Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Σκέφτομαι και γράφω

Όταν δεν έχω έμπνευση, η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές την παίρνω από άλλους.
Διάβαζα πριν λίγο στη Θεία Λένα μια ιστορία με διαχειριστές, και θυμήθηκα την δικιά μας.

Σκέφτομαι και γράφω, Θέμα: η Διαχειρίστρια.
Η διαχειρίστρια είναι μεσόκοπη αλλά καλοστεκούμενη. Μάλλον ωραία για την ηλικία της. Ανήκει βέβαια στους ιδιοκτήτες, εγώ ανήκω σε άλλη ράτσα, ταπεινή, τους ενοικιαστές.
Το ίδιο καλοστεκούμενος και ωραίος για την ηλικία του (είναι ηλικιωμένοι, γύρω στα 50) είναι και ο άντρας της. Απορώ πως έβγαλαν 2 τόσο άσχημα παιδιά. Και δε μπορώ να πω ότι είναι μικρά, μεγαλώνοντας μπορεί να φτιάξουνε, είναι ήδη μεγαλωμένοι έφηβοι. Στο διαμέρισμά τους έχουν κι ένα τεράστιο βρομόσκυλο που έπρεπε να το κρατάνε από το λαιμό όποτε έμπαινα να πληρώσω τα κοινόχρηστα για να μη μου ανέβει στο δικό μου το λαιμό. Φαντάζομαι με έριχνε άνετα κάτω και όπως αντιπαθώ τα σκυλιά, ειδικά τα εχθρικά, σφιγγόταν η καρδιά μου κάθε που ερχότανε το χαρτάκι με τα κοινόχρηστα. Όχι για το ποσό, άλλοι πληρώνουν 200ρια, εγώ τι να νοιαστώ για τα 20ρια;
Λοιπόν κοινόχρηστα έχω να πληρώσω από τον Μάρτη. Κάτι διαφωνίες είχανε για τα σώματα του καλοριφέρ, και για τις φέτες ανά διαμέρισμα, δε ξέρω ακριβώς, εγώ ως νοικάρισσα δε συμμετέχω στις συνελεύσεις, πάει ο ιδιοκτήτης. Και τι ακριβώς έγινε δε κατάλαβα, μασημένα μισόλογα, πρέπει να σφαχτήκανε όμως καλά, αν κρίνω από το τι έβλεπα συμπληρωμένο με στιλό από κάτω από τις ανακοινώσεις με τα θέματα των συνελεύσεων που κόλλαγε η διαχειρίστρια στην είσοδο. Μέχρι και βρισιές.
Ε από το Μάρτιο η διαχειρίστρια τα βρόντηξε κι έκτοτε διαχειριστής δεν έχει αναλάβει άλλος.
Κι όμως, κατά ένα περίεργο, έως και μεταφυσικό τρόπο, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι λαμπίκο, το ανσασέρ λειτουργεί άψογα και οι λάμπες αλλάζονται μόλις καούν. Για να δούμε, θέρμανση θα έχουμε;
Θα μου έρθει βέβαια κάποια στιγμή το μπουγιουρντί και θα είναι και αναδρομικό, το ξέρω.

Σκέφτομαι και γράφω, θέμα: Μ. Σολωμού
Αυτή: Πως είναι έτσι κι αυτή η Σολωμού….
Εγώ: Τι εννοείς; Κουκλάρα είναι!
Αυτή: Δε μ’αρέσει, έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά
Εγώ: Ναι, ξέρεις εσύ κι εγώ πως είμαστε, μπροστά της;
Αυτή: Τι λες, εγώ δε προσπαθώ να συγκριθώ, απλά λέω ότι δε μ’αρέσει
Εγώ: Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
Αυτή: Ναι ανάγκη είχα….
Όπου αυτή που δεν έχει ανάγκη να συγκριθεί με τη Σολωμού είναι κάποια που έχει γεννήσει και έχει μεν επανέλθει από την εγκυμοσύνη, αλλά πάντα ήταν άβυζη και με τεράστιο κώλο, πράγμα που δεν έχει βελτιωθεί, ύψος 1,60* με το ζόρι και με άσχημο πρόσωπο, έντονη τριχοφυία σε πρόσωπο και σώμα, εκτεταμένη κυταρίτιδα (έχουμε πάει για μπάνιο μαζί), μυταρόλα, τίγκα στο σπυρί! Στα 30 τόσα της. Παντρεμένη με κάποιον τον οποίο σχολιάζει συνέχεια υποτιμητικά και ο οποίος (από αυτά που της ξεφεύγουν στο τηλέφωνο, διότι στήνουμε αυτί) την έχει χεσμένη από τότε που την παντρεύτηκε. Έδεσε το γάιδαρό του και την "προίκα", διότι πριν το γάμο την κυνηγούσε και τη ζήλευε!

* και 65 κιλά, μόλις ρώτησα. Δηλαδή με ΔΜΣ 25,390625 > 25

16 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλημέρα γλυκό και αθώο Τανιλάκι!

Tanila είπε...

Kai kalό μήνα!

patsiouri είπε...

Kαλό μήνα ρε!
Τη Σολωμού την είχα δει έγκυο λίγο πριν γεννήσει και ήταν απλώς μία ΚΟΡΜΑΡΑ με μια κοιλάρα που έμοιαζε σα να της την είχαν φυτέψει...
Έπαθα μουνόπλακα.
Και ζήλεψα.
Τη σωματάρα, όχι την κοιλούμπα, να ξηγιόμαστε...

Tanila είπε...

Ωραία μαρή.
Φαντάσου τώρα μια χαλιαμούτρα κοντή μπαλότσα που λέει με υφάκι μπλαζέ 1000 καρδιναλίων "πως είναι έτσι χάλια η Σολωμού, εμένα καθόλου δε μ'αρέσει".
Τη χαστουκίζεις κύριε πρόεδρε;

Ανώνυμος είπε...

Να'σαι καλα τανιλα μου!


Μ.Σολωμου.

Tanila είπε...

Isa μωρή που είσαι η Σολωμού
Κι εγώ είμαι ο Όθωνας Μεταξάς

lena_zip είπε...

Κούκλα η Σολωμού αλλά πολύ κοκκαλιάρα ρε παιδί μου. Σε λίγο θα σβηστεί!

tovenito είπε...

η σολωμού είναι θεά!

Ανώνυμος είπε...

¨Ηλικιωμένοι γύρω στα 50" Μα δεν είσαι στα καλά σου παιδί μου, εγώ τι να πώ, τότε; Σου χρειάζεται άμεσα να πάς σε γενική συνέλευση να σου τα σούρουν λίγο για το ότι δεν πληρώνεις, δεν καθαρίζεις το σπίτι, προκαλείς τους σκύλους και τους γείτονες με τα μίνι σου!.
Χωρίς αστεία τώρα, πήγαινε σε συνέλεση 1 φορά!.
Η Σολωμού, είναι πολύ όμορφη!

€lisavet είπε...

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... :)

Σε χαλάει π.χ. να σε βλέπει κάποιος ωραιότερη της Σολωμού;

Tanila είπε...

Elisavet όχι, αρκεί ο κάποιος να μην είμαι εγώ και να μην είμαι η μόνη.
Θεία Λένα ξέχασες ότι έχω για χόμπι ν'αδειάζω βρομόνερα στα αποκάτω μου μπαλκόνια και τις μπουγάδες των γειτόνων και ότι χέζω στην είσοδο. Αλλά πα'όλ'αυτά δε με καλούν στις συνελεύσεις, δε ξέρω γιατί.

ethanandthecity είπε...

Καλά οι άνθρωποι που κακολογούν και απαξιωνουν τους συντρόφους τους σε κάθε ευκαιρία - κοινωνική συναναστροφή (αλλά στην πραγματικότητα είναι κολλημένοι στα βρακιά τους) είναι το χειρότερο μου. Μπουρλότο να της βάλεις της πατσαδιάς που τολμάει να θάβει τη Σολωμού, κόβω το κεφάλι μου πως ούτε με μια μουνότριχα της δεν θα μπορεί να συγκριθεί

natasha hassiotis είπε...

Δε φτάνει που δεν πληρώνεις κοινόχρηστα, σ' αρέσει και η Σολωμού. Τι να σου πω παιδάκι μου...Εγώ δεν μπορώ γυναίκες που απ' την αφάνα είναι σαν γλυφιτζούρια (δηλ. κεφάλα και κορμάκι τόσο δα). Επίσης είναι χάλια ηθοποιός. Τώρα που τοποθετήθηκαν όλα τα παιδάκια για Καρέζη-Βουγιουκλάκη, άντε να πληρώσεις τα κοινόχρηστα, κι αν έχεις απορία που είναι καθαρά, να πας να ρωτήσεις (το σκύλο).

Tanila είπε...

Highvoltage κανείς δεν τοποθετήθηκε πάνω στην ηθοποιϊα της Σολωμού στη συζήτηση και δεν είμαι σχετική για να κρίνω, αν και εμένα μια χαρά μου φαίνεται. Για τη μούρη της ήταν η απαξιωτική συζήτηση και μάλιστα από μια πατσαδιά.
Όπως είπε ο Ήθαν, κι εγώ δε μπορώ τους ανθρώπους που θάβουν άλλους που είναι πολύ πιο όμορφοι. Εδώ ούτε εγώ θεωρώ ότι μπορώ να συγκριθώ με τη Σολωμού, αλλά εγώ ΚΟΝΤΗ είμαι, όχι στραβή.

natasha hassiotis είπε...

Να σου πω έχεις ένα δίκιο. Οι πατσούρες λένε συχνάκις-πυκνάκις ότι θένε επειδή σου λέει ποιός θα τολμήσει να μου πει ότι επειδή είμαι χάλια και φτυσμένη τα λέω αυτά τα κουλά...; Πες της ότι είναι χάλια, φέρε την κουβέντα στο σύζυγο κ.ο.κ. Έτσι ως εργαστήρι αυτογνωσίας.

Olga είπε...

Tι τα θες, κακίες και κομπλεξισμοί απο όντα με έλλειψη εγκεφάλου...!
Πες της ότι ειναι ωσαν στραβοπατημένη παντόφλα!!...:P