Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Θες δωράκι; (η συνέχεια)

Μην ανησυχείτε.
Σε κάθε περίπτωση, είμαι εγώ εδώ για εσάς.
Διότι στο lexotanila.blogspot.com σκεφτόμαστε πριν από σας για σας!

Χαριτωμένοι, λοιπόν, και άκομψοι τρόποι για να απαντάτε στον φίλο τραπεζικό που σας παίρνει τηλέφωνο, είτε για να σας ανακοινώσει περιχαρής ότι έχετε λάβει προέγκριση για δάνειο 123456 ευρώ και να πάτε να το παραλάβετε, είτε για να σας ενημερώσει (έτοιμος να χύσει) γιατις πιστωτικές κάρτες της τράπεζάς του.

- Ρωτάτε που το βρήκαν αυτό το τηλέφωνο. Ενημερώνετε ότι το νούμερο είναι απόρρητο και ζητάτε τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στοιχεία του υπαλλήλου , όχι της τράπεζας, για να κάνετε καταγγελία ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για παραβίαση του απορρήτου στην Επιτροπή Προσωπικών Δεδομένων.
- Δέχεστε περιχαρής την κάρτα/δάνειο. Φέρνετε την κουβέντα στην ανάγκη ύπαρξης ταυτότητας/ΑΦΜ για να βγει η κάρτα/δάνειο. Ανακοινώνετε περίλυπος ότι δεν έχετε ταυτότητα/ΑΦΜ επειδή δεν είστε ακόμα 12 ετών και απορείτε ειλικρινά και με πάθος που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία.
- Επιλέξτε μια τράπεζα, κατά προτίμηση από αυτές που παλιά ήταν κρατικές. Π.χ. την Εθνική. Σε όλους τους υπόλοιπους λέτε ότι εργάζεστε στην Εθνική. Επειδή οι υπάλληλοι της κάθε τράπεζας μπορούν να πάρουν κάρτες/δάνεια τσάμπα/ με πολύ καλούς όρους, θα λάβετε μια απάντηση του τύπου : «Α, γειά σας». Αν σας πάρουν από την Εθνική, πείτε ότι δουλεύετε στην Αγροτική.

Τρόποι για να βρείτε την ησυχία σας όταν σας παίρνουν τηλέφωνο από ινστιτούτο καλλονής:
Για να σας αδυνατίσουν:
- Είμαι 40 κιλά, τι εννοείτε «πρόγραμμα αδυνατίσματος;»
- Είμαι 40 κιλά, πρόγραμμα πάχυνσης έχετε;
Για να σας σιάξουν τη μούρη:
«Εγώ έχω ήδη βγει μια φορά εξώφυλλο στη Σούπερ Κατερίνα και θα μου πεις εσύ για τη μούρη μου που έχεις σπυριά/ φοράς 3 κιλά μεηκάπ;»

Όταν πια περνάω από την Ερμού ή το μετρό της Δάφνης, στα παιδιά-κράχτες των ινστιτούτων απαντώ στην ερώτηση «θες ένα δωράκι;» απλά και χωρίς πολλά φρου φρου «Γιατί; Για ν’ανέβω μετά πάνω να το πληρώσω;»
Φλερτάρω πάντως με την ιδέα, αν με πετύχουν μέρα που θα έχω χρόνο και διάθεση, ν’ανέβω πάνω. Και να απαιτήσω από τον υπεύθυνο το ΔΩΡΕΑΝ δώρο μου. Με δυνατή φωνή για να μ’ακούσουν όλες οι τυχαίως παρευρισκόμενες υποψήφιες πελάτισσες. Και μετά ν’αρχίσω να φωνάζω, κατηγορώντας τους για κλέφτες για να δω πως θ’αντιδράσουν.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sxetika me to doraki ton institouton, ego eixa mia mera to xrono na anevo (pragmatika kirios gia na spaso plaka) epano. mou ekleisan rantevou gia mia dorean peripoiisi prosopou tin epomeni mera. Piga kanonika gia tin peripoiisi prosopou (i opoia itan super) kai meta apla mou proteinan ena paketo gia 3 akomi episkepseis se mia timi ipotithetai ftinoteri apo tin kanoniki timi. Arnithika evgenika kai efiga. Kamia piesi. Ola afta sti thessaloniki vevaia (den ksero an se alles poleis einai xeirotera ta pragmata os pros afto), de leo to onoma tou institoutou gia na mi nomizete oti kano diafimisis. to plus stin ipothesi einai oti mou arese toso poli to apotelesma tis peripoiisis prosopou pou skeftomai na pliroso gia na to ksanakano. isos aftos na itan o apoteros skopos tou dorean promotion.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Εμένα πάλι θέλαν να μου δώσουν έναν ψεύτικο και καλά ασημένιο σταυρό. λολ

Ανώνυμος είπε...

Η Μυρτώ Κοντοβά έχει περιγράψει μια αντίστοιχη εμπειρία με δωράκια του είδους και τελικά κατέληξε πως βγήκε από εκεί μέσα με ψυχολογικά προβλήματα (όχι, δεν έχω κοιλιά, είναι που το παντελόνι πέφτει χαμηλοκάβαλο...).
Έχει πολλά ποδάρια ο διάολος.

dr.SeenG είπε...

χαχαχαχαχα, βρε λαμόγια, το έχετε ψάξει το ζήτημα ε; Κάνω τριπλή υπόκλιση. Ειδικά για τις ραδιουργίες στον τραπεζικό... προσκυνώ!!!
Πολύ καλησπέραααααααα!!!!!

BLUEPRINTS είπε...

εγώ το έχω ξαναπεί (πολλές φορές μάλιστα), είσαι πανέξυπνη, κι ας λένε οι φίλοι σου το αντίθετο (είναι που σε ζηλεύουν)

Ανώνυμος είπε...

ΓΜΤ!!! Είμαι στον Τειρεσία.Και δεν μου παίρνουν άλλο τηλέφωνο για κάρτα!!Γρουμφφ!
Αλλά εχω πληρώσει και το δάνειο και ούτε οι τραπεζήτουλες με παίρνουν.Τι θα απογίνω πιά!

Provato είπε...

σταμάτα μισό λεπτό να τρως κι έλα να σε πω κάτι.


κέρδισες ένα βιβλίο! άχρηστο θα πάει, αλλά είμαι υποχρεωμένος να στο δώσω, να επικοινωνήσουμε άμεσα.

:-)

Provato είπε...

σμουτς ξέχασα να πω.

σμουτς. :-)

sikia είπε...

Εμένα πάντως ένας νεαρός μια φορά στην Αθήνα στο δρόμο μου είπε "έλα πάνω, κέρδισες ένα δωράκι" και πήγαμε επάνω σε μια γκαρσονιέρα και κάναμε κολασμένο σεξ.

Dr_MAD είπε...

Θα προσπαθήσω να εφραρμόσω τις τακτικές σου. Ιδιαίτερα αυτό με τις κάρτες! επιτελείς κοινωνικό έργο, το ξέρεις? πάντως γαμήθηκα στα γέλια λέμε. εύγε ;-)

@ sikia = ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΠΟΥ?

Fight Back είπε...

αληθινο περιστατικο.
χτυπαει χτες το τηλ κι ενας ευγενικος κυριος αρχιζει και μου λεει τα δικα του.
ειμαι καταχαρουμενος και ηδη στα κλασματα δευτερολεπτου σκεφτομαι αν θα του πω οτι εργαζομαι στην τραπεζα ή οτι ειμαι 12 ετων..
"απο την On telecom για να σας ενημερωσω.."
πληρης απογοητευση.

σε τετοιες περιπτωσεις τι κανουμε αγαπητη τανιλα?

ευχαριστω

kyriakos είπε...

emena me eperne enas kai mou zitouse na tou dwsw ayta pou tou xrostw...

Tanila είπε...

Aνώνυμε, έλα Αθήνα και θα δεις!
Παύλε, να δώσουν μόνο χωρίς ν'ανέβεις πάνω; Αυτοί ούτε πράσινο φύλλο δε δίνουν τσάμπα.
Σικιά τέτοια λες και πέφτει ο κόσμος στα αντικαταθλιπτικά.
Φάητ, ΠΑΝΤΟΥ χρειάζονται ταυτότητα ή ΑΦΜ. Μπορείς να λες σε ΟΛΟΥΣ ότι είσαι 12 χρονών.
Κυριάκο, ένας άσχετος; Ο Μπάμπης ο υδραυλικός που σου δάνεισε 1000 €; ευρώ;

patsiouri είπε...

Όταν σας παίρνουν και ζητάνε τον κύριο Κ., εσάς δλδ, να τους λέτε πως είστε ο αδερφός/η του και ο Κ. δε μπορεί να μιλήσει γιατί βγήκε το σπίτι του και τ'αμάξι του σε πλειστηριασμό μόλις και είναι πολύ χάλια...
Καλό Πάσχα!

dr.SeenG είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!!!!

Kwlogria είπε...

Θεά όπως πάντα! Εγώ κάθε φορά κάνω σλάλομ να τους αποφύγω και καμιά ώρα θα με πατήσει κανένα τρόλει και θα τους γαμήσω ότι έχουν και δεν έχουν (ως φάντασμα). Όσο για τους λυπητερούς που παίρνουν τηλέφωνο από τις τράπεζες, τους λέω ότι δεν ενδιαφέρομαι και κλείνω πριν πάρουν δεύτερη ανάσα. ..Ναι, είμαι βαρετή ώρες-ώρες, το ξέρω...:Ρ
Χρόνια Πολλά και Καλά κοριτσάρα μου!! :)))))))))))))))))))

StarDust είπε...

yeah right... αυτό με την τράπεζα θα μου φανεί χρήσιμο..

Sophey-Franny είπε...

swsth se vriskw! 232328 kataskevastes tosteriwn s efxaristoume--:P

Unknown είπε...

εντάξει δεν υπάρχει. εμένα με έπαιρναν τηλέφωνο ανά μήνα και για όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ενώ εξηγούσα κάθε φορά ότι είμαι φαντάρος και δεν συμπληρώνω φορολογική δήλωση.....

Tanila είπε...

Ωραίο αυτό με τον φαντάρο,αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως. Το να είσαι φαντάρος δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν κάνεις δήλωση.
Κωλόγρια, είσαι βαρετή.
Πατσιούρι, δεν είν'κακό. Θα λέω ότι είμαι η αδελφή μου.