Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

σήμερα πενθούμε


Πέθανε μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς του μπλογκ.
(καλά αυτό είναι μια παπάρα, ΔΙΚΗ μου αγαπημένη ηθοποιός ήταν λες και το μπλογκ έβλεπε τηλεόραση, 3 χρονώ πράμα)
Πέθανε η Τασσώ!
Μια γυναίκα που στην οθόνη είχε βλέμμα που "ξύριζε", ενώ έλεγαν ότι στην πραγματική της ζωή ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος.
Μια κακιά λοιπόν μόνο στην οθόνη, πράγμα που με έκανε να την εκτιμώ ακόμα πιο πολύ σαν ηθοποιό.
Διαβάζω σήμερα στο in.gr : «Ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιάξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».
Κρίμα που δεν προλάβαμε να μάθουμε πιο πολλά κουτσομπολιά της εποχής Τασσώ. Να είσαι καλά όπου και να 'σαι.
Η Τασσώ έφαγε τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με το κουτάλι αφού έπαιξε στις ταινίες «Κυριακάτικο ξύπνημα», «Στέλλα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Το κλωτσοσκούφι», «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Στεφανία», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Όλγα αγάπη μου», «Η κραυγή μιας αθώας», «Ξύπνα, Βασίλη!», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Προς την ελευθερία», «Θηλυκή εταιρεία» κ.ά, ενώ είχε εμφανιστεί και στην τηλεόραση «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», «Παππούδες εν δράσει», «Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο κ.ά.

Θα μας λείψει πολύ.

13 σχόλια:

mahler76 είπε...

όχι ρε πούστη μου!!! Ας αναπαυτεί. Θα είναι πάντα αγαπημένη.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Λατρεύω Τασώ Καββαδία και πράγματι ήταν μια πάρα πολλή καλή και αξιοπρεπής κυρία. Έμενε δίπλα απ' το σπίτι μου και τη βλέπαμε στο σούπερ μάρκετ πάντα γελαστή και ομιλητική.Κρίμα :(

nefelokokkugia είπε...

Λατρεύα να την μισώ.
Απλά υπέροχη...

Αβαδιστη είπε...

Nαιρεπούστημου! Ηταν η απόλυτη καρατερίστα!

Ανώνυμος είπε...

koryfaia stous rolous ths thn evlepa proxthes sth dekath entolh.kalo taxidi tassw.elenh

Pastaflora είπε...

Αγαπημένη, αξιοπρεπής, με class... Θα μας λείψει...

Tanila είπε...

η δέσπω διαμαντίδου άραγε ζει;

prozak είπε...

ξέρεις βέβαια ότι αυτά που λέει για την Καρέζη και την Λάσκαρη ήταν ρόλοι στον κινηματογράφο, κι όχι κουτσομπολιά της εποχής....

prozak είπε...

η διαμαντίδου έχει πεθάνει από το 2004...

παίξε λίγο και με το γούγλυ, δωρεάν είναι ;-)

Flonsavardu είπε...

όλοι οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής ήταν κορυφαίοι, ο καθένας στο είδος τους. μαζί τους και εκείνη. θα ζει πάντα μέσα από τις ταινίες της, όπως άλλωστε συνηθίζαμε να την απολαμβάνουμε.

Αιθεροβάμων είπε...

Εξαιρετική στους ρόλους της, μου απέπνεε ιδιαίτερο σεβασμό ως ηθοποιός. Θα ήθελα πολύ να την είχα δει νέα, σε ρόλους διαφορετικούς από της "κακιάς". Κρίμα που έφυγε, ακόμα κι αν από κάποιο σημείο και μετά, αυτή είναι η φυσική κατάληξη του βίου μας...

manetarius είπε...

Τι κρίμα... αγαπημένη κακιά!

Lex_Luthor06 είπε...

Ο Τσαγανέας, ο Καλογήρου, η Διαμαντίδου και άλλοι κακοί έπαιζαν συχνά και κωμικούς ρόλους. Η καημένη η Τασσώ, ο Μάτσας και ο Σταρένιος δεν έπαιξαν ποτέ "καλό" ρόλο. Η φάτσα ενός ανθρώπου τελικά μπορεί ναι είναι και η αιώνια καταδίκη του.