Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Πίσσα και πούπουλα.

Εδώ και 2 βδομάδες κάνουμε αναδιακόσμηση. Κοινώς γαμιόμαστε.
Μετά μυρίων κόπων, βασάνων, κινδύνων, απογοητεύσεων και επιτυχιών, καταστάλαξα στις κάτωθι σταλαγματιές σοφίας που είμαι πρόθυμη να μοιραστώ και να σας ενσταλλάξω.
  • Δε καθαρίζουμε/σφουγγαρίζουμε/ξεσκονίζουμε το σπίτι μέχρι να τελειώσει όλο το τζέρτζελο. Εκτός κι αν πάσχεις από obsessive compulsive disorder σε σχέση με την καθαριότητα (βλ. Μόνικα στα Φιλαράκια) και δε μπορείς να το αποφύγεις. Δεν έχει νόημα. Αν καθαρίσεις και μετά αποφασίσεις να φτιάξεις κάτι άλλο ξαναγίνεται σύσκατο. Το παίρνεις απόφαση λοιπόν και ζεις σ’ένα βρώμικο σπίτι και δε σπαταλάς ενέργεια σε περιττό καθάρισμα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ειδικά αν είσαι ατσούμπαλος και ασυντόνιστος, όπως εγώ. Οι τζαμένιες κορνίζες σπάνε! Που να τις ακουμπήσεις και απότομα στο πάτωμα για ν’ανέβεις στη σκάλα να τις κρεμάσεις. Ξηλώσου μαλάκα ξανά μανά απ’την αρχή και ξανασυναρμολόγα κι από πάνω.
  • ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗ!!!! Στο μέτρημα. Μέτροταινία και κομπιουτεράκι λοιπόν. Όταν κρεμάς κάδρα ΜΕΤΡΑΣ πρώτα το συνολικό μήκος του τοίχου, διαιρείς και συνυπολογίζεις τις διαστάσεις του κάδρου. Πράγμα που γίνεται πιο περίπλοκο αν θες να φτιάξεις ένα τρίτυχο π.χ. ή μια σύνθεση εννέα μικρών καδρακίων σε τετράγωνο σχηματισμό. Αν επιπλέον είσαι ανάπηρο (όπως εγώ) και έχεις μετροταινία διπλής όψεως, ΠΡΟΣΕΧΕ από ποια μεριά της μετροταινίας μετράς. Καλού κακού κάνε μια επιβεβαίωση ότι βγαίνουν σωστά οι διαστάσεις, ξεκινώντας το μέτρημα από όλες τις μεριές του τοίχου ξεχωριστά. Και παίρνε βαθιές ανάσες αν δε βγαίνουν. Μέτρησες λάθος και ναι, θα το ξανακάνεις όλο από την αρχή.
  • Εάν τυχόν χρειάζεσαι μαξιλάρι άλλων διαστάσεων από αυτά που βρίσκεις στα μαγαζιά, προτίμησε ένα με συνθετική γέμιση, αν σκοπεύεις να το μικρύνεις μόνη. Π.χ. αν έχεις ένα ωραίο κάλυμμα μαξιλαριού πολυθρόνας από τη μαμά σου. ΜΗΝ κάνεις σπιτικά πειράματα με πουπουλένια μαξιλάρια. Το είχα ξανακούσει (περί πτητικότητας του πούπουλου) αλλά αν δε το έβλεπα με τα μάτια μου δε θα το πίστευα. Κατ’αρχήν τα πούπουλα μέσα στα μαξιλάρια δεν είναι ολόκληρα όπως τα φαντάζεται ο άσχετος αφελής, αλλά ο κύριος όγκος τους είναι σαν να τα περάσανε από την μηχανή του κιμά. Με συντηρητικές διαδικασίες και προσεκτικές κινήσεις (αφαίρεσα προσεκτικά και με κλειστά παράθυρα λίγο, ελάχιστο πούπουλο που μπήκε κατευθείαν και ταχυδακτυλουργικά σε σακούλα που έκλεισε) κατάφερα να γεμίσει πούπουλα όλο το σαλόνι, ακόμα και πίσω από τον καναπέ, τα ρούχα μου, τα μαλλιά μου, το βρακί μου. Το οποίο σαλόνι αναγκάστηκα να το ξεσκονίσω/ σκουπίσω (μάταια) 3 φορές και να το σφουγγαρίσω, να αφαιρέσω/τινάξω/ξαναεφαρμόσω το κάλυμμα του καναπέ, κ.λ.π. Μια βδομάδα μετά ακόμα βρίσκω απειροελάχιστες ίνες από πούπουλα.
  • Οργάνωσε τη λίστα αγορών σου μέχρι την τελευταία βαρετή και ευκόλως εννοούμενη λεπτομέρεια. Διαφορετικά πηγαινοέρχεσαι να επιστρέψεις τα λάθος πράματα που πήρες και να πάρεις τα σωστά. Κουράγιο! Εμένα μου απόμεινε άλλη μια βόλτα από το ΙΚΕΑ για να γυρίσω μια μαξιλαροθήκη (συντονίσου, όταν ψωνίζεις για μονό κρεβάτι ΔΕΝ παίρνεις 2 μαξιλαροθήκες και ένα σεντόνι) και να πάρω ένα σεντόνι και μια μονή κουβέρτα (ναι, χρειάζεται και κουβέρτα, ενίοτε, ένα μονό κρεβάτι, άσχετα αν ψωνίζεις μεσ’το καλοκαίρι).

Καλού κακού φρόντισε να πάρεις τις ευχές κανενός γουρλή φίλου. Ή, αν πιστεύεις σ’αυτά τα πράματα, κάνε κι ένα ευχέλαιο.

Update ΣουΚου: Γνώρισα τον Σρεκ! Γνώρισα τον Σρεκ! Γνώρισα τον Σρεκ!

Και πρόλαβα και να τον κάνω κοινωνό της μετά βδελυγμίας αποχής μου από το προγαμιαίο σεξ και της βαθιάς ανάγκης μου να δημιουργήσω οικογένεια με τουλάχιστον ένα τέκνο εντός διετίας. Για να δούμε, τσίμπησε;

20 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

ανοικοκυρευτη γκαντεμω

Ανώνυμος είπε...

δεν θα σχολιάσω καθόλου τα πούπουλα, δε με αφορά άλλωστε....

το μόνο που θα πω, είναι:
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΡΕΚ ΑΚΑΡΔΗ ΓΥΝΑΙΚΑ????????

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αντικειμενικά τώρα από τη ταινία πιο πολύ σου ταιριάζει ο γάιδαρος.

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα , πίσσα και πούπουλα για σένανε μπαμπέσα.

fevis είπε...

Τον Σρεκ όταν λέμε, τον κανονικό, τον πράσινο ή έναν άλλο με το ίδιο όνομα?

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Την έχω πατήσει και εγώ με ένα χαλί που ήθελα να βάλω στον τοίχο για να το κάνω ανατολίτικο. Τελικά και στραβά το έβαλα (για το μάτι λέω) και τον τοίχο σουρωτήρι τον έκανα.

Tanila είπε...

Αγνοώ τις 2 κλόουν και απαντώ στο μπισκοτάκι μου: Τίποτα δε του έκανα, απλά, είδή το να λες σε έναν άντρα "δεν είμαι σε φάση για σχέση"* δεν έχει αποτέλεσμα, δε το πιάνουνε, είπα να δοκιμάσω ένα άλλο κόλπο. Αυτό που λες "θελω σε 2 χρονια να εχω κανει και γάμο και παιδι". Πιστεύω να μη θελει ουτε 'κείνος να με ξαναδεί ποτέ.


* είμαι και παραείμαι σε φάση για σχέση, αλλά με τίποτα μαζί σου.

Φέβις, εννοώ κάποιον που είναι φτυστός ο Σρεκ, απλά δεν είναι πράσινος και έχει κανονικά αυτιά.

Παβλε, χαίρομαι που υπάρχει χειρότερο ανάπηρο από μένα. Λυπάμαι όμως που είσαι τόσο κακόγουστος. Μα χαλί στον τοίχο; Τζίζους! Το ανατολίτικο είναι τόοοοσο πασέ.

tink είπε...

μα τι οργάνωση είναι αυτή;...

μου γάμησες την λίμπιντο...
και μονό κρεβάτι;;; που θα κάνουμε τα όργια μας;...
Και ποιός είναι ο Σρεκ; πόσο τον έχει; θα μας χρησιμεύσει στα όργια;

πολλές ερωτήσεις μου δημιούργησες και κουράστηκα.
Θα σε τιμωρήσω.
(υπόσχεση και απειλή)

Ανώνυμος είπε...

Ma σε μονο κρεββάτι δε θα συσφίξουμε καλύτερα τις σχέσεις μας. Στο διπλό μπρεί να με χάσεις έτσι μικροσκοπική που είμαι.
Πόσο τον έχει ο Σρεκ ελπίζω να μη μάθω ποτέ. Τίποτε δε διάβασες;

Ανώνυμος είπε...

Για τα περισσότερα θα πω οκ. Αλλα αυτό με τις αμέτρητες μετρησεις για να δουμε πως θαμπουν 9 καδρακια σε τετραγωνο σχηματισμό, γαμώτο μου, δεν το χα για τοσο δυσκολο!!! Οπότε αυτου του ειδους οι καλλιτεχνικές ανησυχίες θα κοπούν! Ευχαριστω για τις συμβουλές.

snikolas είπε...

Τώρα μας το λες να κάνουμε λίστα; Έχω κάνει απίστευτα χιλιόμετρα γιατί ξεχνάω συνέχεια λεπτομέρειες. Σήμερα έσπασα κάθε άλλο ρεκόρ, 3 ώρες στο Carrefour να διαλέγω τηγάνια (δεν έχω ιδέα οπότε πήρα τα ακριβότερα να είμαι σίγουρος) τοστιέρες φρυγανιέρες και βραστήρες! Τα νεύρα μου έγιναν κρόσσια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλλλλαράκι, με το μπαρδόν, αλλά εμένα τώρα μ'έπιασε ο οίστρος κι έκανα ριντεκορέησιον. Ούτε εγώ λέω ότι είμαι πολύ σχετική με σκεύη μαγειρικής, αλλά έχω μια υποψία ότι σε μαδήσανε. Προσωπικά, κατά βάση χρειάζομαι ένα μεγάλο (>28cm) κι ένα μικρό (αντικολλητικό)τηγάνι. Κατά προτίμηση αυτό με το τεφλόν μέσα, διότι άλλα αντικολλητικά που μου κάναν δώρο, μετά από λίγο κολλάγανε, και μιλάμε για τηγάνια-φίρμες της Φίσλερ. (teflon=l.f.e.)
Γι'αυτό ΜΗΝ παίρνεις τ'ακριβότερα.
Από τα άλλα που είπες δε πολυχρησιμοποιώ, αλλά μούλτι πήρες;
SOS

Ανώνυμος είπε...

Και lifewhispers ΕΙΝΑΙ δύσκολο, ειδικά αν η μετροταινία σου είναι διπλή όψης και την πατήσεις σημειώνοντας διαστάσεις από τη λάθος μεριά της ταινίας. Έβριζα κι έκλαιγα μέχρι να το τελειώσω.

Fight Back είπε...

ολα αυτα γινονται πιο ευκολα αν προσλαβεις εναν αλβανο

(αθλιο σχολιο, το καταλαβαινω, αλλα το συνεχιζω)

ποσο μαλλον αν βρεις αυτο τον αλβανο που μοιαζει στο σρεκ.

α, τον βρηκες, οκ..

snikolas είπε...

Σαν τι άλλα μούλτι δηλαδή να πάρω; Δεν μου φτάνουν αυτά; Φρυγανιέρα είναι μαστ γιατί δεν προλαβαίνεις πάντα να έχεις φρέσκο ψωμί. Τοστιέρα… την αφήνω ασχολίαστη και το απόλυτο μαστ είναι ο βραστήρας γιατί αν πίνεις κάθε μέρα τσάι δεν μπορείς να είσαι πάνω από το μπρίκι και να περιμένεις σαν το χαζό.

(θεέ μου… άρχισα να μιλάω για οικιακές συσκευές… ας μου κάνει την χάρη κάποιος και ας μου φυτέψει μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια αν συνεχίσω και μετά την επάνδρωση του σπιτιού να μιλάω για μαλακίες)

Provato είπε...

...ναι αλλά σκέψου τι ωραία θα είναι στο ανανεωμένο σπίτι.

:-)

θεγκζ φορ δι τιπζ πάντως! :-)

Ανώνυμος είπε...

Nικόλα ΠΙΝΕΙΣ ΤΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ;;;;
Κι εγώ που νόμιζα ότι είσαι ελληνοελβετός τριαντάρης εμφανίσιμος δύτης με γερή όρεξη.
Να που μου βγαίνεις εξηντάρα αγγλίδα θειά.....
Τσ τσ τσ... τελικά δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν, όλοι ψέμματα σου λένε στο ίντερνετ....
Τέλοσπάντων, θειά, δε κατάλαβα αν έχεις ή όχι μούλτι, αν όχι, πάρε ένα να μη κλαίς όταν κόβεις κρεμμύδια και για να τρίβεις τσακ μπαμ το τυρί.

snikolas είπε...

Είμαι ελληνοελβετός τριαντάρης εμφανίσιμος δύτης με γερή όρεξη. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Το τσάι είναι για το αργά το βράδυ μπροστά στο pc λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Tanila είπε...

Εκείνη είναι ώρα για ένα ουίσκι όχι για τσάι. Και ν'αποφεύγεις το πολύ νερό. Σκουριάζει.

nikisot είπε...

ax polu me boh8hse to post sou giati kai egw kanw anadiakosmhsh
epishs afou gnwrises to shrek, anamenw na mou gnwriseis to gaidaro pou mou tairiazei ganti sth xazomara kai thn polylogia:p