Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Tο προηγούμενο βράδυ…

κλασσικά, με πήρε ο ύπνος στον αγαπημένο μου παρδαλό καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση. Μόνο που αυτή τη φορά κοιμήθηκα σερί από τις εννιάμιση περίπου ως τις δώδεκα και δέκα ακριβώς. Ξύπνησα και, δίχως να νυστάζω καθόλου, αποφάσισα να μη μεταφερθώ στο κρεβάτι, αλλά να ψάξω μπας και βρω τίποτα να χαζέψω για λίγο, μιας και έχασα και τους «31 δρόμους», και τι θ’ απογίνω τώρα.
Ε, το δεύτερο κανάλι που έβαλα ήταν ο ΣΚΑΙ και έμεινα ενεή. Κυριολεκτικά έπεσα πάνω σε κάτι που ποτέ δε θα φανταζόμουνα ότι έχει γυριστεί για την τηλεόραση. Μια ιστορία από τα αγαπημένα αναγνώσματα της εφηβείας μου. Στην αρχή το έβλεπα χωρίς να είμαι και τελείως σίγουρη, αλλά μετά τις πρώτες σκηνές έμεινα κάγκελο.
Αλήθεια, έχουνε γυρίσει Λάβκραφτ για την τηλεόραση, δεν κάνω πλάκα. Χτες έβλεπα «Τα όνειρα του σπιτιού της μάγισσας» από καθαρή τύχη. Δηλαδή έτσι λέγεται η νουβέλα, η ταινία δεν έχω ιδέα τι τίτλο της δώσανε, δε πρόλαβα και τα γράμματα. Άλλωστε έχω δει ένα σωρό κουλές μετονομασίες. Και επρόκειτο για μια πολύ πιστή μεταφορά του κειμένου σε σενάριο.
Για δες ο ΣΚΑΙ! Και για δες γενικά! Ελπίζω ότι έχουνε γυριστεί και άλλες ιστορίες του Λάβκραφτ και ελπίζω να τις πετύχω. ΣΚΑΙ βάλε κι άλλες! Υπάρχει φαν εδώ!

12 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Kαι σένα σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ? Αχου, τελικά μοιάζουμε εμείς οι δυό!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε συ. αυτο με τους λυκανθρωπους ηταν;; γιατι γυρισα σπιτι 12.30 και επαιζε αυτο ο αλφα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που είδες ήταν σειρά και την είδες στο ΣΚΑΙ. Masters of horrors το όνομά της και τα επεισόδιά της αυτοτελή. Και όμως ναι, ήταν Λαβκραφτ!

snikolas είπε...

Α βλέπω είσαι του κλασσικού τύπου ¨με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ μπροστά στην TV¨. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Λαβκραφτ. Αν αξίζει τόσο δεν μου δίνεις περισσότερες πληροφορίες;

sikia είπε...

Τσ τσ τσ ντροπή! Τσόντες κάθεσαι και βλέπεις και με λυκάνθρωπους μάλιστα. Μήπως για να παίρνεις μαθήματα πως να ρουφάς το αίμα των αντρών?

Αλήθεια ο καναπές τι χρώμα είναι?

Ανώνυμος είπε...

OK ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που ήταν και μια αμερικανιά και μισή. Την αμερικανιά την έβλεπα στα διαλείματα για διαφήμίσεις. (είχε ωραίο τεκνό)
Πάω να διορθώσω το κείμενο.
Ο καναπές μου είναι πράσινος και άσπρος (ο παρδαλός του ΙΚΕΑ) και έχω και παιδική κουβερτούλα για τα πόδια. Πόσο γιαγιαδίστικο είναι αυτό;
Νικόλας, βάλε αυτούσιο τον τίτλο που έγραψα στον γούγλη και τσέκαρε τα πρώτα αποτελέσματα. Τεμπελάκο.
Είπα "αγαπημένα αναγνώσματα της εφηβείας". Παναπεί, εσύ διάβαζες τσόντες κι εγώ ιστορίες τρόμου. Για μένα ο Λάβκραφτ είναι καλύτερος από τον ψιλοξενέρωτο τον Κινγκ, του οποίου μόνο το "Αυτό" μου άρεσε τόσο.

Tanila είπε...

Αλίκη, μιλ μερσί. Όπως είπα έχασα τους τίτλους, το αναγνώρισα από την υπόθεση. Πες κι άλλα. Το βάζει κάθε βράδυ;

Ανώνυμος είπε...

ξεχασες να πεις οτι ο καναπες σου ειναι διθεσιος κι οτι μονο εσυ χωρας να κοιμηθεις εκει!!! :-P

Tanila είπε...

Αηδίες! και η μέτρια μεσογειακή γυναίκα έχει κοιμηθεί εκεί. Μη κοιτάς που εσύ δε χωράς πουθενά, παντού περισσεύεις.

angeliki marinou είπε...

Ηξερα ότι μας ένωνε κάτι μεταφυσικό. Αλλά ο Λάβκραφτ δε θα το πίστευα!!!

Ασταδγιάλα, όλο εκπλήξεις είσαι.

StarDust είπε...

Ela re k gw otan prwtodiavasw to post psaxnomoun giati sto Alpha eixe tous likanthrwpous (me ton UBer Gkomenaki Prwtagwnisti) kai sto Skai eixe to Masters of Horror. Vevaia epaize magissa, spiti k oneira alla den epairna k orko pws itan afto pou les. Tespa ligo moufa itan o pontikos me ti Fatsa kai varethika na to dw olo. To paidaki to skotwse telika i mp@?

snikolas είπε...

Δεν διάβαζα μόνο τσόντες αλλά και έβλεπα τσόντες! Όσο για τον Κίνγκ είναι καλός αλλά πάντα μα πάντα το χαλούσε στο τέλος ο παπάρας. Το αυτό όντως ήταν το καλύτερο του.