommati tou dromou tigka stin tripa!!!
paratirisi gia ta louloudadika
an kai ontos einai paranomo na kleineis ton dromo me diafora kapoies katigories katastimaton den doulevoun me tin logiki ton allon!!!
px.louloudadika,zaxaroplasteia,periptera

sorry gia to sentoni!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά έκανες μωρο μου!

mahler76 είπε...

δηλαδή ξέρεις να οδηγείς? σοκάρομαι!!!

Dr_MAD είπε...

αμα σε πετύχω στο δρόμο μου, θα σε πατήσω μα τω Θεώ. θα γίνω και ήρωας

Tanila είπε...

Απορώ
Χαίρομαι που με κάνετε και απορώ βέβαια, επιβεβαιώνεται η φήμη του μπλογκ ως το κλουβί με τις τρελές, αφού μαζεύει κουλούς σχολιαστές.

1. Εσύ ο Τζότζος, πού το είδες το σεντόνι; Αυτό δε φτάνει ούτε για να σκεπαστώ εγώ που είμαι ένα μέτρο ύψος με τα χέρια στην ανάταση.

2. Εσύ ο Μάλερ κι εσύ η highvoltagepress. Γενικώς. Και ειδικώς επειδή πουθενα δε γράφω οτι οδηγώ. Αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι του Μάλερ ότι θα μου κάνει οτοστόπ. Και ότι εγώ θα σταματήσω.

Μαντ, αμα με πετύχεις εποχούμενος θα σε αρπάξω όπως η Πετσέτα άρπαξε το Νανάκο.

natasha hassiotis είπε...

ποιά είναι η πετσέτα και ποιός ο νανάκος;;;;!
υ.γ. κι άμα δεν οδηγείς, τι σε κόφτει τι κάνει ο άλλος κόσμος; μπράβο πάντως ούτε εγώ οδηγώ. (μπέρδευα το γκάζι με το φρένο και αγνοούσα επιδεικτικά το συμπλέκτη, και τσακωθήκαμε με την οδήγηση).

Ανώνυμος είπε...

Σε λιγα χρονια θα βγαινετε [βγαινουμε;] με το ακοντιο για να καμακωνουμε τις θεσεις πριν τις προλαβει αλλος.
Η σιστερα μου [καθοτι εγω δεν οδηγω οποτε δεν με μελλει] δεν βγαινει απο το σπιτι για καμια βολτουλινα γιατι δεν θελει να χασει την θεση της ακριβως εξω απο το σπιτι. Και εννοειται οτι ειναι συνεχεια στην φερμα αν τυχον δεν προλαβει το μεσημερι, για να φυγει οποιος της εχει πιασει την "θεση".
Αρρωστιες, τι να πεις.

Heliotypon είπε...

Μπράβα. Καλά του έκανες του παλιομαλάκα.

Marina είπε...

Πολύ γουστάρω αυτό με το σκαμνάκι! Τι μαλάκας να θέλει να καπαρώνει θέση μπροστά στο σπίτι του!!

Κάντε κάτι καλό. Χτύπα τουλάχιστον 10 αυγά για ομελέττα. Ενα βράδυ που δεν βρέχει πασάλειψε με την ομελέττα το παρμπριτζ του με τους υαλοκαθαριστήρες κάτω. Το ίδιο κάνεις στο πίσω τζάμι. Το αυτό μπορείς να κάνεις με ζαχαρόνερο. Που θα πάει ή θα κάθεται γαρίδα τη νύχτα να το φυλάει ή θα φύγει.

Marina είπε...

Τη πινακίδα απλα ξεβιδώστε την και κρύφτε την στην εισόδο της πολυκατοικίας που μένει. Ως που να τη βρεί θα χεστεί