Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Tελικά τη δώσανε τη «μούργα». Update

Από τότε που απέκτησα δίπλωμα (και αυτοκίνητο) έχω παρατηρήσει αρκετές απεργίες βενζινάδικων ή βυτιοφόρων.
Στην πρώτη περίπτωση οι ουρές σχηματίζονται την αμέσως προηγούμενη μέρα της απεργίας.
Στην δεύτερη αφού έχει εξαγγελθεί και μόλις αρχίζουν να σώνονται τ’αποθέματα των βενζινάδικων.
Πάντα μα ΠΑΝΤΑ κρατάει δυο-τρεις μέρες το νταβατούρι και μετά «θετικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και βενζινοπωλών-οδηγών». Με μαθηματική ακρίβεια. Ίσα που γεμίζουν ουρές τα βενζινάδικα γιατί τότε όλοι θυμούνται να φουλάρουν, ίσα που ξεφορτώνονται ο βενζινοπώλες τη «μούργα», το κάτω- κάτω στρώμα βενζίνης του βυτίου τους, που δεν «κινείται» αλλιώς.
Χάρη στην τωρινή απεργία, θα περάσουν και οι ανατιμήσεις στη βενζίνη και οι καλοκαιρινές ανατιμήσεις.
Ρε ζώα, αντί να τους μουντζώσετε και να πείτε «χέστηκα», θα κάτσω σπίτι ή θα πάω με το λεωφορείο, πάτε και κάνετε ουρές στα βενζινάδικα, λες και ήρθε η κατοχή. Αμα κάνει ο πολίτης έτσι επειδή θα μείνει ακινητοποιημένο το αυτοκινητάκι του για 2-3 μέρες, θα δεχτεί και να πληρώνει σαν την κοτούλα 200 και 300 δολάρια το βαρέλι, δα δεχτεί και τα πανάκριβα τρόφιμα, αφού έχουν σημειωθεί ελλείψεις σε βασικά αγαθά, μιας και τα φορτηγά δεν έχουν βενζίνη να τα μεταφέρουν στο ράφι του σουπερμάρκετ. Α ρε έλληνα πως το πληρώνεις αυτό το «σύνδρομο κατοχής».
Βέβαια αν έχεις οικογένεια, μικρό παιδί, ηλικιωμένους σε ανάγκη, άρρωστο, δε μπορείς να δώσεις 2 μούντζες και να πεις «χέστηκα, σε δυο μέρες θα έχει τελειώσει η απεργία».
Γι’ αυτό όταν ακούμε επερχόμενη απεργία βενζινοπωλών και βυτιοφόρων φροντίζουμε να το γεμίζουμε το ρημάδι το ρεζερβουάρ. Από νωρίς, πριν την απεργία. Και να το κρατάμε γεμάτο.
Έτσι εμένα η Παρασκευή με βρήκε με τρία τέταρτα γεμάτα και χρειάστηκε να περιμένω μόνο πέμπτο αμάξι σε μια ουρά για να ξαναφουλάρω το τελευταίο τέταρτο. Δηλαδή ένα τέταρτο αναμονή.
Αν ανήκουμε στη πιο πάνω κατηγορία, και όσο να ‘ναι αν έχει κάποιος ανάγκη στην οικογένειά σου έναν φόβο τον έχεις «τι θα γίνει αν γίνει κάτι και δεν έχουμε αμάξι;», τις ημέρες που ουσιαστικά έχει πια τελειώσει η βενζίνη, αποφεύγουμε να ξοδεύουμε το ρεζερβουάρ μας χωρίς σοβαρό λόγο. Ναι θα βγείς το Σάββατο το βράδυ σου, αλλά κανόνισε να βγεις με κείνη τη φίλη και την παρέα της που μένει στον δίπλα δήμο κι έχει 2 βδομάδες να τη δεις. Και τις κοινωνικές σου σχέσεις συσφίγγεις και αποφεύγεις τις μεγάλες αποστάσεις.
Άκουσα δε για σκηνές απείρου κάλλους σε τηλεόραση και ράδιο. Για τύπους που κλέβανε βενζίνη από παρκαρισμένα, για οδηγούς που όσο ήτανε στην ουρά για το βενζινάδικο μένανε, πάνω στην ουρά, και πηγαίνανε με τα πόδια στο βενζινάδικο να πάρουνε το μπιτονάκι τους, γι’ αλλοδαπούς από γειτονική χώρα που ήρθαν για εκδρομή οδικώς, μείνανε και αναγκάστηκαν να στείλουν έναν από την παρέα πίσω στην πατρίδα (με τα πόδια; με κτελ;)να φέρει κανά μπιτονάκι.
Σήμερα έχουν απεργία οι ταξιτζήδες. Φυσικά. Γι’αυτό και έφτασα ένα τέταρτο νωρίτερα στη δουλειά μου χωρίς να το καταλάβω. Μωρέ, όσο δουλεύουν κανονικά και τακτικά τα λεωφορεία-τρένα, μη σώσουν και ξαναδουλέψουν οι ταξιτζήδες. Πιο γρήγορα κάνουμε οι υπόλοιποι.

Update: Χτες πήγα και σουπερμάρκετ. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς μου. Πράγμα που σημαίνει μια μεγάλη ποικιλία από συγκεκριμένες μάρκες κιόλας, διότι είναι ιδιότροποι σαν αρχιεπίσκοποι. Ε λοιπόν η μοναδική έλλειψη που αντιμετώπισα ήταν στη φέτα "Ήπειρος". Είχε βέβαια άλλες 10 μάρκες.
Μα την Παναγία, έτσι κι ακούσω ξανά κανέναν να λέει ότι δε βρίσκει γάλα στο σούπερ μάρκετ να ταΐσει τα παιδάκια του κι έχει στεγνώσει η αγορά θα τον χτυπήσω!
.
Σοβαρά τώρα, μιλάμε για αφεντικά που απεργούν διεκδικώντας κάτι από το κράτος και όχι γαι υπαλλήλους που διεκδικούν κάτι από τα αφεντικά. Απεργώντας δημιουργούν προβλήματα σε όσους δεν μπορούν, ούτως ή άλλως, να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους!
Απλά με την απεργία και την έλλειψη βενζίνης ο καταναλωτής θα δεχτεί πανεύκολα και χωρίς διαμαρτυρίες την αυριανή υψηλή τιμή, που την έχει πληρώσει κιόλας κατά τη διάρκεια της απεργίας.
ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ IKANOΠOIHΘOYΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

15 σχόλια:

ethanandthecity είπε...

σόρρυ κιόλας αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα καταστραφεί ο κόσμος αν μετακινηθούμε χωρίς αυτοκίνητο για 2-3 μέρες, εκτός πιά κι αν κάποιος μένει στα Βριλήσσια και δουλεύει στον Ασπρόπυργο, που χλωμό το κόβω. Παίρνω καθημερινά 3 μέσα για να φτάσω στη δουλειά μου, λεωφορείο μετρό και ηλεκτρικό, αλλά δεν με χάλασε, από τα έξοδα σε βενζίνες, γκαράζ και την φρίκη της κίνησης το προτιμώ χαλαρά

revqueer είπε...

Παιδί μου πανικός έγινε! Έκλεισαν οι δρόμοι απ' τις ουρές! Και πολύ καλά έκανες!

Μυαλά με Θέα είπε...

Φαντάσου γκρίνια που θα ακούγαμε για την απεργία αν τα κινητά τηλέφωνα δουλεύανε με βενζίνη (βενζινοκίνητα)

:)))

Kwlogria είπε...

Τανίλα, άμα σκέφτονταν όλοι σαν κι εσένα, θα ήταν τόσο ωραία όλα που θα ήταν βαρετά. (Αρχίδια βαρετά θα ήταν)
Είναι ηλίθιοι, ποια κατοχή και μαλακίες; Πυρηνικό ολοκαύτωμα να είχε γίνει, δε θα έκαναν έτσι. Αλλά ναι. Σιγά μην κουνήσουν τον κώλο τους να πάνε με λεωφορείο. Και οι ταρίφες, παρακαλώ πολύ, να κάνουν απεργία όλο το χρόνο αν έχουν την καλοσύνη, ευχαριστώ.

ria είπε...

καλά είχε απεργία σήμερα και δεν κυκλοφορούσε ταξί και γω δε βγήκα μια βόλτα να απολαύσω την άδεια αθήνα; γαμώτο!
τι την ήθελα τη γενική καθαριότητα; καλύτερα η γενική αυτοκινητάδα! και έχω και μισό ρεζερβουάρ γεμάτο! χιχιχι.
αλλά να πάθω τέτοιο χουνέρι; ελπίζω να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να κάνουν απεργία οι ταρίφες μέχρι τη δευτέρα παρουσία.
αμήν

snikolas είπε...

Αν τους γράφανε όλοι στα παπάρια τους και άφηναν τα αυτοκίνητα τους στην άκρη, τότε δεν θα υπήρχε κανέναν πρόβλημα. Και όποιος θα είχε πραγματική ανάγκη, θα έβρισκε βενζίνη για να μετακινηθεί. Αλλά κανείς δεν σκέφτεται ρε γμτ, είναι λες και τους έχουν ψεκάσει όλους με σπρέι που μειώνει το IQ.

Dr_MAD είπε...

Εγώ σήμερα έφτασα σε χρόνο dt στη δουλειά μου. Φυσικά, έχω βενζίνη γιατί ο ΧΡΥΣΟΣ μου ο βαφτιστικός έχει μπαμπα (=κουμπαρος) βενζινοπώλη και μου έφερε τα μπιτονάκια μου σπίτι :-)

Χαίρομαι που για πρώτη φορά ένιωσα πολίτης πρώτης κατηγορίας (έστω και με μούφα). Τώρα μπορώ να κλείσω τα μάτια μου ήσυχος

[Τανίλα, έχω και μπενζίνα. Πάμε μια βόλτα?]

Marina είπε...

Είμαστε πολύ πίσω Τανίλα μου, πάρα πολύ. Ενώ έχουμε 60 χρόνια και βάλε ειρήνη το ένστικτο του Ελληνα αντιμετωπίζει την κάθε απεργία σαν έναρξη εχθροπραξιών δλδ βούρ στο σουπερμάρκετ για αγορά τροφίμων για 1 μήνα (μετα την απεργία τα πετάνε), φουλάρισμα με βενζίνη=στην ουρά για 3 ώρες..κάτι βλακείες. Και όλα αυτά γιατί το αυτοκίνητο μας έχει γίνει δεύτερο σώμα. Στο εξωτερικό δεν το χρησιμοποιούν πολύ. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και εκεί έχουν ηλικιωμένους, άρρώστους, μωρά. Απλά είναι άλλη νοοτροπία.
Για την απεργία το έμαθα αφού είχε αρχίσει, έχω ακόμη μισό ρεζερβουάρ γεμάτο. Ετσι κι αλλιώς με τα πόδια πάω στη δουλειά.
Το κοντινό σουπερμάρκετ είχε ΑΔΕΙΑ ράφια απο την επέλαση των σβκ πελατών που τα σήκωσαν όλα. Τα μακαρόνια, τις σερβιέττες και το Harpic..Αντε μωρέ!

Marina είπε...

@κωλόγρια. Μη το λές για το πυρηνικό ολοκαύτωμα. Το 1984 με το Τσέρνομπιλ..έγινε της κακομοίρας στην Ελλάδα. Πόλεμος στα σουπερμάρκετ, ο κόσμος αντάλλασε μπουνιές για ένα καρότσι. Πήραν όσες κονσερβες βρήκαν σωρηδόν χωρίς να κυττάνε τι παίρνανε. Ο θείος μου (ήταν τότε 76 ετών)έφερε στο σπίτι και 10 σκυλοτροφές..δεν είχαν σκύλο ούτε γάτα, απλά με το σπρωξίδι και τη τρέλλα που επικρατούσε έπαιρνε ότι εύρισκε..

Tanila είπε...

Ma την απεργία την ξέραμε από το προηγούμενο ΣΚ. Είχε ανακοινωθεί. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν...
όχι Ρια, ταρίφες ξανά σήμερα σοτυς δρόμους.
Και όχι Μαντ, δε θα πάμε βόλτα εκτός αν με την μπενζίνα σου κινείς κότερο.
Μαρίνα, να το δεχτώ μόνο για το μικροσκοπικό σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου. Εγώ χτες πήγα στον Μαρινόπουλο στη Βουλιαγμένης, που δεν είναι τεράστιο (υπάρχουν πιο μεγάλα όπως είναι το Καρφουρ ή ο Βασιλόπουλος) αλλά ούτε και μικρό. Μέτριο το λες. Θα σε χτυπήσω!

sikia είπε...

Tanila for President!

Ανώνυμος είπε...

Στην Επαρχια ακόμη πρόβλημα ουδέν.Το Μόνο καλό είναι ότι ΝΑΙ δεν έχει καννένα βενζινάδικο ανοιχτο οποτε τα γυρω χωριά κάτσανε να φυτέψουν καπνά που ναι κι εποχή τους και δε κατεβήκαν ΟΟλλΟΟΙΙ μαζί στην Αγροτική.Προσωπικα αμάξι δεν εχω,να οδηγάω δεν ξέρω αρα δε πα να εχει απεργίες... Και για τους σκατοταρίφες:Μπορείτε να συνεχίσετε να απεργείτε επαόριστον?Θα σας ειδοποιήσουμε εμείς σε καμια κατοσταριά χρόνια..

moutro είπε...

Βασικά η απεργία σε αυτά τα επαγγέλματα είναι που λέμε "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Δεν φτάνει που κλέβουνε απ'το πετρέλαιο, από τη βενζίνη, μέχρι και από τον αέρα στα λάστιχά τους, κάνουνε και τον κόσμο ανάστα ο κύριος. Αλλά δεν πρέπει να την πληρώσουνε αυτοί, αλλά οι "δημοσιογράφοι" που λένε αυτά τα χημεία και τέρατα. Anyway περαστικά μας για άλλη μια βδομάδα.

@marina τελικά τη σκυλοτροφή την φάγατε? :Ppppppppp

Γιώργος είπε...

Δεν θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου διοτι νομιζω οτι οντως εχουν καποια δικια και αυτοι οι βυτιοφορεις - φορτηγατζιδες κλπ κλπ...
απλα το εκνευριστικο ειναι πως ο καθενας κανει οτι γουσταρει...
για οσο γουσταρει...
με τη δεη τα ειδαμε το χαϊρι τους...
τα ιδια και με αυτους τωρα...
Ειχα βαλει βενζινη απο το Σαββατο.γεμισα τα 3/4 και εκανα καμια 50 χλμ για ψωνια, κουβαλημα,μετακομιση κλπ για ενα φιλο.
Σημερα τεταρτη και ειμαι στο 1/4 ... αλλη μια μερα δλδ πηγαινε-ελα στη σχολη (60χλμ) ... αυριο δεν θα παω...και θα παω την παρασκευη...οποτε τσιμα τσιμα οπως λεμε...
παντως με τπτ δεν παω να ψαχνω και να περιμενω στην ουρα λες και εχουμε κατοχη!

Marina είπε...

Αν ο Σκλαβενίτης είναι ΜΙΚΡΟσκοπικό σουπερμάρκετ..παω πάσο!