Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Eσάς τι σας έφερε ο Άγιος Βασίλης;

Εμένα ο άγιος Βασίλης μου έφερε μια καπαρντίνα (καμπαρντίνα; γκαμπαρντίνα;) μπεζ, μια γκρι φούστα με ρίγα, μια ομπρέλα κατακόκκινη και μια τσάντα ταχυδρόμου μπεζ-καφέ, σε αντίθεση με τον Βασίλη, που ακόμα να μου φέρει εκείνο το Βασερόν που του ζήτησα.
Καλά, ξέρω ότι ο άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια όμως οι γονείς μου δεν μπορούν να μου πάρουν δώρα, δε κυκλοφορούν έξω απ’το σπίτι, έτσι παίρνω μόνη μου τα δώρα που γουστάρω στον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καταθλιπτικό και παθέτικ, αλλά πλάκα-πλάκα από τότε που το ξεκίνησα, παίρνω τα καλύτερα δώρα που έχω πάρει σε όλη μου τη ζωή.
Πριν όλο μαλακίες έπαιρνα, εκτός αν τους είχα δηλώσει από πριν «θέλω αυτό» και πάλι έπρεπε να συγκρατιέμαι πάρα πολύ στις τιμές μη με κράξουνε. Δεν είν’ λίγο γαϊδουριά να ζητάς κάτι ακριβό για δώρο; Ειδικά από συνταξιούχους με κατοχικά σύνδρομα που γκρινιάζουνε με το παραμικρό που θα φανεί σα σπατάλη. Ε κι εγώ ντρεπόμουνα και δε ζήταγα το μέτρια ακριβό (το πανάκριβο ούτε ‘γω το θέλω) αλλά το πιο φτηνό. Ε τώρα εγώ κι ο άγιος κάνουμε μόνοι μας τα κουμάντα μας χωρίς μεσάζοντες και τα βρίσκουμε καλύτερα.
Κανονικά δε θα έπρεπε να λέω τέτοια σαν το τελευταίο εδώ διότι έτσι παίρνουν θάρρος μερικοί και μερικές και παθαίνουν παράκρουση και νομίζουν ότι ό,τι ισχύει για τον άγιο ισχύει και για όλον τον κόσμο και ότι μπορούν να πάνε να μου πάρουν μέτρια δώρα ή κοσμήματα. Εννοείται ότι από τους καλούς φίλους (ή και κάτι παραπάνω) περιμένω και κάτι καλύτερο.
Ο νοών νοήτω, ειδικά για όποιον ήθελε καινούριο κείμενο.

31 σχόλια:

natasha hassiotis είπε...

πάντοτε οι μεσάζοντες έκαναν κακό στο εμπόριο και ανέβαζαν και τις τιμές στις λαικές, το λέει και ο Αυτχιάς. μεγειά την ομπρέλα Βασερόν Κοκκινίξ και την καμπαρτίνα (φτου μπερδεύτηκα) και τα αποδέλοιπα. λεπτομέρειες για την τσάντα; πήγε να μας ξενερώσει η περιγραφή, αλλά για ρίκσε κατιτίς παραπάνω να πιάσουμε οπτική επαφή.

xipasmenos είπε...

Του χρόνου να πας με τον Αγιο Βασίλη και σου πάρεις δώρο μια πλαστική, μπας και σταματήσεις να είσαι τόσο αποκρουστική και απαίσια σαν ξεπουπουλιασμένη κότα!!!!

Marina είπε...

Τα καλύτερα δώρα τα διαλέγουμε μόνες μας. Η τακτική που εφάρμοζες στους γονείς σου..η καλύτερη.

Τώρα για τη καπαρντίνα. Η λέξη είναι αραβικής προέλευσης απο gaban και tabardina που στα αραβικά qaba λέγεται το αντρικό πανωφόρι και tabardina είναι το υποκοριστικό της λέξης tabardo που σημαίνει επίσημος μανδύας. Εχει επικρατήσει όμως το Καπαρντίνα εσφαλμένα.

Marina είπε...

Στ' αγγλικά λέγεται trenchcoat και ιδού μερικά κομμάτια για να σου φτιάξω το κέφι..
http://www.myself.gr/Item/yellow-trenchcoat/867.html

Ανώνυμος είπε...

Αχ τζιέρη μου, πόσο χαίρομαι πουείσαι καλά! Σωματικά τουλάχιστον. Ψυχικά θα σε βοηθήσουμε όλοι μας να γίνεις καλά! Γλυκό μου κορίτσι, χτύπα να ξεσπάσεις τα αποθημένα σου, δεσε παρεξηγώ. Χτύπα, καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω. Μη στενοχωριέσαι, αγάπίτσα μου.

Dr_MAD είπε...

ζούμε σε εποχή κρίσης. μόνο συμβολικά δώρα έχει, μην παραπονιέσαι! χαχαχα

*καλά μωρή, είσαι η Ματίνα Μανταρινάκη στα χάλια της και δεν το έλεγες? Σήμερα που έκανα ζάπινγκ ανακάλυψα πως είσαι φτυστή λέμε

stella είπε...

καλη χρονια μικρη!
ε παλι καλα που δεν πηγες στο χαρσετο.com να παρεις τπτ τζαμπε!!
παντος σε περιοδο κρισης μας βλεπω να ξεπλενουμε μεχρι τα προφυλακτικα!

Ανώνυμος είπε...

νταν νταν, για ποιον χτυπά η καμπάνα...????????

Tanila είπε...

Ξίπο μη μυγιάζεσαι, Βασίλη είπα.Πατημένη σοκοφρέτα.

Pρος λοιπούς, δε λέω μάρκες για να μη με κράξετε που είμαι μια σπάταλη κότα. Διότι άλλο το φτηνό της λαϊκής άλλο το φτηνό του Ζάρα, άλλο το μέτρια ακριβό του TOUS kai Longchamp και άλλο η Lancel kai Louis Vuitton.

Προς mad: μη λες αηδίες, τα γυαλί φταίει, εγώ δε φορώ φορέματα-τούρτες και ροζ δαντέλα όταν ντύνομαι καλά.

Προς ανώνυμο: μεταλλαγμένη λούτζα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα σου πάρω ένα dvd μπας και σταματήσεις να βλέπεις παντρεμένοι με παιδιά....

ή ακόμα καλύτερα, θα σου πάρω και ΟΛΗ τη σειρά σε dvd...!!!!

:-)

natasha hassiotis είπε...

πες τα αγάπη μου, ρίξε τις μάρκες, και μας μας στέλνει κάρτες τα Χριστούγεννα ο Λουί (Βυιτόν) για το σεφτέ που του κάναμε. με κομπλεξικούς μιλάς; Μπούρμπουρυ καμπαρντίνα πήρες; και πες και για το τσαντικό, αν είναι Ντιόρ, πάει καλά το ταχυδρόμος-λουκ, αν είναι τίποτις άλλο, θα θυμίζεις κνε (αυτό το οργανωτικό το πράμα του κουκουέ με τις ωραίες και τριχωτές γκόμενες).

Ανώνυμος είπε...

Μου πήραν: "Τί ωραίο πλιάτσικο" του Τζόναθαν Κόου
Πήρα: Mp3 player 4Gb

Marina είπε...

Στάχτη και Burberry για τις μη σίκ (γ)καπαρντίνες,

Αντιστάθηκες ακόμη και στον Jimmy Choo?

Ανώνυμος είπε...

Μεταλλαγμένη λούτζα; Μπεϊκονάκι ποθήμησες, πουλάκιμου. Να σε φέρω καρδούλα μου. Θέλεις μήπως να σου φτιάξω και πιτσούλα. Ότι θέλει, το χρυσό μου το κορίτσι, ό,τι ποθεί η κοπελούδα μου η γλυκειά κι αγαπημένη!

natasha hassiotis είπε...

Δε φαντάζομαι τα Μανόλο Μπλανίκ να τα αγοράζεις από την μπανάλ Αθήνα; Πάντως το δωδεκάποντο, άμα είναι Υβ Σαιν Λωράν, δεν κουράζει.

κόκκινο μπαλόνι είπε...

γουελκαμ μπακ Τανίλα

Τα καλύτερα δώρα τα κάνω εγώ στον εαυτό μου, εννοείται, εδώ και χρόνια, και σιγά μη περιμένω τον Σαντα! Ασχέτου μήνα, ασχέτου επετείου και λοιπών λόγων!

Το "ωραιότερο"όμως δώρο το έχω λάβει από γκόμενο, φερμένο απο Σαν Φραντσίσκο. Γλυφιτζούρι-ανεμιστηράκι!!! του απιστεύτου;

billzouk είπε...

Ποιος ηρθε;

mahler76 είπε...

το Βασερόν τι είναι?

gnostosagnostos είπε...

μου πηραν δωρα που τα εκανα στο καπακι δωρα και οι αλλοι σε αλλους και παει λεγοντας, αν ερθουν στα χερια καψτα σε παρακαλω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον άλλο που φορούσε rolex τον κακοχαρακτήρισες, τώρα περιμένεις από τους μπατήριδες παύλα καρμίριδες δώρα της προκοπής?

Ανώνυμος είπε...

Καλημερες φρικαρισμενές!

Ανώνυμος είπε...

Μικρό μωρουλινάκι μου τι κάνεις: Έφαγες: Θέλεις λίγο τραχανά για το κρύο; Αχ κοπελούδα μου να προσέχεις, μαναράκι μου, να προσέχεις!!!

George Tsitiridis είπε...

kale yparxei agios vasilis...

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι τανιλίτσα μου, σκατιάρικο μουτράκι!; Καλή σου νύχτα, χρυσό μου κορίτσι! Καιπριν κοιμηθείς,φάεεκάτι!Δεν κάνει να κοιμαθεις με άδειο στομαχάκι, καλή μου!

Kwlogria είπε...

Συγνώμη, τώρα θες δώρο; Ω ρε πακέτο, μια καλή κουβέντα πας να πεις και μπλέκεις!

Tanila είπε...

Μάλερ το Βασερόν είναι ένα είδος ξυνπητήρι.

Συμπέρασμα της ημέρας: ο ανώνυμος είναι 2, ένας παρλιακός κυπραίος που τον έχει πειράξει η υπερκατανάλωση λούντζας και η φίλη μου η Α.

Tanila είπε...

highvoltagepress, έχεις ξεφύγει, υπερκαταναλωτική κότα.
Δεν το βρίσκεις έστω και λίγο ανήθικο να δίνεις 4 χιλιάρικα για ένα ρολόι ή μια τσάντα;
Για μένα είναι πολυ.
Όταν λέω μέτρια ακριβό φυσικά και δεν εννοώ Ντιορ και Μανώλη. Εννοώ κάτι στα επίπεδα της Νακ, του Τους και του Λονγκσαμπ ή έστω Λανσελ σε εκπτώσεις.


Μπισκοτάκι μη ξεκινήσεις γιατί μετά γίνομαι άπληστη. Θα θέλω και Σι Ες Άη και Μπόστον Λήγκαλ και Λοστ και το Μανάριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!

Ανώνυμος είπε...

λουκουμάκι μου αυτά είναι εύκολα...!!

το gamato να είναι καλά, κι όλα τα άλλα γίνονται...!!!

;-)

Ανώνυμος είπε...

....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε τανιλάρα, ερωτιάρα, με τα ωραία σου!

natasha hassiotis είπε...

εμένα είπες κότα; έβγα να μετρήσουμε τα βασερόν κονσταντέν μας μωρή!
τα λανσέλ είναι για καλοδιατηρημένες εξηντάρες, οπότε, μια χαρά σου πάνε. εγώ που είμαι τόσο μα τόσο νιάτο, θέλω κάτι πεταχτούτσικο, γι' αυτό μπαίνω στα έξοδα. η αλήθεια είναι στριμένο άντερο, ότι τα λουί, δε χρειάστηκε να τα αγοράσω, απλά υπέγραψα την παραλαβή, και έβαλα σε κύκλο όσα από τον κατάλογο μου αρέσανε.