Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

after κάλαντα

Παρέες από παιδάκια του δημοτικού που ανταγωνίζονται ποιό θα βγεί πιο πρωί για να μαζέψει τα περισσότερα λεφτά από τα κάλαντα.
Ε αυτό, last year.
Tα τελευταία χρόνια όλο και πιο αργά τα έβλεπες τα καλαντόπαιδα να χτυπάνε κουδούνια. Ναι, είχαμε εποχές παχιών αγελάδων, κατανοητό, δε περίμεναν από τα κάλαντα να βγάλουν λεφτά για παιχνίδια. Και από μια ηλικία και πάνω (12-13) ήταν και ξενυχτισμένα από τα χτεσινοβραδινά ξίδια, που να τρέχουν αξημέρωτα.
Σήμερα το πρωί με ξύπνησαν κατά τις 12. Όχι για κάλαντα, το τηλέφωνο. Για κάλαντα ήρθαν πριν πέντε λεπτά 3-4 γυμνασιόπαιδα, μια παρέα μαντραχαλάδων με ένα ξωβυζάκι βαμμένο ξανθό.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Αν ήθελα (λέμε τώρα) να μου λένε κάλαντα, θα έπρεπε να με ξυπνάνε μαύρα χαράματα ροδομάγουλα μικρά του δημοτικού, όχι μια το μεσημέρι αγουροξυπνημένοι έφηβοι που καπνίζουν. Να μπορώ να βρίζω σαν άνθρωπος που με ξύπνησαν αξημέρωτα ενώ έχω άδεια και μπορώ να κοιμηθώ κι εγώ μια φορά η μαύρη, που έτσι κι αλλιώς ξυπνάω αξημέρωτα. Αίσχος!
Ευτυχώς και η υπόλοιπη πολυκατοικία μάλλον συμμερίζεται τις απόψεις μου. Ή είναι γενικά αντι-καλαντιακή.

Χο! Χο! Χο! (κανείς δε τους άνοιξε)

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

σήμερα πενθούμε


Πέθανε μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς του μπλογκ.
(καλά αυτό είναι μια παπάρα, ΔΙΚΗ μου αγαπημένη ηθοποιός ήταν λες και το μπλογκ έβλεπε τηλεόραση, 3 χρονώ πράμα)
Πέθανε η Τασσώ!
Μια γυναίκα που στην οθόνη είχε βλέμμα που "ξύριζε", ενώ έλεγαν ότι στην πραγματική της ζωή ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος.
Μια κακιά λοιπόν μόνο στην οθόνη, πράγμα που με έκανε να την εκτιμώ ακόμα πιο πολύ σαν ηθοποιό.
Διαβάζω σήμερα στο in.gr : «Ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιάξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».
Κρίμα που δεν προλάβαμε να μάθουμε πιο πολλά κουτσομπολιά της εποχής Τασσώ. Να είσαι καλά όπου και να 'σαι.
Η Τασσώ έφαγε τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με το κουτάλι αφού έπαιξε στις ταινίες «Κυριακάτικο ξύπνημα», «Στέλλα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Το κλωτσοσκούφι», «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Στεφανία», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Όλγα αγάπη μου», «Η κραυγή μιας αθώας», «Ξύπνα, Βασίλη!», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Προς την ελευθερία», «Θηλυκή εταιρεία» κ.ά, ενώ είχε εμφανιστεί και στην τηλεόραση «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», «Παππούδες εν δράσει», «Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο κ.ά.

Θα μας λείψει πολύ.