Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ιταλοί μακαρονάδες

Το ξέρατε εκείνο το κοροϊδευτικό τρίστιχο που πάει κάπως έτσι:
"Άγγλοι-γάλλοι πατατάδες
Ιταλοί μακαρονάδες
κι Έλληνες παλικαράδες";
Ευτυχώς που οι γονείς μου είναι πολύ γέροι, διότι ως Ελληνίδα μακαρονού θα είχα αρχίσει να αγχώνομαι περί ιταλικού γονιδίου και για το κατά πόσο ήταν πιστή η γιαγιά μου στον παππού μου.
Κι επειδή δεν είναι ώρα τώρα ν'αμφισβητούμε τα πατρογονικά και οικογενειακά ιερά και όσια, ευτυχώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα λόγω ημερομηνιών. Ο πατέρας μου γεννήθηκε αρκετά πριν το '39 και η μάνα μου οριακά το '41. Ευτυχώς, λόγω γεωγραφικών παραμέτρων, τίθεται εκτός, δι' αυτό και το οριακά.
(η Μάχη της Κρήτης ξεκίνησε τέλη Μαΐου του '41, άρα πολύ πιθανόν η έγκυος γιαγιά μου να πετροβολούσε γερμανούς αλεξιπτωτιστές)
Πράγμα που αφήνει εξακολουθητικά ανεξήγητη την ροπή μου προς ασυγκράτητη μακαρονοφαγία.
Τουλάχιστον βέβαια μου δίνει έδαφος και τροφή συζήτησης με όποιον ωραίο Ιταλό γνωρίσω.
(στους άσχημους δε μιλάω)
Εν μέρει, μπορεί και αυτό να φταίει (τα μακαρόνια) που πάντα τους Ιταλούς τους ένιωθα σαν αδελφή φυλή, κι ας είμαστε έθνος ανάδελφο. Εν μέρει, τελικά μάλλον η οικογένεια έχει μια γενική ροπή, μιας και μια ξαδέλφη μου έχει παντρευτεί Ιταλό.
Καλά, τελικά μπορεί να φταίει που οι Ιταλοί είναι γενικά ωραία γκομενάκια με όμορφα ζεστά μάτια και πλατύ χαμόγελο.
Όχι ότι δεν υπάρχουν ωραία γκομενάκια σε άλλες φυλές, το πρωί είδα 2 μαυράκια στο λεωφορείο θανατηφόρα. Μάλιστα στην αρχή νόμιζα ότι ήταν φαντάροι, μετά κατάλαβα ότι ο ένας φορούσε τζάκετ παραλλαγής και φόρμα αποκάτω και ο άλλος παντελόνι παραλλαγής και φούτερ φόρμας από πάνω.
Γενικά δε βλέπω ωραίους μαύρους στους Αθηναϊκούς δρόμους και είμαι ελαφρώς απογοητευμένη διότι δε δικαιώνουν τις φήμες περί ανωτερότητας της μαύρης φυλής (εκτός από τις μαύρες που είναι όντως ΟΛΕΣ ψηλοκώλες) αλλά αυτοί οι δυο ήταν και οι 2 πανέμορφοι. Κατέβηκαν στην πύλη του Αδριανού. Μήπως τους βρήκε κανείς;
Άραγε θα ήμασταν ψηλοκώλες μετά από μια "μαύρη" κατοχή;

10 σχόλια:

ethanandthecity είπε...

Ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα κρύα του χειμώνα για να απολαύσω μια ζεστή μαύρη σοκολάτα. Αμάσητη

Ανώνυμος είπε...

καλημερα Τανιλα μου
καλη εβδομαδα

Noname είπε...

Το φαντάζεσαι...ψηλοκώλες και ελαφρώς μελαμψές...μελαχροινές και πρασινομάτες.
Μμμμ...λοιπόν tanillaki νομίζω ότι η ιστορία μας καλεί να βελτιώσουμε την ράτσα μας.Αφού ο κλήρος έπεσε σε εμάς ...τι να κάνουμε θα θυσιαστούμε - τραβάτε με κι ας κλαίω.

tovenito είπε...

συμπάσχω με το ανάδελφον του πράγματος για τους ιταλούς.
και επίσης νομίζω ότι μπορώ να ζήσω μόνο με μακαρονάδες

patsiouri είπε...

Δεν τους κρατάγαμε από τότε τους Ιταλούς...
Μια χαρούλα θα'μασταν, γενικώς...
Τουλάχιστον τα πιτσιρίκια θα απρελάζανε μπροστά σε κατακτητή που ίσως βλεπόταν κιόλας και όχι μπροστά στον Άνθιμο και τον Ψωμιάδη...

natasha hassiotis είπε...

Μαρή μπας και ήσασταν δοσίλογοι, μαρή, και τώρα δήθεν σε πιάσανε τα γονίδια και η ροπή στο συνάδελφον που είναι ανάδελφον; Το στηρίζω αυτό σε επιστημονικά γεγονότα μέρα που είναι: εγώ ας πούμε που ήμασταν πολύ αντισταστασιακοί, δεν τα τρώω τα μακαρόνια, ούτε να τα βράσω δεν ξέρω.

natasha hassiotis είπε...

Οι μαύρες και οι μαύροι, είναι ψηλοκάβαλοι αλλά δεν έχουν καθόλου κου ντε πιέ. Για μπαλέτο, χάλια.
Υ.Γ. Μετά τη μαύρη κατοχή θα ήσανε σαν τον Ομπάμα και πιο σκούρα, και το μαλλί θα ήτανε αφάνα. Χώρια που θα φόραγες ρολόι-ξυπνητήρι στο στήθος και θα 'λεγες γιο μαν.

sikia είπε...

Δε φτάνει που κλέβεις τους άντρες των Ελλήνων και Ελληνίδων, τώρα είσαι αντροχωρίστρα ΚΑΙ στους αλλοδαπούς. Άτιμη παγκοσμιοποίηση!

Tanila είπε...

highvoltagepress δεν ξέρω τι ήμασταν και σιγά μη μάθω αν ήμασταν. Αλλά εσείς σίγουρα είστε κακόγουστοι αν δε τρώτε μακαρόνια και υποστηρίζετε τα ρολόγια στο στήθος.
Και το μπαλέτο είναι για γηραιές γεροντοκόρες.

Marina είπε...

Πάρε μάτι ρε γιαγιά
http://iamjustsharing.blogspot.com/2008/02/handsome-black-men.html