Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Άντρες: Ο Μυθομανής

Απροσδιορίστου ηλικίας. Μπορεί να είναι πιτσιρικάς στα 25, μπορεί και μεσόκοπος, απαντάται σε ποικίλες ηλικίες.
Απροσδιορίστου μορφώσεως. Μπορεί να έχει κάνει σε νυχτερινό για να τονιστεί το «είμαι παιδί του λαού, της βιοπάλης, της εργατιάς» ή «ήμουν ατίθασος μικρός» και, εντελώς φυσικά, να έχει συνεχίσει σε μια απροσδιόριστη σχολή ΑΕΙ. Απροσδιόριστη επειδή σε ανύποπτο χρόνο πετάει παραπλήσιες σχολές εν τη ρύμη του λόγου. Και, αν δεν τον έχεις ήδη πάρει χαμπάρι μπερδεύεσαι. Φιλοσοφική ή φιλολογία είχε πει τώρα; Την οποία μπορεί και να παράτησε, αλλά να έχει και μεταπτυχιακό σε άσχετο πεδίο. Αν δε κρατάς αρχείο την έχεις χάσει τη μπάλα και σου πασάρει ότι θέλει.
Απροσδιορίστου οικονομικού επιπέδου. Δουλεύει σε εντυπωσιακή εταιρεία, πχ σε χρηματιστηριακή, ναυτιλιακή, κ.ά. Κατά προτίμηση άσχετη με τον δικό σου επαγγελματικό προσανατολισμό, ώστε να μην είσαι σε θέση να ελέγξεις εύκολα το στάτους της στον κλάδο. Και φυσικά η θέση του (ιδιωτικός τομέας) έχει κάποιο φλασάτο και λουσάτο όνομα. Ασχέτως πραγματικού αντικειμένου. Πχ μπορεί να είναι internal communications manager ή spares manager. Πρέπει να είσαι σχετικά ενήμερη ή κωλοπετσωμένη για να διακρίνεις ότι στην πρώτη περίπτωση μιλάμε κατ’ουσίαν για έναν κλητήρα και στη δεύτερη για έναν παραγγελιαδόχο ανταλλακτικών. Με ασαφές επίπεδο αποδοχών. Τον γνωρίζεις σήμερα και παίρνει δυόμιση χιλιάρικα, σου λέει την πρωτοχρονιά ότι πήρε αύξηση ένα πεντακοσάρικο, σου λέει την επόμενη πρωτοχρονιά ότι πήρε άλλη τόση αύξηση και σου λέει μετά από 2 καλοκαίρια ότι παίρνει δυόμιση χιλιάρικα. Εν τω μεταξύ είναι μονίμως άφραγκος κι ας μένει με τους γονείς του/ σε ιδιόκτητο, αλλά ο μισθός του δεν έχει να κάνει. Φταίει που έχει πολλά έξοδα, ακριβά γούστα, σε βγάζει για ακριβά δείπνα, τζογάρει, πληρώνει ΚΑΙ επίδομα στην παλιά υπηρέτρια των γονιών του που τώρα είναι ανήμπορη.
Σου τάζει. Συνέχεια. Δώρα, ταξίδια, κ.λπ. Που τίποτα δεν πραγματοποιείται. Τη μια δε φεύγετε τελικά ΣΚ στη Μύκονο επειδή έχει μια δουλειά/ έχει έρθει επίσκεψη η θεία από το Σικάγο το Σάββατο το πρωί με την οποία θα ξεμπερδέψει σε μια ώρα. Έτσι σου λέει την Παρασκευή το βράδι που ήταν προγραμματισμένο να φύγετε. Πάει τελικά αργά το μεσημέρι για να ξεμπερδέψει. Μετά είναι κουρασμένος. Και μετά έχει πάει απόγευμα, άρα θα πρέπει να το αναβάλλετε. ΚΑΙ τις 10 φορές που το κανόνισε. Την άλλη σου έκανε καβγά για το ρολόι σου που δεν είναι τουλάχιστον OMEGA και απειλεί να σε πάει να πάρετε ένα μαζί. Στο τέλος καταλήγει να το θυμηθεί στο διήμερο στο Χ μέρος και, ω τι ατυχία, μόνο Φολί Φολί έχει εκεί.
Έχει όμως σοβαρά και προσδιορισμένα σχέδια για σας τους δύο. Κι έχει βάλει και τους γονείς του/ γραμματέα του/ αδέρφια/ παπούδες να βοηθήσουν. Του έχουν βρει σπίτι να νοικιάσει/ αγοράσει για να στεγάσετε τη σχέση σας και τον αυριανό γάμο σας. Μόνο που έτσι και τύχει να ξαναπεράσεις και δεύτερη φορά απέξω σε άσχετη ώρα (π.χ. βραδάκι) χωρίς αυτόν, βλέπεις κόσμο στο «σπιτάκι σας» που εμφανώς τρώει στο μπαλκόνι/ βλέπει τηλεόραση μέσα/ κάνει πάρτι. Αλλά όοοοοχι, ΕΣΥ έκανες λάθος και κοίταζες το αποπάνω διαμέρισμα/ είσαι καχύποπτη και κακιασμένη που δεν τον πιστεύεις/ είσαι ηλίθια και δε κατάλαβες ότι επρόκειτο περί των μαστόρων που το φτιάχνουν.
Σε κάθε περίσταση που κάνεις μούτρα για το οτιδήποτε, υπάρχει και μια δακρύβρεχτη ιστορία για αποπροσανατολισμό. Παλιά είχε καρκίνο και νοσηλευόταν στον άγιο Σάββα/ παλιά είχε αδερφό που σκοτώθηκε σε δυστύχημα και οι γονείς του τον κατηγορούν. Ή μια μη δακρύβρεχτη αλλά σίγουρα αποπροσανατολιστική ιστορία, πχ. το ΣΚ δε θα συναντηθείτε διότι ο ίδιος/ οι γονείς του φιλοξενούν την οικογενειακή φίλη από τη Φινλανδία που γυρνά με τα εσώρουχα μεσ’το σπίτι.Καλά τόσο «γυναικούλα» είσαι που ζηλεύεις; Ή τόσο αναίσθητη που δε ζηλεύεις;
Εννοείται ότι θέλει να σε ελέγχει συνέχεια. Εσύ νομίζεις ότι είναι ζηλιάρης, παθιάρης, κτητικός. Αυτός απλά ξέρει τι κουμάσι είναι και πόσο σχετική είναι η πραγματικότητα.
Μερικά πολύ καλά αντικόλπα που μπορείς να του κάνεις, για να το ευχαριστηθείς τελοσπάντων κι εσύ:

  1. Ο πρώην σου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Κλαις και οδύρεσαι απαρηγόρητη που τον σκότωσες (σχεδόν) η πουτάνα και τον αφήνεις συξυλο πηγαίνοντας επίσκεψη στο νοσοκομείο.
  2. Ο πατέρας/ η μητέρα σου/ η γιαγιά/ σου/ η θειά σου η Κοντύλω πεθαίνει. Δε θα ιδωθείτε για μερικές μέρες για να τον/την συντρέξεις και για να πάτε σε γιατρούς και νοσοκομεία. ΜΗΝ κάνεις το λάθος να πεις για τον σέξι ξάδερφο που θα έρθει από το χωριό και κυκλοφορεί τόπλες, θα σε πρήξει και θα θέλει και παρηγοριά από πάνω που σε λατρεύει και τον κάνεις να ζηλεύει τόσο ποταπά.
  3. Η χ φίλη/ξαδέρφη/συνάδερφος παντρεύεται και κάνει μπατσελορετ και επειδή σου έχει δανείσει λεφτά/ σε βοήθησε στην προαγωγή έχεις χοντρή υποχρέωση και απλά ΔΕ γίνεται να μην πας. Μην δώσεις ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ λεπτομέρεια γι 'αυτή τη νύχτα.
  4. Πήρες προαγωγή! Σε διευθυντικό πόστο! Στην επαρχία! Τι; Δε θα παρατήσει τη δουλειά του να σε ακολουθήσει; Και μιας και θα παραιτηθεί ας τραβηχτεί να σας βρει σπίτι. Αχ…. μετά από λίγες μέρες άλλαξαν τα πράγματα και μετά δε θα χρειαστεί να πας επαρχία. Κρίμα η ψυχρολουσία που έφαγε.

19 σχόλια:

Κολοκύθι είπε...

To ότι όλοι όσοι σε πλησιάζουνε είναι προβληματικοί δε σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Πατηκομένο μπιζέλι.

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχουν αυτες οι κατηγοριες!

...καβαμαρων

Ανώνυμος είπε...

παντρεψου, κανε παιδια και φτανει να τα ριχνεις ολα σε ελαττωματικους αντρες, γερασες, ζαβο λουκανικο.

Ανώνυμος είπε...

Poios logikos antras 8a plisiaze mia gunaika me tetoio stoma. Sketos bo8ros leme.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxaxaxax,,,pesta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

revqueer είπε...

Καλά, εσύ το έχεις μελετήσει το θέμα! Άψογη σε βρίσκω!

Ανώνυμος είπε...

Μυθομανείς;
Δεν υπάρχουν τέτοιοι, τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κανέναν.
Τελος πάντων. Άρχισε να ετοιμάζεις τα πράγματα σου, αύριο το πρωί θα περάσω να σε πάρω για να πάμε Παρίσι το Σαββατοκύριακο. :-P

Ανώνυμος είπε...

Kolokithi, θυμάμαι όταν με πρωτοπλησίασες, που έκανες πηδηματάκια σα σκυλάκι και σου τρέχανε τα σάλια.
Μουμου, θα με κάνεις μάνα;
Δήμο, όχι, δε γουστάρω το βρωμοπαρίσι. Τσετσενία θέλω να με πας. Και θα περάσω να σε πάρω εγώ. Ακόμα και μέσα σε τσουβάλι.

Ανώνυμος είπε...

/me βγαίνει στο πεζοδρόμιο μπαίνει μέσα στο τσουβάλι και περιμένει να περάσει η Tanila.

Αν δεν με βρεις, μάλλον θα με έχει πάρει ο σκουπιδιάρης.

Ανώνυμος είπε...

οποτε μπαινω εδω μέσα νιώθω σαν την Μενεγάκη. Τι εννοείς άφυλο γλείμμα? (ενα αφυλο πλάσμα ας πουμε που το εχουνε γλειψει?)
και αμαν βρε παιδι μου γιατι εισαι παρμενιων συνεχεια? πωπωωωωω.... χώσε βεβαια, καλό κάνει, δε λέω... απο το να τα κρατας και να σκας...
πωπωωωωωω (ξανα)
(λίγο ψυχοτετοια βοηθανε ;))

snikolas είπε...

Καλά ρε παιδιά, υπάρχει ακόμη άνθρωπος που πιστεύει τέτοιες παπαριές; Αν ψυλλιαστείς πως κάτι δεν πάει καλά λες αντίο και κάνεις delete. Δεν κάθεσαι να ακούς παραμύθια.

billzouk είπε...

12.12.2007
BILLZOUK RETURNS

YO!Reeka's είπε...

πουλάκι μου, τώρα πρέπει να προχωρήσεις στη ζωή σου. να αγαπάς τους ανθρώπους και που και που να ρίχνεις και καμιά χριστοπαναγία :)

g for george είπε...

Κι όμως, υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες!

.-

sikia είπε...

Αχ Τανίλα μου σοφές οι συμβουλές σου! Έχεις μήπως τίποτις αντικόλπα και για άντρες γουρούνια? Γιατί δε ξέρω πως, αλλά όλο με κάτι τέτοιους νταραβερίζομαι...

$!LεNt N!@Bε είπε...

Τανίλα μου... μήπως γνώρισες τον πρώην μου???? Σ' ευχαριστώ για το post, διότι σκεφτόμουν να τα πω κι εγώ κάποια στιγμή γιατί θα 'σκαγα, αλλά μετά θα είχα απειλές του τύπου "αν δεν τα διαγράψεις ΤΩΡΑ, θα φας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!! Έχω κονέ εγώ..." και θα 'βαζα τη γάτα μου να κλαίει. Χμμμ. Φαντάζομαι όμως οι μηνύσεις θα ξεκινούσαν αφού θα επιστρέφαμε από τα νησιά Bora Bora. *rolls eyes*

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι; Απέχεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστροφή του kill billzouk?

Tanila είπε...

Φάβα ακριβώς αυτό εννοώ.
Σνικόλα, και όμως, αν ο άλλος είναι κατά τα λοιπά συγκροτημένος, μπορεί και να αργήσεις να τον πάρεις χαμπάρι, αν πλησιάζεις καλοπροαίρετα, όπως εγώ, τους ανθρώπους. Δηλαδή, αν αύριο συναντηθούμε και μου εκμυστηρευτείς ότι μικρός είχες παράσει μαγουλάδες δε θα μπω στο τριπάκι να τσεκάρω αν είναι αληθινές ή όχι.
Σικια, οχι, αμα είχα θα ήμουν πλούσια.
Εσύ με το δύσκολο νικ, αμα δεν αναφέρεςι πουθενα ονοματεπώνυμο δε πα να κουρεύεται, δε μπορεί να σου κάνει τίποτα.
Και όχι αστερια, ήμουνα στο Ναύπλιο.

snikolas είπε...

Ναι οκ. Συμφωνώ. Αλλά, άλλο να σου πω πως πέρασα μικρός μαγουλάδες (κοινώς χέστηκε η φοράδα στο αλώνι) και άλλο να σου πω πως, ξέρεις σήμερα δεν είμαι καλά γιατί χάσαμε στο δικαστήριο ένα κάστρο στο Chamonix δίπλα ακριβώς από το χιονοδρομικό του Mont Blanc. Και μετά από αυτή την δήλωση να σου ζητήσω δανικά να πάρω τσιγάρα! Τον η την κάνεις πέρα την πατσαβούρα που σου πουλάει παραμύθι χωρίς δεύτερη σκέψη.