Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Οι τσουλάρες των παιδικών μου χρόνων

Προσοχή, το κείμενο ενδέχεται να σας τραυματίσει ψυχολογικά. Δεν απευθύνεται σε μικρά παιδιά.


Και ξεκινάω με τη Μπάρμπι. Την ξανθιά με τις εξωγήινες αναλογίες που την κατηγορώ για τη νευρική ανορεξία της γενιάς μου. Η Μπάρμπι είναι μεγάλη μυξοπαρθένα. Και ξανθιά και νοικοκυρά. Και εξαρτημένη γυναίκα –νοικοκυρά, και εργαζόμενη για να συνεισφέρει, αλλά όχι σε θέση που να απειλεί το Αρσενικό. Νοσοκόμα,γραμματέας, άντε πριγκίπισσα και πολύ της είναι. Χαμηλοβλεπούσα και σιγανοπαπαδιά, διότι τα έχει και με τον Κεν και με τον ΤζονΤζον και κάπου νομίζω την έχω δει να κυκλοφορεί και αγκαλιά με κάποιο μούλικο. Άρα έχει και ξώγαμο η κυρία και μάλιστα αδιευκρίνιστου πατρός.

Μετά έχω την Πηνελόπη του Ομήρου, την και καλά πίστη σύζυγο. Η οποία, ανεξάρτητα του πως πήγε να τους«περάσει» στην ιστορία, είχε μπάσει 20 γκόμενους στο παλάτι και αλωνίζανε και κάνανε πάρτι, μέχρι να γυρίσει ο σύζυγος. Που καλός γυρίστρας και μπήχτης ήταν και του λόγου του, αλλά τουλάχιστο το παραδεχότανε, δεν έκανε ότι τους είχε στο περίμενε τους μνηστήρες. Διότι αμα δε τους ήθελε, τι τους είχε σπιτώσει; Κοτζαμαν βασίλισσα και καλά δε μπορούσε να διώξει όποιον ήθελε από το παλάτι της....
Συνεχίζω με τις «παραμυθιάτικες» και πρώτη την Κοκκινοσκουφίτσα. Άλλη που το είχε δίπορτο και το έπαιζε αθώα Μαγδαληνή. ΚΑΙ με τον κυνηγό ΚΑΙ με το λύκο μωρή; Και κτηνοβασία; Και δήθεν τρέχουμε μεταμελημένες στον κυνηγό διότι «ο λύκος με έφαγε, εγώ δεν ήθελα»! Ακόμα και η γιαγιά υποψιάζομαι ότι είχε ύποπτο ρόλο στην όλη υπόθεση. Άλλωστε αυτή της γνώρισε το λύκο, το τριχωτό το μπρουτάλ αρσενικό.
.
Την «Ωραία», από το παραμύθι «Η Ωραία και το Τέρας»,την προσπερνάω, απλά της άρεσαν οι τερατόμορφοι της βιτσιόζας. Τραβάτε με κι ας κλαίω.Η αρχι-τσουλάρα βέβαια ήταν η Χιονάτη. Η οποία το έσκασε από το πατρικό της για να πάει να συζήσει με εφτά περικαλώ. Εντάξει, κοντούς, αλλά σάμπως δεν έχουν οι κοντοί πούτσο; Αχόρταγη η μαντάμ. Και στο φινάλε,τους παρατάει κι αποπάνω για έναν όγδοο, τυχαίο περαστικό πρίγκιπα, που της έταξε καθωσπρεπισμό, μονιμότητα και πριγκιπάτο. Διότι οι νάνοι, τι να σου κάνουν οι δόλιοι; Φτωχοί εργάτες ήταν, μεσ’τον ιδρώτα και τη σκόνη του αδαμαντωρυχείου. Πουλημένη!

Όχι ότι οι άλλες πήγαιναν πίσω. Θυληκές προικοθήρες όλες τους, καμιά δεν ερωτεύτηκε τον φτωχό τσοπάνη, τον αγρότη, τον κυνηγό, εκτός ίσως από την Κοκκινοσκουφίτσα. Όλες πρίγκηπες κυνηγάγανε, ακόμα και το «Τέρας» της «Ωραίας» ματσό ήτανε. Κοινώς τότε, αν δεν ήσουνα πρίγκιπας, ωραία γκόμενα δεν έβγαζες. Ακόμα και η «ταλαιπωρημένη», και συνεπώς συμπαθής, Σταχτοπούτα, έφερε τον κόσμο ανάποδα, να φάει το γκόμενο που γούσταρε η αδερφή της. Πράγματα ανεπίτρεπτα ανάμεσα σε αδερφές που σέβονται τον εαυτό τους μιας και ισχύει άγραφος κώδικας τιμής. Ε, τούτη εδώ η τσουλάρα άρχισε να διαδίδει ότι ήταν ετεροθαλής η αδερφή για να παρακάμψει τον κώδικα. Και δε θέλω μαλακίες του στιλ «μα της ταίριαζε το γοβάκι, ήταν ment to be together» κι άλλες σάχλες. Λες κι αν τη στένευε και λίγο, θα έβγαζε άχνα προκειμένου να τσιμπήσει τον πρίγκιπα τον φραγκάτο.
Μη ξεχάσω την αθώα Κάντυ-Κάντυ με το διαρκώς έκπληκτο ύφος κυνηγημένου σπουργιτιού. Η οποία μόλις πέθανε ο πιλότος πήγε και τα έφτιαξε με άλλον, πριν κρυώσει το πτώμα. Στις εννιά του μακαρίτη, άλλον έβαλες στο σπίτι!

24 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Σε πολλά κέφια, χαχαχα!!!!

snikolas είπε...

Ψηφίζω Κάντι Κάντι ως την μεγαλύτερη τσουλάρα όλων τον εποχών. Για όλες τις άλλες μπορώ να βρω μια δικαιολογία… για την Κάντι τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν κάνω λάθος, 20 μνηστηρες είχε η Πηνελόπη!!!

το διασκέδαζε η φουτάνα!!!!

αχχχχχχχχχχ

mahler76 είπε...

Λίγα τα λόγια σου για την Κάντι-Κάντι.Είναι QIOURIA!!!!!

Και οι νάνοι ήταν 7 αχόρταγη!!!! ο 8ος είναι μπόνους της δικιάς σου φαντασίωσης.

Όσο για τους Τζον-Τζον και ΚΕΝ, ο πρώτος ήταν της Bibibo (ή μήπως ο δεύτερος????) και μήπως αυτή η πληροφορία είναι too gay even for me??????

I love you μωρή Τανίλα!! μάκια

mahler76 είπε...

Και ωαι η Πηνελόπη είχε 20 μνηστήρες οι άλλοι 8 που είναι??? περνάνε ένα χέρι βερνίκι τον Τηλέμαχο????

Tanila είπε...

Kαλά καλά μην κάνετε έτσι.
Τους διόρθωσα!
(τι 7 δηλαδή τι 8)

Ανώνυμος είπε...

η ιστοριά μας προσπερνάει.

Constademon είπε...

Μου τον έκαψες μωρή τον εγκέφαλο πρωί-πρωί !!! ;ο)

mahler76 είπε...

άνετα θα έδινα το βραβείο του πιο καμένου πόστ σε αυτό εδώ!!! (άλλα έτσι όπως το πρωτοδιάβασα τίγκα στα λάθη και τις ιστορικές ανακρίβειες) χαχαχαχαχαχα

patsiouri είπε...

Kαλέ, 105 ήταν οι μνηστήρες, πριν μία ώρα ακριβώς το δίδαξα αυτό το μάθημα!!

Να προσθέσω εκείνο το μόγγολο τη γυναίκα του πρωτομάστορα που έκατσε να τη χτίσουνε για να μη χάσει ο Βωβός το deadline και κλαίει????????

angeliki marinou είπε...

Εντάξει, respect. Μιλάμε για τρελό δέος.

Provato είπε...

εμ με τέτοια πρώτυπα πως να μην βγει κάποιος σακαφιορέτ

Provato είπε...

ξέχασες την κάρη μπράντσο!

Ανώνυμος είπε...

Mα η Κάρυ είναι τελευταίας εσοδείας.
Είπα ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ.
Δηλαδή πολλές δεκαετίες πριν....

$!LεNt N!@Bε είπε...

Άργησα να το διαβάσω το post, αλλά το καταυχαριστήθηκα!

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι η Κάντυ ήταν η μεγαλύτερη τσουλάρα ever, και ιδού οι αποδείξεις:

Στην αρχή γούσταρε ένα γκομενάκι που είχε συναντήσει στο λόφο του ορφανοτροφείου και είχε ονομάσει "πρίγκηπά" της.

Μετά συνάντησε τον Άντονυ με τον οποίο διατηρούσε δεσμό ενώ συγχρόνως την γούσταραν και ο Στήαρ και ο Στιούαρτ!

Αφού ξεπαστρεύει τον Άντονυ (τον πέθανε η πουτάνα!), φεύγει στην Αγγλία όπου συναντάει τον bad boy Τέρρυ και βγάζει τα αθώα πράσινα ματάκια της... (in the meanwhile, κάτι παίζεται ξανά με τον Στήαρ ο οποίος είδε κι απόειδε και τα 'φτιαξε με την κολλητή της)

Μετά από έναν Παπακαλιατικό έρωτα, χωρίζουν/τα ξαναβρίσκουν/χωρίζουν/τα ξαναβρίσκουν παράνομα/χωρίζουν με τον Τέρρυ, ο οποίος αναγκάζεται να τα φτιάξει με μια εξίσου τσουλάρα εν ονόματι Σουζάνα. Εντωμεταξύ, έχει εμφανιστεί και ο Albert, ο οποίος μπαινοβγαίνει στην ζωή της Κάντυ και τον οποίο "φροντίζει" όταν παθαίνει η αμνησία...

Και αφού πεθάνει και ο πιλότος-Στιούαρτ (ο οποίος τα είχε με άλλη φίλη της Κάντυ), η Κάντυ ανταλάσσει επιστολές με τον Τέρρυ και τη Σουζάνα (τρίο...?) ενώ ανακαλύπτει πως ο Άλμπερτ είναι στην πραγματικότητα ο Θείος Γουίλιαμ που την είχε υιοθετήσει και ο "πρίγκηπας" που είχε συναντήσει στον λόφο πριν χρόνια...

Τι τα θες τα βραζιλιάνικα όταν υάρχει η Κάντυ...

$!LεNt N!@Bε είπε...

Α και φυσικά ξέχασα να αναφέρω την πρόταση γάμου που της κάνει ο Νηλ (το σπαστικό αγοράκι που ήταν αδερφός της Ελίζας και δεν χώνευαν την Κάντυ) και η παρθενοπιπίτσα μας αρνείται να δεχτεί.

Kwlogria είπε...

Συμφωνώ σε όλα αλλά στο λέω! Όχι για την Κάντυ!!! Θα σκοτωθούμε!!! Ξέρεις τι κλάμα έχω ρίξει εγώ με την Κάντυ;; Άντε!!!!!

Tanila είπε...

$!LεNt N!@Bε, μετά από αυτή τη διατριβή (που εγώ δεν έγραψα γιατι πολύ απλά ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ τόσο καλά την εκπομπή και τα κόμικς μετά από 16 - 17 χρόνια που ασχολιόμουνα με τέτοια), κερδίζεις τίτλο "μεγάλου τσίρκουλου", από τα πολλά που κυκλοφορούν εδώ.
Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΥΜΌΣΑΣΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΣΩΣΤΌ ΓΙΑ ΤΗΝ CANDY .
Η ΜΙΑ ΜΑΛ@@ΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΆΛΛΗ.
ΚΑΤΆ ΤΑ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΎ ΣΑΝ ΤΣΟΥΛΑΡΑ ΤΗΝ ΤΣΟΥΛΑΡΑ ΈΒΛΕΠΕΣ ΌΤΑΝ ΉΣΟΥΝ ΜΙΚΡΉ.
ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΈΧΩ ΓΡΑΜΜΈΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΆ

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
Προφανώς όχι στα αρχίδια σου γιατί από αυτά δεν έχεις.

Tanila είπε...

Καλά μωρή Πόπη ανώνυμη, πόσο αγάμητη πρέπει να 'σαι για ν'ασχολείσαι σοβαρά στα 34 σου με ένα παιδικό κινούμενο σχέδιο για όνομα! Grow up.
Όρθια γελάδα με μύκητες αντί εγκέφαλο.

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση της Πηνελόπης διαφωνώ...Κ αυτή πορνάρα...σπιτωσε 20 και καλά δεν μπορούσε να τους διώξει..φαίνεται ήταν παρτουζιάρα...αλλά και ο Οδυσσέας;;
10 χρόνια να ρθει απο την Τροία...;;ΕΛΕΟΣ..Πήδηξε οτι θηλυκό κατοικούσε σε νησί και στεριά από Τροία μέχρι Ιθάκη...Είχαν μια ελύθερη σχέση μέσα στο γάμο τους..Λογικό;Προφανώς όχι, αλλά σίγουρα πρωτότυπο!!!

Tanila είπε...

Βρε τι θυμήθηκα τώρα.
Την μαλάκω την Πόπη που, ούσα 34 χρονώ γυναίκα με παιδί συμμετείχε σε φόρουμ κάντυ κάντυ και προσβαλλόταν και στα σοβαρά για ένα κινούμενο σχέδιο, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη.. εεε μπαρδόν, για μια Κάντυ.

Τέτοιες μανάδες μεγαλώνουν τα ελληνόπουλα θέε μου;

Είχαν χεστεί καλά όμως τότε στο σκουπιδοφόρουμ τους όταν ακολούθησα ανάποδα το λινκ της αναζήτησης στο τόπικ όπου φαινόταν ποιό μέλος τους είχε κάνει το ανώνυμο σχόλιο (το κοκορευόταν ότι "μου έδειξε αυτή").
Μόλις διάβασαν την απάντησή μου χεστήκανε οι κοτάρες, του στιλ "μας παρακαλουθούν" (ναι, οι εξωγήινοι) και "γνωρίζουν προσωπικά στοιχεία μας", "μη το συνεχίζετε μέλη γιατί έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις το (σοβαρό) ζήτημα" κ.λ.π.
Ουστ!

Ανώνυμε έτερον εκάτερον, δεν εξέτασα άνδρες στο κείμενο, ούτε την αντίστιξη της κάθε μιας από αυτές με το μυθικό ταίρι της.

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.