Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Στιγμές αμηχανίας αλλωνών

Μιας και έχουν αρχίσει να εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πρόσωπό μου, να πληροφορήσω τους πολυπληθείς αναγνώστες μου (και τους 5) ότι, δεν καταλαβαίνω γιατί, ο κόσμος νομίζει ότι είμαι αλλοδαπή κάποιες φορές.
Ειλικρινά δε ξέρω γιατί με περνάνε κάποιες φορές για γαλλιδούλα στην Ελλάδα, δεν έχω ας πούμε γαλλική μύτη. Ή δεν ξέρω κι εγώ για ποια άλλη εθνικότητα, μιας και σε τουριστικά μέρη (Πλάκα, νησιά) μου κάνουνε καμάκι στ’αγγλικά. Αλλά αυτό δεν είναι ενδεικτικό, μιας και το greek kamaki μόνο δύο τρόπους συννεοήσεως με τις ξένες έχει: τα σπασμένα αγγλικά και τα νοήματα.
Το τι με περνάνε στο εξωτερικό είναι άλλο καπέλο, αλλά όταν κυκλοφορώ με εξαγριωμένους ελληναράδες που ουρλιάζουν και χειρονομούν, για Ιταλίδα ή Ισπανίδα.
Όταν είμαι έξω μου αρέσει να μην κάνω εμφανές τι και πόσο καταλαβαίνω από αυτά που λέγονται μπροστά μου, μπας και βγάλω ποτέ κανά λαβράκι. Γι’ αυτό δεν αποκαλύπτω τι γλώσσες μιλάω. Όπως μια ξαδέρφη μου κάποτε, ελληνοαμερικανίς, η οποία «τσάκωσε» κάποιους να μιλάνε άσχημα γι’ αυτήν, μπροστά της, νομίζοντας ότι δε μιλά ελληνικά. Κι επειδή η ξαδέρφη δε μου μοιάζει καθόλου, το μόνο που έκανε ήταν να τους ξαφνιάσει ζητώντας τους στα ελληνικά να μη μιλάνε έτσι άσχημα και ότι δεν είναι σωστό.
Εγώ πάλι θυμάμαι κάποτε στη Ρόδο που κυκλοφορούσα με μια άλλη ξαδέρφη. Ξανθιά εγώ κοκκινομάλλα εκείνη. Και τον πενηντάρη που περνούσε δίπλα μας και αναφωνούσε «Βυζάκια! Βυζάκια!»
Ένιωσα μια άρρωστη ικανοποίηση που τον κάναμε να κοκκινίσει πενηντάρη άνθρωπο δυο μικρές.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, έτσι, να ανεβάζεις συχνά τέτοια κείμενα υστερικό μπάζο σε απόγνωση, και ποιός ξέρει...
Όλο και κάποιος αγάμητος κακομοίρης μπορεί να βρεθεί και για σένα.

Tanila είπε...

Μα εγώ δεν ψάχνω γκόμενο στο νέτι όπως εσύ, που δεν έχεις το θάρρος να βγείς εκεί έξω και να πιάσεις ένα θυληκό από τα μαλλιά και να το σύρεις στη σπηλιά σου, μιας και είσαι άσχημος, υπέρβαρος, τραυλός σπυριάρης.
Αλήθεια, η μόνη βρισιά που ξέρεις είναι υστερικό μπάζο, περιορισμένε παρλαπίπα;

tink είπε...

ahem....

σου πω μαρή (μπαρδόν ε;) ή ξέρεις πολλά εσύ και θα σε σκοτώσω πάραυτα, ή έχει γαμηθεί το σύμπαν και κυκλοφορούν πολλές συμπτώσεις στο γαμωνέτι και θα πάθω κι εγώ μια κολούμπρα, και δύο μη σου πω.

Για πες τι έχεις να πεις στο tinkidio@gmail.com

ΜΙΛΑ ΡΕ ΣΚΟΥΛΙΞ!

(τα λεξοτανίλ-ια πότε θα τα μοιράσεις; τζάμπα σου τρίβομαι;)

kabamaru είπε...

tanila otan mprizwneis me trelaineis(me tin kali ennoia). Ntaks to keimeno itan se fasi kalitera na masas para na milas.

angeliki marinou είπε...

Μαρή τανίλα, απέκτησες κιόλας κατοικίδιο;

Εγώ ένα χρόνο μπλόγκερ κι "ανώνυμο" δε σταύρωσα ακόμα.

(φτου!)

Tanila είπε...

Θες να σε βρίζω εγώ ανώνυμα;

angeliki marinou είπε...

Εσύ ειδικά όχι. Το επώνυμο μαζί σου έχει άλλη χάρη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.