Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Ότι του φανεί του Λωλο-Στεφανή.

Γενικά «ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι». Πάντα το άκουγα αυτό από τους γύρω μου, αλλά η ρήση με το λωλοστεφανή μ’ αρέσει καλύτερα. Κάπως έτσι δεν είμαστε και στη ζωή; Καλά όχι όλοι. Υπάρχουν άλλοι που έχουν πρόγραμμα, όχι σαν εμένα. Και δεν είναι της ηλικίας.

Θυμάμαι από έφηβη ήξερα γκόμενες που είχαν αυστηρά προκαθορίσει τόσα χρόνια σχολή, τόσα (ή όχι) μεταπτυχιακό και μέχρι να γίνω τόσο θα έχω παντρευτεί, μέχρι να κλείσω τα τόσα χρόνια θα έχω κάνει τόσα παιδιά. Ή νεαρούς συμφοιτητές που κανονίζανε σε πόσα χρόνια θα έχουνε ξεμπλέξει με το στρατιωτικό και θα έχουνε καλή πια προϋπηρεσία για ν’αρχίσουν (τι άλλο;) να σκέφτονται γάμους και κουτσούβελα. «Να μην έχώ κάνει οικογένεια μέχρι τα 35;»

Εγώ πάλι μόλις μετακόμισα. Και η πνευματική μου κατάσταση είναι ανάλογη με τη χρωματική του σπιτιού μου. Όπως λέει «η ψηλή» «το σπίτι σου έχει όλα τα χρώματα». Ο καναπές μου είναι λευκολαχανοπράσινος. Ναι Νικόλα, ο πιο κουλός καναπές που έχει ο κατάλογος του ΙΚΕΑ (βούτηξα το τελευταίο κάλυμμα). «Δε μ’ αρέσει το πράσινο» να ωρύεται η «θεοπούλα».

Ναι αλλά εγώ το βαρέθηκα το ασορτί καρδιά μου. Μια ζωή με πρήζανε να ‘ναι όλα ασορτί και ταιριαστά. Τα έπιπλα μεταξύ τους, ο συνδυασμός παπούτσι-τσάντα. Και πάντα με θυμάμαι να μη μπορώ ν’ αγοράσω τίποτα που να μου αρέσει με τον τρόμο μήπως δε ταιριάζει. Εγώ δεν ήμουνα ασορτί με τίποτα. Κάπως έτσι καταλήξανε οι γονείς μου να ζούνε σ’ ένα σπίτι ξύλινο, το δικό μου θέλω να έχει όλα τα χρώματα κι εμένα δίχως άγχος αν αυτό που μου αρέσει ταιριάζει. Γι’ αυτό η κουζίνα μου είναι ασπροπορτοκαλί, η κρεβατοκάμαρά μου ασπροκόκκινη και μπλε και πορτοκαλί, το σαλόνι μου πρασινολευκοκίτρινο και το μπάνιο μου μπλέ.

Δε ξέρω αν τα χρώματα επιδρούν στην ψυχική κατάσταση ή είναι ενδεικτικά της ψυχικής κατάστασης/ ισορροπίας. Αναρρωτιέμαι όμως τι λέει για μένα το γεγονός ότι σήμερα φοράω μωβ σουτιέν με ροζ πουά, ριγέ ασπρογαλαζοφουξιαροζ βρακί με φούξια δαντέλες και φούξια και γαλάζια φιογκάκια (καλά τα ασορτί σετάκια άμα έχεις πλάνο για σεξ να τα δει ο γκόμενος αλλά πάντα τα έβρισκα βαρετά και χωρίς φαντασία), κοκκινοπορτοκαλιά γυαλιά (μυωπίας, δλδ το φαινόμενο είναι ολ γουέδερ), ασπροροζγκριζόμαυρο φόρεμα και χρυσά πέδιλα. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε τα μαγιό μου είναι σε καλύτερη κατάσταση, έτερη φίλη μου λέει ότι μοιάζω με σημαδούρα μεσ’ το νερό.

(όχι πάντα, μπορεί να κυκλοφορήσω και με το τόταλ μπλακ σύνολο, από το παπούτσι μέχρι το βρακί)

Μήπως είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος το χειμώνα που με βλέπει ο κόσμος μόνο με ΜΟΝΟΧΡΩΜΑ λευκά, μπεζ, γκρι και χακί ρούχα; Ή το σώζουν (το σχιζοειδές της υπόθεσης) τα εσώρουχα που είναι ίδια χειμώνα-καλοκαίρι; Τελικά είμαι ότι φοράω;

15 σχόλια:

kanataki είπε...

και ότι τρως επίσης

kanataki είπε...

υγ το ότι με υποδιαστολή (,)

Ανώνυμος είπε...

"Μήπως είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος το χειμώνα που με βλέπει ο κόσμος μόνο με ΜΟΝΟΧΡΩΜΑ λευκά, μπεζ, γκρι και χακί ρούχα; Ή το σώζουν (το σχιζοειδές της υπόθεσης) τα εσώρουχα που είναι ίδια χειμώνα-καλοκαίρι;"

Σίγουρα πάντως δεν το σώζουν τα εσώρουχά σου που είναι σκέτη τρέλα.

Ανώνυμος είπε...

εισαι αυτη που εισαι και γουστάρουμε που είσαι!!!

μην αλλάξεις τπτ, άντε μονο το βρακι σου κάθε μερα, μη βρωμίσουμε κι όλας!!!!

όσο για το σπίτι σου, λατρεύω τα πορτατιφ, ενα κόκκινο κι ένα μπλε, δίνουν τέλεια αίσθηση στο χώρο, ειδικά οταν κοιμάμαι!!!

Χριστίνα είπε...

"Του παιδιού του η πορδή ματσικόριδο στ'αφτί" :p

Ανώνυμος είπε...

Εμετο το εκανε το σπιτι, η κακογουστη!

Ανώνυμος είπε...

na rthw na meinw spiti sou?

koulpa είπε...

Γιατί τόση φασαρία? Αφού όπως έλεγε η Μερλιν κάτω από τα ρούχα όλοι γυμνοί είμαστε..μπλιαχ (δεν έκανα τους σωστούς συνηρμούς..):):)

tink είπε...

όταν δεν φοράς εσώρουχα είσαι αυτό που λέμε ξέκωλο ή δεν έχει να κάνει; Με προβλημάτισες κι είχα χρόοοονια να το πάθω αυτό.

xipasmenos είπε...

βασικά εγω μαζί σου...αμαν πια με τις μινιμαλ παπαριες...χρωμα παντου χρωμα μπλε κρεβατι πρασινος καναπες, ροζ χαλι, κιτρινες κουρτίνες, πιατα στο πρασινο της μυξας, πορτατιφ στο καφε των κοπρανων, εσωρουχα στο κοκκινο του αιματος καθυστερημενης περιοδου, τουαλετα στο κιτρινο εμετου, ποτήρια στο κιτρινο της χλέπας, και τελος το αποκορυφωμα τραπεζαρία στο κοκκινο-μωβ του ταλαιπωρημενου ποπου της τανιλας.......

Ανώνυμος είπε...

Ο xipaki είπε...
"... και τελος το αποκορυφωμα τραπεζαρία στο κοκκινο-μωβ του ταλαιπωρημενου ποπου της τανιλας......."

Κόκκινο-μωβ ή Μπορδοροδοκόκκινος είναι o τανιλοποπός;

Tanila είπε...

Τι σκατά είναι "ματσικόριδο "; Βλάχα.
Μπίλλι, άσε, ξέρω ότι με ποθιιιείς και θες να δεις το βρακί μου.
Τινκ, εσύ ξέκωλο είσαι έτσι κι αλλιώς, που ξεγυμνώνεσαι δημοσίως στη ντουσιέρα.
Ξίπο, ελπίζω να χτίσω μαζί σου μια σχέση που θα βασίζεται στη φιλία, την αλληλοεκτήμιση και το σπάνκιν.

Ανώνυμος είπε...

EΓΩ λέω NA THN βασιστούμε ΣTHN γνωστή έκφραση OTI φάμε OTI πιούμε KAI OTI αρπάξει ο κόκκινος AΠO TA σπανκ κώλος μας. Εκτιμώ THN πρόταση ΣOY.

snikolas είπε...

Και πάνω που είχα ψιλομετανοιώσει για κάτι πραγματάκια που χτύπησα από το ΙΚΕΑ. Φαντάζομαι το σπίτι σου και μετά το δικό μου… μια χαρά έκανα και αγόρασα ότι αγόρασα!!! :p

darkenlight είπε...

Σε καταλαβαίνω... Μεγάλωσα με μια μαμά που τα ήθελε όλα σε τάξη και όλα τα χρώματα "να ταιριάζουν" και γι αυτό εγώ σήμερα είμαι ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ...
Η λέξη τάξη με το σπίτι μου δεν έχουν καμία σχέση :P