Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Πως ξέρεις ότι καίγεσαι

(εσύ ή ο γείτονας)
Πριν βγεις έξω, ενώ τα τζάμια των παραθύρων είναι κλειστά, πως ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά:
Το αρρωστοφώς. Ο ήλιος βγάζει κόκκινο φώς και δεν καίει τόσο πολύ, όσο δεν τον κοιτάς απευθείας ή δε κοιτάς τον ουρανό( γιατί τότε μπορείς να δεις τον καπνό). Όπως περιγράφουν οι τρελοί ΕΦ επιστήμονες ότι θα είναι ο ήλιος μας σε μπόλικα εκατομμύρια χρόνια όταν θα έχει καεί πια και θα είναι ένας κόκκινος νάνος ε; Όπως φαντάζομαι το φως της Τσάρνης. Τι; Τι είναι η Τσάρνη; Είσαι μαλάκας που δε ξέρεις.
Άμα ανοίξεις παράθυρο:
Η μυρωδιά και τα ιπτάμενα σωματίδια στάχτης. Όχι ρε μαλάκα, δεν αποφάσισε όλη η γειτονιά να φάει καπνιστό, ούτε κάνει μπάρμπεκιου ο αποπίσω και σου μύρισε.
Άμα βγεις στη βεράντα:
Ε άμα ακόοοομα δεν το έχεις καταλάβει είσαι πολύ στούρνος. Τέλοσπάντων, ρίξε και μια ματιά να δεις τον καπνό για να καταλάβεις από πού θα σου’ρθει.

Τι κάνεις όταν καίγεσαι:
(αλλά όχι ακόμα)
Βλέπεις μετά μανίας την πρόοδο της πυρκαγιάς ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Παίρνεις το αμάξι και κάνεις περιπολίες προς το μέτωπο της φωτιάς, αφήνοντας γυναίκα/κουτσούβελα/γέρους στο σπίτι (να εκκενώσω ΤΩΡΑ ή να το αφήσω;)
Αν οι γείτονες/ περίοικοι έχουν πάρει κλαδιά και βαράνε τις φλόγες: μαζεύεις πίσω το μαλλί – φοράς μαντήλι στο κεφάλι (κατά προτίμηση βρεμμένο) μακρυμάνικο – μακρυμπάτζακο βαμβακερό, κλειστό παπούτσι και μασκούλα για να συμμετέχεις.

Τι κάνεις όταν καίγονται άλλοι:
Βλέπεις μετά μανίας την πρόοδο της πυρκαγιάς ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αμα είσαι άσχετος, αφήνεις τον εθελοντισμό σε πιο κατηρτισμένους από σένα: θυμήσου παλικαρά ΑΝ ΕΙΣΠΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΠΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!

3 σχόλια:

spyros1000 είπε...

ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ???
ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑ Ο ΝΟΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ...

Tanila είπε...

Aμέ!
Κωλοδάχτυλο σε παπά στα <1.
Χρήση του "μαλάκα" στα 4.

Θεία Λένα είπε...

Δυστυχώς έτσι κάνουμε όλοι.