Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ανόρεχτη έκθεση

Θέμα: Τι νιώθω όταν με τριγυρίζει ένας πρώην μου

Στη σύγχρονη αλλοτριωμένη κοινωνία που ζούμε ο άνθρωπος έχει μαζοποιηθεί. Σαν αποτέλεσμα αυτού οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τυποποιηθεί και …

Γέλασε κανείς; Όποιος γέλασε να το ξανασκεφτεί. Αυτή αποτελούσε τη στάνταρ αρχή (ή περίπου) των εκθέσεών μου από 3η Λυκείου και μετά. Και έπαιρνα πάντα 18+ μαλάκες.

Λοιπόν τι έλεγα; Αν ναι, οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τυποποιηθεί. Και μαζοποιηθεί να σας πω. Γάμησέ τα! Μα καλά, το γουόρντ μου κοκκινίζει το «μαζοποιηθεί»; Ποιος μαλάκας έφτιαξε το γουόρντ; Όλοι δε θέλουν να ‘ναι μόνοι. Δυϊσμός. Ζούμε σε κοινωνία δυϊκή, φτιαγμένη τουλάχιστον για ζευγάρια. Πολλές φορές κάθονται και με κάποιον που δε γουστάρουν για να μην είναι μόνοι=δαχτυλοδειχτούμενοι - κάτι πάει λάθος με σένα αμα θες να είσαι μόνος. Έλα να μοιραστούμε όλοι σε ζευγάρια να ξορκίσουμε το αρχέγονο σκοτάδι. Κι αν χωρίσουν με κάποιον που ήταν λίγο καλά και το μετά δε τους βγει όπως ακριβώς το θένε, σαν μικρά Παβλοφικά σκυλάκια ξαναγυρνάνε εμμονικά στην κατάσταση εκείνη που ήταν λίγο καλή και τη θυμούνται με συμπάθεια, αντι να κουραστούν και να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο ή αντί ν’απολαύσουν τη μοναξιά τους. Και τι κακό έχει δηλαδή να μην έχεις σχέση; ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Π.χ. γνωστός μου, μου ανέφερε ότι άμα θέλει σεξ πάει σε χαμάμ. Άλλος γνωστός μου κάποτε κάπου ανέφερε ότι «when people are free to do as they please, they tend to imitate each other”. Ή κάτι τέτοιο. ΄Εχουν πάθει αμόκ και οι συνομίληκοί μου να παντρεύονται σωρηδόν, δύσκολες εποχές.

Τέλοσπάντων, κατάλαβες τώρα γιατί δε μπορώ να γράφω κατά παραγγελία;

------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλοσπάντων είναι μαλακία να σε τριγυρίζει ένας 5+ χρόνια πριν πρώην.
1. Δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να πηδήξει. Εκτός κι αν είσαι πολύ στόκος. Άμα ήσουνα στόκος θα είχε ξαναπηδήξει. Άρα προφανώς δεν είσαι.
2. Καλύτερα να μην πει τη φράση «θέλω να μείνουμε φίλοι». Όλες ξέρουμε τι σημαίνει. Άμα δε ξέραμε θα είχε ξαναπηδήξει.
3. Άμα δεν είσαι στόκος και δε μπορείς να πιστέψεις τις πίπες που λέει, το μόνο που μπορείς να νιώσεις είναι οίκτος. Πράγμα που μπορεί να είναι καλό για τον πρώην, αλλά μόνο αν είσαι λίγο στόκος. Αλλά αν ήσουν θα είχε ξαναπηδήξει. Νομίζω το λένε πήδημα-οίκτου, αλλά δεν είμαι και σίγουρη, δεν ανακατεύομαι με τέτοια πράματα, ούτε είμαι καλός άνθρωπος για να νιώθω οίκτο.
4. Άμα νιώθεις οίκτο για κάποιον που δεν έχει καταφέρει να ξαναφτιάξει τη ζωή του αλλά σε τριγυρνάει με γλείφτρικη διάθεση στο φατσοβιβλίο του σατανά (να το κόψετε αυτό, είναι του σατανά κι επιπλέον υπεύθυνο για δυσκοίλια κείμενα όπως αυτό) και σε μπλογκ νιώθεις και μια ελαφριά σιχασιά. Και τον θάβεις στις φίλες σου για να γελάτε μαζί του που τριγυρνάει σε μια πεθαμένη σχέση όπως η μύγα στο σκατό,* (ο τύπος είναι η μύγα η σχέση το σκατό).



* φράση παραγγελιά

24 σχόλια:

Θεία Λένα είπε...

Τα κριτσίνια τυρί μάλλον δεν ήρθαν ακόμη, ε;

Τώρα για τον πρώην που έγινε κολλτσιδα ένα θα πώ. Αφού λές ότι δεν σε ενδιαφέρει, γιατί του δίνεις υπόσταση γράφοντας γι αυτόν;

patsiouri είπε...

Βασικά την πέφτει μέσω φάτσα-book απ'ότι κατάλαβα.
Και μία ελπίδα να είχε, μόνο με τον τρόπο που επέλεξε πάει!

Artistz είπε...

Μαλακία δεν είναι να σε τριγυρίζει καποιος που κάποτε είχες σχέση μαζί του..ο καθένας κάνει την επιλογή του..το θέμα είναι εσύ ο άμεσα αποδέκτης πως συμπεριφέρεσαι..και πως το αντιμετωπίζεις..δεν ξέρεις τι μπορει να ήταν αυτό που τον έκανε να ξαναζητήσει ξανά κάτι απο σένα..(άφηνω στην άκρη το σεξουαλικό το οποίο κάνει μπαμ απο την πρώτη ματιά σε τέτοιες περιπτώσεις..).
Προσωπικη μου γνώμη είναι οτι πρέπει να χαίρεσαι που ανθρωποι που πηραν απο σένα και πηρες και εσυ κάτι, να σε αναζητουν..είναι ενα είδος ικανοποιησης προσωπικης,γιατι βλέπεις οτι σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ δε σε ξέχνάνε γιατί πήραν απο σένα,δείγμα οτι ο αληθίνος χαρακτηρας σου εκτιμάται έστω και με πάροδω μερικων χρόνων.

Η ψυχολογία είναι αυτή που κίνει τα παντα..πάρε απο αυτή and keep going!
τα φιλιά μου..

Flonsavardu είπε...

καταρχάς πόσες εκθέσεις έγραψες μετά την 3η λυκείου; αυτό δεν το κατάλαβα.

ύστερα για τον πρώην τι να πει κανείς. αναλόγως πόσο σημαντικός πρώην μου ήταν, εγώ θα ένιωθα και μια στεναχώρια που θα ήμουν με τέτοιο γελοίο.

p.s. αναλόγως βέβαια. μπορεί απλά να θέλει να βγείτε για καφέ να κατς απ. δεν είμαι και στα φέις μπουκ μηνύματα σου να δω τι λέει.

Tanila είπε...

Θεία Λένα γάμησέ τα!
Ευτυχώς που υπάρχει και το κρουασάν βουτύρου του Γρηγόρη σάυτό τον κόσμο και στέκω ακόμα όρθια

Xenia είπε...

εε τωρα αν διαβασει το κειμενο θα το καταλαβει οτι δεν τα ξανα φτιαχνεις με πρωην!!!

εκτος αν επιμενει οποτε θα νομιζει οτι εχει ακομα την πιθανοτητα να πηδηξει :p

manetarius είπε...

Αποκλείεται να υπάρχει έστω και μια μηδαμινή περίπτωση να θέλει να μείνετε φίλοι;

Unknown είπε...

Παρόμοια συζήτηση είχαμε τις προάλλες με κολλητό που περνάει υπέροχα μέσα στη μοναξιά του και βαρέθηκε να εισπράττει βλέμματα απορίας από ανθρώπους που αναζητούν μανιωδώς "σκέση", ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται το εξής απλό: Ένας άνθρωπος μπορεί να περνάει καλά ΚΑΙ μόνος του. ΔύσκΩλες οι σκέσεις τελικά. Φιλιά Τανιλοκακουλίνι μου

Σούλα Φρίκη είπε...

άι χάι. με τόσες περί ορέξεως κολοκυθόπιτες, θα στουπώσει το εντεράκι μας, θα γένει το σκατό μας παξιμάδι. αλεσμένες παλιές σκυλοτροφές. που σε ήβραν? γι αυτό και γώ τους ρίχνω όλους στον καιάδα και δεν τους ξαναματαβλέπω

Stefanos είπε...

Είναι που είσαι μοιραία γυναίκα και δε μπορεί μακριά σου ρε..
Είσαι το λιμάνι του και σε σένα ξαναγύρισε :p

Ερμής είπε...

Κι εμένα με περιτριγύριζε ενας πρώην-νυν παντρεμένος με παιδί- πριν κανα μήνα. Το καλοκαίρι το παθαίνουν νομίζω...Έλεος δηλαδή...

prozak είπε...

τι περνάς κι εσύ βρε λουκουμάκι μου...!!

και για να απαντήσω και σοβαρά, μπορείς να σκέφτεσαι τρυφερά τον πρωην σου, να θυμάσαι όσα σου πρόσφερε, να ξεχνάς όσα σας χώρισαν, αλλά δεν μπορείς να επεμβαίνεις στη ζωή του, ειδικά αν σου δείχνει ότι του δημιουργείς και πρόβλημα...!!

Ανώνυμος είπε...

Βαλτή είσαι κι εσύ!!! START2

Ανώνυμος είπε...

μακρια απο πρωην
για να ειναι πρωην σημαινει οτι κατι εγινε και εγινε πρωην.Αλλιως θα ηταν νυν.
φιλια πολλα!

milch-käfer είπε...

To Μilch σε προσκαλεί στο μπλοκ του να δεις τον προεκλογικό αγώνα του Milch!

Pastaflora είπε...

Δώσε τα στοιχεία του σε έναν ασφαλιστή. Θα του γίνει τσιμπούρι για να κάνει συμβόλαιο (αφού του πει ότι πήρε το τηλέφωνό του από σένα) κι ο τύπος θα σπαστεί μαζί σου. Αν δεν βάλει μυαλό, ξαναδώσε τα στοιχεία του σε αδυνατιστάδικο. Αν δεν σε αφήσει ήσυχη ούτε τότε, στείλε τα στοιχεία του στην Πάνια.

Tanila είπε...

Και για να σου απαντήσω κι εγώ μπισκοτάκι μου, ωραία όλ'αυτά τα φιλολογικά, αλλά μήπως πρέπει ν'ακολουθηθεί η συμβουλή της πασταφλόρας;
Δε το 'χα σκοπό να πολυσχολιάζω σ'αυτό το κείμενο μιας και αποτελεί κείμενο-παραγγελιά, αλλά θέλω να υποκλιθώ σε μια διάνοια πολύ πιο απαίσια από τη δικιά μου.
Όχι τίποτις άλλο, μια χαρά και η συμβουλή περί ασφαλιστών, στην πηγή είμαστε, και του αδυνατιστάδικου, μιας όλοι οι άντρες μια κοιλιά την έχουν. Μερικοί μάλιστα έχουνε και 2 και 3.

prozak είπε...

μωρέ κάποιοι είναι ικανοί να κάνουν την ασφάλεια και μετά να σε πάρουν να σε ευχαριστήσουν που τους σκέφτηκες..!!!!!

spartakos είπε...

Φοβερη η αμπελοφιλοσοφια της Prozak... Ειναι η περιπτωση του γιατρου που σου λεει να κοψεις το καπνισμα αναβοντας τσιγαρο...
Αγαπητο λουκουμακι, μερικοι πρωην δεν ειναι σαν τους αλλους. Και μονο που το αναφερεις αυτο αποδεικνυει. Μερικοι/ες πρωην απλα υπαρχουν εστω και αν δεν εχεις καμια επαφη. Αλλωστε πρωην γινεται καποιος οταν εμεις οι ιδιοι το θελησουμε και τοτε απλα τον αγνουουμε. Σου θυμιζω ομως οτι "οποιος δεν εχει αναμνησεις δεν εζησε ποτε του". Μπορει λοιπον αυτος ο πρωην να εχει φτιαξει την ζωη του και φυσικα το θεμα του να μην ειναι να πηδηξει...αλλα πολυ βαθυτερο και ισως επρεπε να σε τιμα αυτο. Παντως οταν τον αναφερεις ή τον σχολιαζεις με τους φιλους σου το σιγουρο ειναι οτι δεν ξερνας στην "θεα" του με οποια μορφη κι αν αυτος εμφανιζεται.

Tanila είπε...

Όταν αλλάζεις κινητό για να μη σε βρίσκει ο πρώην κι αυτός, είτε μέσω κοινών γνωστών,είτε ψάχνοντας τα κινητά αυτών των κοινών γνωστών, βρίσκει πάντα το καινούριο σου και απλά παίρνει τηλ. χωρίς να μιλάει είναι απλά ένας άρρωστος και αξιολύπητος.
Έναν τέτοιον δεν τον αγνοείς απλά, σε αηδιαζει και σε παρενοχλεί.
Και φυσικά ο συγκεκριμένος για τον οποίον γράφτηκε το κείμενο-παραγγελιά με τη συγκεκριμένη φράση-παραγγελιά μόνο να έχει φτιάξει τίποτα δε φαίνεται.
Και ναι, τέτοιες γυναικουλίστικες παρακτικές μόνο ξερατό προκαλούν.
Και ασφαλιστικά μέτρα.

Tanila είπε...

"Αγαπητό λουκουμάκι";;;

Της θειας σου, τη μπαναχαϊκή μου.

YO!Reeka's είπε...

αυτό το η μύγα στο σκατό δεν σε κολακεύει πολύ χα χα χα χα

prozak είπε...

τελικά έφεραν...???

xomeritis είπε...

Δεν ξέρω γι' αυτόν το γνωστό σου που πάει στο χαμάμ, αλλά εγώ ακόμα να ξεπεράσω το φόβο ότι θα χαρακτηριστώ αρνητικά αν αφεθώ κι επιτρέψω στον εαυτό μου απόλαυση στο σεξ χωρίς σχέση και τύψεις. Ζηλεύω ακόμα τα ζευγάρια που όταν βγαίνουν για καφέ παίζουν ο καθένας σιωπηλά το κινητό τους και όταν είναι μόνοι τους κάτι άλλο.