Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

M’αρέσει τις Κυριακές που βρέχει.

Είναι ότι πρέπει για να κάθεσαι μέσα μ’ένα χοντρό πάκο εφημερίδες και άφθονους ζεστούς καφέδες σε μεγάλες χοντρές κούπες, με μια φόρμα κι ένα μάλλινο ριχτάρι τυλιγμένο στα πόδια σου, σαν καμιά γιαγιά.
Να μην ξεμυτίζεις απ’το σπίτι παρά μόνο για να κατέβεις στο ψιλικατζίδικο στο ισόγειο να πάρεις τσιγάρα και εφημερίδες.
Να έχεις άφθονο χρόνο να ξεκοκαλίσεις όλες τις στήλες, από τα οικονομικά μέχρι τα κουτσομπολιά και να διαβάσεις όλα τα περιοδικά της Κυριακής που έχουν οι εφημερίδες, ώστε να μάθεις και τα τελευταία πολιτιστικά και τα τελευταία κραγιόν. Να μην πολυπεινάς, να φας κάτι πρόχειρο, μια γρήγορη μακαρονάδα ή χτεσινό παστίτσιο, και να συνεχίσεις με τον μεσημεριάτικο κύκλο της Νόβα και μόλις τελειώσει και το CSI να ξεκινάς ένα μυθιστόρημα, καινούριο ή ξαναδιαβασμένο προ δεκαετίας.
Χωρίς χοντρές κουλές γριές γειτόνισσες που πάσχουν από ακατάσχετη λογοδιάρροια και θέλουν ν'αυτοκαλεστούν για παρατεταμένη επίσκεψη. Να μη μιλήσεις σε άνθρωπο πριν τ'απόγευμα.
Να φτιάχνεις καναπεδάκια σολομού ή ποικιλία τυριών και να τα μασουλάς αντί για βραδινό, μόνος ή με παρέα, που νιώθεις άνετα και δε χρειάζεται να μιλάτε για να σπάσετε τη σιωπή, χαζεύοντας τη βραδινή ταινία. Και την επόμενη. Και τη μεταμεσονύκτια. Να σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, τον δικό σου ή του αλλουνού και να ξυπνάτε βρίζοντας κατά τις 4 για να πάτε στο κρεβάτι σας ή κατά το πρωί για να πάτε στη δουλειά.
Καλά θα’τανε.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναί, αυτή είναι η ΤΕΛΕΙΑ κυριακη... αλλά λίγο off να το γράφεις ενώ είναι Δευτέρα!!!!!! Γιατί εκεί που το ξεχνάς, ξαφνικά αρχίζεις να ξανασκέφτεσαι ότι θέλεις άλλες πόσες ημέρες μέχρι να ξυπνήσεις καί να πείς "Wow, it's Sunday!"

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!!!

Tanila είπε...

Δεν έχω όμως πισί στο σπίτι για να τα γράψω την Κυριακή.

lena_zip είπε...

Όντως περιγράφεις την τέλεια Κυριακή. Μόνο που για μένα δεν είναι καθόλου εφικτή. Δυστυχώς!

uberbastard είπε...

τι σαν καμμια γιαγια? enough already.

Ανώνυμος είπε...

"Να φτιάχνεις καναπεδάκια σολομού ή ποικιλία τυριών και να τα μασουλάς αντί για βραδινό, μόνος ή με παρέα" - καλύτερα με παρέα, κατά προτίμηση ενός ατόμου, για να βρεις και εφάνταστους τρόπους να κάψεις τις θερμίδες :)

Ανώνυμος είπε...

η ιδανικη κυριακη, με τη διαφορα οτι εγω δεν θα μιλαγα σε ανθρωπο οοοοολη μερα, οκαι ειδικα απο το απογευμα και μετα. ευελπιστω οι κυριακες του χειμωνα να ναι ετσι.
(σορρυ τανιλα, αλλα ηθελα να σχολιασω σοβαρα)

ethanandthecity είπε...

Aγαπάμε Κυριακές. Ειδικά όταν συνδυάζονται με φαγητό σε σπίτι ή ιταλικό εστιατόριο και καλή παρέα - βάλσαμο στην κατάθλιψη της αναμενόμενης Δευτερίτιδας που χτυπάει απειλητικά την πόρτα.

natasha hassiotis είπε...

Μωρ' συ Τανίλα, από την προηγούμενη ανάρτηση, μερσί για τις συμβουλές. Όχι δεν τα πετάω στον τοίχο, γιατί δεν έχω καταλάβει: άμα κολλήσουν ή άμα δεν κολλήσουν είναι έτοιμα τα μακαρόνια...;
Τι εννοείς "μια μακαρονάδα στα γρήγορα ή ένα παστίτσιο;;;!" Άμα είναι κλειστό το εστιατόριο όπου πηγαίνω, με ξέρουν και οι κατσαρόλες και θέλω να τρώω μεσημέρι με εφημερίδα και μηδέν ενόχληση για να κοιτάω τους διπλανούς, παθαίνω πανικό. Ποιός θα το φτιάξει το παστίτσιο για να το βρω εγώ την Κυριακή; Που τρώω το φαί του παιδιού, κι έχω πήξει στα λαχανικά με βοδινό, λαχανικά με ψάρι, λαχανικά με κοτόπουλο...και γενικώς...(Και τα τρώω και μιαμιά).
Υ.Γ. Ακόμα μου το λέει η κολλητή μου που την ξύπνησα δύο το πρωί που μαγείρευα παστίτσιο και δεν έπηζε η ρημάδα η σως. (μου πάτησες τον κάλο με το παστίτσιο όπως κατάλαβες...)

Noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Noname είπε...

Που είναι αυτές οι Κυριακές...ακόμα τις ψάχνω.

patsiouri είπε...

Xα! Τα'χεις με το Νανάκο! Ξεμπροστιάστηκες επιτέλους!
Μικρά μου Μπεκατσίνια, γράψατε και για το ίδιο θέμα!
Ανατρίχιασα!
Φιλάκια!

Tanila είπε...

Caramela, κι εγώ.

highvoltagepress το μακαρόνι να το δοκιμάζεις μαρή, που μου έχεις κάνει μουνί τους τοιχους. Και να το φτιάξεις από την προηγούμενη το παστίτσιο, αηδιαστική λαχανοφάγα.

Πατσιούρη μη λες τέτοια γιατί θ' αρχίσουν οι απειλές από Μπιλλζουκ και Μπλουπριντς.

αμμος είπε...

Νομίζω περιγράφεις Κυριακή ερωτευμένου, πέρα από ελεύθερο χρόνο το κείμενό σου υπαινίσσεται και ευτυχία.
Πέραν τούτων σε προτείναμε για Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδικτύου, πέρνα από το μπλογκ μου για λεπτομέρειες.

Tanila είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑ;

Kwlogria είπε...

Γιατί είπες καλά θα'τανε και μου το χάλασες τώρα;; μπορεί αν γίνει πραγματικότητα και συχνή μάλιστα!! Δε ζήτησες και κανά κότερο με 40 μοντέλα μέσα!! Είπαμε!