Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Θες δωράκι;

Ο Νανάκος (http://nanakos.blogspot.com/2008/04/from-hell.html#comments) υποστηρίζει ότι το χειρότερο επάγγελμα όλων των εποχών/ η δουλειά εκείνη που σου εξασφαλίζει μουτζωμένη ζωή και (σχεδόν) μηδενικές πιθανότητες ανέλιξης είναι ο υπάλληλος σε τράπεζα που σου τηλεφωνεί για να σου υπενθυμίσει πως λήγει ο λογαριασμός της πιστωτικής/ άφησες απλήρωτη τη δόση του δανείου κ.λ.π.
Δε διαφωνώ. Ή τουλάχιστον δε διαφωνώ πολύ. Αν και, όπως του είπα, συνήθως δεν είναι υπάλληλος της τράπεζας. Η τράπεζα συνεργάζεται με τηλεφωνική εταιρεία/ εταιρεία συμβούλων και ή η εταιρεία παίρνει λίστες με στοιχεία από την τράπεζα και αναλαμβάνει τα τηλέφωνα, ή η εταιρεία « νοικιάζει»τους υπαλλήλους της στην τράπεζα για να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Κατά τη γνώμη μου όμως δεν είναι η μόνη τόσο χάλια δουλειά. Ισοβαθμεί με τους νεαρούς/ες που δουλεύουν «κράχτες σε ινστιτούτα». Μιλάω για τα παιδάκια που τη στήνουν και φυλάνε σκοπιά γύρω από το τετράγωνο που στεγάζεται μεγάλο ινστιτούτο καλλονής κουστουμαρισμένα. Και τα κοριτσάκια βαμμένα-χτενισμένα κάγκελο με τακούνι 12ποντο, βρέξει χιονίσει. ‘Η μέσα στον καύσωνα. Συνήθως κοντά σε σημεία-περατζάδες, όπως η Ερμού, σταθμοί του Μετρό, κ.λ.π.

**Δε σχολιάζω την απάτη του ινστιτούτου με το «δωράκι» που υποτίθεται ότι έχει κερδίσει η ΚΑΘΕ (μα η ΚΑΘΕ) περαστική, αυτά τα έχω ξανασχολιάσει. Το κόλπο είναι να σε ανεβάσουν επάνω, να σου πουλήσουν πρόγραμμα, γιατί το δωράκι δεν είναι ποτέ δωρεάν, έχεις πάντα κερδίσει πρόγραμμα ομορφιάς με 1,23456789% έκπτωση και αν δε το πάρεις ΤΩΡΑ το χάνεις γιατί ισχύει μόνο για χτες και σήμερα. Και φυσικά μέχρι να τελειώσει το ρημάδι το πρόγραμμα, σε στριμώχνουν σε κάθε επίσκεψή σου να σου πουλήσουν και άλλο. Με δόσεις. Τι, δεν μπορείς να δίνεις 15 ευρώ το μήνα; Πες ότι δεν ήπιες ένα ποτό! Πρόγραμμα 5 συνεδριών σε 30 δόσεις, για να πληρώνεις για δυόμιση χρόνια. Εννοείται ότι δεν φεύγεις αν δεν πάρεις και άλλο. Και μόλις κοντεύει να φτάσει στη μέση το 2ο, θα πάρεις και 3ο για την άλλη σου ανάγκη που έχει εμφανιστεί στο μεταξύ. Και θα το πάρεις. Μετά από το 4ο ή 5ο «ελάτε να μιλήσετε λίγο με τον υπεύθυνο για κάτι που σας ενδιαφέρει» και που κρατάει γύρω στη μια ώρα, όπου ο υπεύθυνος, έκπληκτος που δε θες ν’αγοράσεις και άλλο πρόγραμμα που ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ, προσπαθεί να σου βρει λύσεις πώς να το φορτώσεις στην κάρτα σου. Έχει δει κανείς στα «Φιλαράκια» το επεισόδιο όπου ο Τζόι (ή ο Τσάντλερ;) ήθελε να κόψει το γυμναστήριο;

Σχολιάζω τη σκυλοδουλειά του να στέκεις ΟΡΘΙΟΣ, με άψογη εμφάνιση μέσα στο κρύο και την κάψα προσπαθώντας να ψαρέψεις απρόθυμους πελάτες, να τους ανεβάσεις πάνω να πούνε ότι έρχομαι από τον/την Τάδε, για να πάρεις το ποσοστό σου. Ενώ είσαι βία 20 χρονών και δε διαθέτεις το λέγειν έμπειρου πωλητή. Γιατί τουλάχιστον οι πουτάνες στην πιάτσα προσπαθούν να ψαρέψουνε πρόθυμους πελάτες, που απλά δυσκολεύονται να διαλέξουν..

Y.Γ. Γιάννης Στάνκογλου γυμνός (επειδή ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το κολοκυθάκι)

9 σχόλια:

dr.SeenG είπε...

Από σκυλοδουλειές άλλο τίποτα. Ίσως έπρεπε να ψάξουμε "την καλύτερη δουλειά". Ας παραθέσω όμως κι εγώ (δουλειόπονος γαρ) το τοπ-5 των σκυλοδουλειών:
1. Νεκροθάφτης
2. Στρατιωτικός
3. Γλάστρα στον Αρναούτογλου
4. Δημοσιογράφος συν-παραθυρόμενος με το Νίκο Κακαουνάκη
5. Υφιστάμενος οποιουδήποτε "στρίγγλου"

Ανώνυμος είπε...

ξερεις τα γουστα μου μωρη. τελος

υγ: ουτε εγω ξεχναω

Dr_MAD είπε...

@ Κ.Παυλου
Αν ο στρατιωτικός είναι σκυλοδουλειά, τότε αυτός που ξεκολλάει αφίσες τι είναι?

[έχω σχέση με το επάγγελμα, γι'αυτό φρίκαρα. Ας με συγχωρέσει η διεύθυνση]

nanakos είπε...

Sorry μαντάμ αλλά η χειρότερη χειρότερη δουλειά του πλανήτη είναι οποιαδήποτε δουλειά στην ταβέρνα 'Κουτί'. Μετά από αυτό, η αμέσως επόμενη χειρότερη δουλειά είναι πολλά, πολλά χιλιόμετρα μακριά!

patsiouri είπε...

Χειρότερες δουλειές:
1: Second assistant rounder τουτέστιν βοηθός γυρά Β. Και γυράς μαζί. Ο κόσμος περιπλανιέται μασουλώντας τα σουβλάκια σου στη δροσιά κι εσύ αν εχει καύσωνα έξω βράζεις στους 50.

2: Η γνωστή, τηλεμάρκετινγκ, τους λυπαμαι απίστευτα και εύχομαι να μη χρειαστεί να το κάνω ποτέ για να ζήσω τ'αγέννητα παιδιά μου.Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα παιδιά που προωθούν προγράμματα που προανέφερες.
Οι δε managers τους ανήκουν στη λίστα:" Εκείνοι που δεν πρόλαβε ο Σάββας Ξηρός."

3: Οτιδήποτε σε μπατσοκατάσταση. Μη γελάτε, κάποιους δεν τους μισώ, τους λυπάμαι.

ria είπε...

οι στρατιωτικοί φίλε k.pavlou είναι αυτοί που τρέχουν σε φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές, όταν κάποιος χάνεται στο δάσος ή στα χιόνια, και δε διαμαρτυρήθηκαν ποτέ, λίγος σεβασμός δε βλάφτει σε όλους εμάς που υπάρχουμε για να προστατεύουμε όλους εσάς!

αν είναι άσχημο επάγγελμα ο στρατιωτικός τι είναι η αεροσυνοδός που είναι γκαρσόνα στον αέρα;
τί είναι υδραυλικός που ξεβουλώνει αποχετεύσεις ή όλες αυτές που δανείζουν τις φωνές τους στις τηλεφωνικές ροζ γραμμές?

dr.SeenG είπε...

Ρία με παρεξήγησες. Δεν αναφέρομαι στη "χρησιμότητα" του επαγγέλματος. Εξάλλου και ο νεκροθάφτης είναι υπεραπαραίτητος.
Σέβομαι το επάγγελμα του "σώματος ασφαλείας" και δεν αντιλέγω σ'αυτά που είπες. Αντίθετα επαυξάνω.
Συγνώμη για την παρεξήγηση :)

Ανώνυμος είπε...

@k.pavlou
Δεν θέλεις να ξέρεις πόσα βγάζει ένας Νεκροθάφτης!!!!
+ Δεν θέλεις να μάθεις τι γαμήσι πέφτει στους στρατιωτικούς..
Αλλά νομίζω οτι απο τις χειρότερες δουειές είναι αυτες που ανέφερε η Τανίλα +
1.Νεκροτόμος
2.Τραπεζήτουλες
3.Λατζιέρης/α
πι.εσ.
Τανιλα αγαπητη μου τελικά είσαι ΠΟΛΥ πιο σχιζοφρενεις απο οτι νόμιζα.Χαίρομαι!

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη, αλλά την αποκλειστική νοσοκόμα δε την σιχαινεται κανείς??

που πρέπει να ξεσκατίζεις και να πλένεις το κάθε κωλόγερο???