Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο Άντρας. Τελεία.

Έμαθε από νωρίς ότι ο άντρας πρέπει να ‘ναι άντρας. Που το απλοποίησε στο να είναι μορφωμένος και να έχει καριέρα. Πράγμα που το εκφύλισε στο να έχει πτυχίο και να βγάζει λεφτά. Οποιοδήποτε πτυχίο του κώλου, πληρωμένο με τα λεφτά του μπαμπά από υποκολλέγιο των Αθηνών ή της ανατολικής Ρουμανίας, αγορασμένο όσο-όσο, αρκεί να υπάρχει ως γραπτή απόδειξη.
Επίσης ότι ο άντρας αρκεί να έχει τα δύο παραπάνω και θα του ανοιχτούν οι πύλες του παραδείσου, θα έχει ότι ποθεί η ψυχή του, ουρί και πιλάφια. Δε χρειάζεται να είναι έστω εμφανίσιμος ας πούμε, ή έξυπνος, ή να προσπαθεί στο κρεβάτι.
Κατ’αρχήν, «ο άντρας δε χρειάζεται να είναι ωραίος». Άμα έχει λεφτά δε χρειάζεται να είναι τίποτα. Και με αυτό το σκεπτικό περιμένει ότι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να του κάτσουν σούζα όλες οι γυναίκες τις οικουμένης, ειδικά οι ωραίες. Τώρα το πόσα είναι αυτά τα λεφτά είναι άλλο καπέλο. Κάπως έτσι βλέπεις υπαλλήλους του χιλιάρικου ή του διχίλιαρου να νομίζουν ότι είναι σύγχρονοι Ωνάσηδες. Ή τυπάκους που σπρώξε-τράβα βγάλαν ένα ΑΕΙ και αντέγραψε-παπαγάλισε-πλήρωσε ένα μεταπτυχιακό να θεωρούν εαυτούς φωστήρες της επιστήμης και της διανόησης, ενώ η μόνη ενασχόλησή τους, πέρα από τη δουλειά τους, είναι τα μπουζούκια και το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον Γιάλομ!
Οι οποίες γυναίκες χωρίζονται βέβαια αυστηρά σε 2 κατηγορίες, τις μάνες (τη δικιά του, των παιδιών του, τις υπόλοιπες μελλοντικές μάνες) και τις πουτάνες. Διότι η γυναίκα οφείλει να έχει το ορμέμφυτο τις μητρότητας, το αντίθετο δεν υφίσταται. Κι αν υφίσταται είναι πουτάνα.
Κι αν δε συνάδει το σκεπτικό της με το δικό του είναι πουτάνα. Κι αν δε τον θέλει είναι πουτάνα. Κι αν τολμάει να είναι πετυχημένη, έξυπνη, σοφιστκέ ή έξω από τα πρότυπα της μάνας, πάλι πουτάνα είναι.
Δικαιολογία και ανταπάντηση σε όλα είναι ότι είναι «καλά παιδιά, για σπίτι». Και μιας και είναι τόσο τσίφτες εννοείται ότι η γυναίκα οφείλει να τα δίνει όλα. Και να τα έχει όλα. Και κάλλος, και απειρία και ερωτισμό. «Και κυρία στο σαλόνι και μαγείρισσα στην κουζίνα και πουτάνα στο κρεβάτι» Και μόρφωση και συναίσθημα και ποίηση. Διότι αν έχει η γυναίκα ερωτική ζωή πριν από Αυτόν, μην το ξεχνάμε, είναι πουτάνα, κι αν τολμά και το παραδέχεται κιόλας (η αχρεία!) είναι ξεφτιλισμένη. Χωρίς ν’αναρωτηθεί «που πάω ο Καραμήτρος». Ποιός στον πούτσο νομίζω ότι είμαι;
Τελευταίως, και μιας και το ίντερνετ ευνοεί τέτοια φαινόμενα, φυτοζωεί και κοπρολογεί παντού, από σάητ γνωριμιών μέχρι μπλογκς. Και, καλυμμένος από την ανωνυμία, εκμεταλλεύεται εις το έπακρον τη δυνατότητα να φανεί ως ωραίος με ψεύτικες φωτό, ως μορφωμένος, με ανεξακρίβωτα διαπιστευτήρια και ως έξυπνος, με άνοστα ευφυολογήματα και εξυπνακίστικες αντιγραμμένες απόψεις επί παντός επιστητού. Στο κάτω-κάτω, άμα μας τελειώσει η αντιγραφή, η συνταγή είναι εύκολη και δοκιμασμένη: τους βρίζουμε όλους, ειδικά αυτούς που «έχουν ρεύμα» για να κάνουμε και αίσθηση.
Και όσους του αντιπαρατεθούν, τους βρίζουμε, ειδικά αν είναι γυναίκες που τολμάνε να μη γουστάρουν εμάς, το απόλυτο αρσενικό. Αυτές τις απειλεί θρασύδειλα, εξαπολύοντας ύπουλες και βρωμερές επιθέσεις για τη μάνα τους ή την ηθική τους. Διότι δεν διαθέτει ουσιαστικά επιχειρήματα, ειδικά απέναντι σε γυναίκες που κάνουν το ανείπωτο, τολμούν να πάνε κόντρα και να έχουν άποψη, οπόταν καταφεύγει στη λασπολογία και τις βρισιές.
Ανασφαλής, μη διαθέτοντας αυτοπεποίθηση, διότι η αυτοπεποίθηση προϋποθέτει ασβάχια και ουσιαστικά –όχι κατά φαντασία – προσόντα, το παίζει κυρίαρχο αρσενικό στις σχέσεις του. Η κακόμοιρη που θα στραβωθεί και θα τα φτιάξει μαζί του οφείλει να ξεχάσει ότι είναι άνθρωπος και ότι τολμούσε να έχει ζωή πριν Αυτόν. Πλέον είναι εξάρτημά Του και οφείλει να μην έχει φίλους, γιατί ο Αντρας ζηλεύει και δε τα σηκώνει αυτά, ούτε κοινωνική ζωή δίχως Αυτόν.

"Αντε! Χειραφετηθήκατε παλιοσουφραζέτες και μου θέλετε ποτά με τις φίλες σας. Αφού είναι γνωστό τοις πάση δεν υπάρχει γυναικεία φιλία (ή φιλία άντρα-γυναίκας). Άρα να κερατώσετε πάτε.
Αντί να χαίρεστε που σας επιτρέπουμε να δουλεύετε δέκα ώρες στο γραφείο κι άλλες πέντε στο σπίτι μας κάνετε και τον καμπόσο".


Μισογύνης στην ουσία και βαθιά αμόρφωτος (αφού η «μόρφωσή» του μόνο επιφανειακή είναι) τελικά συνήθως καταλήγει με μια γυναίκα τάλε κουάλε σαν αυτές που πετροβολά, μόνο που δε το βλέπει, τον φλομώνει στο ψέμα κι αυτός πλατσουρίζει μέσα στο ψέμα αυτό και δροσίζεται.

80 σχόλια:

Babouras είπε...

Ξεκόλλαααααααααααα!!!!

Flonsavardu είπε...

δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. αλήθεια είναι αυτό!

Marina είπε...

Να πάρουμε τα θέματα ένα-ένα. Ο τύπος του άντρα που περιγράφεις υπάρχει παντού, φυτρώνει σαν μαϊντανός. Δεν είναι κουσούρι ο τρόπος που λειτουργεί, πάλι καλά λέω γιατί απο το λαιμό και πάνω είναι ακατοίκητο. Χωρίς μυαλά τι άλλο να περιμένει απο μία γυναίκα του ιδίου φυράματος. Γιατί ΝΑΙ υπάρχουν αντίστοιχα με αυτόν και γυναίκες με την ίδια νοοτροπία. Και αργά ή γρήγορα αλληλοπαντρεύονται και ζούν αυτοί όπως ζούν και εμείς καλύτερα.

Τώρα γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι με όλους αυτους τους ανεγκέφαλους είναι άλλη ιστορία. Να ξέρεις ότι αμα σε βρίσει ηλίθιος, ειναι κοπλιμέντο, γιατί σε σένα βλέπει πράγματα που τον απειλούν π.χ. εξυπνάδα, βούληση, αυτοπεποίθηση, χιούμορ.. πράγματα που ΠΟΤΕ του δεν θα έχει, γιατί απο το λαιμό και επάνω είναι..ακατοίκητο.
Χέστους τον Νταλάρα.

prozak είπε...

εχω 2 απαντησεις...

1. την ώρα που επιανες τον Μάη σε τσίμπησε καμμιά μύγα...??

2. πραγματικά συνδέεις την "απελευθέρωση" μιας γυναίκας με τα ποτά με τις φίλες της...??

€lisavet είπε...

Χαχαχαχα! Αυτό θα πει πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε!

Tanila είπε...

@ prozak: 2. Γιατί δε ρωτάς Αυτόν που το λέει;







Άντε, που είναι οι Αντρες να με βρίσουν;

prozak είπε...

δεν Τον ξέρω για να τον ρωτήσω...

εσένα ξέρω, εσένα ρωτάω...

mahler76 είπε...

"Άμα έχει λεφτά δε χρειάζεται να είναι τίποτα"

ΘΕΑ!!!!!!

Dr_MAD είπε...

Οι άτρες δεν υπάρχουν πια /
τους πάτησε το τρένο

*μα ναι υπάρχω εγώ
που θα σ'αγαπώ
στον κόσμο όσο κανένας/καμία/κανένα

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Τα χάπια της κάποιος να φέρει!!!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

στη τελική καθένας παίρνει αυτό που αξίζει :)

Tanila είπε...

@ mad: βασικά όταν έγραφα το κείμενο σκεφτόμουν Τζούλια...


@ προζακ: εγώ λοιπόν παρατηρώ ότι ΕΙΝΑΙ ένδειξη χειραφέτησης το δικαίωμα για αυτόνομες κοινωνικές επαφές και το δικαίωμα διατήρησης φίλων χωρίς τη διαρκή επόπτευση του άντρα-αφέντη. Στις κοινωνίες που αυτό δεν υφίσταται οι γυναίκες βγαίνουν από το σπίτι μόνο συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους....

Tanila είπε...

Πσσσ
τ'είπα τώρα

prozak είπε...

΄χμ... Δηλαδή εγώ που δε γουστάρω ο άντρας μου να βγαίνει μόνος του και να γκομενίζει στα μπαράκια είμαι Η Γυναίκα.Τελεία...???

Μάλλον πρέπει να οριοθετήσεις κάποια πράγματα μέσα στο μυαλό σου.. Μιλάμε για γκόμενο...? Ε, τότε ας κόψει το κεφάλι του, δε με αφορά ακόμα κι αν κάθε βράδυ είναι έξω με τους φίλους του.. Ή μιλάμε για την σχέση σου..? Ε, τότε προτιμώ να είμαι μαζί του..

Μην συγχέεις τον έρωτα με την χειραφέτηση... Υπάρχουν και κάποιοι (άντρες κ γυναίκες) που αλλάζουν τη ζωή τους από επιλογή, όχι από υποχρέωση..!!

Tanila είπε...

Eσύ συγχέεις τα μπαράκια με το δικαίωμα να έχει ο άλλος φίλους μου φαίνεται.
Το ξέρεις ότι έχω ακούσει τύπο που απαγορεύει στην κοπέλα του να βγει για καφέ με τον κολλητό της;
Ούτε διάβασες τι έγραψα αποπάνω ε;

mahler76 είπε...

@prozak
στο μυαλό της? ε μην λέμε και ανέκδοτα πρωί πρωί.

prozak είπε...

πάντα διαβάζω αυτά που γράφεις...

ο τύπος που περιγράφεις δεν είναι ο μέσος όρος...

ο μέσος όρος έχει πρόβλημα με τις νυχτερινές εξόδους...

και δεν νομίζω ότι η λέξη "απαγόρευση" αρμόζει σε μια σχέση...

τεσπα, ξέρεις πολύ καλά ότι μέχρι πριν 1 χρόνο συμφωνούσα μαζί σου, αλλά τώρα πια έχω άλλη άποψη...

άλλωστε όπως είπε κ κάποιος (ανάθεμα κι αν θυμάμαι ποιος) μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν απόψεις ;-)


@mahler76: ξέρω ότι θα σου γκρεμίσω ένα είδωλο αυτή τη στιγμή, αλλά η τανίλα έχει μυαλό..!!!

Tanila είπε...

Τότε, αν εγώ μιλάω γι άλλο κι εσύ γι'άλλο, γιατί πετάγεσαι και δεν αφήνεις χώρο στους άντρες να με βρίσουν;

prozak είπε...

"Αντε! Χειραφετηθήκατε παλιοσουφραζέτες και[b] μου θέλετε ποτά με τις φίλες σας [/b]. Αφού είναι γνωστό τοις πάση δεν υπάρχει γυναικεία φιλία (ή φιλία άντρα-γυναίκας). Άρα να κερατώσετε πάτε."
.

Eδώ δεν κατάλαβα να μιλάς για καφεδάκι... συγνώμη αν παρανόησα...!! ;-)

και τώρα αγόρια ελεύθερα...!!! ορμήστε...!!!

mahler76 είπε...

@prozak
to μόνο μυαλό που έχει η Tanila είναι το αρνίσιο στο πιάτο της ψητό με λαδορίγανη

Tanila είπε...

ποτό/ καφές/ φαγητό/ διάβασμα στη βιβλιοθήκη/ κομμωτήριο/ βόλτα για μαλλί της γριάς/ λαϊκή/ θεία λειτουργία/ πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς/ πανηγήρι στο χωριό θέλω να σύρω το χορό

γιατί κολλάς στις λέξεις;

Tanila είπε...

ο μόνος που ορμάει γιατί είναι γκέης;

prozak είπε...

Ρε λουκουμάκι μου... τώρα το παίζεις ....??? γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βρίσκεις καμμία διαφορά...!!!

εκτός αν εσύ συνεχίζεις να μιλάς για τον Μήτσο τον Βαρβάτο, που αφορά το 0.001 των αντρών και κάνει σχέση με τη Σούλα από Περιστέρι....

Οι υπόλοιποι άντρες έχουν πρόβλημα να βγει η γυναίκα τους με τις φίλες για ποτό, αλλά δεν έχουν πρόβλημα με καφέ/ φαγητό/ διάβασμα στη βιβλιοθήκη/ κομμωτήριο/ βόλτα για μαλλί της γριάς/ λαϊκή/ θεία λειτουργία/ πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς/ πανηγήρι στο χωριό θέλω να σύρω το χορό, εκτός βέβαια αν η συμβία τους έχει κυβικά φάλαινας, οπότε ίσως και να έχουν για κάποια από τα παραπάνω...

prozak είπε...

πλάκα πλάκα μου είχε λείψει...!!!

:-)

Tanila είπε...

Eγώ όχι δε βρίσκω.
Κι απ'ότι έχω δει ούτε άλλοι (Αντρακλες) βρίσκουν, όταν απαγορεύουν στην κοπέλα τους να βγει με τον κολλητό της για καφέ.
Και όχι δε τον λένε Μήτσο Βαρβάτο ούτε είναι το 0,001 των αντρών ούτε μένει περιστέρι.

mahler76 είπε...

@Tanila
διότι όλοι οι γκέουλες αγαπάμε Tanila!

prozak είπε...

ρε συ ξεκόλλα από το μυαλό σου...

πόσοι σου έχουν απαγορέψει να βγεις...??? 1..!!!!

φαντάζομαι ότι στη ζωή κάθε γυναίκας υπάρχει 1 άντρας που θέτει απαγορεύσεις... στο χέρι της είναι αν θα το δεχτεί ή όχι...

και μην ξεχνάς ότι έχω τρελό παράδειγμα... να σου θυμίσω γιατί χώρισα πριν 2 χρόνια...???

prozak είπε...

@mahler76: εεεεεε, είστε ανώμαλοι, τι να πω..!!!! χαχαχαχχαχα

Tanila είπε...

Na σου πω κοπελιά, το κείμενο αυτο γράφτηκε για να μπουν διάφοροι άντρες και να με βρίσουν και μου χαλάς τη μόστρα.
Ξεκόλλα κι εσύ με τα ποτά γιατί μου τα πρηξες με τα ποτά κι αν ξαναδώ τη λέξη "ποτά" θα σου διαγράφω το σχόλιο.

Επίσης ένας προσπάθησε να μου απαγορεψει να βγω. Ακόμα διηγούμαστε ιστορίες γι'αυτόν και γελάμε. Αλλά ΑΠΟ ΠΟΤΕ ένα κείμενο οφείλει να είναι προσωπικό;

@ Μάλερ: σε προειδοποιώ, κι η θώδη κάτι αποκλίνοντα έλεγε και κατέληξε στο Σισμανόγλειο. Μήπως σου μιλάει ο θεός;

Stefanos είπε...

Όχι πως έχεις άδικο.. είμαστε πολλοί τέτοιοι μαλάκες.

Και η μοναδική δικαιολογία μας που είμαστε τόσο μαλάκες είναι και άθλια, οπότε γάμα τα..

prozak είπε...

ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά ,ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά, ποτά,ποτά.

υγ. δεν μπόρεσα να αντισταθώ..!!!
χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα

MASTER G είπε...

Τανιλα δεν το ειχα διαβασει το μπλογκακι σου κυριως επειδη δε διαβαζω μπλογκς αλλα διαολε... ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ;

γιατι τετοια μιρλα;

Τελος μην ανησυχεις. Εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα μεγαλωσεις, θα το δεις αλλιως και θα κανεις την ειρηνη σου με τους αντρες και θα ηρεμησεις.

Ποσο εισαι τωρα; Εικοσιενα; Αντε εικοσιδυο... (χρουτσου χρουτσου το μπλογκ) Δωστου πεντε χρονακια ακομα και θα δεις οτι οι αντρες τελικα δεν εχουν και πολλες διαφορες απο τις γυναικες.

Επισης μην εμπιστευεσαι αντρες που παραδεχονται πως "οι αντρες" ειναι μαλακες οπως εγω δεν εμπιστευομαι γυναικες που παραδεχονται οτι ειναι λιγο μαλακισμενες.

Ειναι το πρωτο κολπο στο βιβλιο αυτο. ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ!

Tanila είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
MASTER G είπε...

Ε, ειδες; Εισαι μικρη ακομα και εχει μπερδευτει το μυαλουδακι σου.

Tanila είπε...

@ prozak: μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα μύγα

@μαστερ G: 20 είμαι, δευτεροετής σε σχολή κομμωτικής.

MASTER G είπε...

εχει echo εδω μεσα;

Tanila είπε...

Όχι, το μετάνιωσα και αποφάσισα να το παίξω κομμώτρια, αλλά δε ξέρω να διορθώνω σχόλιο χωρίς να διαγράφω πρώτα

MASTER G είπε...

roger that

prozak είπε...

και πριν που ησουν μοντέλο σκεφτόμουν ότι αν ήσουν κομμώτρια θα μου ίσιωνες και το μαλλί...

οπότε τώρα δεν έχουν πρόβλημα
:-)

mahler76 είπε...

@Tanila
2o ετής σε σχολέ μοντέλων για υπέργηρες? Αυτή δεν είναι η σχολή δίπλα στη σχολή μοντέλων για παχουλές που πάω εγώ?

@prozak
Η Tanila είναι μεγάλο gay icon. μπορεί να μην είναι fashion icon, ή beauty icon άλλα γιαυτό την αγαπάμε σφόδρα και φόδρα. Tanila RULEZ ΛΕΜΕ!!!!

natasha hassiotis είπε...

εγώ πάντοτε απαγόρευα στους άντρες να βγαίνουνε μόνοι. ή μαζί μου, ή μέσα να πλέκουνε δαντέλα. θέλω το κούτελο καθαρό. αλλιώς πέφτει φάπα. είπα και ομίλησα και σου ξου μου μανταλάκια δεν έχει, καθότι το χέρι μου είναι βαρύ.

Kwlogria είπε...

Ποιος τα λέει αυτά; Αφού όλοι είναι μαλάκες!!! (Πόσο συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο. Αλλιώς λέγεται και Θεία Δίκη!)

Ελένα Μπαμπούσκα είπε...

Βαριέμαι να διαβάσω όλα τα σχόλια και έχω να πω
1. γιατί δε τα λέτε από κοντά
2. καλά, σε τι κόσμο ζεις? ποιος θέλει τέτοιους άντρες? Οι περισσότεροι σε τέτοιο στυλ που περιγράφεις είναι ευνουχισμένοι και χαμένοι στη λάθος λαγνεία.
3. αίσχος

Heliotypon είπε...

Τώρα, εγώ τι να πώ; 'Οτι καλοί και κακοί υπάρχουν παντού και σε όλες τις ομάδες; Κι ότι οι καλοί είναι λιγότεροι, όπως σε όλες τις ομάδες; Κι ότι η ποιότητα σπανίζει (και στα δύο φύλα); Αυτοί είναι και οι λόγοι της δυσκολίας αμφωτέρωθεν (τι λέξη βρήκα, ε;) να βρουν συμβατό σύντροφο; Ας είμαστε ρεαλιστές. Η κοινωνία στην οποία ζούμε δεν διακρίνεται για την αφθονία της ποιότητας. Υπάρχει κάποια πρόοδος αλλά και πισωγυρίσματα. Τι φταίει; Πού να ξέρω εγώ! Κάνω κάποιες υποθέσεις, αλλά με επιφυλάξεις...

DaisyCrazy είπε...

ναι υπαρχουν ενα καρο αντρες οπως τους περιγραφεις. αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμενες να εχουμε οποιαδηποτε σχεση μαζι τους. ας αφησουμε τα "απολυτα αρσενικα" να κουρευονται.
υπαρχουν ομως και οι αλλοι, οι αντρες που ειναι διπλα μας, που μας αγαπουν, που μας φαιρονται καλα και μερικες φορες εμεις δεν τους εκτιμουμε οσο θα επρεπε.

Κωνσταντίνος Φελεκίδης είπε...

Ρε TANILA έχεις μπερδέψει την πούτσα με την βούρτσα... Υπάρχει αυτή η μερίδα των αντρών που αναφέρεις, όπως υπάρχει η αντίστοιχη των γυναικών. Αλλά εσύ έχεις βάλει τα πάντα μέσα, έκανες έναν αχταρμά με τα όσα ξέρεις – βίωσες – έχεις ακούσει και παρουσιάζεις μια εικόνα που μόνο εικόνα είναι και όχι πραγματικότητα. Στην πουτάνα την ζωή υπάρχουν τα θέλω και τα πρέπει... εγώ θέλω να γίνω αεροπλάνο !! αλλά πρέπει να περπατάω αφού δεν μπορώ να πετάξω !! αυτό λέγεται προσαρμογή...
Και πάμε τώρα σε έναν άντρα που δεν έχει τίποτα από όλα όσα γράφεις και έχει όλα τα θέλω σου και τα πρέπει σου... είναι ο τέλειος ο μοναδικός για εσένα... Τι θα έκανες εσύ για αυτόν??? Γιατί ένας τέτοιος άντρας έχει άποψη και λόγο, διαφορετικά δεν είναι άντρας είναι ζώο (σκυλάκι ? ) σε ποια θέση θα τον έβαζες ??? θα ήσουν έτοιμη να προσαρμοστείς???
Κάτι που ξέρουμε όλοι αλλά δεν το θυμόμαστε όταν πρέπει... ο ιδανικός σύντροφος για εμάς για κάποιον άλλο είναι ένα τίποτα, τα μοντέλα των σχέσεων είναι άπειρα και κάθε σχέση μας μοναδική...

(Ενώ γράφεις μεγάλες αλήθειες δεν μπορείς να τις καταλάβεις ... γράφεις .. κυρίαρχο αρσενικό... δλδ υπάρχει από την άλλη το κυρίαρχο θηλυκό και έτσι είναι ...)

Τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα κάνουμε περίπλοκα…
Θα μπορούσα να σου γράψω ένα κατεβατό ολόκληρο αλλά βαριέμαι και θα κουράσω.

Συμβουλή μου.... χαλάρωσε, απόλαυσε, μοιράσου, εμπιστέψου...

patsiouri είπε...

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση( και αναφέρομαι στη συζήτηση με την Πρόζακ).

Υπαρχουν ζευγάρια που για τους Χ, Ψ λόγους, δε γουστάρουν να βγαίνουν χωριστά. Το έχουν συμφωνήσει.
Προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ γιατί νομίζω πως μία υγιής ζωή πρέπει να περιλαμβάνει και κάποιες δραστηριότητες χωριστά από το σύντροφό σου, είτε αυτές είναι καφές, είτε ποτό, είτε και διακοπές.
Πάντα πηγαίνω διακοπές και με το σύντροφο αλλά και με τις φίλες μου (κι'αν αυτό δε γίνει οι λόγοι θα είναι αποκλειστικά οικονομικοί).
Κανείς από τους συντρόφους μου δεν είχε πρόβλημα μ'αυτό. Ποτέ.

Καταλαβαίνω όμως πως κάποια ζευγάρια, η μάλλον κάποιοι άνθρωποι, ίσως κάποια στιγμή φτάσουν σ'ένα σημείο της ζωής τους που δε νιώθουν την ανάγκη να κάνουν κάτι χωρίς τον άλλον. Και αυτό εφ'όσον είναι αμφίπλευρό είναι σεβαστότατο ( εκτός αν τον/την κουβαλήσει και στο μπάτσελορ μαζί!).

Όπως επίσης καταλαβαίνω και αρκετούς παντρεμμένους που ξέρω που βγαίνουν κατ'ανάγκη χωριστά γιατί hellow, κάποιος πρέπει να κρατήσει το μωρό!

Η έννοια της απαγόρευσης όμως δε νοείται μέσα σε μία σχέση.
Αν υπάρξει, ο κατάπτυστος είναι αυτός που τη δέχεται και όχι αυτός που την επιβάλλει. Στην περίπτωση της γνωστής σου που δεν την αφήνει να πιεί καφέ με τον κολλητό της, σόρι αλλά η τύπισσα είναι πολύ τελευταία αν πουλάει έτσι τον κολλητό της. Και καλά κάνει ο τρόμπας της και αν μην την αφήνει να κυκλοφορεί και έξω μετά τη δύση του ηλίου πάλι καλά θα κάνει.

Νομίζω πως το να γυρίσει να μου πεί ο σύντροφός μου πως δε γουστάρει να βλέπω κάποιο φίλο μου, αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Πολύ απλά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ήταν σύντροφός μου.
Φωνάζουν από την αρχή αυτά!

prozak είπε...

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω κι εγώ απο χτες...

υπάρχει τεράστια απόσταση στο "δεν κάνω κάτι επειδή δεν γουστάρω" από το "δεν κάνω κάτι επειδή μου το απαγορεύει ο γκόμενος"

Ανώνυμος είπε...

Κατι συμβαινει με την κτητωρ του ιστολογιου.
Εχω την εντυπωση πως ξερει την οικογενεια μου.
Δεν μπορει τις μισες φορες να μου φερνει θυμησες της αδερφως μου και αλλες, οπως καλη ωρα τωρα, του μπρο.
What the fark!

Και δεν ξερω που μπερδευεται η γραμμη "δεν κανω κατι επειδη δεν γουσταρω" και "δεν κανω κατι επειδη δεν γουσταρω να τον/την χασω".
Υποσυνειδητα [επειδη ετσι εμποτιστηκαμε με διακριτους ρολους φυλων οι οποιοι τα τελευταια χρονια ναι μεν αλλαζουν, αλλα η βαση για τους περισσοτερους μενει η ιδια], παραμετροποιουμε την συμπεριφορα μας οταν σφιξουν οι κωλοι [πχ οταν μας βαλει εμμεσα η αμεσα την απαγορευση ο αλλος] και γυρναμε πισω στους ρολους τους αρχικους της υποταγμενης γυναικας και του κυριαρχου αρσενικου. Απλα εχουν πια την βιτρινα της χειραφετησης για την γυναικα και του νεου πιο ευαισθητου αρσενικου ξερω γω.

stella είπε...

τανιλακι πες τα καλο μου
να σκεφτεις υπηρξε αντρας που ειχα σχεση και μου ειπε
-"την αγαπαω την γυναικα μου"
(δεν ενοουσε εμενα )
ε μετα απο αυτο πηγα,συστηθηκα τουλαχιστο να ξερει η κοπελα οτι η γκομενα ειναι κυρια και παρα πολυ την κατανοει.

natasha hassiotis είπε...

ο άντρας τη θέλει τη φάπα του, εγώ το 'χω πει. δε μ' ακούτε κορίτσια, δε μ' ακούτε.

Αντρας είπε...

Πόρνες Δ' διαλογής είναι οι μπαζόλες ελεεινίδες που κυκλοφορούν γύρω μας και το παίζουν παρθένες αντί να κοιτάνε το ξεσκισμένο τρυπίδι τους. Αφού πρώτα τις έχει περάσει ένα πολυπολιτισμικό δείγμα, ψάχνουν με αγωνία για γαμπρό και κοιτάνε ποιός έχει το καλό πακέτο για να τις αποκαταστήσει. Φυσικά ο Άντρας που έχει μυαλό τις φτύνει και πηγαίνει εκεί που πιάνουν τόπο τα χρήματά του.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

γκαζώσαμε σήμερα ε; Ρε παιδιά, τι το κουράζουμε τόσο πολύ; Αφού τελικά η βασική αρχή είναι "πέρνα καλά και φρόντισε περνώντας καλά να μην περνάνε άλλοι άσχημα κατά το δυνατόν". Καθείς επιλέγει τι και ποιος του αρέσει και ανάλογα πορεύεται. Δατς όλ. Και σε ό,τι δεν του κάνει, γυρίζει την πλάτη και γίνεται το live and let live. Τόσο απλά.

Αντρας είπε...

Το να περάσει κανείς καλά δίπλα σε μία ελεεινίδα είναι αδύνατον γιατί το motto της είναι "πέρνα καλά και φρόντισε περνώντας καλά να περνάει ο μαλάκας που ξεπουπουλιάζεις άσχημα κατά το δυνατόν". Γι αυτό ο πρακτικός Αντρας την γράφει στ' @@ του και στρέφεται εκεί που αντιμετωπίζεται ως Αντρας χωρίς πόζες (και κυτταρίτιδα).

Tanila είπε...

Αχ ναι, ευτυχώς που υπάρχουν και οι αλλοδαπές. Αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τις είχατε εφεύρει, μιας και, χαμένες στη μετάφραση, δε παίρνουν πρέφα τι κομπλεξικά σαπάκια είστε.
Αλήθεια, έχω μια απορία: πόσο πάει η ταρίφα τις πόρνης ελληνίδας, Άντρα; Δε ρωτάς τη γιαγιά σου, τη μάνα σου, την αδερφή σου, τη θειά σου και την ξαδέρφη σου;
Α, και τον πατέρα σου.

Αντρας είπε...

Η ελεεινίδα, όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με το αυτονόητο το χάνει τελείως, καταλαμβάνεται από απελπισία και βρίζει. Βρίζει σαν πουτάνα της Αθηνάς. Γνωρίζει βέβαια ότι αυτός που πρέπει να βρίσει είναι ο εαυτός της αλλά δεν τολμά να το παραδεχτεί. Ο Αντρας την κοιτάει με οίκτο αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οπως έστρωσε θα κοιμηθεί (μόνη της).

Tanila είπε...

Διότι "ο Άντρας πληρώνει αλλού που πιάνουν τόπο τα χρήματά του". Γι'αυτό δεν είχε ποτέ νορμάλ σχέση αλλά μόνο πουτάνες.
Τι έγινε, χλωμιάσαμε που βδώ βρίζουν καλύτερα και το γυρίσαμε στο κυριλέ και τις φλωριές;

Stefanos είπε...

Μια και το θυμήθηκα τώρα, ήθελα απλά να προσθέσω ότι ο φαλακρούλης κοιλίτσας που χρωστάει μερικά μαθήματα (στα 30 του) για να πάρει το πτυχίο από τη Σουαζιλάνδη, με μονα ενδιαφέροντα τον Ολυμπιακό και τον Πλούταρχο,μπορεί άνετα να έχει ως κατάκτηση μια σοβαρότατη -κατά άλλα- κυρία με το διδακτορικό της, τα ενδιαφέροντά της κλπ κλπ κλπ, μια και έχει ΠΟΛΛΑ μάντεψε τι..
Πραγματική περίπτωση.
Οπότε αφού υπάρχουν τέτοιες, γιατί να προσπαθήσει παραπάνω;

Tanila είπε...

Προφήτη, πολλά ξέρεις και ανησυχώ... πολύ ανησυχώ.
Τι σχολή είπαμε έβγαλες μετά το λύκειο;

Αντρας είπε...

Και που είναι το κακό ο Αντρας να προτιμάει τις βίζιτες; Μπορεί να διαθέτουν κάτι που δεν διαθέτει η ελεεινίδα που φέρεται σαν νταλικιέρης και με περισσή ανοησία αναρωτιέται τι καλύτερο έχουν οι βιζιτούδες.

Tanila είπε...

Γι'αυτό και δε γυρνάει καμιά κανονική γυναίκα να σας κοιτάξει κακομοίρηδες. Διότι είστε πουτανάκηδες και πέρ'απ'τις πουτάνες, δεν πρόκειται να πάτε.
Μυρίζετε τι ελλατωματικά προϊόντα είστε από μακριά.
Καμιά ελληνίδα δεν αναρωτιέται τι καλύτερο έχουν οι βιζιτούδες. Ξέρει ότι τίποτα καλύτερο δεν έχουν, είναι οι μόνες που σας αξίζουν.
Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα.
Έτσι και η πουτάνες στους μαλάκες

Αντρας είπε...

Ο Αντρας την γυναίκα θα την πληρώσει no matter what. Δεν χρειάζετται να είναι ο Αϊνσταϊν κανεις γιά να καταλάβει ποιός τύπος γυναίκας ταιριάζει στον Αντρα. Αυτός που δεν έχει κυτταρίτιδα, πεσμένα βυζιά και, κυρίως, δεν του σπάει τ' αρχίδια όπως κάνουν οι υστερικές ελεεινίδες κότες.

Αντρας είπε...

*υστερικές από την αγαμία, χο χο χο

€lisavet είπε...

"Τι έγινε, χλωμιάσαμε που εδώ βρίζουν καλύτερα και το γυρίσαμε στο κυριλέ και τις φλωριές;"

Χαχαχα, πέθανα!

Tanila είπε...

Και στη γυναίκα ταιριάζει άντρας που δεν είναι πατσόκοιλος, άκωλος καράφλας και κάνει σαν υστερικιά γκόμενα όπως οι περσσότεροι -και καλά αλλά ντεμέκ-άντρακλες που είναι στην πραγματικότητα κλασομπανιέρες.
Τι να κάνουμε τώρα;

Αντρας είπε...

Ο Αντρας μπορεί να έχει ότι θέλει, είναι νόμος της φύσης - μία ελεεινίδα ποτέ (εκτός αν είναι φραγκάτη και βρει ζιγκολό, αλλιώς τον πούλο).

Tanila είπε...

Ένας Άντρας σαν κι εσένα μόνο πουτάνες μπορεί και θέλει, γιατί δεν του σηκώνεται αν δεν πληρώνει. Ενώ οι κανονικές γυναίκες μόνο κανονικούς άντρες θέλουν και έχουν.
Ο όμοιος στον όμοιο.
Κι αυτό νόμος της φύσης είναι...

Αντρας είπε...

Ο μύθος της ελεεινίδας που έχει πηδήξει όλα τα παλούκια του ντουνιά και όταν έλθει η ώρα να νοικοκυρευτεί (δηλ. να βρει έναν μαλάκα που θα έχει υποχείριο ΚΑΙ θα του τα μασάει) φαντασιώνεται τον ευατό της σαν "κανονική γυναίκα" που θέλει να έχει "κανονικό άντρα" (βλ. μαλάκα παραπάνω) ενώ στο τέλος καταλήγει στο ράφι, χο χο χο. Ο Αντρας ο σωστός όμως την μυρίζεται από χιλιόμετρα και την αφήνει να κλαίει την μοίρα της στα blogs με τις απάρτου φίλες της.

Tanila είπε...

Και φυσικά, όπως βλέπουμε, τα μόνα πράγματα για τα οποία είναι ικανός ν’αρθρώσει έναρθρο λόγο ένας δήθεν άντρας είναι για το μουνί και για τον πούτσο, διότι εκεί έχει κει τον μόνο εγκέφαλο, πέρ’από ‘κει συνεννοείται με γρυλλίσματα.
Α, και για το γαμο, σοβαρή ενασχόληση, μιας και φοβάται μη μείνει γεροντοκόρος.
Άντε ξεκόλλα ρε κακομοίρη απ’τον πούτσο σου, σκισμένη αμόρφωτη λινάτσα

Αντρας είπε...

Καιρός να πάρει τέλος αυτό το κακόγουστο (και υστερικό) κωμειδύλλιο σε αυτό το κακόγουστο (και ανάξιο) blog:

Η ελεεινίδα, βλέποντας ότι ο Αντρας δεν της κάθεται με τίποτα, προσπαθεί παραδοσιακά να προκαλέσει στον Αντρα αίσθημα μειονεξίας χρησιμοποιώντας γλώσσα μαουνιέρη. Φυσικά ο Αντρας ξέρει καλύτερα, της χώνει δύο φούσκους και η ελεεινίδα σκάει και κλαίει γοερά.

The end

Tanila είπε...

Σοβαρά δεν έχεις τιιιιποτ'άλλο να πεις;
Και δεν υπάρχει το, οποιουδήποτε είδους, ειδύλλιο, πέρ'απ'τα όνειρά και τις φαντασιώσεις σου.
Κακοκμοίρη.

dsquared είπε...

Δηλαδη ειμαι πουτανα? Και αν οχι τι? Γιατι σιγουρα δεν ειμαι μανα.
Μωρ συ τι λεει αυτο ο ΑΝΤΡΑΣ... που τον μεγαλωσαν πανω σε κανα δεντρο στα βουνα τσι Κρητης? Μπαρμπα εχουμε μπει στον 21 αιωνα αν δεν το καταλαβες. Εκτος και αν κανει παρεα μονο με βιζιτουδες για αυτο και μιλαει τουτιοτροπος για τις γυναικες.
Νομιζω οτι ορθα μιλησε η Κυρια παραπανω. Οταν αρχιζει το ρσενικο τις μπουρδες καλο ειναι να του ριξεις εναν φουσκο να συνελθει. Τις συζητησεις αστες για τις φιλες σου, οταν βγαινεις τα βραδια για ποτο/καφε/στριπτιζ/οτι αλλο σου γουσταρει.

din

€lisavet είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimitris είπε...

Ειρήνη υμίν. Συμφωνώ με τη προλαλήσασα Patsiouri ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Δεν είναι εύκολο να γενικεύουμε.
"Κλασομπανίερα" :-) = ο πιο τέλειος χαρακτηρισμός, Τανίλα σε παντρεύομαι! (Kι ας μην έχεις νονό το Χατζηχρήστο)

Ελένα Μπαμπούσκα είπε...

Ο άντρας είναι υπέροχο πλάσμα, τι να λέμε τώρα. Όταν είναι ΑΝΤΡΑΣ όμως.

kakaskimos είπε...

Είναι βρίσιμο να θυμήσω δύο πραγματάκια?
1. Μια γυναίκα τον μεγάλωσε, η μάνα του.
2. Μια (τουλάχιστον) γυναίκα είναι μαζί του, άρα τον αποδέχεται. Πόσες φίλες σου έχουν τέτοιο γκόμενο?

ladybug είπε...

Έλαβα ένα μειλ που ταιριάζει νομίζω με το πνεύμα του ποστ:

Του λεξικού

ένα αγοράκι ντυμένο με μεγαλίστικα ρούχα = αντράκι
ένα κοριτσάκι ντυμένο με μεγαλίστικα ρούχα = πουτανάκι

το αγόρι του δρόμου = μαγκάκι
το κορίτσι του δρόμου = πουτάνα

ένας άντρας με πολλές γυναίκες = γόης
μια γυναίκα με πολλούς άντρες = πουτάνα.

ένας άντρας που εργάζεται ως μασέρ = φυσικοθεραπευτής
μια γυναίκα που εργαζεται ως μασέζ = πουτάνα

ένας άντρας μετρ = ο επικεφαλής ενός εστιατορίου
μια γυναίκα μετρέσα = πουτάνα

ένας άντρας ανήθικος = πολιτικός
μια γυναίκα ανήθικη = πουτάνα

ένας κοινός άντρας = ένας αδιάφορος άντρας
μια κοινή γυναίκα = πουτάνα

ένας εύκολος άντρας = ένας βολικός άνθρωπος
μια εύκολη γυναίκα = πουτάνα

ένας άντρας αλήτης = ένας άντρας που δε πατάει στο σπίτι του
μια γυναίκα αλήτισσα = πουτάνα

ένας άντρας με πολλούς παράλληλους δεσμούς = μπερμπάντης
μια γυναίκα με πολλούς παράλληλους δεσμούς = πουτάνα

ένας άντρας που εγκαταλείπει την οικογένειά του = εν διαστάσει
μια γυναίκα που εγκαταλείπει την οικογένεια της = πουτάνα

ένας άντρας που ξενυχτάει στα μπουζούκια = γλεντζές
μια γυναίκα που ξενυχτάει στα μπουζούκια = πουτάνα

ένας φτωχός άντρας που παντρεύεται μία πλούσια = φιλόδοξος
μια φτωχή γυναίκα που παντρεύεται ένα πλούσιο = πουτάνα

ένας άντρας που απατάει τη γυναίκα του = άντρας
μια γυναίκα που απατάει τον άντρα της = πουτάνα

ένας άντρας με προστάτη = άρρωστος
μια γυναίκα με προστάτη = πουτάνα


Χαίρετε και καλώς σε βρήκα :)

Tanila είπε...

Kakaskime, καμία. Γιατί είναι άσχημος, είναι γλοιώδης, είναι για φτύσιμο.
Μανταμ ζουζούνα, χαίρετε.

MASTER G είπε...

αυτο με τους αντρες και τις πουτανες που ποσταρε η λεηντυμπαγκ ειναι τρομερα αστειο.


αστειο επειδη ειναι αληθινο.

kapote-sth-bg είπε...

δεν είναι θέμα άντρα η γυναίκας.
υπάρχουν και άνδρες...πουτάνες και γυναίκες νταβατζήδες.

είναι θέμα ατόμου.

διαβάζοντας τα σχόλια και τον πόλεμο μεταξύ "άνδρα" και συγγραφέως, μου θυμίσε λίγο πόλεμο .(όσοι πολεμούν δεν έχουν ουσιαστικό λόγο, απλά υπερασπίζονται το υποκειμενικό τους δίκαιο)
Με όλο το σεβασμό