Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά

Μετακόμισα πριν λίγο καιρό σε ανακαινισμένο σπίτι. Ξέρω ότι ο εργολάβος απλά μετατόπισε την ήδη υπάρχουσα πρίζα κεραίας τηλεόρασης σε διαφορετικό τοίχο στο σαλόνι. Παρ’όλ’αυτά ο ηλεκτρολόγος έχει αφήσει κάτι παροχές στο πατάρι (!!!!!) που υφίστανται χωρίς λόγο. Καλώδια που μοιάζουν με καλώδια κεραίας.
(άμα αποφασίσω να μετακομίσω στο πατάρι και να ζω κουλουριασμένη να μπορώ τουλάχιστον να βλέπω τηλεόραση;)
Δεν πολυασχολήθηκα με το θέμα μιας και βλέπω μια χαρά τηλεόραση. Είχα όμως ένα μικροπροβληματάκι στην αρχή (τελικά οφειλόταν στο δικό μου καλώδιο και όχι στην πρίζα) το οποίο διορθώθηκε (free, merci). Στο μεταξύ έκανα, σε ανύποπτο χρόνο, και μια κρούση στη διαχειρίστρια να μάθω πόσο παλιά είναι η κεντρική κεραία. Εκείνη με τη σειρά της μου σύστησε τον κύριο Γ., κάτοικο της πολυκατοικίας, ως τον επίτιμο ρυθμιστή των τηλεορασών πασών των διαμερισμάτων. Το είχα ξεχάσει, μιας και βλέπω καλά πια, μέχρι που τον συνάντησα στην είσοδο και μου έπιασε κουβέντα. Έτσι ενημερώθηκα ότι υπάρχει και δυνατότητα να βλέπω από την τηλεόρασή μου την είσοδο όταν μου χτυπάνε το κουδούνι και, φυσικά, δέχτηκα να έρθει να μου ρυθμίσει το σχετικό κανάλι στη συσκευή μου.
Ο κακομοίρης χτυπήθηκε σαν το χταπόδι, πάλεψε με το τηλεκοντρόλ, μεταφέραμε την τηλεόραση και στον διάδρομο και τσέκαρε και την παροχή από το πατάρι, τί-πο-τα.
Αρα το σωστό καλώδιο που με συνδέει με την κεντρική κεραία , εκ ταράτσης προερχόμενο είναι αυτό που έρχεται από ψηλά και χώνεται στο παράθυρο του αποθηκακίου. (θα μπορώ να μετακομίσω την τηλεόραση στο αποθηκάκι, ένα όνειρο γίνεται αληθινό, γιούπιιιιιιι!!!!) Άνοιξε λοιπόν ο κύριος Γ. και τράβηξε και αυτό το καλώδιο (ολόκληρη κουλούρα) και κάναμε δοκιμές και με αυτό. Ξαναμανά τίποτα.
Έτσι ο κύριος Γ. δεσμεύτηκε ν’ανέβει στην ταράτσα να δει γιατί μπορεί όλη η πολυκατοικία και βλέπει την είσοδο και όχι εγώ και να επανέλθει δημήτριος. Δέχτηκα χωρίς τύψεις διότι είναι εμφανώς συνταξιούχος, μένει μόνος του και είναι και ο επίτιμος ρυθμιστής-συστημένος από τη διαχειρίστρια, άρα μάλλον δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του.
Αυτό που άρχισε να με προβληματίζει είναι που τα τελευταία τρία βράδια, όταν επιστρέφω αργά (ή και μεσημέρια κάποιες φορές) η εξώπορτα ανοίγει μόνη της, ενόσω εγώ ψάχνω ακόμα το κλειδί στην τσάντα μου. Και είμαι ολομόναχη στην είσοδο, δεν υπάρχει κανείς άλλος δίπλα μου που χτυπάει κάποιο κουδούνι….

Μέχρι που χτες το βράδυ ξεπρόβαλε και ο ίδιος ο κύριος Γ. από την πόρτα του ισογείου διαμερίσματός του (έχει άψογη οπτική στο ποιος μπαινοβγαίνει στο ανσασέρ) και μου ανακοίνωσε ότι εκείνος μου ανοίγει, μιας και βλέπει την είσοδο από την κάμερα, έτσι, για να μην αναρωτιέμαι.

Δηλαδή δεν κάνει κάτι άλλο όσο είναι μέσα στο διαμέρισμά του, δε βλέπει άλλο κανάλι στην τηλεόραση, μόνο αυτό που αντιστοιχεί στην κάμερα της εισόδου.

Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν παρατηρεί μόνο εμένα ή γενικά όλη την κίνηση της εισόδου. Αν δηλαδή είναι ανατριχιαστικός ή απλά κουτσομπόλης.

Επιπλέον, όσο ήταν σπίτι μου προσφέρθηκε να μου δανείσει βιβλία ψυχολογίας κι έναν ιονιστή….

Άμα δε ξαναγράψω, κάντε έναν κόπο να ψάξετε τον κύριο Γ. στην πολυκατοικία μου….

17 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα.

Α, μπα? είπε...

να μετατρέψεις γρήγορα το παταράκι σε panic room (θα πιάνεις και τηλεόραση)

Pink_Fish είπε...

Μου θύμισες μια παλιότερη ταινια με την Σ Στόουν, το "Sliver", όπου αυτή μετακομίζει σε high tech πολυκατοικία, στην οποία, εν αγνοία της, ο διαχειριστής παρακολουθεί με κλειστό κύκλωμα ότι, μα ότι συμβαίνει σε κάθε διαμέρισμα. Είναι spooky αυτό που συμβαίνει, όντως. Για βάλε τον λίγο στο πάγο το παλιόγερο!

Tanila είπε...

@ Flonsavardu: τι γελάς ηλίθιο; Βιβλία ψυχολογίας = είναι προφανές ότι επιδιώκει να επηρεάσει την ψυχολογία μου και να μου αλλοιώσει την προσωπικότητα.
Να δεις που θα μου προτείνει να με εντάξει σε κάποια σκοτεινή αίρεση.

Επίσης ο ιονιστής μπορεί να χρησιμεύσει στο να με ρίξει στα ναρκωτικά.

stella είπε...

κανονισε λοιπον λυσσαρα οταν γυρνας χαραμα απο τα μπουζουξιδικα της εθνικης με παρεα ,σπιτι
να κανεις υπομονη και να μην ξεβρακωνεσε απο την εισοδο!

κυκλοφορουν και καριδακα και θα τον αφησεις σεκο τον ερμο!!!

Olga είπε...

Αυτό συμβαίνει και στην πολυκατοικεία που μένω, βασικά κάποιος είναι κουτσομπόλης αλλά που θα πάει θα τον ανακαλύψω..


Προσοχή με τον κ Γ. μη σου βγει κανας ψυχάκιας!

Kwlogria είπε...

ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ!!!! Έτσι γίνεσαι ηρωίδα ταινίας. Θα έρθω σπίτι σου με μάσκα και ένα χατζάρι και ένα χαρτί που θα λέει: Κύριε Γ. σας ξέρω. Ήρθα να σας ξεκοιλιάσω και μετά βλέπουμε. Είσαι μέσα;

mahler76 είπε...

είναι ανατριχιαστικά κουτσομπόλης. Έλεος με αυτές τις σύγχρονες μαλακίες περί ασφάλειας.

prozak είπε...

1.η tanila για σήμερα την σκαπούλαρε... αλλά μπορούμε πάντα να ελπίζουμε στο αύριο, έτσι δεν είναι...???

2. προτείνω να έρθουμε κάτω απο την πολυκατοικία σου και να σκηνοθετήσουμε ληστεία ή βιασμό... να δούμε τι θα κανει το γειτονάκι σου..

natasha hassiotis είπε...

μαρή κωλόγρια, πας και την πέφτεις τσι άντροι της πολυκατοικίας, με την πρόφαση της κεραίας;;;!

υ.γ. να σου πω, για κείνες τις πρίζες στο πατάρι, βάλε το δαχτυλάκι κάτω απ' το νερό, και μετά δοκίμασε αν λειτουργούν. θα κάνεις ωραία περμανάντ (ήτανε και της μόδας στην εποχή σου δεινόσαυρε).

YO!Reeka's είπε...

xa xa xa po tromaktiko!

milch-käfer είπε...

Το Milch εχτές αγόρασε μια αγγινάρα

Spy είπε...

Προσπαθείστε να μάθετε εάν είναι χορτοφάγος ή κρεατοφάγος.
Παίζει ρόλο.

Σ αγαπω Τανιλα! είπε...

και κρεατοφάγος να είναι , τι ο καβουρας τι το ζουμι του.

George Tsitiridis είπε...

kalo sou ekane...
prospathise na ziseis xoris tv na deis ti kala pou einai

milch-käfer είπε...

πρέπει να το σέβονται και να του γλύφουνε την σαγιονάρα!

Το Milch έχει χέσει στο bloq του μια πολύ σημαντική ερώτηση! Περάστε να δώσετε τα φώτα σας!

Tanila είπε...

Τελικώς είναι απλά κουτσομπόλης με μια μικρή τιβί μονίμως ρυθμισμένη στην είσοδο.

Και πισογλέντη, για δοκίμασε εσύ να ζήσεις χωρίς πισί να δεις τι καλά που είναι.
Εξαρτημένε
Ανωμαλε