Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Πράγματα που αντιπαθώ

.
H ομπρέλα Hondos center.
.
Aν είσαι γυναίκα μάλλον ξέρεις ήδη για τι μιλάω.

Αν είσαι άντρας μάλλον χέστηκες, οπόταν μπορείς και να σταματήσεις να διαβάζεις.

Πριν από μερικά χρόνια, (6; 7; 10;) θα σας γελάσω ακριβώς πόσα, τα καταστήματα Χόντος, μέσα στο πλαίσιο προώθησής τους, (εκτός από τα πασίγνωστα υγρά μαντηλάκια που υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ - ακόμα κι αν είσαι βοσκός και έχεις να κατέβεις από τη στάνη στο χωριό 30 χρόνια έχεις ένα στα τσουράπια σου) αποφάσισαν να μοιράσουν ομπρέλες.

Συγκεκριμένα ΕΝΑ στυλ ομπρέλα: με τα τμήματα που χωρίζονται από σύρματα κάθετα βαμμένα εναλλάξ μπορντώ και άσπρα. Επειδή δεν έχω εικόνα να βάλω, φαντάσου το! Όπως την κοιτάς από το διάστημα να μοιάζει σαν λουλούδι με εναλλάξ μπορντό και άσπρα πέταλα. Με το λογότυπο του Χόντου τυπωμένο κοντά στη μια άκρη του κύκλου.

Σε αντίθεση με τα μαντηλάκια, οι ομπρέλες αυτές μοιράστηκαν μια και μόνο μεμονωμένη περίοδο.
Μιλάμε για πολλές ομπρέλες μεν, χαμηλής ποιότητας δε, πολλά χρόνια πριν.

Δε ξέρω για σας αλλά εμένα η μέση ομπρέλα τέτοιας ποιότητας (περιπτέρου) χαλάει μέσα σε έναν (1) χειμώνα. Δηλαδή ανοίγει και τον επόμενο, αλλά έχει τουλάχιστον ένα εξόγκωμα από σπασμένο έλασμα. Τέσσερεις χειμώνες πολύ απλά ΔΕΝ τους βγάζει.

Εγώ, τόσα χρόνια μετά, εξακολουθώ να βλέπω κόσμο με τέτοιες αηδιαστικά κακόγουστες ομπρέλες Χόντου στο δρόμο.

Πιο ανθεκτικές κι απ’ τις κατσαρίδες ρε πούστη!

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ να τα δεις αυτά, που μας το παίζεις μπλαζέ.
Πάουερ ο Χόντος!

revqueer είπε...

Εμ τους αναπτήρες πού τους πας?

Tanila είπε...

Που το παιζω μπλαζέ; Όλα μου τα καλλυντικά από Χόντο τα παίρνω, εκτός από τα σαπωνοειδή.
Revqueer, κατ'αρχήν γιατί δε διαβάζεις; Κατά μέση, οι αναπτήρες με βολεύουν πολύ, δε τους αντιπαθώ. Επειδή τους δίνουν με τις χούφτες, έχω έναν σε κάθε τσάντα και δε ξεμένω. Κατά τέλος, και τα μαντηλάκια τα γουστάρω. Έχω μπόλικα στο γραφείο και καθαρίζω το πληκτρολόγιο και μπόλικα στο σπίτι και καθαρίζω τα μάτια της κουζίνας και το τραπέζι. Kai ta stilo. Ανεφοδιάζομαι στη δουλειά όταν μου εξαφανίζουν αυτά που έχω στο γραφείο μου.

patsiouri είπε...

Εγώ ούτε που τις έχω δει ποτέ!
Βασικά αν έβλεπαν τώρα οι φίλες μου θα με έκραζαν once again, δεν είμαι ιδιαίτερα παρατηρητική...μια φορά έπινε καφέ δίπλα μας ο Μαρκουλάκης και εγώ δεν είχα παρει πρέφα, τσίριζαν οι άλλες και νόμιζα πως είχε γίνει τροχαίο...

Fight Back είπε...

χαχα θεικο!

πες και για τα μαντηλακια!
πες και για τα μαντηλακια!

οκ,θα πω εγω. λοιπον και τα μαντηλακια κρατανε το ιδιο. παρα πολλα χρονια. χανουνε λιγο τη μυρωδια τους βεβαια, αλλα με λιγο πλυσιμο ειναι παλι σαν καινουργια..

τι? ειναι μιας χρησης?
omg

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Δεν αντέχω άλλο χόντο. Ας το καλό... όποια τσάντα, όποιο συρτάρι κι αν ανοίξω, μαντηλάκια του θα βρω, τώρα τα σαβουρτίζω, δεν θέλω να ξανακούσω αυτό το όνομα. Δεν αντέχω άλλο αυτό το μπορντό, να... ακόμα και τώρα που γράφω αυτά τα απαίσια μπορντό γράμματα χορεύουν μπροστά στα μάτια μου.

vanessa είπε...

Εγώ τα έχω δέσει όλα μαζί με λαστιχάκι και τα έχω φυτέψει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του φίλου μου. Αχρείαστα να ναι.

mirela είπε...

Καλημέρα πως σου ήρθε με τις ομπρέλες καλοκαιριάτικα? όσο για τα μαντηλάκια σπάνια να χρησιμοποιήσω και όταν είναι ανάγκη και ψάχνω σε τσάντα ποτέ δεν βρίσκω.Δεν αλλάζουν τουλάχιστον το άρωμα,τόσα χρόνια αυτό το λεμονάτο !!

Marina είπε...

Ελα μωρέ! Ολα αυτά τα ομπρελίνα που χαλάνε, μπλουζάκια που ξεφάβουν, στυλό που δεν γράφουν, σαμπουάν που έτσι και λουστείς σου πέφτουν οι τρίχες..κλπ είναι δώρα μάρκετινγκ..Η ιδέα είναι να κρατάνε λίγο, μία σαιζόν, ίσα για τη διαφήμιση. Και άμα είναι τζάμπα ο κόσμος τα παίρνει. Οσο βαστήξουν, του χρόνου θα μας δώσουν άλλα.

Tanila είπε...

KAI ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα σου'κανα μαρή χαζά! Έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Δηλωση
ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙA Hondos

Γελοίο Ανέκδοτο
Τι είναι η Ομόνοια?
Ο ακάλυπτος του Hondos Center

snikolas είπε...

malista... ta evales kai me tis ompreles tou kosmaki tora...

h den tis thhmamai tis ompreles h den hrthan pote sthn thessaloniki.

Tanila είπε...

Τι να πω, λογικά θα έπρεπε να έχει ενιαία πολιτική δώρων σε όλες τις πόλεις.
Είναι φρικτό, χθες το μεσημέρι είδα ξανά μια.
Θεια ντοννα, αν θες να σου στείλω ένα πανεράκι. Καλά, δεν πας Χόντο;
Μον ντιέ! Τα ύστερα του κόσμου!

Ανώνυμος είπε...

.....δοκιμασες να τις λαμπαδιασεις με τα αναπτηρακια του?

Mirela είπε...

Κι εγώ τις βλέπω ακόμα αυτές τις ομπρέλες!!!

Ειδικά σε πιο βλαχέ περιοχές όπως Λούτσα και Κακόβατο Ηλείας!!!

Τα ύστερα του κόσμου!!!!

Ανώνυμος είπε...

να δεις που αμα παμε απο καμια πυρηνικη καταστροφη, το νεο ειδος θα πρεοελθει απο κατσαριδες και ομπρελες χοντος!
εισαι θεα ρε τανιλα!

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

...πόσα πλέρωσε ο Χόντος; (καταγγελία)
...τανίλα (αληθινή και ανατρεπτική τανίλα) γύρνα πίσω. (φωνή λαού)

Ουστ βρωμοχόντε. Τί έκανες στην τανίλα μας; (θρίλερ)

μα ούτε μια βωμολοχία;
ρε μπας και το κείμενο είναι συνθηματικό; μπας και η ομπρέλα είναι όπλο, τα μαντηλάκια σφαίρες και ο χόντος τσε γκεβάρα;

ethanandthecity είπε...

καλόγουστο δεν το λες επουδενί. κάτι σαν τις πετσετούλες cutty sark στα αυτοκίνητα και τα διαφημιστικά μπλουζάκια Βιεβεχρωμ. Τραγωδία!

Kwlogria είπε...

Όξω ο πουστόΧοντος! Το ξέρεις πως είναι πιο ακριβός από τα σούπερ μάρκετ και μεις οι ανεγκέφαλες καθυστερημένες κατσίκες χρόνια και χρόνια του δίνουμε ένα σωρό λεφτά; Γι'αυτό έχει χτίσει παλάτια και πίνει μοχίτο στις 89 πισίνες του. Μην πηγαίνετε Χόντο, να πα να γαμηθεί! Όξω γαμώΧοντε!!!

Tanila είπε...

Exoftalmi,όχι! Είμαι ηλίθια!
Μιρελα, τι εννοείς βλαχέ; Εγώ την τελευταία φορά την είδα έξω από το μετρό του Αγ. Δημητρίου και την προηγούμενη στη Γλυφάδα!
Δόκτως είσαι απαράδεκτος και ακατάληπτος.
Εθαν, ναι αλλά ΠΟΣΑ μπλουζάκια και πετσετάκια θα δεις; Οι ομπρέλλες χόντος είναι άπειρες....
Κωλόγρια, τι να σου πω, δυσκολεύομαι λίγο να βρω μάσκαρα-πούδρα-ρουζ Λανκόμ στα σούπερμάρκετ ή κάλτσες με σιλικόνη και δαντέλα...

moutro είπε...

Εντάξει respect. Το ίδιο ανθεκτικά είναι και τα μαντηλάκια που υπάρχουν σε κάθε τσάντα ξεθωριασμένα και χωρίς υγρό αλλά κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια. Αναρωτιέμαι όμως αν κρατάνε την ομπρέλα τόσα χρόνια τι θα κάνουνε με τα υπόλοιπα πράγματά τους.(Μπλούζες Lacost του 83, Stan'smith του 81 και πλαστικό μπλε πέδιλο παραλίας κομπλέ)

Noname είπε...

Αυτό που αντιπαθώ πάααρα μα πάααρα πολύ είναι να αναγκάζεσαι να αλλάζεις ξαφνικά nickname επειδή κάποιος ξέμεινε από έμπνευση ή δεν έβλεπε την τύφλα του όταν ξεκινούσε να γράψει σχόλιο....έτσι από vanessα έγινα caramela (γυναίκα transformer).
Aυτά για να τα ακούσει το Βανεσάκι που μας έβαλε σε δουλεια...το άκουσες vanessa?

Squeaky είπε...

Εγώ πάλι, μια φορά είχα πάρει μια μαύρη σπαστή ομπρέλα από τη λαϊκή. Στήν πρώτη βροχή, την άνοιξα, την χρησιμοποίησα, μια χαρά όλα. Γυρνάω σπίτι, δεν είχα θήκη για ομπρέλες στην είσοδο, την πάω σούμπιτος στην μπανιέρα να την ανοίξω να στεγνώσει.
Μόλις την έβαλα μέσα, τί να δώ? Μαύρα ζουμιά να τρέχουνε στη μπανιέρα. Είχε ξεβάψει με την βροχή!
Κοιτάω έντρομος τα ρούχα μου, μπ@υρδέλ@ στη μουτζούρα. Τρέχω πανικόβλητος στα δωμάτια απ΄όπου πέρασα και ό! μάϊ γκόντ! Μια κατάμαυρη γραμμή, από μπογιά κατράμι, με είχε ακολουθήσει από την είσοδο, διέτρεχε όλο το σπίτι μέχρι το μπάνιο και είχε καταστρέψει ανεπανόρθωτα τις ολοκαίνουργιες άσπρες μου φλοκάτες...

Από τότε, αγάπησα τρελλά τις ομπρέλες Χόντος.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το κείμενό σου!

Αν θέλεις, μπορείς κι εσύ να ρίξεις μια ματιά στην παρουσίαση του βιβλίου «Όσα δεν θέλετε να ξέρετε για τους άντρες», του Σωκράτη Αντωνίου.
http://antresbook.blogspot.com/

Tanila είπε...

Άμα δε θέλω να τα ξέρω, γιατί να τα μάθω;
Και τριπ, δώσε ρε συ 10 ευρώ και πάρε μια ομπρέλλα από το σουπερμάρκετ....

Ανώνυμος είπε...

Πολυ αγαμητη αυτη η Tanila...