Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

A-τεχνίες....

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είμαι εξωγήινη. Τι φταίει ακριβώς και από αυτούς που είναι πρώτες μούρες στα κουτσομπολίστικα λάιφστάιλ περιοδικά, στις εκπομπές στην τηλεόραση, στο ίντερνετ, στα καλλιτεχνικά οπουδήποτε, ξέρω μόνο το ένα δέκατο και αν. Είμαι ούφο; Φταίει που είμαι υπέργηρη, αδιάφορη και αρτηριοσκληρωτική; Φταίει που ζω σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ροδόπης και δεν έχω τηλεόραση στο καλύβι μου από ελενίτ;
Και όταν λέμε το ένα δέκατο, περίπου εφτά τοις εκατό τους αναγνωρίζω αν και μόνο αν ακούσω το όνομά τους, το υπόλοιπο τρια τοις εκατό είμαι σε θέση να το αναγνωρίσω και μόνο οπτικά. Τι μου συμβαίνει; Φταίει η ηλικία μου; Έχω μεγαλώσει με ελληνικές ταινίες στην ΕΤ1. Αυτούς τους αναγνωρίζω όλους μεν, είναι όλοι πεθαμένοι δε. Και λόγω προβλημάτων και υποχρεώσεων έχω ελάχιστο χρόνο για τηλεόραση και εφημερίδα άρα δε βλέπω ούτε φέημ στόρια, ειδήσεις, ούτε τηλεπαιχνίδια. Καμμιά ταινία και κανά σήριαλ. Κι όμως υπάρχουν συνομιλικοί μου που ξέρουν και τον τελευταίο άσημο υπο-καλλιτέχνη που προσπαθεί ν’αναρριχηθεί. Και οι περισσότεροι ξέρουν ένα 50 τοις εκατό έστω. Εγώ γιατί νιώθω σαν να κατέβηκα μόλις από τον Μπελτεγεζ;
Γι αυτό μη μου μιλάτε για τον Σαράντη ας πούμε. Θα εισπράξετε το κενό βλέμμα της αγελάδας. Το ίδιο και για τον Ανέστη Μαντά, τον Clive Owen ή τον Daniel Craig, την jennifer hudson, την Ζώζα Μεταξά, την Ελένη Καρουσάκη, τον Aρη Σαμολαδά, την Aντζελα Ευρυπίδη, την Εύη Χειλά, τον Μάνο Παπαγιάννη ή την Έρη Ιωαννίδου. Τον Φλωρινιώτη μπορείτε να τον αναφέρετε, τον έμαθα εδώ και κανά χρόνο, αν και δεν έχω ακούσει ποτέ τραγούδια του. Την Αγγελική Δαλιάνη την έμαθα σήμερα, δηλαδή έμαθα σε ποια φάτσα αντιστοιχεί το όνομα και μέχρι αύριο θα το έχω ξεχάσει. Όποτε έχω πιάσει στα χέρια μου περιοδικό τύπου «Χάι», «Σοκ», κ.λ.π. μένω να τα κοιτάω με δέος καθώς είναι ζήτημα αν αναγνωρίζω δύο, το πολύ τρια άτομα.
Γι’αυτό όχι πολιστικά / καλλιτεχνικά εδώ! Μόνο βαριά φιλοσοφία. Όπως γιατί φέρνουν πονόκοιλο και κλανίδι τα ξώκοιλα.

11 σχόλια:

angeliki marinou είπε...

Ε, όχι να μην ξέρεις τον Clive Owen!

Το ΣΚ να νοικιάσεις:
- Bent
- Sin City
- Ο κρουπιέρης

και τη Δευτέρα θα σε εξετάσω. Σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Οπα! Στακα! Το Σιν σίτι το εχω δει. Αλλα δεν είμαι σε θέση να τον αναγνωρίσω...

angeliki marinou είπε...

Eίναι εκείνος ο τύπος, ο πολύ ευγενής, πολιτισμένος και λοιπά, που σώζει την ξανθιά σ' εκείνο το διαμέρισμα από τον κακό Benicio Del Toro και μετά μπλέκει με εκείνες τις αμαζόνες και τα φτιάχνει με την αρχηγό τους, μια μιγάδα με κοντά μαλλιά. Βασικά ήταν μαλακισμένος ρόλος, αλλά σίγουρα θα θυμάσαι τη φωνή του (έκανε παράλληλα την αφήγηση), μάλλον τη ΦΩΝΑΡΑ του.

Δες καλύτερα τα άλλα, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ειδικά στον κρουπιέρη, δίνει ρέστα το άτομο (όπως θα κατάλαβες if you read between the lines είναι και θεογκόμενος).

Ανώνυμος είπε...

OK.Καταλαβα τι φταίει.
Φταίει που είμαι γρια. Μάλλον έχω άνοια γιατι ΔΕ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.

Απολλώνια είπε...

No worries.
Ούτε γώ τον θυμάμαι (και το Sin City το έχω δεί μπόλικες φορές.)

(εδώ είμαι απο κολοκυθολίνκ αλλά μου αρέσει η ατμόσφαιρα!)
:)
Καλησπέρες

snikolas είπε...

Μια από τα ίδια! Δεν αναγνωρίζω σχεδόν κανέναν από τις Ελληνικές “μούρες”. Δεν με νοιάζει όμως καθόλου.

Ps. Δεν έχεις mail στο προφίλ σου. Θα σου έστελνα ένα Φλωρινιώτη. Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο.

Χρήστος είπε...

θες Φλωρινιώτη καλό μου;
Πειράαζεεεεεεεειιιιιιιι που είσαιιιιιιιιι μεγάληηηηηηηη φίρμαααααα πειράαααααααζειιιιιιιιι (echo: πειράααααααζειιιιιιιιιιιιι...)

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις εμενα βρε κουτο! Εχεις κλεισει απο celebrities!

Lex_Luthor06 είπε...

Δηλαδή θες να πεις δεν ξέρεις τον Μακρόπουλο και ξέρεις τον Μαρκόπουλο;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ΤΟ Μαρκόπουλο.
(έχει εξοχικό μια ξαδελφη εκεί)

Και μη μου στείλετε τπτ. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε πολυτέλειες όπως βίντεο και ήχους εδώ... :-(

cybernaut667 είπε...

για clive owen προτεινω το children of men. Φοθτοθρισστική ταινιάρα.
ατα τ αλλα σε ποια εκπομπη/περιοδικο ειδες την Έρη Ιωαννίδου ?
Την αγαπω παραφορα