Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Aπολογισμός μετακόμισης

Λοιπόν, σε μια μετακόμιση:
Κοίτα να εξασφαλίσεις την καρέκλα σου και κράτα την καλά. Πολλοί βρίσκονται με γραφείο και χωρίς καρέκλα. Το ίδιο ισχύει και για τη συρταριέρα σου. Εγώ βρέθηκα με καρέκλα (είχα κολλήσει τ’όνομά μου στην πλάτη της παλιάς μου) αλλά χωρίς συρταριέρα, με τα προσωπικά μου αντικείμενα σε μια τεράστια μαύρη σακκούλα να περιφέρομαι σαν τον Όλιβερ Τουίστ.
Μην απορήσεις ότι κι αν ακούσεις στο καινούριο σου τηλέφωνο, μέχρι να σου μεταφέρουν την παλιά σου γραμμή.
Ειδοποίησε φίλους και γνωστούς να σε παίρνουν για λίγες μέρες μόνο στο κινητό. Άκουσε που άκουσε η κάμπια της διοίκησης να την αποκαλεί «λουκουμάκι» το μπισκοτάκι μου. Μην το ακούσει και άλλος.
Είναι καλή ευκαιρία να βουτήξεις υλικό γραφείου για το σπίτι, μέσα στο γενικό τουρλουμπούκι.
Αν το γνωρίζεις από την προηγούμενη, ΜΗ βάλεις τακούνια. Θα πεθάνεις πάνω-κάτω.
Έσω έτοιμος-η να κάνεις όση φασίνα δεν κάνεις σπίτι σου, μιας και αν ανταλλάσσεις γραφεία με άλλους (και δεν κάθεσαι σε ολοκαίνουρια) να είσαι βέβαιος/η ότι οι προηγούμενοι δεν τα καθαρίσανε ποτέ, παρεκτός από τη μια φορά που πρωτοκαθίσανε.
Η ανακατάταξη στο χώρο φέρνει ανακατάταξη και στα προσωπικά. Πολύ πιθανόν να μάθεις σε μια μετακόμιση τις βρωμιές και τις ρουφιανιές πίσω από την πλάτη σου. Εγώ έμαθα ότι οι 2 κότες με καρφώνουν τακτικά στην υποδιευθύντρια, από το πόσες φορές σηκώνομαι και λείπω από τη θέση μου να πάω τουαλέτα, μέχρι τι λέω στο τηλέφωνο και πότε ανασηκώνω το δεξί μου κωλομέρι. Κατανοώ βέβαια ότι οι γριές σταφιδιασμένες ανέραστες κότες με ζουλεύουν επειδή είμαι μικρή χαριτωμένη σουξεδιάρα, αλλά θα γίνει της πόρνης. Ήδη έχω επιβάλλει κλίμα Σιβηρίας στις προσωπικές συζητήσεις, χωρίς να αρνούμαι την εγκάρδια επαγγελματική συνεργασία, με αποτέλεσμα να τις τρελαίνει αυτό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσέξεις μην πεταχτούν τα προσωπικά σου αντικείμενα μαζί με την μαύρη σακκούλα από καμία καθαρίστρια.
(Οι 2 κότες τολμούν να αμφισβητήσουν την εργατικότητά σου;)

BLUEPRINTS είπε...

βασικό στις εργασιακές μετακομίσεις: παντού κολλάμε ετικέτες με το όνομά μας, αλλιώς άστα λα βίστα

Unknown είπε...

καλέ που δουλεύεις πια? χίλιες φορές θηριοδαμαστής λιονταριών ή εκτροφέας γκνου παρά αυτό το πράμα

Ανώνυμος είπε...

Asteria εννοείται οτι είχα βάλει όνομα ΚΑΙ στη σακούλα.
Έθαν, είμαι τοκογλύφα σε μπουρδέλο. Αλλά και αυτό το γκνου που λες καλό ακούγεται.
Εχθές η κάμπια "έσπασε" και όταν αρνήθηκα να την αφήσω να βάζει χέρι αυθαίρετα στα καλούδια που αγοράζω άρχισε τις φωνές.

YO!Reeka's είπε...

εμείς όταν κάναμε εσωτερική μετακόμιση, ο αφεντικός έβαλε σε διπλανά γραφεία άτομα που μισιούνται, υποτίθεται για να χαλαρώσουν, αλλά τελικά χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές σε όλους μας

Unknown είπε...

μη δείξεις έλεος.