Τρίτη 24 Απριλίου 2007

210.3375315

Σ ’αυτό το τηλέφωνο γαμιέται ένας μαλάκας. Όχι απλός μαλάκας, αλλά αρχη(γός)-μαλάκας. Διότι του έχουν υποτίθεται δώσει μια θέση για να κατευθύνει τον κοσμάκη. Κι αυτός τον κατευθύνει. Αναλόγως που θα του πει η μαλακία του.
Σ’αυτό το τηλέφωνο βγαίνει υποτίθεται ένας φωστήρας που θα σας κατευθύνει όλους σας τους αδαής και άσχετους για τα φορολογικά σας. Ναι, είναι τηλέφωνο του Υπουργείου Οικονομικών, όπως υποτίθεται, παρέχεται τηλεφωνική υποστήριξη και καθοδήγηση στο κοινό για τη συμπλήρωση των φορολογικών του δηλώσεων. Παρέχονται και αρχίδια επίσης.
Διότι αυτός ο «κύριος» δε ντρέπεται να ζεσταίνει μια καρέκλα λέγοντας μαλακίες και ανακρίβειες, παραπλανώντας τον κόσμο και παρασέρνοντας άσχετους ανθρώπους σε απίθανες ταλαιπωρίες.
Όπως τον καρδιακό συνταξιούχο κύριο, μαλάκα, που του πες ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνει ένα κωλόχαρτο που το λένε «οριστική δήλωση», για την οικιακή του βοηθό. Κάτι που όφειλε να το κάνει μεσ’τον Μάρτιο, αλλά έχει πάρει παράταση για τον Απρίλιο. Έτσι γενικά, τον Απρίλιο.
Και τρέχει ο καρδιακός που πάσχει από τη μέση του να βρει λογιστή να του εξηγήσει τι σκατά είναι αυτή η οριστική δήλωση. Να τα σκάσει σε λογιστή δηλαδή. Και αγγαρεύει και την εργαζόμενη κόρη του να χρεωθεί ΑΔΕΙΑ από τη δουλειά της, για να τραβηχτεί στην εφορία να την καταθέσει. Για να ανακαλύψει 2 πράγματα:
1. Ότι η προθεσμία έχει λήξει. Και είναι εκπρόθεσμη. Και πρέπει να σκάσει 60 ευρώ, αν θέλει να καταθέσει την Οριστική Δήλωση. Από ποιανού την τσέπη θα βγούνε παλιοτσόλι που δε λες από το τηλέφωνο την σωστή προθεσμία; Κάτω από πιο αυτοκίνητο θα σου βάλουμε βόμβα; Φταίει μετά κανείς να μάθει που δουλεύεις και ποιος είσαι να στην στήσει με καμιά καραμπίνα, ξέκωλο πουστρόνι του Αλογοσκούφη που πιπώνεις τον κάθε περαστικό;
2. Ότι μπορεί και να μην την καταθέσει, αν δε θέλει, διότι για οικίες και οικιακό προσωπικό, η δήλωση αυτή δεν είναι υποχρεωτική. Δεν ήταν υποχρεωτικό και για τον παππού να σκάσει λεφτά σε λογιστή, αλλά το έκανε. Ούτε για τη μικρή να χρεωθεί άδεια, αλλά το έκανε. Θα τους τα πληρώσεις εσύ αρχίδι που σκατά στα μούτρα σου, που η μάνα σου ήτανε πουτάνα των γερμανών και βγήκες εσύ που γαμιέσαι από παντού που από το πολύ γαμίσι το μυαλό σου είναι μια άδεια τρύπα;

10 σχόλια:

BK είπε...

Πες τα χρυσόστομη ν' αγιάσεις, που όλοι οι χοντροκώλιδες έχουν πιάσει από μια καρέκλα και σαπίζουν. Μαζί σου μέχρι το τέλος τους.

nanos mesa se kalamia είπε...

AYTA EINAI.

angeliki marinou είπε...

Περίπτωση Α

Συνομιλία του ταρίφα μου με υπάλληλο του Υπ. Συγκοινωνιών.

- Ηρθα για ανανέωση της επαγγελματικής μου άδειας.
- Α, θα σας έρθει μετά το Πάσχα.
- Κι εγώ τί θα κάνω μέχρι τότε;
- Ε, μην το κινείτε το όχημα για λίγες μέρες (το ταξί μιλάμε τώρα).

Βέβαια ο δικός μου, επειδή α) δεν είναι blogger και β) είναι κι αυθόρμητο παιδί, την έχεσε πατόκορφα επιτόπου.

Περίπτωση Β

Υπάλληλος του ΙΚΑ έστειλε γνωστό μου περιπτερά στη Σπάρτη να βρει κάτι ένσημα στο τοπικό ΙΚΑ που είχε όσο δούλευε εκεί. Ο άνθρωπος έστειλε το γαμπρό του, του πλήρωσε βενζίνες και ξενοδοχεία για να ανακαλύψουν α) ότι τα ένσημα είχαν ήδη σταλεί Αθήνα και β) κι ότι να μην είχαν σταλεί, δε χρειαζόταν να κατέβει εκεί άνθρωπος, αλλά μπορούσαν να σταλούν υπηρεσιακά.
Την επομένη ο περιπτεράς γύρευε την υπάλληλο για να τη σκοτώσει. Ευτυχώς για εκείνην, η τύπισσα είχε πάρει άδεια.

Συμπέρασμα: σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να είμαστε bloggers. Πάρτον και βρίστον να ξαλαφρώσεις.

Ανώνυμος είπε...

:-(Παίρνω από το πρωΐ σε ένα τηλ. που παίρνει ΟΛΗ η Ελλάδα για οδηγίες. ΜΙΛΑΕΙ

snikolas είπε...

Είναι πολύ μπάσταρδοι.

billzouk είπε...

Πα, πα, πα, στομα!
(καλα τα δικια σου τα εχεις)

Kwlogria είπε...

Μα είναι εντελώς μαλάκες Τανιλάκι λέμε!!!!! Θέλουν πετρέλαιο στον κώλο και ένα σπίρτο να δουν πως είναι η ζωή κι όλα τα ωραία μέχρι το πρωί!!!!!

YO!Reeka's είπε...

ξεμπροστιασέ τον!!! πάρτου τα βρακιά!

FuSmOKer είπε...

Με μπρίζωσες τώρα να τους πάρω τηλέφωνο..

Ανώνυμος είπε...

:(