Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Μικρό εγχειρίδιο απάτης

Μερικά βήματα για επιτυχημένο κέρατο.

Κερατώνουμε επιλέγοντας με προσοχή τον παρτενέρ μας. Αν ο άλλος είναι επίσης δεσμευμένος, δε θα το μαρτυρήσει, έχει κι αυτός κάτι να χάσει. Αν είναι ελεύθερος και επιθυμεί να δεσμευτεί και μάλιστα μαζί σας, είναι επικίνδυνο είδος.
Δεν έχει και τόση σημασία αν είναι εχέμυθος η κοκορεύεται διαρκώς για τις κατακτήσεις του. Στην πρώτη περίπτωση δε θα το διαδώσει, στη δεύτερη θα το διαλαλήσει παντού και κανείς δε θα τον πιστέψει.

Σημαντικό είναι να μην είναι του άμεσου κοινού περιβάλλοντός σας. Αν δε γνωρίζεται με το δεσμό σας, είναι πιο δύσκολο να το μάθει ο κερατωμένος. Ή να βρει «άκρη» ο κερατάς αν τυχόν του μπουν ψύλλοι στ’αυτιά. Ή να ξεφύγει κάτι κατά λάθος, έστω κι ένα βλέμμα. Άλλωστε «ένα μυστικό αν το ξέρουν 2 δεν είναι μυστικό». Αν το ξέρουν 2 στην ίδια παρέα (εσείς και το «κέρατο») σίγουρα δεν είναι μυστικό.
Αφού συντελεστεί το μοιραίο δεν το λέμε ΠΟΥΘΕΝΑ. Είπαμε «ένα μυστικό αν το ξέρουν 2 δεν είναι μυστικό». Όχι, ούτε στην κολλητή, ούτε στον παπά της ενορίας, ούτε στη χοντρή περιπτερού.
.
Λέμε ψέματα με σωστό τρόπο. Δηλαδή δε χαμηλώνουμε τα μάτια, δεν κομπιάζουμε σα να μη μελετήσαμε το μάθημα, δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας, δεν παίζουμε με το μαλλί ή τα ρούχα μας. Δε διστάζουμε πολύ πριν απαντήσουμε, δε βιαζόμαστε ν'απαντήσουμε πριν ρωτήσει ο άλλος.
Practice! Practice! Practice!
Δεν απομακρυνόμαστε πολύ από την αλήθεια ή λέμε αλήθειες ανακατεμένες με ψέματα. Αν μπορείς ν’ αποδείξεις ένα κομμάτι της ιστορίας, θα «κατέβει» όλη η ιστορία σαν ξερολούκουμο.
.
Π.χ.: Ναι μωρό μου άργησα, είχα πάει με τη Μαρία σινεμά να δούμε τον Βέγγο και να φάμε ένα σάμαλι, να και τα εισιτήρια. Άσε μετά όταν χωρίσαμε με τη Μαρία…. Δράμα! Έπαθα κρίση υπέρτασης στην επιστροφή και με μαζέψανε κάτι περαστικοί με το κουταλάκι και ψάχναμε διανυκτερεύον. Αφού το ξέρεις ότι έχω πίεση! Στο έχω πει τόσες φορές! Αλλά εσύ ποτέ δε με προσέχεις τι σου λέω, με έχεις γραμμένη κανονικά! Μπλα μπλα μπλα

Προσοχή, σούπερ SOS: δεν αλλάζουμε συμπεριφορά. Ειδικά προς το κερατωμένο ταίρι. Μην αρχίζετε ξαφνικά τις ρομαντικές γλύκες και τις γουτσουγουτσιές. Ειδικά αν δεν κάνατε τέτοια μέχρι τώρα. ΟΧΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
Ούτε του κάθεστε ξαφνικά από τύψεις. Αν δεν του καθόσασταν καθόλου, συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό. Προς θεού, μην αρχίζετε ξαφνικά να επιδεικνύετε καυλιάρικα κόλπα κάνοντας τρελό και άγρια παθιασμένο σεξ με τον Μπάμπη που τα έχετε 10 χρόνια, είναι του ιεραποστολικού και «δεν ξέρει από τέτοια». Όσο στόκος και να είναι ο Μπάμπης και όσο κι αν νομίζει ότι έχει δεμένη τη γαϊδάρα του, κάτι θα ψυλλιαστεί. Αν πάλι του παρα-καθόσασταν, την κάτσατε. Θα ρέψετε διπλοβάρδια. Τέσσερεις θα σας πάνε.
Ούτε αρχίζετε ξαφνικά να κυκλοφορείτε σαν σούπερ γκόμενα με μεταξωτά στρινγκ, ψηλοτάκουνα, μαλλί κομμωτηρίου και μισό κιλό σοβά στη μούρη, αν μέχρι τώρα βγαίνατε έξω αποκλειστικά με φόρμα και μαλλί αλογοουρά.

Αν πάλι δεν κερατώνετε με σκοπό ανανέωσης της ήδη υπάρχουσας σχέσης αλλά με σκοπό εύρεσης καινούριας σχέσης, χεστήκατε.



Στον Νίκο, τον μοναδικό άντρα που κεράτωσα.

30 σχόλια:

Μιμης Ζερβος είπε...

πόσα ξέρεις?
πόσα?
πόσα?
πόσα?

η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο

ότι πιο επιτυχημενο έχω διαβασει σε συμβουλευτικό επίπεδο ever..

snikolas είπε...

Βλέπω τα καλοκαιρινά μαθήματα έχουν αρχίσει. Θα είναι ολιγομελή και προσεγμένα τα τμήματα η μπορώ να επιλέξω και ιδιαίτερα; Πόσο θα κοστίσουν; Αναλαμβάνεις και αρχάριους; Τίτλο σπουδών που θα μπορώ να προσθέσω στο βιογραφικό μου θα πάρω;

Γιώργος είπε...

χμμμμμ
και εσυ που τα εμαθες ολα αυτα? τα εκανες ή στα εκαναν? :P

Το κερατο γενικα ειναι κατι που δεν γουσταρω...ουτε να μου κανουν φυσικα αλλα οπως λενε "οτι δεν αρεσει να σου κανουν να μην το κανεις και εσυ!"
οποτε ειμαι τελειως αντιθετος με το ολο θεμα...
θελεις να βγαλεις τα ματια σου?
χωρισε με και κανε οτι γουσταρεις....
δεν τα εκανες μικρη και σε επιασε τωρα? ας προσεχες....
και παλι χωρισε με και βγαλτα ματακια σου...
και ....τελειωνοντας....
ο πιο ευτυχισμενος κερατας ειναι αυτος που δεν το εμαθε ποτε :)

Tanila είπε...

Eγώ 2 φορές έχω κερατώσει, και μάλιστα τον ίδιο άνθρωπο. Άλλον αντρα μετά δεν κεράτωσα ποτέ (πριν δεν είχα).
Την πρώτη φορά ο τύπος το διαλάλησε παντου γιατί έφαγε χυλόπιτα μετά. Δεν τον πίστεψε κανείς. Μια ολόκληρη σχολή Νομικής, και τα 3 τμήματα.
Τη δεύτερη φορά καταπάτησα τον κανόνα να μη γνωρίζονται με τον γκόμενό μου. Παρ'όλ'αυτά, με σκληρή δουλειά και πιστή τήρηση των υπόλοιπων κανόνων ο τότε γκόμενός μου ακόμα πιστεύει ότι "το κέρατο", ήταν πάντα πιστός στην τότε κοπέλα του.
Την 3η φορά κάηκα αλλά δε μετράει γιατί έψαχνα καινούρια σχέση και χέστηκα.

Tanila είπε...

By the way, γιώργο, έκτοτε δεν ξανακεράτωσα ποτέ άντρα γιατί τους χωρίζω πρώτα.
Αλλά ο συγκεκριμένος με εκβίαζε συναισθηματικά, του στιλ: πόσο μόνος νιώθω εδώ στο μαύρο στρατόπεδο και τι θα έκανα αν δεν είχα και σένα, πόσο μόνος νιώθω εδώ στη μαύρη ξενιτιά, τι θα έκανα αν δεν είχα και σένα τώρα που πηδιέμαι με το μεταπτυχιακό.
Να του έλεγα εξ'αρχής "αη σιχτήρ αγάπη μου αυτοκτόνα";
Ήμουνα και μικρή και άπειρη.

Sanity Loss Era είπε...

Α να χαθεις, διαβαζα το ποστ σου και μου κολλησε το ρυζι.

Noname είπε...

Σαράντα χρόνια φούρναρης έε...χω ψήσει....και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν δεν το'χεις παράτα το,θα σκασει στα μούτρα σου πριν το καταλάβεις.Χώρισέ τον και next please!Eίναι και αυτές οι τύψεις στη μέση,τι θέλουν και ανακατεύονται?

Μυαλά με Θέα είπε...

Σου έγραφα ένα αναλυτικότερο σχόλιο, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν γραφτό του να δημοσιευτεί, γιατί χάθηκε άδοξα εξαιτίας μιας διακοπής ρεύματος (αρχίσαμε πάλι?).

Συνοπτικά λοιπόν: όταν κερατώνουμε, βρίσκουμε μια καλή δικαιολογία γι' αυτό - όταν μας κερατώνουν, όλα μας φαίνονται φτηνές δικαιολογίες.

Μιλώντας πάντα για σχέσεις αγάπης, που υπήρξε ή υπάρχει, (εξαιρώ καταστάσεις όπου κάποιος πηδιέται με κάποια, όπου το κέρατο δεν υφίσταται ως έννοια για κανέναν από τους δυο, ή μια κατηγορία ανθρώπων που το συναίσθημα λείπει εντελώς από μέσα τους αλλά αντίθετα το μόνο που μετράει γι'αυτούς είναι το πορτοφόλι, το βόλεμα και το γαμήσι), το κέρατο είναι πάντα ένα πήδημα πριν την ώρα του. Άλλωστε, η ώρα του πηδήματος αυτού θα έρθει αναπόδραστα, εφόσον αρχίσεις να το σκέφτεσαι στ' αλήθεια και όχι γενικώς και αορίστως (ξέρεις, "δες αυτή...", "νομίζω μου την πέφτει", "στάνταρ μου την πέφτει", "αν δεν ήμουνα με την τάδε θα έκανα αυτό και το άλλο κλπ κλπ").

Κανείς μας ίσως δεν είναι αναμάρτητος, αλλά δε χρειάζεται ούτε να χρυσώνουμε το χάπι στους εαυτούς μας ούτε να κατηγορούμε τους κερατωμένους (ακόμα κι αν η συμπεριφορά τους ήταν όντως αυτή που μας απομάκρυνε από αυτούς).

Ανώνυμος είπε...

Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν προσφάτως πως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να απολογείσαι ή να δίνεις πολλές πολλές εξηγήσεις, ειδικά αν είσαι ένοχος.
Λίγα λόγια και τσαμπουκαλεμένα. Ειδικά!

Τα σέβη μου, μαντάμ.

theorema

Dr_MAD είπε...

Στερνή μου γνώση, να σ'είχα πρώτα...

Αυτά αν εφάρμοζα στο ελάχιστο, δε θα έφτανα ποτέ εκεί που έφτασα χτες. Είμαι άξιος της μοίρας μου. Μετεξεταστέος...

Kwlogria είπε...

ΟΚ. Σε σέβομαι απεριόριστα.

revqueer είπε...

Η αφιέρωση με συγκίνησε ρεεεε!

Γιώργος είπε...

Να του έλεγα εξ'αρχής "αη σιχτήρ αγάπη μου αυτοκτόνα";

Μηπως να το ελεγες?
τωρα εμαθες τουλαχιστον και ο επομενος θα πονεσει....αουχ!

Ανώνυμος είπε...

Χα χαχα Υπέροχο θέμα Τανιλα ζουμερό…

Όσες φορές κεράτωσα, και..δεν ήταν και λίγες…χαμπάρι δεν πήρανε οι… κερατάδες, βλέπεις… με είχανε πάντα …σίγουρη και αιωνία καψουρεμένη (νομίζανε)
Εγώ από την άλλη, με τον τρόπο μου… ¨προειδοποιούσα¨ κοίτα… αυτό με ενοχλεί.. εκείνο με πληγώνει, θα φύγω και θα ψάχνεσαι.

Εσύ; Θα φύγεις εσύ…χα χα χα…(βλέπεις ήμουνα γουτσουγουτσιάρα) εσύ μωρό μου δεν ξεκολλάς από μένα!
(Να μ@λακα πάρτη για να μάθεις) εγώ φταίω;
Την έκανα λοιπόν την κουτσουκέλα…και προετοίμαζα τον εαυτό μου για…αλλού, έτσι δεν υπέφερα από τον χωρισμό, αυτός φυσικά έμενε σέκος!
Ρε συ; Αυτή; Αυτή μπορεί χωρίς εμένα;

Εμ..μαγκα μου…η πολλή σου σιγουριά σε έφαγε, ξύσε τώρα το κεφάλι σου.

Μιμης Ζερβος είπε...

@που πας μωρή ξυπόλυτη στα αγκάθια - σόρι για την παρέμβαση αλλά νομίζω ότι η μαλακια του αλλου δεν πατσίζεται με κέρατο..

ίσα ίσα- αν το μάθει κιόλας θα χει να σε βρίζει..

αν δεν τον θες, απλά τον στέλνεις στη μάνα του..

με αφορμη αυτά θυμήθηκα μια διάλεξη ενος καθηγητη για το κέρατο. ε, λοιπόν ο τύπος έλεγε ότι αντρες και γυναίκες κερατώνουν για εντελως διαφορετικούς λόγους... Δηλαδη, όταν η γυναίκα κερατώνει, το κάνει γιατί κάτι της λείπει..έχει κάποιο κενό..Αντίθετα, ο άντρας μπορεί να είναι τέλεια στη σχέση του, αλλά μόλις του κουνηθεί κάποια να ενδώσει..
Πιο συγκεκριμένα, αυτό οφείλεται στην προσφορα σεξ.
Είναι σαν τον ανθρακωρύχο που γαμιέται στη δουλεία για ένα χιλιάρικο..ακομα κι αν έχει μόλις πληρωθεί, αν βρει στο δρόμο ένα ευρώ θα το μαζέψει- ενώ ο καλομαθημένος πλούσιος(γυναίκα) μαλλον θα το αγνοήσει..
Δηλαδη, επειδη οι γυναίκες μπορούν να έχουν όσο σεξ θέλουν, με όποιον (σχεδόν) θέλουν, όποτε το θέλουν , μπορούν και να το αρνηθούν..

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Οι συμβουλές σου Ευαγγέλιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μίμη Ζερβέ…παρακαλώ…παρεμβαίνετε οπότε σας κάνει κέφι (έριξα μια ματιά στο μπλογκ σας, και…μου αρέσετε πολύ) τρελαίνομαι για ανθρώπους με το δικό σας χιούμορ.

Μα…λέμε κάτι άλλο; Δεν είπα με τον τρόπο μου ότι με κάνει και νοιώθω ανασφαλής ο τύπος;
Και γιατί να τον στείλω στη μάνα του, και να υποφέρω εγώ;
Γιατί…εννοείτε ότι τον θέλω τον τύπο, και προσπαθώ να του επισημάνω τα κενά που μου αφήνει, τι φταίω εγώ άμα αυτός αισθάνεται πολύ…¨Άντρας¨ και αναντικατάστατος;
Όχι πείτε μου φταίω;
Και επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι…Ο έρωτας με έρωτα περνάει…
Την κάνω…με ελαφριά… πηδηματάκια.

Αυτά…

Μιμης Ζερβος είπε...

κατα αρχάς περιττό να πω - εχω κοκκινίσει - ευχαριστώ για τα κοπλιμάαν
Νομίζω ναι, επι της ουσίας δεν διαφωνούμε..πάντως κάποιος τον έκανε να νιώθει αναντικατάστατος..
κάποιος του δωσε την άνεση να θεωρεί δεδομένα κάποια πράγματα..κάποιος είναι ο αδύναμος κρίκος..

Λοιπόν σοβαρά τώρα ναι έχεις απολυτο δίκιο είναι πολύ ασχημο να μη σε γεμίζει ο άλλος..Σε καταλαβαίνω..

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Χα χα…Μίμη Ζερβέ…μπορείς να… ξε κοκκινίσεις…γιατί… δεν ήταν κοπλιμέντο (δεν τα καταφέρνω σε αυτά, παρά-είμαι ωμή).
Ο αδύναμος κρίκος…ο αδύναμος κρίκος… καλέ; που είναι ο αδύναμος κρίκος;
Αχ…μωρέ… περίμενε να πάω στον καθρέφτη…
Οκ… Μίμη, εγώ είμαι ο αδύναμος κρίκος, γιατί…δεν εννοώ να είμαι με κάποιον, απλά για να είμαι.
Αν δεν δοθώ σε αυτό που ζω ολοκληρωτικά, δεν θα το ζήσω καθόλου.
Δεν αντέχω τα χλιαρά, και δεν είμαι γεννημένη για τέτοια.
Όλα η τίποτα λοιπόν.
Και αφού ο κάθε… μ@λακας... Το βλέπει αυτό, το νοιώθει…δεν πρέπει να προσπαθήσει να το εκτιμήσει και να φερθεί ανάλογα;;

Εγώ που… του την ¨έκανα¨ θα φταίω πάλι;

Ανώνυμος είπε...

Το εγχειρίδιο super. Ένα μικρό συμπλήρωμα αν μου επιτρέπεις. Προσέχουμε το κέρατο να το κάνουμε με κάποιον που δεν πηδιέται από δω κι από κει σαν σκυλί χωρίς προφυλάξεις.
Όχι σαν τη δικιά μου που με κεράτωσε με έναν βρωμιάρη και με κόλλησε μουνόψειρες.

Noname είπε...

Ax βρε, dimo, δεν είσαι καθόλου φιλόζωος.Που θα ζήσουν οι καημένες οι ψείρες?άστεγες θα μείνουν?
Σοβαρά τώρα, δεν λες που δεν κόλλησες τίποτα σοβαρότερο και την έβγαλες καθαρή με ένα ξυσιματάκι?

patsiouri είπε...

Εγώ θα μιλήσω για τη δική μου συμπεριφορά ως....κερατου!
Η αλήθεια είναι πως αν μου έχει τύχει συγχαρητήρια σε όλους τους πρώην μου γιατί ποτέ δεν το έμαθα! Στόκος!
Θα μιλήσω λοιπόν ως εν δυνάμει κερατού!
Το κέρατο το θεωρώ αμελητέο και τοντελευταίο λόγο να διαλύσεις τη σχέση σου εκτός αν είναι κατα συρροήν κέρατο.
Το να θελήσεις σωματικά κάποιον άλλον είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν έχει καμία σχέση με το τί νιώθεις και τί σε δένει με το μωρό σου.
Αν μπλέξει και συναίσθημα, εννοείται πως χωρίζεις πάραυτα.

Ο πρώην μου είχε μπάρ κι εγώ δούλευα πρωί οπότε φυσικά δεν μπορούσα να τονκατασκοπεύω όλες τις νύχτες!
Τα πρώτα δύο χρόνια αγχωνόμουνα, τί κάνει, ποιές του την πέφτουν, πού είναι και τέτοια.
Κάποια στιγμή κούλαρα, λέω "Προφανώς για να είναι ακόμη μαζί μου θέλει να είναι μαζί μου, αν δεν ήθελε θα ήταν μ'ένα από τα γκομενάκια που ζηλεύω!"
Και να με είχε κατακερατωσει δεν το έμαθα και πέρασα περίφημα μαζί του για πολλά-πολλά χρόνια.
Αντιθέτως, εγώ τον είχα απατήσει τρείς φορές.
Δεν άλλαξε τίποτα ούτε στη σχέση μου ούτε στα αισθήματά μου για εκείνον.
Αν μάθαινα αυτή τη στιγμή πως ο νύν μου με απατάει, θα ένανα σεφέστατα φασαρία, αλλά όχι γιατί θα νευρίαζα πραγματικά, για την τιμή των όπλωνκαι μόνο!
Και την ώρα που θα υστερίαζα και θα ούρλιαζα, μέσα μου μπορεί και να κρυφογελούσα...
Όλοι δυό μέτρα χώμα θα πάρουμε στην τελική!
΄
Φυσικά, όλα αυτά είναι υποθέσεις εφ'όσον το σενάριο είναι φανταστικό και μπορεί και να με δείτε πρώτο κελί Τίρυνθα μεθαύριο για "Ανθρωποκτονία λόγω αντιζηλίας"
Εγώ πα΄ντως ποτέ δεν ένιωσα τύψεις για τίποτα εφ'όσον ήμουν εντάξει στη σχέση μου με όλους τους άλλους τρόπους...

patsiouri είπε...

Παρεμπιπτόντως, έχεις πάρει χαμπάρι μια κατηγορία γυναίκας που τρώει το ξύλο της αρκούδας και το ανέχεται αλλά μόλις πέφτει ένα κερατάκι χωρίζει κλάιγοντας και δηλώνοντας: "Δε μ'αγαπούσε, πήγε με άλλη"??? Ενώ όταν σε σάπιζε σε λάτρευε!!
Το κερατο το συγχωρώ είπαμε υπό προυποθέσεις, αν όμως έτρωγα ποτέ έστω και μία μπούφλα θα έπαιρνα αμέσως το μπαμπά μου και το θείο μου το Νίκο που έχει καραμπίνες και μοιάζει με τον Πολύδωρα!

Ανώνυμος είπε...

"Σπίτι δίχως κέρατο,δάσος δίχως έλατο"
Της μάνας μου της έχουμε απαγερευσει να περνάει κάτω απο την Καμάρα στη θεσσαλονίκη,γιατι ξυνει τα αρχαία με τα κέρατα.

Tanila είπε...

Πάντως αν κεράτωνα και το μάθαινε και άρχιζε την γονυπετή κλάψα και τον ολοφυρμό θα τον συχαινόμουν (το "συ" με "υ").
Ενώ αν τότε και μόνο τότε μου έδινε μια μπούφλα, όλα ΟΚ.
Διότι αγάπη μου γιατί σε κερατώνω αν όχι για ν'ανάψουνε τα αίματα;
Όχι για να μυξοκλαίς.

moutro είπε...

εντυπωσιάστηκα. Πάντως αν το μελέτησες τόσο διεξοδικά το κέρατο χαλάλι σου, και μόνο για την έρευνα χαλάλι σου

âlex είπε...

Δεν με έχουν κερατώσει ποτέ, τουλάχιστον παρουσία μου.
Μία φορά μόνο πήγε να γίνει η στραβή, αλλά αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη, ξύπνησα και τον ξανάβαλα στη ντουλάπα τον παλιοπούστη.

Psofofeggaro είπε...

Den me exei keratosei akoma, oute ki ego, pantos se sizitiseis pou exoume kanei exoume simfonisie oti an to mathename tha thimoname.... "kala de mporouses na me pareis ki emena ena til na ertho na kanoume trio?" :p

Prosopika eimai kata tou keratou kai uper tou triou... An iparksei pithanotita keratou, tote gia sas, sto kalo....

Ανώνυμος είπε...

entelos tixaia eida to blog sas kai omologo oti einai idieteros endiaferon.prosopika den exo keratosei pote mou se sxesi (to 'kerato' se gkomenes pou apla pernousame kala xoris desmeuseis den metraei fantazomai...) anarotiemai loipon apeuthinomenos stis kiries tis pareas.otan mia ginaika niothei polla alla distazei na ta ekfrasei amesa,zitaei apokleistikotita,zileuei,niothei anasfaleies alla apo tin alli rixnei iponooumena oti mporei na exei keratosei-gnorizontas oti kati tetoio esto kai san asteio mporei na exei poli asxima apotelesmata-giati to kanei?giati afinei iponooumena kai bazei ton eauto tis se kindino?mipos telika oi perisoteres ginaikes exoun mia dosi sadomazoxismou kai mas talaiporoun gia na epibebaiononte?metaxi sobarou kai asteiou panta...

Ανώνυμος είπε...

I would like to thank you for the efforts you have made in writing this post. This has been an inspiration for me. I’ve passed this on to a friend of mine.

thanxx
scholarships for moms