Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Έχω δίλημμα

Έ-ε-ε-ερχεταιαιαιαιαιαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η μοναδική πραγματικά σημαντική επέτειος του έτους.
Τι Βαλεντίνος και μαλακίες, οσονούπω γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη.
Κατά παράδοση η μέρα απαιτεί κοψίδι το μεσημέρι στο σπίτι, αλλά όχι μεγάλες ποσότητες, ένα μεζεδάκι. Ακολουθεί άλλωστε το βράδυ με την έξοδό του.
Η οποία είναι ταυτόσημη με χασαποταβέρνα. Αλλά, τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Για να βγεις να φας καλά στο σωστό «στέκι» τέτοια μέρα, εκτός του ότι πρέπει να έχεις κλείσει τραπέζι ένα μήνα πριν, πρέπει να είσαι και προετοιμασμένος ότι στο γρήγορο μαγαζί με το αστεράτο φαί, θα φας μετά από μια ώρα τουλάχιστον, κακοψημένο και κρύο κοψίδι.
Πέρσι 2 φίλες μου είπαν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, το Meat Square. Δηλαδή κυριλέ καθωσπρέπει εστιατόριο με κρέας. Πολύ ωραίο το μαγαζί και με σχετικά γρήγορη εξυπηρέτηση, μιας και μιλάμε για κάτι που ξεφεύγει από την ελληνική νόρμα της χασαποταβέρνας, άρα δε το προτιμούν πολλοί. Ούτε εγώ θα το ξαναπροτιμήσω. Καλή η αλλαγή για μια φορά, αλλά ακόμα θυμάμαι με πόση απογοήτευση και πόση ακόρεστη πείνα κοίταζα το πανάκριβο πιάτο μου με τις 2 μπουκίτσες κρέας που σερβίρανε για «μοσχαρίσιο φιλέτο». Κάποιου έμβρυου μοσχαριού προφανώς.
Φέτος μου έχουν γίνει 2 προτάσεις για «οικογενειακό» ψήσιμο στο σπίτι
ΚΑΙ με τα 2 σπίτια με συνδέουν πολύ ισχυροί δεσμοί φιλίας.
Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ
Α μπε μπα μπλομ του κιθε μπλομ
Μπλιμ μπλομ
Γκρρρρ δε μπορώ ν’αποφασίσω!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μη το πας με βάση τη φιλία... η φιλία δεν ζυγίζεται... δε μπορείς να πεις ότι ο Α είναι καλύτερος φίλος από το Β άρα θα πάω στον Α...
επέλεξε με πιο αξιόπιστα κριτήρια..
όπως π.χ. που θα φας καλύτερα... ποιο σπίτι θα έχει καλύτερο τσιτσι και καλύτερα μπινελίκια...

απλά πράγματα...
;-)

ria είπε...

δεν κανονίζουμε κάτι οι μπλόγγερ να πάμε όλοι μαζί για παϊδάκια?
και άσε τα σόγια να περιμένουν!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Δεν συμφωνώ κακοπροαίρετη μάγισα, Τανίλα, το meat square, τουλάχιστον του Χαλανδρίου έχει μεριδάρες.

υγ βέβαια ξέχασα ότι είσαι φαγανό εσύ

moutro είπε...

μεριδάρες έχει που γράφει και το παιδί από πάνω, αλλά από κρέας είναι πολύ μάπα ρε παιδί μου.Το ίδιο είναι και εκείνο το meat κάτι απέναντι από την τεχνόπολη.
Μπράβο tanila κι εγώ σπιτικό κοψίδι καρβουνίσιο ψηφίζω. Και μην πιαστείς από φιλίες και σάπια, εκεί που έχει την καλύτερη μπύρα να πας. :)))

mahler76 είπε...

Μωρή βλαχάρα αφού και φέτος σε σουβλατζίδικο στην πλατεία Βάθη θα την βγάλεις.

patsiouri είπε...

Σε όποιον είναι πιο κοντά να πας, της πουτάνας θα γίνεται στους δρόμους...

Ανώνυμος είπε...

Άσε με! Άσε με! Είμαι να σκάσω... Έρχεται η σημαντικότερη ημέρα του έτους και θα με πάνε σε μπουάτ... Θέλω να φάω μπριζολάκια κυρία μου, όχι φιλέτα! Θέλω να ακούσω Άντζελα, όχι Frank Sinatra! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???

Tanila είπε...

pavle, όταν ο κατάλογος μου λέει φιλέτο 400 γρ, ΩΜΟ και μου έρχεται 100 γρ ψημένο, για βρες μου εσύ τη μεριδάρα! Αντε μη γαμήσω με τις τρεντιές και το μέτρο στο φαί. Η μέρα είναι για να χάνεις το μέτρο και ας το κρατάς όλες τις άλλες 364!

Μπισκοτάκι, αμα ειναι και οι 2 φίλες σου, φυσικά και δεν χωράει το "αυτή είναι καλύτερη φίλη" Λοιπόν, το θέτω σε πιο ρεαλιστική βάση: το ένα σπίτι είναι δίπλα μου, το άλλο στον Κυψέλη. Ο Γ. (δίπλα μου) είναι δοκιμασμένος κρεατοψήστης, αλλά σαν οίκος κάνουν υγιεινή στροφή τελευταίως....
Σε κανένα σπίτι δεν προβλέπεται τζατζίκι!:-(

Μάλερ, τι έχεις κανονίσει για τους 2 μας πες μου....

Tanila είπε...

OK αποφάσισα, θα γαμηθώ αλλά θα πάω στην Κυψέλη. Οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερο χρόνο ν'ασχοληθούν με το ψήσιμο και τα λοιπά ;-)

mahler76 είπε...

στην Κυψέλη αδερφές (μου) στην Κυψέλη...

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι έκανες τη σωστή επιλογή..!!!

natasha hassiotis είπε...

χρυσό μου, δεν κατάλαβες ότι σε κάλεσαν και οι δύο συνεννοημένοι, για να μην αποφασίσεις και να μην πας πουθενά; αχ το καημένο που δεν το θέλει κανένας. Σπίτι σου μαρή να κάτσεις, και να παραγγείλεις ντελίβερυ. που έμαθες και το μπάρμπεκιου βλαχάρα. (ακόμα καθαρίζουνε από πέρυσι τη σχάρα απ' τα τζατζίκια οι άνθρωποι.)

Dr_MAD είπε...

ρε παιδιά... από πότε το ψήσιμο ξαναγύρισε στη μόδα για να γαμήσεις???

Tanila είπε...

Από τότε που πρέπει να στήσεις κώλο για να βρεις θέση παρκαρίσματος στην Κυψέλη

Marina είπε...

Πήγαινε και στα δύο τραπέζια, νωρίς στον έναν, πρό ψησίματος, αργούτσικα στον άλλον πρίν βγάλουν το γλυκό όμως. Στο Meat square παλιά είχα τσακωθεί, του είχα γράψει ένα κατεβατό παραπόνων στη Κουζινολαγνεία γιατί α) συνόδευα ΑΜΕΑ και δεν ήθελε να μας βάλει να κάτσουμε μπροστά του χαλάγαμε τη μόστρα = καυγάς τρικούβερτος και β) οι μερίδες ήταν σαν το αντίδωρο όχι όμως και ο λογαριασμός! Ξεφτίλα.

Tanila είπε...

Marina, αυτό δε γίνεται, για πρακτικούς και ιδεολογικούς λόγους.
Όσο για το (β) φά τηνα Πάβλε, υπάρχει κι άλλη που δε χόρτασε.