Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Η1Ν1

Σαν θα σε πιάσει το χειμωνιάτικο κρύωμα (που θα σε πιάσει, ένα κρυωματάκι το χειμώνα, δε θα σε πιάσει;) μη χολιάσεις, δες το και λίγο σαν ευκαιρία να δοκιμάσεις τους ανθρώπους γύρω σου. Αντί να πικραθείς που αρρώστησες, παίξε λίγο με τους άλλους, έσω λίγο μυστηριώδης να δεις τον παλμό των ανθρώπων.
Για παράδειγμα, αρχίζει το ματς… εεε… ο βήχας, το φτέρνισμα και η καταρροή.
Μη διευκρινίσεις τι έχεις. Αντίθετα αν ισχυριστείς (χαμογελώντας, μισοαστεία μισοσοβαρά) ότι έχεις τη γρίπη των χοίρων, θα λάβεις, κατά σειρά, τις εξής αντιδράσεις:
Αρχικό κοκάλωμα.
Πάγωμα.
Χαμογελάκι αμήχανο.

Αν κάνεις τα ίδια στη δουλειά:
«Έχεις πυρετό 3-4 μέρες τώρα; Όχι; Τίποτα δεν έχεις!»
«Γιατί δε φεύγεις καλύτερα; Άμα δεν είσαι καλά να πας σπίτι σου»
«Μην κλείνεις την πόρτα ν’ αερίζεται ο χώρος» -->(ουστ από δω θα μας κολλήσεις όλους)

Στο ταμείο υγείας/ γιατρό, ισχυριζόμενος το ακριβώς αντίθετο,ότι έχεις ένα απλό κρυωματάκι:
«Μην περιμένετε στον κοινόχρηστο χώρο με τους άλλους ασθενείς. Πηγαίνετε μέσα, στο απομονωμένο ιατρείο και φορέστε αυτή τη μασκούλα, θα έρθει εκεί να σας δει ο χι ειδικός γιατρός μόλις τελειώσει με το περιστατικό που εξετάζει τώρα.»

Στο τέλος, ό,τι και να έχεις, 2-3 μέρες άδεια ασθένειας θα τις τσιμπήσεις.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Desperate housewives

Προσοχή, αυτό το κείμενο δε σας αφορά αν μένετε με τους γονείς σας.
Κατά πάσα πιθανότητα δε σας αφορά αν είστε κάτω των 30 και μένετε στο νοίκι ή είστε καινούριοι στη γειτονιά.
Αφορά τον νοικοκύρη (συνήθως ιδιοκτήτη) που έχει μακροχρόνια παρουσία σε μια γειτονιά, γιατί, καλώς ή κακώς, ο Αθηναίος δεν είναι αμερικανάκι να περιμένει τον καινούριο γείτονα με καλάθι καλοσωρίσματος και μπουκέτο αδιάκριτων ερωτήσεων.
Οι μεσήλικες περίεργες φαρμακομύτες της αμερικάνικης σειράς ανακάλυψα ότι ζουν ανάμεσά μας.
Ειδικά αν αδειάζεις ένα σπίτι που έμενες ή έμεναν άλλοι για να το νοικιάσεις και φανερά, βραδάκι, με όλα τα φώτα αναμμένα, η περιέργεια βαράει κόκκινο. Όταν αδειάζεις ένα παλιό σπίτι που κατοικούνταν επί δεκαετίες είναι σαν ένα μυρμήγκι ν’ αδειάζει τις Βερσαλλίες. Πρέπει να πεταχτεί σαβούρα δεκαετιών (αξίωμα: οι γέροι δεν πετάνε). Τις αμέτρητες ντουλάπες με τ’αχρηστα. Τα ρούχα. Τις παπουτσοθήκες. Τα ντουλάπια βεράντας. Τις βιβλιοθήκες – οπωσδήποτε μια στο «παιδικό» μια στη σάλα.. Και το υπόγειο. Και τη σοφίτα.
Ε λοιπόν οι γειτόνοι θα παίρνουν μάτι. Και τηλέφωνα:
- Καλησπέρα τι κάνεις κορίτσι μου τα συλλυπητήριά μου δε σε είδα είσαι καλά δε μπορούσα να έρθω κιόλας σε είδε η κόρη μου είδα έχεις κόσμο καθαρίζεις το σπίτι να μην πετάξεις τα πράγματα των γονιών σου να μη δώσεις τα ρούχα του πεθαμένου η ψυχούλα του γυρίζει ακόμα στο σπίτι για σαράντα μέρες θα πρέπει να μείνουν εκεί να μην ταραχτεί η ψυχή του (ανάσα).
- Μάλιστα!
- Έχεις ανθρώπους είδα σε βοηθάνε συγγενείς είναι ή φίλοi σου θα το αδειάσεις το σπίτι δε θα’ρθεις να μείνεις εδώ;
- Όχι!
- Α θα το νοικιάσεις μόνο να τους ξέρεις καλά κορίτσι μου γιατί ο κόσμος είναι κακός θα βάλεις αγγελία αλλά γύρεψε τι θα σου τύχει από αγγελίες καλύτερα να είναι γνωστός να τον εμπιστεύεσαι σε άλλους ή σε αυτούς που είναι μαζί σου θα το νοικιάσεις φίλοι σου είναι τους έχεις δώσει κλειδί; (θα σκάσει η γριά)
- Όχι
- Καλά καληνύχτα
- Καληνύχτα σας!

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Ο Κρόνος! Ο Κρόνος!

Ο περιοριστικός Κρόνος πρόκειται να επισκεφτεί το ζώδιό σας στις 29 Οκτώβρη κάνοντας σας εγκρατείς, υπεύθυνους αλλά και κλεισμένους προς τον εαυτό σας. Ο Κρόνος θα μείνει στο ζώδιό σας μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, με μια μικρή έξοδο στην Παρθένο από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 21 Ιουλίου. Ότι θα καταφέρετε τα επόμενα τρία χρόνια θα μείνουν μαζί σας για πάντα
Ο Κρόνος θα σας προετοιμάσει να φτιάξετε πιο σταθερές βάσεις για το μέλλον, και παρόλο που χρειάζεται σκληρή δουλειά και συγκέντρωση, αργότερα θα είσαστε υπερήφανοι για ότι θα έχετε δημιουργήσει την περίοδο 2009-2012. Αυτό αρχικά θα έχει σαν συνέπεια να χάσετε τόσο άτομα και καταστάσεις που αγαπάτε (αγαπάτε?), όσο και τον κόσμο κάτω από τα πόδια σας. Ο Κρόνος είναι εδώ να σας πει πού τα έχετε πάει καλά και πού όχι, να σας βοηθήσει να πετάξετε τα άχρηστα από τη ζωή σας (με κλάματα ίσως) και να βασανιστεί το μέσα σας. Να βασανιστεί αρκετά..
Εκμεταλλευτείτε τη διέλευση αυτού του περιοριστικού πλανήτη για να θέσετε σταθερά θεμέλια στη ζωή σας. Θυμηθείτε ότι οι δοκιμασίες που μας επιφυλάσσει η ζωή μας ωριμάζουν και έπειτα μπορούμε ν’ αναπροσαρμόσουμε τους προσωπικούς μας στόχους ώστε να είναι περισσότερο αντικειμενικοί.
Θα συνειδητοποιήσετε μετά τις 29 Οκτώβρη ότι στην ουσία δεν χάνεται κάτι που έχει πραγματική αξία για σας παρά μόνο ό,τι έχει εξυπηρετήσει το σκοπό του και τώρα πρέπει να σας απαλλάξει από την παρουσία του. Οτιδήποτε στέρεο και υγιές στη ζωή σας δεν κινδυνεύει. Ψάχνετε για νέους τρόπους έκφρασης και η δημιουργικότητά σας αναδεικνύεται με πολλές και αξιόλογες μορφές.
Με το τέλος της επίσκεψης του Κρόνου το 2012, θα έχετε κάνει τη ζωή δική σας και θα έχετε δεσμευτεί στους στόχους σας. Μετά από αυτήν την περίοδο θα βγείτε πιο δυνατοί και πιο ώριμοι κι οι άλλοι θα σας σέβονται περισσότερο.

Βασανίζομαι αρκετά. Έχω ρέψει τόσο που σήμερα με αποκάλεσαν μπετατζή, από το πως κρεμάει το τζιν πάνω μου.
Βέβαια το 2012 θα καταστραφεί ο κόσμος.
Αρχίδια θεμέλια.