Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Mανάβης vs Χασάπης

Βλέπω τον τελευταίο καιρό σε εφημερίδες και τηλεόραση για συνταξιούχους που ψάχνουν τα σκουπίδια στις λαϊκές για να βρούνε κάτι φαγώσιμο γιατί δεν έχουνε λεφτά να φάνε.
Για ακτιβιστές που γεμίζουν καροτσάκια στα σουπερμάρκετ και τα μοιράζουνε.
Και καταλήγω ότι πρέπει να τα φτιάξω με έναν μανάβη.
Ο ιδιοκτήτης μανάβικου της γειτονιάς μου είναι αρκετά εμφανίσιμος, αν και λίγο πουρός (35+) για τα γούστα μου και λίγο μαυριδερός (καλά δεν τον λες και πακιστανό, μοιάζει λίγο με τον πρόβατο). Είναι όμως ψηλός, στιβαρός και με αρκετά ωραίο πρόσωπο. Δεν έχω ακόμα διευκρινίσει βέβαια αν είναι παντρεμένος, μιας και πολλοί παντρεμένοι έχουν στις μέρες μας το εκνευριστικό συνήθειο να μη φοράνε τη βέρα τους.
Πάντως δείχνει ένα ενδιαφέρον. Πως αλλιώς να το πω, όταν σκίζεται όπου με δει να τρέξει να με χαιρετήσει; Δε θα το σχολίαζα αν ήμουν καλή πελάτισσα, αλλά εγώ αγοράζω 2 ντομάτες και 2 κρεμμύδια το μήνα (από σκορβούτο θα πάω, το ξέρω). Α, έχει και ωραίο μαναβοπαίδι, ένα πιπινάκι φτυστό ο γιος του πουρού πλαστικού στο Nip & tuck.
Mόνο που….
Μόνο που εγώ πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήθελα να τακιμιάσω με χασάπη. Είναι και πιο κοντά στα διατροφολογικά μου ενδιαφέροντα.
Και πάντα ένοιωθα και μια ταύτιση με τη Σωσώ (μη ρωτήσεις ποια Σωσώ!).
Οι ιδιοκτήτες χασάπικου της γειτονιάς μου είναι 2 αδέρφια. Πολύ πιο κοντά στις ηλικίες που με ενδιαφέρουν, ωραία παιδιά και τα 2, με σώματα που δείχνουν ότι τη στίβουν την πέτρα.
Μόνο που δεν ξέρω σε ποιόν απ’τα 2 αδέρφια να την πέσω!
(μη λέμε μαλακίες, δε γίνεται να την πέσω και στους 2 και όποιος κάτσει, θα καρφωθώ και δε θέλω, είμαι σοβαρή κοπέλα εγώ)

15 σχόλια:

Unknown είπε...

ναι ναι ξέρω. στην ίδια γειτονιά εδρέυουν και ο ιχθυοπώλης-"τζόβενο" και ο φούρναρης-"το κορμί"..

θα παίξουν σε επόμενο;

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα..
Τανιλα...! Σε είχα για έξυπνο κορίτσι.
Βρε... με τον χασάπη θα τα φτιάξεις, ξέρεις πόσο κοστίζει το κρέας; ενώ από τον μανάβη τι θα γλυτώσεις; ψίχουλα.
Αλλά... τώρα που το ξανασκέφτομαι... να τα φτιάξεις και με τον μανάβη (γιατί...ψίχουλα ψίχουλα, αλλά... σακούλι σακούλι ...) και με τον χασάπη. ( τώρα με ποιον από τα αδέρφια...τι να σου πω... ρίχτο κορώνα γράμματα χε χε...για πες...κανένας μπακάλης παίζει;

Να ένας ακόμα λόγος που δεν μετανιώνω που επέστρεψα να ζήσω στο χωριό μου. Δεν έχω ανάγκη κανέναν μανάβη , γιατί καλλιεργώ μόνη μου τα ζαρζαβατικά μου, ( και να μην το έκανα όμως... νηστικιά θα εμένα. (άμα δεις τον μανάβη μας θα καταλάβεις τη λέω)

Από χασάπη όμως... δεν τα έχω βολέψει ακόμα ( γιατί δε λέει τώρα να ...¨καλλιεργώ¨ και..ζωντανα, οπότε... αναγκαστικά ,πέφτω στην ανάγκη του χασάπη, που... άμα τον δεις και αυτόν... γαμω την γκαντεμιά μου δηλαδή.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Απλά τα πράγματα, τα φτιάχνεις με τον μανάβη και κάνεις ακολασίες με τα χασαπάκια!!!

snikolas είπε...

Μας συμφέρει αυτό. Θα ξέρουμε από που να αγοράζουμε κρέατα η λαχανικά! Απλά ελπίζω να τα στέλνετε και με κούριερ.

Μιμης Ζερβος είπε...

που ναι οι εποχες που είχαν περαση οι εφοπλιστές...τώρα σου λέει μανάβης και συ λες απο μέσα σου: ποοο, δεν ξέρει τι έχει..ακούς χασάπης και σκέφτεσαι λίαρ τζετ..
φυσικα όχι ότι ολα αυτα ενδιαφέρουν τις γυναίκες..οι γυναίκες εντυπωσιάζονται ως γνωστόν μόνο με πλούτη ναι, αλλά ψυχικά..

Γιώργος είπε...

Εγω ψηφιζω φουρναρη...σαν το ψωμακι και το γαλατακι δεν εχει!

βεβαια το καλυτερο θα ηταν να τα εχεις με ολους ταυτοχρονα, και κρυφα εννοειται...να περνας απο τον μπακαλη, να παιρνεις τις ντοματουλες,αγγουρακια,μαρουλακια,κρεμυδακια για την σαλατουλα σου.μετα να πηγαινεις στον χασαπη να παιρνεις τα σνιτσελ σου, τα σουβλακια και τις μπριζολιτσες σου και τελος να πηγαινεις στον φουρναρη να παιρνεις και το ψωμακι σου:)
μπορεις να αρχισεις αναποδα για να παιρνεις και κανενα κουλουρακι το πρωι με μιλκομπουκαλο αν κανεις κεφι:P

και για να μην το αφησουμε τελειως στην τυχη...κανενα σουπερ μαρκετ δεν εχετε στη γειτονια?:P

sikia είπε...

Καλά ακόμα δε τα έφτιαξες καλά καλά με τον David Santos, και άρχισες να παίρνεσαι με όλο τον κλάδο εμπόρων λιανικής πώλησης? Ο μανάβης μοιάζει στον πρόβατο και στο πέος, ή μόνο στη φάτσα? Γιατί αν έχει ο μανάβης 41 εκατοστά, βουρ στο πατσά!

Ανώνυμος είπε...

Με όλους.
Γυναίκα είσαι,κουκλα εισαι μια χαρα θα τα καταφέρεις.
Στην τελική παιζει και η λύση να τα φτιάξεις με τον Γενικό Διευθυντη του Βασιλόπουλου - και του πουλιού το γάλα - εκει μέσα έχει απο ολα..κατανοεις..

stassa είπε...

... Ποιά Σωσώ;; :P

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Tanila είπε...

Ναριτα, δε νομίζω, μιλάς για ομάδες τροφίμων που δεν προτιμώ.
Κοκκινοσκουφίτσα ξυπόλητη, έξι κόμμα έννιά το κιλό τα κεράσια.
ΕΞΙ ΚΌΜΜΑ ΕΝΝΙΑ!
Πάβλε, φοβάμαι μη με πάρουν πρέφα στη γειτονιά (είμαι και καινούρια) και μου κρεμάσουνε κουδούνια.
Νικο, μπας και θες και κώλο;
Μίμη, πάνε δες το αμάξι του μικρού χασαπη και θα σου πω εγώ. Δε διαφωνώ για τα ψυχικά χαρίσματα. Ο άντρας πρέπει να είναι ωραίος πλούσιος και ηλίθιος. Κατά προτίμηση ΚΑΙ μουγγός.

Tanila είπε...

Γιώργο, δε πολυτρώω ψωμί, στο ψυγείο μου έχω εδώ κι ένα μήνα μια συσκευασία με προ-κομμένο ψωμί από το καρφούρ. Και αηδιάζω το ζεστό ή σοκολατούχο γάλα. Και δε ξέρω με τι μοιάζει ο ιδιοκτήτης του σουπερμάρκετ. Μπορεί να είναι κανας κωλόγερος.
Σικιά δεν έχω το μάτι του σούπερμαν. Μόνο για το χρώμα του μανάβη μπορώ να μιλήσω που είναι εξίσου μελαχροινός με τον πρόβατο, απόχρωση γκαγκανιασμένου.
Θειά, ποιός σου είπε ότι είμαι κούκλα; Θες να δεις γυμνή φωτό; Για δες στον Ιανουάριο.http://lexotanila.blogspot.com/2008/01/blog-post_11.html
Στάσσα, της θειάς σου.
Η Σώσω η γυναίκα του χασάπακλα, η γυναίκα πρότυπο, η γυναίκα δηλητήριο.

revqueer είπε...

Θα πας στο χασάπικο και θα τη πέσεις στο χασάπη που είναι δεξιά όπως μπαίνεις. Άσε τη τύχη να σε οδηγήσει.

snikolas είπε...

Γιατί όχι;

Kwlogria είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα!!!! Πολύ σωστή σε βρίσκω! Άκου τι θα κάνεις γιατί δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι. Να φοράς τα ωραία σου, κείνα που σε κάνουν να μοιάζεις με φωτιά, ξέρεις εσύ, δε θα σου πω εγώ, και άρχισε να κάνεις τσάρκες. Όποιος στην πέσει, κερδίζει. Αν στην πέσουν όλοι, διαλέγεις. Απλά πράγματα!